Familie Fonteyn – Marteau
Thailand en Cambodja, zomer 2019

“Het is een reis geworden die we nog lang zullen koesteren.”

lees meer

Goedemiddag Marie

Onze reis heeft onze verwachtingen volledig ingelost! We hebben met volle teugen genoten van de cultuur, natuur, maar vooral van de activiteiten die we samen gedaan hebben waardoor dit een reis was om nooit te vergeten!

Knap hoe jullie steeds in staat zijn de meest mooie hotels te vinden op alle locaties. Deze waren steeds goed gelegen, vaak op wandelafstand van leuke resto’s/bars, maar waar we vooral van genoten hebben was de rust die de hotels uitstraalden. Telkens we terugkwamen van een rondrit, genoten de kinderen van het zwembad terwijl wij verder konden uitrusten. De kleinschaligheid van de hotels en de vriendelijke service, zorgden ervoor dat er echte pareltjes tussen zaten.

De dagen waren ook goed opgebouwd: niet te druk zodat we op het tempo van de kinderen verder konden en met veel afwisseling wat het voor hen eens zo interessant maakte. Ook de lokale support was top!

Ook wat betreft de gidsen hebben we weinig op te merken. Natuurlijk zit er verschil in hun aanpak (sommigen focussen meer op geschiedenis, anderen op het lokale karakter) maar altijd hadden ze wel fijne, interessante dingen te vertellen. Wij vonden het heel fijn dat ze ons meenamen naar lokale resto’s en dat ze vaak wat lokale specialiteiten (zoals snoep) aanboden om ons deze te laten proeven.

De kinderen op hun beurt vonden alle activiteiten een leuke afwisseling. De zipline, de bamboetrein en de jungle trekking waren hun top 3.We hadden wat schrik dat het qua maaltijden niet altijd hun ding zou zijn, maar alle resto’s/hotels boden voldoende afwisseling zodat ze af en toe ook eens Westers konden eten.

Het is een reis geworden die we nog lang zullen koesteren. Vooral het feit dat er zoveel afwisseling is (zelfs in de manier hoe we ons verplaatsten: boot, fiets, auto, minivan, tuktuk,…), maakt dat iedereen wel dingen ziet/doet die hij/zij fijn vindt. Dit in combinatie met het toegankelijke karakter van de reis, de authentieke/kleinschalige hotels en de goede organisatie voor en tijdens de reis, heeft er voor gezorgd dat de 3 weken voorbij gevlogen zijn!

Nogmaals bedankt voor de piekfijne organisatie en wie weet tot zeer binnenkort voor een volgende reis ?

Familie Fonteyn – Marteau
Thailand en Cambodja, zomer 2019

Familie Vanfleteren – Rodts
Mexico, zomer 2019

“Het programma was zeer gevarieerd, ideaal voor de kinderen.”

lees meer

Beste Sylvie

Wij vonden het een heel leuke reis!

Alles is super vlot verlopen. De vluchten gingen heel vlot, ook alle verplaatsingen waren tip top.

Het programma was ook zeer gevarieerd, ideaal voor de kindjes en ook leuk voor onszelf. De kids vonden vooral de avontuurlijke dingen (in de cenotes, zipline, op krokotocht,… het leukst).

Als er één iets is waarover ik een beetje ontgoocheld was, is het gegeven dat de gidsen Engelstalig waren. Nu was het soms een beetje vervelend doordat de kinderen weinig begrepen van de uitleg.

Maar voor het overige dus een fantastische reis achter de rug! Bedankt voor de organisatie!

Familie Vanfleteren – Rodts
Mexico, zomer 2019

Familie Ver Elst – Loontjes
Thailand, zomer 2019

“Dankjewel voor deze heel mooie reis!”

lees meer

Hallo Marie

Het was een onvergetelijke reis ! Alles verliep perfect en we hebben ervan genoten.

De hotels waren zonder uitzondering  zeer goed tot perfect.

In het bijzonder waren we ook heel tevreden over onze gids Venus op het eerste deel van de reis. Ze was heel goed op de hoogte en kon ons en de kinderen perfect entertainen en inwijden in alle rituelen van het boeddhisme. Bij het afscheid van venus waren onze kinderen echt verdrietig.

Ook alle chauffeurs waren zonder uitzondering heel stipt en rustige chauffeurs bij wie we ons zeer veilig voelden.

Ook de fietstocht (hoewel we dit vooraf niet echt zagen zitten in de drukke straten van Chinatown) was een voltreffer. Goede fietsgidsen, mooie fietstocht, veel extra informatie, veel stops om iets lokaals te proeven en ook aandacht voor de minder mooie kanten van Bangkok (armoede, pollutie,..).

Op Koh Samui hebben we genoten van de rust. We hebben de dagtocht meegedaan naar het natuurpark. Alhoewel het park op zich heel mooi was, was het zeer toeristisch.

Dank u wel voor deze heel mooie reis! We zijn heel tevreden klanten!

Familie Ver Elst – Loontjes
Thailand, zomer 2019

Familie Verhamme – Naudts
Indonesië, zomer 2019

“De fietstocht en hun vlieger oplaten in de rijstvelden vonden de kinderen het leukste van allemaal.”

lees meer

Dag Marie

De reis naar Indonesië was erg mooi, boeiend, maar soms ook tikje (te) intens. Maar wel de moeite!

Bali is prachtig, maar Ubud viel ons wat tegen (vele winkeltjes, zeer toeristisch, weinig authentieke cultuur). De andere locatie’s waren beter, en vooral het eco-hotel was fantastisch, met die mangrove-stranden en mooi bos waarin hotel gelegen is. We hebben gesnorkeld aan het Menjangan eiland, echt top. Munduk, en vooral de wandeling die we gemaakt hebben met gids naar de waterval, was ook memorabel. Sidemen, en vooral het hotel (super mooi, tussen de rijstvelden), fietstocht en vlieger oplaten in rijstvelden vonden de kinderen leukste van hele reis.

De boottocht naar Gili Meno was leuk, en het eiland is een verademing. Klein eilandje, we hebben er rond gewandeld op 2 uur, veel kleine resto’s en bars.

Bedankt!

Familie Verhamme – Naudts
Indonesië, zomer 2019

Familie Rans – Rondou
Mexico, zomer 2019

“Het was een verrijking en we voelden ons werkelijk weer eens geluksvogels!”

lees meer

Dag Sylvie

Het was een heel mooie reis en we hebben ervan genoten! Jammer genoeg lijkt ook alweer heel ver weg.

Het reistempo was goed, er was een goed evenwicht tussen activiteiten meer op kindermaat en wat meer leerrijkere uitstappen. De gids was geweldig! (Gilberto) Een rustige man, die heel goed kon vertellen over de mayageschiedenis/- cultuur. Alles ivm de maya’s vonden we allemaal heel interessant, ook de kinderen.

De rappel, cano, zipline en ondergrondse cenote in Coba vond ik avontuurlijk genoeg, de jongens waren er wild van en vonden de ziplines iets te kort… Boys will be boys, zeker?

De cenotes, de vlinders, de piramides, de mayacultuur, de hacienda’s, …

Het was weer een verrijking en we voelden ons werkelijk weer eens geluksvogels! Bedankt!

Familie Rans – Rondou
Mexico, zomer 2019

Familie Nelissen – Paridaens
Marokko, zomer 2019

“Geweldig!”

lees meer

Dag Lieselot

We hebben een fantastische vakantie achter de rug! Een absoluut hoogtepunt was ons verblijf op de boerderij. Dat vonden we echt geweldig!

Bedankt voor de organisatie!

Familie Nelissen – Paridaens
Marokko, zomer 2019

Familie Beyers – De Wael
Indonesië, zomer 2019

“We hebben er met gans ons gezin met volle teugen van genoten.”

lees meer

Dag Marie

Indonesië was super! We hebben er met gans ons gezin met volle teugen van genoten.

