De Dansende Kameel reisblog

Geplaatst op 05 oktober 2022

Duurzaam en verantwoord reizen, hoe doen we dat?

Het is iets waar we bij De Dansende Kameel van wakker liggen. Hoe rijm je begrippen als duurzaamheid en verantwoord reizen met reizen naar landen aan de andere kant van de wereld.

LEES MEER

Voor de eerste keer een verre reis met de kinderen?

Geplaatst op 27 juli 2022

Voor de eerste keer een verre reis met de kinderen?

Waarom, vanaf welke leeftijd en waar naartoe?
Je hebben een paar jaar Europa verkent, maar nu is het tijd om met de kinderen een verre reis te maken? Dan hebben we goed nieuws: jullie zijn niet de enigen!

LEES MEER

Geplaatst op 10 juni 2022

Reizen tijdens het regenseizoen, een probleem of niet?

Een paar keer per maand krijgen we die vraag in onze mailbox. “Het is regenseizoen in Azië in juli en augustus. Kunnen we daar dan wel naartoe gaan?” Wat ons betreft volmondig: ja, natuurlijk. Want wat betekent dat, regenseizoen?

LEES MEER

Wat neem je mee op reis?

Geplaatst op 2 februari 2022

Wat neem je mee op reis?

Uiteraard hangt de inhoud van je bagage ook nog een beetje af van de bestemming waar je naartoe trekt. Maar toch zijn er ook een heleboel algemene zaken die zo goed als iedereen op reis nodig heeft. Daarom maakten we deze handige checklist.

LEES MEER

Welke bestemmingen zijn malariavrij?

Geplaatst op 05 oktober 2021

Welke bestemmingen zijn malariavrij?

Zeker als je reist met kleinere kinderen, kan het al dan niet voorkomen van malaria een reden zijn om te kiezen voor malariavrije bestemmingen. Naar welke verre landen kun je met een gerust gemoed op reis? 

LEES MEER

Geplaatst op 20 april 2021

Hoe stel ik mijn reisapotheek samen?

Een verre reis impliceert soms wel dat je naar landen trekt waar de algemene gezondheidszorg iets minder uitgebouwd is dan bij ons. Een goeie reisaoptheek is daarom onontbeerlijk. Hierbij een leidraad!

LEES MEER

Geplaatst op 27 januari 2021

Waarom De Dansende Kameel De Dansende Kameel heet?

In elk interview of tijdens veel ontmoetingen valt de vraag vroeg of laat altijd: waarom de naam De Dansende Kameel? Wel, dat kunnen we makkelijk vertellen.

LEES MEER