Het deel in Java was redelijk intens maar we hebben prachtige dingen gezien en gedaan.

Ook de aanwezigheid van onze privéchauffeur Bowo was  ideaal en zorgde voor een stressloos geheel. De activiteiten die regelmatig voorzien waren voor de kinderen (zoals batikworkshop, dansen, vlieger maken, pottenbakken, Indonesische les) waren top!

Het zorgde ervoor dat ze voldoende variatie hadden en zelden “geklaagd” hebben.

Enige dat we achteraf gezien iets anders zouden doen is misschien iets meer rust-momenten / -dagen inbouwen. Zeker de periode in Java was soms wat “vermoeiend”.

We zijn super tevreden dat we hiervoor met jullie in zee gegaan zijn! Ik had het zelf nooit zo goed en evenwichtig kunnen plannen.

Vele groetjes

Familie Beyers – De Wael
Indonesië, zomer 2019

Familie Szekeres – De Winter
Peru, zomer 2019

“Wat een superervaring!”

lees meer

Hallo Marie

Onze reis zit er alweer op.  Wat een superervaring.  Heel druk, maar superfijn!

Eerst en vooral was alles geweldig geregeld, iedereen steeds goed op tijd, allemaal  heel vriendelijke chauffeurs en super goede gidsen.  Het was ook heel fijn voor de meisjes (vooral Lily dan) dat we een paar keer op een locatie zijn geweest waar er Nederlands werd gesproken.

Voor de meisjes waren de leukste activiteiten de buggytour, het sandboarden en de zipline in Colca, het paardrijden natuurlijk, de Incatrail en de Amazone.  Ook het schoolproject vonden ze wel leuk (Lily wou op slag daar naar school, veel mooier dan bij ons ?)

De Incatrail was voor mij iets minder zwaar dan ik had verwacht maar ik was dan ook van het ergste uitgegaan ?. Wel een paar keer uitpuffen tussendoor! De kinderen waren in ieder geval als eerste boven, als eerste beneden en als eerste in het kamp. Het waren echt heel fijne dagen en best wel emotioneel afscheid na de trail.

Ook de trip naar Amazone verliep goed. Het vliegtuig op de heenreis had wel 2 uur vertraging. De gids daar was heel down to earth en no nonsense, hetgeen door ons gesmaakt werd. De meisjes wisten snel zijn “hart” te stelen waardoor een extra tarantulasafari bij zonsondergang in het programma kwam. Ook de lodge in de Amazone was prima. Veel mooie dieren gezien!

Kortom zoals al gezegd een supervakantie! Heel erg bedankt voor de zeer goede organisatie!

We zijn alvast in gedachten aan het plannen aan een volgende vakantie. Misschien hebben jullie een leuke suggestie??

Familie Szekeres – De Winter
Peru, zomer 2019

Familie Verstappen – Diependaele
Marokko, zomer 2019

“Het was vooral… vakantie voor iedereen!”

lees meer

Hallo Marie

We zijn het allemaal eens:  het was een hele leuke, actieve, verrassende en gevarieerde vakantie.  Het was vooral vakantie voor iedereen! Vermits we nog niet vaak “georganiseerd” gereisd hebben, was het wel spannend om te vertrekken.  Buiten een aantal praktisch en administratieve zaken, hebben we vooraf helemaal niets moeten doen.

De variatie in activiteiten, maar ook het tempo waarop we gereisd hebben was ideaal.  Daarenboven is het zeer aangenaam dat je ter plaatse zo goed als niets meer moet regelen qua vervoer en dergelijke. We zijn tot de conclusie gekomen dat het heel moeilijk (bijna onmogelijk) is om een reis op die manier te organiseren als je het land niet kent of er nog nooit geweest bent.

Kortom: heel veel mooie herinneringen !

PS : jullie boekjes waren ook zeer tof en interessant.  Ik heb elke dag met veel plezier een verslagje geschreven…

Vele groetjes en tot gauw!

Familie Verstappen – Diependaele
Marokko, zomer 2019

Familie Deryckere – Spiritus
Mexico, zomer 2019

“De cenotes vonden we echt geweldig!”

lees meer

Hallo Sylvie

We zijn heel enthousiast over onze Mexico ervaring. De fietstocht was een heel goed begin van de reis: de markt, de kennismaking met de Maya’s. En dan de cenotes: dat vonden we echt geweldig.
Dag nadien zijn we naar de cenote van Valladolid geweest, ook heel tof.

Het bezoek aan Uxmal vonden we echt wel de moeite: heel mooie site en minder druk dan
Chichen Itza.  Chocolademuseum ook tof.

Onze luilekkerdagen op Isla Holbox vonden we heerlijk. Kinderen amuseerden zich met kayak en paddle board en wandeltochten met de hondjes van het asiel.
Hotel was super en lekker eten op het strand!

Familie Deryckere – Spiritus
Mexico, zomer 2019

Familie Scheipers – Vroom
Vietnam, zomer 2019

“Ontzettend bedankt om alles goed te regelen. Het was top!”

lees meer

Dag Sylvie

We zijn nog aan het nagenieten. Hadden net onze vele foto’s op de pc gezet en als een film afgespeeld. Ook na al die fantastische foto’s te zien was er nooit een moment van dit was niet de moeite om te zien/ om te doen. Het was gewoon iedere dag top. We gingen van plek tot plek steeds met het gevoel ‘oh jammer, we moeten verder’ en toen kwamen we ergens anders en dan was het weer ‘Wauw, dit is ook zo prachtig!’

Onze reis begon al bijzonder in Hanoi waar het continu regende maar zo heet was.  Kwam er ook nog eens een typhoon over de stad. Zeer bijzonder en zo konden we direct onze watersandalen gebruiken en de poncho’s. We hadden ook veel geluk dat daarna het ergste weer voorbij was en dat Halong Bay voor ons wel kon doorgaan (de 3 dagen ervoor niet) de privé boot was zo’n luxe echt fijn en zalig eten. De gids bleef ook wat grappig was. Trouwens gedurende de hele reis kwamen de gidsen altijd op tijd, waren zo vriendelijk.

Na Halong Bay gingen we naar Ninh Bin.  ‘s Avonds gingen we dan met die nachttrein naar Dong Hoi, wat ook zo tof was! Dat plekje was magisch vonden wij. Lekker weinig toeristen en zo een tof hotel met ons eigen appartement voor 4.  Dat was echt top. Lekker rustig en zalig eten en zo een vriendelijke bediening. Geweldig. Daar wilde we wel langer blijven. Het avonturen park met ziplines was ook heel leuk.

In de stad Hoi An hebben we eerst wat gerust aan het rustige strand, nadien verkenden we de bruisende, drukke stad. Prachtig al die kleuren, mensen en winkeltjes. Een zalige afsluiter in een mooi hotel met alweer een zalig zwembad. Het hoogtepunt was de fietstocht met een heel lief meisje die ook kookles gaf. Dat was fantastisch! Echt lekker dat alle kruiden van hun eigen veld kwamen.

Kortom, een onvergetelijke mooie reis. Ontzettend bedankt om alles goed te regelen. Het was top!

Familie Scheipers – Vroom
Vietnam, zomer 2019

Familie Mertens – Schram
Senegal, zomer 2019

“We houden er bijzonder fijne herinneringen aan over.

lees meer

Dag Marie

Onze reis naar Senegal was fantastisch en is eigenlijk in alle opzichten goed verlopen.

We hadden het om te beginnen niet beter kunnen treffen met Joseph, de gids die ons de bezienswaardigheden toonde, ons wegwijs maakte in de Senegalese maatschappij, met wie we boeiende discussies voerden en die bovendien de jongste zoon regelmatig trakteerde op een partijtje voetbal. We reisden nog nooit zo’n lange periode met een gids en zijn ons zeker bewust van de meerwaarde die dat bood. Al onze kinderen zijn fan van hem ?. Het was ook mooi om te zien hoe hij hun harten veroverde door mee UNO te spelen, met hun grapjes lachte, hun vragen beantwoordde en vaak herhaalde als ze het Frans niet meteen begrepen. Een crème van een man!

Het verblijf, de verplaatsingen, de activiteiten, het vervoer, de bezienswaardigheden… alles was prima in orde. Zelfs van het feit dat we in het regenseizoen reisden, hebben we niet zo veel gemerkt, al werd de luchtvochtigheid naar het einde toe wel drukkender.

Toppers waren voor ons:

  • De les in Wolof en het eten van de thieboudienne (héérlijk!)
  • De boottocht van Toubacouta naar Djiffer door de Siné Saloum
  • Kajakken met picknick tussen de mangroves in de Siné Saloum
  • Op zoek gaan naar de hyena’s
  • Bezoek aan de weeshuizen

Maar eigenlijk waren alle activiteiten super!

Ook de prachtige boekjes werden door alle kinderen (ook de groten) meermaals gelezen en gebruikt!

Er rest me alleen nog om jullie te bedanken voor de fijne, duidelijke communicatie en de goede organisatie van onze reis.

Wij houden er bijzonder fijne herinneringen aan over!

Familie Mertens – Schram
Senegal, zomer 2019

Familie De Backer – Lanslots
Thailand/Cambodja, zomer 2019

“Om het met de woorden van onze oudste kleindochter te zeggen: Deze vakantie is leuker dan leukst!

lees meer

Dag Marie

Vooreerst een oprechte dankjewel van ons voor de goede organisatie: dat verdient absoluut een pluim! We hebben veel indrukken te verwerken. Aanvankelijk lag het tempo hoog, mede door de vliegtuigreis en het tijdsverschil dat overbrugd diende te worden. Maar de stiptheid, onthaal en vriendelijkheid maakte veel goed, alsook al wat we ter plaatse beleefden.

Hopelijk kunnen we misschien nog eens met De Dansende Kameel op stap gaan. De kinderen, de kleinkinderen hebben ervan genoten. En wij natuurlijk ook!
Een spontane uitspraak van onze oudste kleindochter: “Deze vakantie is leuker dan leuk!”

Familie De Backer – Lanslots
Thailand/Cambodja, zomer 2019

Familie Van Neste – Aelvoet
Bali, zomer 2019

“Het was een super ontspannen, zorgeloze en prachtige gezinsvakantie!

lees meer

Dag Marie

We hebben echt een supervakantie gehad!

Onze kids zijn heel enthousiast en ook wij genoten van het mooie Bali! Mooie natuur, cultuur, lekker eten, hartelijke mensen en alles ondergedompeld in een lesje in nederigheid en voetjes op de grond. Het surfen, snorkelen en raften vonden onze kinderen super. Ook wij genoten van het snorkelen, fietsen en de hiking met de watervallen! Het Balinees koken vonden we ook top.

Bedankt voor jullie organisatie en zeker ook de reisorganisatie in Bali zelf die ervoor gezorgd hebben dat we konden genieten van een zorgeloze reis!

Familie Van Neste – Aelvoet
Bali, zomer 2019

Familie Lameire – Ghys
Marokko, zomer 2019

“Het meest verrassende voor ons was de verscheidenheid die Marokko te bieden heeft!

lees meer

Dag Lieselot

Onze reis naar Marokko was fantastisch! Het meest verrassende voor ons was de verscheidenheid die Marokko te bieden heeft. Na drie dagen waren we precies al twee weken weg en hadden we drie verschillende reizen gedaan. Marrakech was ok, zeker het prachtige Bahiapaleis en de Majorelletuinen waren de moeite. In Ait Ben Haddou vonden we de Ksar prachtig! Precies sprookje van 1001 nacht. In Skoura ervaarden we de authenticiteit. Met de wandeling in de Dadesvallei waanden we ons in het echte Marokko. De gids was een fantastische kerel! De boerderij vonden we de grootste verrassing van onze trip. Een erg ontspannen sfeer daar! Zalig zwemmen in het irrigatiebassin, vrijheid alom voor onze meiden, lekker vers eten en heel fijn personeel. In Imlil hebben we zalige wandelingen gemaakt met muilezels, die de soms wel pittige wandelingen draaglijk en entertainend maakten. Onze gids daar had zelf al heel wat van de wereld gezien. We konden met hem duidelijk praten over hun cultuur en religie, en dat was tegelijk verfrissend en verrijkend. Het glamping was ook de moeite om eens te doen! En onze afsluier in Essaouira kon niet beter.

Wij beginnen alvast te dromen van een volgende bestemming!

Familie Lameire – Ghys
Marokko, zomer 2019

Familie Dejagere – Vanden Bulcke
Marokko, zomer 2019

“Het was geweldig!

lees meer

Dag Lieselot

Marokko was geweldig! Het is een prachtig land met zeer lekker eten. Onze gids in Marrakech heeft ons goed door de stad geleid. Hij heeft ons goed geholpen en was zeer sympathiek. Na Marrakech gingen we naar Ait Ben Haddou waar we in een prachtige accommodatie sliepen. Ook in Skoura hebben we het zeer leuk gehad. Wat een vriendelijke mensen daar! Ook logeren op de boerderij en in het tentenkamp was geweldig. De afsluiter in Essaouira was ideaal. We hebben echt genoten van onze reis! Dankjewel voor de organisatie!

Familie Dejagere – Vanden Bulcke
Marokko, zomer 2019

Familie Verlinde – Vanheerswynghels
Bali, zomer 2019

“Voor ons was het een onvergetelijke reis!

lees meer

Dag Marie

We zijn terug van onze prachtige reis. We willen jou nogmaals bedanken voor de organisatie! En het was, net zoals vorig jaar, een prachtige ervaring. De mix van het klimaat, de vriendelijke mensen, de actieve en minder actieve activiteiten, het lekkere eten, de leuke (en altijd andere) hotels maakten deze reis onvergetelijk. Bedankt!

Familie Verlinde – Vanheerswynghels
Bali, zomer 2019

Familie Lawaese – Couvreur
Marokko, paasvakantie 2019

“Marokko heeft absoluut ons hart gestolen. Een land om zeker nog terug te gaan!”

lees meer

Beste Dansende Kameeltjes

Marokko was fantastisch! Prachtige landschappen met een grote diversiteit, heel gastvrije mensen zonder opdringerig te zijn,… Een land om zeker nog terug te gaan.

In Marrakech logeerden we in een prachtige riad. Een heel vriendelijke ontvangst daar! We hebben veel van de stad gezien en het was een leuke dag. Ait Ben Haddou vonden we ook de moeite, toch toeristischer dan we dachten. De filmstudio’s waren een leuk intermezzo! In Skoura verbleven we op een toplocatie. Supergastvrij! Tijdens de trekking in de Dadesvallei hebben we enorm veel geleerd over de berbercultuur. Essaouira vonden we ook een aanrader, leuke stad, zeker omdat er geen auto’s rijden. Onze meisjes hebben er ook gesurft, wat ze super vonden! Terwijl ik dit hier neerschrijf, herbeleef ik de reis. Zalig! Wij zouden deze reis zeker aan iedereen aanraden, want het was prachtig georganiseerd!

Een welgemeende dankjewel en zeker tot nog eens!

Familie Lawaese – Couvreur
Marokko, paasvakantie 2019

Familie Deferme
India, paasvakantie 2019

“India was waanzinnig!”

lees meer

Dag Marie

India was waanzinning! Olifanten: geweldig – de Sikth-tempel in Delhi: amai – Muziek in Varanasi: onvergetelijk – Wandeling in Old Delhi: beklijvend – Tijger in Ranthambore: met niks te vergelijken – Koken in Jaipur: TOP.

Onze chauffeur, Dan Singh: meesterlijk én een hele aangename man die ook nog eens heel veel weet.

Familie Deferme
India, paasvakantie 2019

Familie uit Brugge
Indonesië, zomer 2018

“We hebben een zeer gevarieerde, mooie, lekkere en fantastische vakantie achter de rug!”

lees meer

Dag Marie,

We hebben super genoten van deze reis!

Java vonden we zeer authentiek. De dagen in Yogyakarta waren zeer gevarieerd! De Borobudur en Prambanan blijven aanraders. Ook zeer leuk, was de fietstocht op het Javaanse platteland rond de Borobudur. Diezelfde namiddag stond nog een tocht met paardenkar door het platteland gepland.

Wat ook een fijne ervaring was, was de rondleiding in Kota Gede op de eerste dag. We waren natuurlijk nog moe van de lange reis maar hebben toch genoten van de rondleiding, de uitleg van de enthousiaste gidsen en onze eerste Indonesische lunch bij een lokale familie.

De klim naar de Ijen vulkaan was lastig maar we werden beloond met een fantastisch uitzicht op de omgevende vulkanen alsook op het kratermeer en zwaveldampen. Dit was echt de moeite.Ook in Bali hebben we genoten! We hebben gesnorkeld in Pemuteran, nadien gingen we richting Munduk in de bergen. Daar was het wat minder warm: dat was fijn. We bezochten het boeddhistisch klooster en hebben gewoven en Balinees geschreven.

De trekking rond Munduk was fijn: mooie waterval en veel plantages gezien, door kleine dorpjes en rijstvelden gestapt met een goede gids.

Het Bali Bird Park was zeker de moeite: heel veel vogels te zien en zeer mooi uitgebaat!

Ubud is zeer toeristisch maar goed uitgangspunt van leuke activiteiten.

De fietstocht met Little Wayan, lunch bij zijn familie en vliegeren in de rijstvelden was een absolute topdag! Het is zeer fijn om op deze manier kennis te maken met de lokale bevolking, hun kultuur en familieleven. Ook het raften vonden we een topactiviteit!

Opnieuw vonden we de fietstocht (naar de zeetempel van Tanah Lot) een belevenis!

We hadden geen surflessen gereserveerd maar hebben zelf op het strand enkele boards gehuurd: fun verzekerd!

Ik moet zeggen dat de geplande activiteiten steeds mooi op tijd hebben plaatsgevonden en dat de chauffeurs ook steeds aanwezig waren op de afgesproken tijdstippen.

Bedankt!

Nog vele groetjes en tot hoors!

Familie uit Brugge
Indonesië, zomer 2018

IMG_9421 IMG_9298 IMG_9069

Familie Becker – Van Mulders
Marokko, september 2018

“We hebben een andere cultuur leren kennen en veel mooie ervaringen meegenomen.”

lees meer

We hebben allen genoten van Marokko, uitgerust teruggekomen.

Danku voor de goede organisatie, alles is vlot verlopen bij aankomst in de accommodaties.

Doe zo verder!

Groetjes
Familie Becker – Van Mulders
Marokko, September 2018

Familie Yudhira – Goris
Vietnam, zomer 2018

“Onze verwachtingen werden overtroffen!”

lees meer

Dag Sylvie,

Wat hebben we genoten van deze Vietnam-reis!
Ook jouw begeleiding vanaf het begin hebben we ten zeerste kunnen appreciëren.

Wij zijn fan!
Vele groetjes

Familie Yudhira-Goris
Zomer 2018

DSC_1288 02 DSC_2101 02 DSC_0862 02 DSC_1194 02

Familie Dejagere – Vandenbulcke
Bali, zomer 2018

“Een schitterende reis, met een goed aangepast programma voor onze tienerkinderen!”

lees meer

Dag Sylvie,

Wij hebben echt een fijne reis gehad. Ubud was prachtig. Vanuit het hotel konden we gemakkelijk te voet naar de bezienswaardigheden en restaurants in de buurt. De kookcursus die we daar kregen was leuk, veel uitleg gekregen over de producten en een goede kennismaking met het lokale eten. Ook in Pemuteran vonden we het super, we hadden een leuke snorkelervaring daar! De rafting was super. Ook de fietstocht vonden we leuk! Zo leerden we het echte Bali kennen: we passeerden kleine dorpjes en stopten bij de plaatselijke scouts, proefden inheems fruit en leerden over hoe rijst werd geteeld.
De kinderen vonden het vliegen tussen de rijstvelden een hoogtepunt van de reis! Zeker een aanrader.

Dankjewel voor de goede organisatie! We kijken al uit naar volgend jaar!

Familie Dejagere – Vandenbulcke
Bali, zomer 2018

Bali 1 IMG_5532 IMG_0242

Familie Nieuwdorp – Declerck
Bali, zomer 2018

“We hadden een geweldige periode! Onze kinderen waren in hun nopjes.”

lees meer

Dag Sylvie

We zijn heel enthousiast over onze reis in Bali. Zowel de accommodaties als de activiteiten waren heel mooi en tof. Ook het personeel was overal heel vriendelijk.

Spijtig dat we niet naar Lombok zijn kunnen gaan door de aardbevingen, maar uiteindelijk was het alternatief programma ook ok.

De fietstocht in de streek van Ubud was fantastisch, met de gids en het heerlijke eten bij die familie. Het snorkelen en de kookworkshop viel ook in goede aarde bij heel ons gezin.

We zijn heel content van jullie!

Bedankt

Liefs

Familie Nieuwdorp – Declerck
Bali, zomer 2018
IMG_5239 IMG_5317

IMG_5135

Familie Vandekeybus – Muijsers
Portugal, zomer 2018

“De activiteiten in combinatie met voldoende rust was voor ons de perfecte combinatie.”

lees meer

Hoi Marie

Onze vakantie was geweldig. We hebben er enorm van genoten!

We waren eerst een beetje bang dat het programma wat aan de drukke kant zou zijn, maar dat is reuzegoed meegevallen.

Ik heb naar de mening gevraagd van ieder van ons en we waren het er unaniem over eens dat dit de leukste activiteiten waren:
– haan schilderen
– cake proeven
– waterval zwemmen
– zelf koken
– dolfijnen spotten
– azulejo verven
– de vakantieboeken

We hebben een supervakantie gehad. Zowel voor onszelf als voor de kinderen een onvergetelijke reis. De vakantieboeken zorgen ervoor dat we er nog extra van kunnen nagenieten. We zijn alweer aan het nadenken over volgend jaar!

Bedankt en groeten!

Familie Vandekeybus – Muijsers
Portugal, zomer 2018

Familie Vander Beken – De Ruyter
Thailand, zomer 2018

“Herinneringen om nooit te vergeten!”

lees meer

Dag Sylvie

Om onze reis naar Thailand kort samen te vatten: het was fantastisch en onvergetelijk! De kinderen spreken er nog over. Het was een ideale mix van rust en actief bezig zijn. Leuk om op die manier een nieuwe cultuur te leren kennen. De mensen daar waren supervriendelijk. We voelden ons direct op ons gemak!

De uitstappen waren keer op keer goed georganiseerd en de balans tussen het ontdekken van de bezienswaardigheden en chillen aan het zwembad was ideaal.

De hoogtepunten voor de kinderen waren ongetwijfeld de olifanten verzorgen, parasolletjes schilderen en de vele boottochten in de verschillende soorten bootjes (vooral de longtailboten vonden ze tof!).

De gidsen wisten ook goed waarover ze spraken en waren heel begaan met de kinderen.

Kortom, herinneringen om nooit te vergeten!

We zijn ondertussen volop al aan het kijken voor onze reis volgend jaar.

Hopelijk tot snel!

Groetjes
Familie Vander Beken – De Ruyter

Familie Van Scherpenzeel Thim – Boquez
Sri Lanka, zomer 2018

“We hebben een heel leuke reis gehad! Alles verliep vlot.”

lees meer

Dag Marie,

Sri Lanka is een fantastisch land, de mensen waren heel vriendelijk en behulpzaam.
We hebben nieuwe culturen, nieuwe gewoontes en nieuwe smaken (nieuwe soorten fruit) ontdekt.
Kelum, onze chauffeur, was daarvoor een grote hulp… Hij was heel gedienstig, altijd enthousiast om iets over zijn land te vertellen. Hij was aanwezig maar ook niet te veel.
Mathieu vond de rafting de leukste activiteit. Voor Maïté was het de boeddhistische tempel in Galle. Ik vond Polonnaruwa met de fiets iets speciaal.
De wandelingen op Pidurangala rock, op Little Adam’s Peak en naar 9 arch bridge waren ook toppers tijdens onze reis.
De foodtour in Colombo was heel leuk, vooral met de tuktuks. Onze gids was super interessant.
Het was voor ons de eerste rondreis in Azië in familieverband. Het was ook de eerste keer met zo’n formule van auto met chauffeur/gids en we wisten niet goed wat te verwachten, maar dat is echt heel goed meegevallen. We hebben zeer mooie leuke kleine hotels gehad en zeer lekker gegeten. We waren ook zeer aangenaam verrast door de diversiteit van Sri Lanka en de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking. Zeker een aanrader dus!

Groetjes

Familie Van Scherpenzeel Thim – Boquez
Sri Lanka, zomer 2018

IMG_1297 kopie

IMG_1517IMG-20180717-WA0018IMG_1148 kopie

Familie Crous-Caimo
Thailand, zomer 2018

“We vonden onze reis naar Thailand alle vier geweldig en de organisatie was gewoonweg top.”

lees meer

Dag Marie

De reis was in één woord fantastisch, met uitzondering van Kao Sok hebben we zelfs vrij goed weer gehad. Alles was uitstekend geregeld. Niet alle gidsen en chauffeurs spraken even goed Engels maar ze waren wel altijd vriendelijk, op tijd en behulpzaam dus meer kunnen we niet wensen. De hotels waren ook prima, iedere keer hadden we hele mooie kamers, prachtige ligging, mooie zwembaden, etc.

Wat betreft de uitstappen is het niet mogelijk om één hoogtepunt te noemen want er waren er zeer veel. Voor mij persoonlijk was de Thai kickboksles met Jonas een hoogtepunt, island hopping in Krabi (inclusief Marlijn zwaardvissen die naast onze boot zwommen en acrobatische sprongen naast ons deden) en de olifanten als absolute top.  We hebben ze mogen voeden, krachtvoer voor deze dieren gemaakt en ze met modder gewassen. Maar ook de kanotocht bij de James Bondeilanden, de kookles, de klim naar de tijgertempel en zelfs de jungletocht in de gietende regen waren fantastisch.

De agenten waarmee jullie de uitstappen doen zijn zeer goed in wat ze doen, zeker behouden.

De kinderen hebben een onvergetelijke reis gehad.

Groetjes

Familie Crous-Caimo
Thailand, zomer 2018

Schermafbeelding 2018-09-12 om 21.47.47

Familie Windey – Vancoppenolle
Indonesië, zomer 2018

“Zowel voor ons als ouder als voor onze kinderen een mooie belevenis!”

lees meer

Dag Marie

“Onvergetelijke familiereizen”Jullie slogan hebben jullie dik verdiend. We hebben een fantastische vakantie beleefd met veel variatie, met intense en ook inspirerende momenten! Een superorganisatie (met dank ook aan onze chauffeur!), mooie landschappen, leuke workshops, lekker eten en zowel voor ons als ouder als voor onze kinderen 1 mooie, lange belevenis!

We zijn intussen al beginnen grasduinen op jullie site om volgend jaar eventueel naar Marokko te gaan.

Tot binnenkort!

Familie Windey – Vancoppenolle
Indonesië, zomer 2018

IMG_1124 IMG_0727 7654888208_IMG_1265 IMG_1688

Familie Bauwens – Van Lantschoot
Thailand – Cambodja, zomer 2018

“We hebben enorm genoten! Veel gezien en gedaan, lekker gegeten, goed ontspannen en dit als gezin heel intens beleefd.”

lees meer

Dag Marie,

Onze vakantie in Thailand and Cambodja was super! Eén van de favoriete activiteiten van ons dochter is het olifantenbezoek. Een topper in jullie programma! Bangkok vonden we ook super, een leuke stad, drukkend warm maar we hebben genoten van de street food. De fietstocht was zeer leuk en de dag met de gids op zaterdag ook super. We hadden een ongelooflijk goede gids, de kids spreken er nog over.
Ook het bezoek aan een kleinere tempel waar we zelfs offer aan een monnik konden doen vonden we heel leuk. De tour rond Battambang was ook heel goed (opnieuw een zeer goede gids) en de kookworkshop ook een aanrader.
Pnohm Penh was mooi en interessant. Het maken van de schaduwpoppen vonden de kindjes ook zeer leuk. Nu hebben we een zelfgemaakt en origineel souvenir!
We zijn geëindigd in het paradijs Koh Mak. Seavana was zeer mooi en rustig, de kamers super.

Praktisch was alles goed geregeld.

Een prachtig avontuur dat naar meer doet verlangen!

Vele groeten

Familie Bauwens – Van Lantschoot
Thailand en Cambodja, zomer 2018

Familie De Peyper – Elpers
Thailand – Cambodja, zomer 2018

“De kinderen vonden het geweldig!
De oudsten zijn al aan het onderhandelen voor volgend jaar :-)”

lees meer

Dag Marie,

Onze reis is ontzettend goed verlopen. We genieten nog altijd na!
Het is moeilijk om bepaalde activiteiten eruit te pikken om aan te duiden als dé leukste, want uiteindelijk vormen alle activiteiten samen een geslaagde reis.
Maar we zullen niet snel vergeten:
– hoe we op avontuurlijke wijze doorheen Bangkok fietsten, ook de longtailboot en de raceboten op de klongs waren memorabel.
– hoe de kids tussen de olifanten (en uitwerpselen) in de rivier gezwommen hebben in Kanchanaburi.
– hoe onze gids in Battambang zijn eigen ervaringen deelde over de killing cave.
– hoe de kids genoten hebben van de ziplines in Siem Reap en wij dus ook!
– hoe kitscherig de plafonds versierd waren in de Thaise busjes.
– en nog zoveel meer!

De afsluiter op Koh Chang was ook weer genieten, met onze resort aan het privéstrand. De reis was zeer gevarieerd en elk hotel was goed uitgekiend.
Alvast heel erg bedankt voor deze onvergetelijk mooie reis. Jullie hebben dat weer zeer knap in elkaar gestoken.

Met vriendelijke groet

Familie De Peyper – Elpers
Thailand en Cambodja, zomer 2018

IMG_3193 IMG_3331 IMG_3360 IMG_3478IMG_3157

Familie Vanhee – David
Namibië, zomer 2018

“Deze reis was buiten onze comfortzone, een andere manier van reizen, een verre bestemming en… Het was zalig!”

lees meer

Dag Sylvie,

Wat een positieve ervaring was dit! We deden 3000 km in twee weken, hadden in momenten een druk programma voor de boeg, waren gulzig om het land te zien… Hoe onmetelijk, weids… Dat kan je thuis niet uitleggen!
De activiteit die we fantastisch vonden was de game drive vanuit A Little Sossus Lodge, een heel fijne dag was dat met een goede gids! Wat we ook leuk vonden was de catamaran cruise en de rit met de 4×4. Beide werden telkens voorzien van voldoende spijs en drank.  Vanuit het hotel zorgden ze ook voor de reservaties van de restaurants, heel fijne plek ook!
Ook de accommodaties waren top. De lodges waren top, luxueus bij momenten! Het waren ook fijne temperaturen in Nambië ’s nachts.
Als je hoort welke hittegolf er hier door België raasde was het fijn voor ons om onder het donsdeken te kruipen.
Onze zoon Robbe vond het een hele leuke reis. Het is vaak wat lang rijden, dus zochten we een compromis tussen strips lezen en rondkijken/dieren spotten/ foto’s nemen…
De map die we van jullie kregen en samen overliepen was voor mij een houvast in dit avontuur. Onze kaart van Namibië hebben wij steeds gebruikt.
We willen jullie en Riekie zeker ook nog bedanken om deze reis met ons mogelijk te maken.

Warme groet,

Familie Vanhee – David
Namibië, zomer 2018

Familie Ruijpers – Tindemans
Portugal, zomer 2018

“Een geweldige reis gehad met leuke activiteiten, mooie hotels en prachtig weer!”

lees meer

Dag Marie,

De vele activiteiten waren goed georganiseerd. De hanen beschilderen was leuk! We kregen die achteraf ook mee naar huis. Ook de fado in Coimbra was een fijne activiteit! Kajakken was beide keren leuk om te doen. Eerste keer leek het nog wat spannend met de stroomversnellingen, de tweede keer op zee bij Setubal waren we al uiterst ervaren 😉 De speurtocht in Evora was ook fijn, alsook de paardentocht bij Monsaraz.
We hebben trouwens ook een maansverduistering kunnen bekijken bij plaatselijk observatorium.  De fototocht in Lissabon was ook leuk om te doen, maar erg warm!
We hebben een mooie reis gehad.

Familie Ruijpers – Tindemans, Portugal, zomer 2018

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_afc7 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b3ef UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b53e UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b4b0  UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b50e UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b6a1

Familie Crul – Werbrouck
Thailand en Cambodja, zomer 2018

“Wij hebben zoveel nieuwe herinneringen gemaakt met ons gezin, dat is onbetaalbaar!”

lees meer

Dag Sylvie,

Wat een fantastische reis hebben wij gemaakt! We hebben genoten van zoveel luxe: de luxe van de hotels, de luxe van je geen zorgen te hoeven maken over wat je morgen gaat doen,  de luxe van dus ook geen discussies daarover met grote kinderen, de luxe van de chauffeurs en gidsen die klaar staan, en zoveel meer.
We stonden versteld van de inhoud van alles wat op ons programma stond, hebben er met volle teugen van genoten en hebben hier al een fotoboek laten leveren om de herinneringen levend te houden.
Dank jullie wel voor het aanraden van deze vakantie, we hebben het verschil tussen beide landen goed ervaren en dat was erg verrijkend. We zijn nog twee families tegengekomen die een Thailandroute maakten met jullie, en ook zij waren erg tevreden. Ik heb al veel reclame gemaakt voor jullie door onze verhalen bij vrienden en familie.
Groetjes,

Familie Crul – Werbrouck
Thailand en Cambodja, zomer 2018

IMG_3416-laag IMG_3764-laag

Familie Vanwanseele
Bali, zomer 2018

“Wij hebben een droomreis achter de rug. Wij hopen echt dat wij hier kunnen terugkomen.”

lees meer

Dag Sylvie

Onze reis is heel vlot verlopen. Het begon al goed toen er bij aankomst in Bali een supervriendelijke chauffeur ons opwachtte. Hij heeft ons doorheen de reis heel stipt en veilig van hotel naar hotel gebracht.

Een aantal hoogtepunten: De kookworkshop in Ubud was een hele ervaring. Mijn zoon bleek een echte masterchef te zijn. Heel lekkere gerechtjes klaargemaakt. Ook het snorkelen in Taman Sari was heel plezant! De workshop Balinees schrijven en weven was ook leuk om te doen. Respect voor het vrouwtje dat 1,5 uur met ons geweven heeft! Het Tamblinganmeer vonden we waauw. Een hele goede jonge gids hij ons verschillende vruchten proeven, gaf veel uitleg over de planten en parasietbomen. Onvergetelijk! In Munduk deden we de rafting. We hadden een avontuurlijke begeleider en dat vonden mijn pubers de max! Fietstocht was ook een fijne ervaring.

Op onze laatste avond was het typisch Balinese avond, dat was een ideale afsluiter van een onvergetelijke reis.

Een heel dikke merci voor het uitstippelen en organiseren van deze reis waaraan we nog heel vaak terugdenken en waar we nog vaak over praten.

Veel groeten

Familie Vanwanseele
Bali, zomer 2018

Image-1 Image-4

Familie Gutshoven – Leroy
Thailand, zomer 2018

“We nemen dit voor altijd mee in onze herinneringen.
En als we nog eens op reis willen weten we waar we moeten zijn.”

lees meer

Dag Sylvie,

De hele reis van FANTASTISCH. We hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten van het land, de cultuur, de natuur, de mensen en de activiteiten.
Het ene hoogtepunt na het andere volgde elkaar op. De tempels in Sukhotai, de olifanten in Elephant Haven, de kookworkshop… Het heeft allemaal een grote indruk nagelaten.
De hele organisatie was top: gidsen en chauffeurs waren er steeds en op tijd, de ontvangst bij Seb, de activiteiten. Alles was zoals beschreven en zelfs nog meer. De gidsen hadden ook steeds speciale aandacht voor de kids en hadden altijd wel een “verrassing” in petto: een locale specialiteit, een tros bananen, een zakje chips…. Ook in het programma zaten nog wel wat leuke verrassingen zoals de boottocht aan de river Kwai.
Met Lotte is het ook heel goed gegaan, geen enkel probleem.  We hadden op voorhand nog wat gefietst hier, zodat we in overleg met de gids het ook in Ayutthaya al gewaagd hebben om de (korte) verplaatsing per fiets te doen. In Sukhotai hebben we een hele fijne dag gehad.
De Erawan watervallen zijn zeker een aanrader: de eerste 4 niveau’s zijn erg makkellijk te bewandelen. Daarna wordt het een pak uitdagender maar ook mooier. Op elk niveau kan je zwemmen, op één niveau zijn er zelfs natuurlijke glijbanen. Onderweg hebben we apen gezien, reuze grote spinnen, een slang… We spendeerden hier makkelijk de hele dag.
Gedurende rit naar Ko Chang regende het de hele dag en was er ook een stevige wind, wat de ferrytocht spannend (en leuk) maakte. De volgende dagen was het weer weer aangenaam (geen regen meer) waardoor we toch genoten hebben van de rust, het zwembad en de zee.
Bedankt ook nog eens voor het wisselen van de rugzakjes: ze doen het nog steeds erg goed en zijn nu het favorietje rugzakje van de kids. Marit heeft ook veel plezier gehad aan het dagboek: elke dag had ze daar een momentje voor voorzien.

Kortom, we zullen De Dansende Kameel zeker aanbevelen!

Warme groetjes

Familie Gutschoven – Leroy
Thailand, zomer 2018

20180708_140739

20180713_102649

DSCN2590

Familie Gevers – Duchamps
Bali, zomer 2018

“Het programma zat mooi in mekaar en was heel gevarieerd. Een ideale mix van fun en ontspanning!”

lees meer

Dag Sylvie,

De reis was in één woord FANTASTISCH!
We zijn nog steeds aan het nagenieten.
Het vervoer was overal goed geregeld, al onze chauffeurs waren stipt op tijd.  Alle hotelboekingen en kamers waren ook perfect geregeld zoals voorzien.  Sommige accommodaties waren luxueus, zoiets hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Wat een leuke verrassing! De kinderen vonden het maken van de offergaven trouwens ook heel leuk.  Ze hebben ervan genoten want ze mochten nadien ook de zelfgemaakte offergaven naar de huistempel brengen met de nodige bijhorende hindoerituelen.
De snorkelactiviteit bij het Menjanganeiland vond iedereen geweldig; we waanden ons precies in een aquarium. Alles was ter plaatse ook goed georganiseerd door de Bali Diving Club.
Munduk was werkelijk een pareltje in de bergen. We hadden echt een geweldige gids mee uit het hotel voor de wandeling in de voormiddag en dat doet heel veel.  Hij kon heel goed Engels, gooide er af en toe een grapje tussen en je kon met hem ook wat verder praten dan over de gewone ditjes en datjes.  We hebben heel veel bijgeleerd van hem en hadden een superleuke wandeling tussen de rijstvelden, hebben een lokale koffiefabriek bezocht, een (klein beetje) rijst mogen helpen oogsten en zijn onder zijn goede begeleiding tot vlak onder de waterval kunnen klauteren!
Wij kunnen deze reis naar Bali in elk geval aan iedereen aanraden. Het is echt een prachtig eiland, ondanks de natuurgrillen.
Jullie zijn erg bedankt voor de goede organisatie en voor alle goede zorgen!  Niets op aan te merken aan deze reis, behalve dat we nog wel wat langer hadden willen blijven.

Groetjes

Familie Gevers – Duchamps
Bali, zomer 2018

Familie Knuts – Costermans
Vietnam, zomer 2018

“Alles was tot in de puntjes georganiseerd! Een goed evenwichtig programma met voldoende afwisseling van cultuur, avontuur en ontspanning.”

lees meer

Dag Sylvie,

Via deze weg willen we het hele team van De Dansende Kameel bedanken voor de puike organisatie van onze Vietnamreis! We hebben allemaal ontzettend genoten van de reis. Alles was goed voorbereid. Goede keuze van hotels en een perfect samengesteld programma.
Onze gidsen waren allemaal top, die willen we zeker nog eens extra bedanken.
De uitschieters van de reis waren voor ons de cyclo tour in Hanoi en ook de private boat in Halong Bay was een topervaring! Geweldig lekker eten en een supertoffe crew. De nachttrein nemen is ook een ervaring op zich. Een aanrader! Op het ‘to do’-lijstje mag ook de kookcurcus Hoi-An toegevoegd worden. Heel leuk en goed georganiseerd.
De hotels waren goed uitgekozen, vriendelijk personeel en lekker eten.
Nogmaals dank van ons allen en we kijken al uit naar onze volgende reis met jullie!

Vele groeten van ons allen

Familie Knuts-Costermans

Vietnam, zomer 2018

Familie Clinckemaillie – Godderis
Vietnam, zomer 2018

“Het was vakantie van de eerste tot de laatste minuut en we zullen nog lang nagenieten!”

lees meer

Dag Sylvie,

Vietnam was super! De mensen, de natuur, cultuur… Het staat absoluut in onze top 3! Het reisschema was eigenlijk perfect met Hanoi als eerste kennismaking die kan tellen, daarna Sapa met de mooie natuur en mensen en de leuke homestays. De oase van rust in het hotel in Ninh Binh was ideaal om na een eerste week wat uit te rusten. En dan Halong Bay, wat supermooi was!
Hue en het vliegeren was leuk voor de kinderen… en eigenlijk ook voor ons! In Hoi An hebben we genoten van het strand en de lekkere restaurantjes. De cooking class vond ik super, zeker met de enthousiaste zusters die ons alles wilden leren over het Vietnamees eten. Ik ben al aan het kijken om een kookboek aan te schaffen. En last but not least een goeie massage aan het strand als afsluiter. Het verloop was eigenlijk goed ingedeeld: van basic in het begin naar beter naarmate de reis (zeker voor de kinderen). De gidsen waren ook super! We hebben eigenlijk nooit stress gehad om een trein die we moesten halen of iets anders. We waren goed rondgeleid!

Wij zijn héél tevreden klanten!

Hartelijke groetjes

Familie Clinckemaillie – Godderis
Vietnam, zomer 2018

nikon veerle halong bay (791)

Familie De Jagere – Van Gassen
Marokko, paasvakantie 2018

“We hebben een fantastische reis gehad. We hebben er enorm van genoten, het is een prachtig land, en zeker de moeite om nog eens terug te gaan….!”

lees meer

Hoi Marie,

Wij hebben een fantastische reis gehad. We hebben er enorm van genoten, het is een prachtig land, en zeker de moeite om nog eens terug te gaan….
De woestijn was voor ons het hoogtepunt bij uitstek. We hebben heel veel geluk gehad, de dagen voor en na ons was er blijkbaar veel wind, maar wij hadden net een rustige dag.
Ook het verblijf in de bergen staat bovenaan de hoogtepunten. Marrakech wilden we graag gezien hebben, maar we waren blij dat we er weg waren, veel te druk voor ons 🙂
De slaaplocaties waren zeker ok, zeker die kleine hotelletjes… We konden de kinderen in bed leggen ’s avonds en rustig beneden nog wat lezen zonder ongerust te moeten zijn… Dat was allemaal zeker in orde!
De 2 tochten met de ezels waren wel heel fijn. Op de muilezels zat nog steeds een man, zodat we niet ongerust moesten zijn dat de kinderen eraf zouden vallen.
De boerderij op het einde was inderdaad een hele mooie plek, de kinderen vonden het daar geweldig. Het was voor ons ook een welgekomen rustdag na een toch wel heel vermoeiende reis.
Dus…. het was voor ons echt een super reis, we hebben al eens gekeken naar jullie andere reizen, als de kinderen iets groter zijn, komen we zeker nog eens terug bij jullie. Voorlopig was 3 uur vliegen ver genoeg 🙂

Groetjes,

Familie De Jagere – Van Gassen
Marokko, paasvakantie 2018

DSC_2009 IMG_0753 IMG_1061 IMG_2208

Familie Cloquet – Van Heuverswyn
Portugal, zomer 2017

“Na deze leuke ervaring hopen we nog met jullie te kunnen reizen!”

lees meer

Dag Marie

Ik deel met veel plezier onze belevenissen van onze reis in Portugal!

Het was een fantastische en onvergetelijke reis! Alles is heel vlot verlopen. Het gaf ons een rustgevend gevoel dat alles voor ons geregeld was.

De activiteiten in Lissabon waren top en ook de accommodaties waren goed.

De glamping was een toppertje! Dat zouden we graag eens opnieuw willen doen. Proper, mooi, vriendelijk… Onze meisjes vonden dit erg tof.

Ook Costa Vincentina vonden onze dochters een hoogtepunt van de reis. Prachtig!

Bedankt!

Groetjes
Familie Cloquet – Van Heuverswyn
Portugal, zomer 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Familie Capiau – De Vleeschouwer
Sri Lanka, zomer 2017

“Dit was puur genieten!”

lees meer

Dag Marie en Sylvie

We zijn vlot thuisgekomen van Sri Lanka !
We hadden een moeilijke start met de vluchten die veranderd waren, maar zodra we jullie informeerden dat we vastzaten op de luchthaven in Zaventem, hebben jullie snel gereageerd. Alleszins nogmaals heel veel dank voor jullie snelle hulp en interventie! Super!

Eens aangekomen in Sri Lanka zijn we direct beginnen genieten van onze rondreis. Heel mooie ervaring voor het eerst in Azië. Voor herhaling vatbaar ! Onze driver Preena was de beste die we ons konden inbeelden. Hij werd op den duur deel van ons gezin. Het contact met hem was heel hartelijk en familiaal. Een lieve man met wie we contact gaan blijven houden via Facebook. In onze laatste uren samen heeft hij ons verrast met een grote fotokader met een montage van foto’s die hij tijdens de rondrit van ons gemaakt heeft. Zo lief en attent!

Lieve groetjes en nogmaals dank voor jullie professionele hulp!

Familie Capiau – De Vleeschouwer
Sri Lanka, zomer 2017

IMG-20170717-WA0003-1 IMG-20170724-WA0029IMG-20170717-WA0027-1

Familie Lameire – Ghys
Mexico, paasvakantie 2017

“Het was een fan-tas-tische reis waar we met het hele gezin enorm van hebben genoten!”

lees meer

Dag Sylvie

We zouden het zelf nooit aangedurfd hebben om onze reis zo vol te plannen, maar iedereen (ook de kinderen) heeft het programma wonderwel verteerd. Hierdoor is de ervaring meteen ook veel rijker natuurlijk! En de balans tussen de must-sees en het verlaten van de platgetreden paden was perfect.

Qua tempels stak voor ons Uxmal er bovenuit, ook al moet je Chitchen Itza natuurlijk gezien hebben. Uxmal is echter geconcenteerder en daardoor beter bevatbaar voor de kinderen. Bovendien hadden we in Chitchen Itza al heel wat -interessante- Maya-cultuur ingelepeld gekregen en konden we zo in Uxmal ook wat ‘vrijer’ genieten.

Qua natuur hebben we heel erg genoten van Rio Lagartos. Het spotten van flamingo’s, krokodillen, lepelaars, ibissen etc was voor ons allen een hele fijne en unieke ervaring.

Waar we iets minder hadden van verwacht was het bezoek aan de apen in Punta Laguna (Ma’ax Yetel Kooh). Dat is echter één van de hoogtepunten geworden. Alleen al die korte kanotocht over het meer met ons gezin was héérlijk! We hadden bovendien niet alleen het geluk om veel slingerapen te zien, maar ook twee brulapen. Indrukwekkend!

Maar wat tenslotte waarschijnlijk het meeste indruk heeft gemaakt was het vrij snorkelen tussen de zeeschildpadden en de prachtige vissen (pijlstaartroggen, baracudas, ‘Nemo’s’, ‘Dory’s’,…) in Akumal.

Qua specifieke activiteiten waren we vooral geraakt door de gastvrijheid van de Maya-familie waar we tortillas hebben leren bakken. Olivia en Charlotte (onze twee kleinste) hebben dat waarschijnlijk wat minder beseft, maar Laura, Veerle en ik waren echt onder de indruk en eigenlijk dankbaar om die nederigheid en dat oprechte geluk van die mensen te mogen ervaren.

Het pottenbakken en de pinata-activiteit waren zaken die ons als ouders wat minder boeiden op papier, maar we werden heel snel en zonder moeite meegesleurd in het enthousiasme van de kinderen! Het was ook fijn om zo direct in contact te komen met de lokale bevolking, hun manier van leven, en vooral ook hun manier om een inkomen te verwerven.

Een aparte vermelding toch voor de cenotes, een natuurfenomeen waar de meesten onder ons voor deze reis nooit hadden van gehoord. De meest plezante was ongetwijfeld die waar we aan een touw in het water konden springen. Prachtig!

Dit alles zou onmogelijk geweest zijn zonder de voorbereiding van Dansende Kameel, en zeker ook zonder de begeleiding ter plaatse van Toon. Alles is heel goed verlopen.

Wij zijn intussen al aan het dromen van de volgende bestemming…:-)

Van harte!

Familie Lameire – Ghys
Mexico, april 2017

Laura cenote 1 Charlotte pink lagoon

Olivia zipline Punta Laguna 2

Familie Dekeijser – Robbrecht
Mexico, paasvakantie 2017

“Onze vakantie in Marokko was een echte topper!”

lees meer

Beste Marie

We hebben onze reis in het geheel als zeer positief ervaren!

De organisatie was zeer goed, nagenoeg iedereen was stipt op tijd. De mensen daar waren goed de hoogte van wat er te gebeuren stond en ze waren allemaal zeer vriendelijk.

Ook voor de kinderen was de ervaring positief. De rustpunten waren voor hen zeer welkom. Het programma was echt top voor hen!

Groeten
Familie De Keijser – Robbrecht
Marokko, paasvakantie 2017

Familie Wittemans – Coens
Peru, zomer 2017

“Het was voor ons een fantastische en onvergetelijke reis!”

lees meer

Hey Marie,

Voor de derde maal met De Dansende Kameel op reis en het was alweer een erg geslaagde vakantie! Naar Zuid-Amerika gaan was een droom, een ‘bucketlistitem’ zeg maar. Met Peru is deze droom realiteit geworden. Gezien de afstanden en wat er allemaal te zien valt, was 2 weken wel krap en is de vakantie erg compact uitgevallen. Maar op korte tijd hebben we zoveel gezien. De organisatie was prima: alle afspraken werden nagekomen, iedereen was op tijd en mensen in Peru zijn erg vriendelijk.

Zelfs met enkele onvoorziene omstandigheden – een aangekondigde staking die de weg van Puno naar Cusco blokkeerde, een binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima die last minute geannuleerd werd … door te veel wind – ook daar heeft de organisatie, met name Remco steeds voor de beste oplossing gezorgd! Hij heeft tijd noch moeite gespaard om alles in goede banen te leiden.De opbouw van de reis was ook prima: bezoek van Arequipa, afwisseling met prachtige natuur, de zipliningactiviteit, de condors, de Colca Canyon, het Titicacameer, een vulkaan in eruptie, de indrukwekkende zoutmijnen en tenslotte alle Inca schatten en ruïnes … om te eindigen met dé apotheose: de Machu Picchu! De Machu Picchu is zeker alle superlatieven waard en een onvergetelijke ervaring.Ook het aanbod/de keuze van de hotels is ons erg goed meegevallen.

Onze zoon van 11 heeft er zeker ook van genoten, hoewel een jongen van deze leeftijd natuurlijk meer van een ‘doe’ vakantie geniet dan van plaatsen te bezoeken (de ziplining was daarom voor hem wel de max).

1000 x dank ook aan Marie : je weet telkens de juiste plaatsen en adresjes aan te bevelen … ik wil het niet zeggen maar ik zeg het toch: eigenlijk is reizen via de Dansende Kameel is voor ons een begrip geworden ?

Vele groetjes

Familie Wittemans – Coens
Peru, zomer 2017

cof

cof

Familie Eckeman – Van Geit
& Familie Haleydt – Depuydt
Indonesië, zomer 2015

“Deze reis heeft ons alvast doen beseffen dat we niet te lang moeten wachten met een volgend avontuur. Da’s misschien wel nog de prettigste ervaring!”

lees meer

Dag Marie,

De reis is super goed meegevallen, boven de verwachtingen zelfs. Natuurlijk heeft dat in de eerste plaats te maken met de aard van de bestemming (algemene sfeer, rustige en drukkere hoekjes, vriendelijke mensen, nooit zorgen over veiligheid, bountykusten,…). Maar het programma was een uitstekende mix van rust en rush, genoeg variatie. Alles zat goed in elkaar. De duur van de verblijven op elke locatie was ideaal, het vervoer was zeer goed geregeld (kleine wijziging in uurregeling van de fastboat naar Gili werden zeer goed gecommuniceerd en opgevangen door jullie lokale correspondent), chauffeurs waren meestal netjes op tijd, de extra activiteiten waren eveneens goed: ik herinner me vooral de fietstocht (een aanrader omdat je de dingen vanuit een ander perspectief ziet, we bezochten een schooltje en een hanengevecht), de kookworkshop in Ubud was zeer goed (grappige kokkin bovendien) en het snorkelen in Pemuteran was zowel schitterend qua locatie als professioneel qua omkadering (Bali diving academy). De accommodatie was ook steevast super, ook al waren er verschillen tussen glamour en landelijk. Over de algemene kwaliteit, netheid, vriendelijkheid van het onthaal hebben we geen enkele nare herinnering. Gili Air was ook echt een meerwaarde bovenop de troeven van Bali. Het was voor ons een ideale afsluiter. En de trip met de fastboat was een super ervaring voor de kids. Bali Bird park vonden we een leuke uitstap, relatief duur naar Balinese normen maar zeker een aanrader, netjes onderhouden en goed verzorgde dieren, mooie vogelshow. Ook een goede afwisseling tegenover de drukte van Ubud, want dat was toch wel een heksenketel.
Deze reis heeft ons alvast doen beseffen dat we niet te lang moeten wachten met een volgend avontuur. Da’s misschien wel nog de prettigste ervaring!

Familie Eckeman – Van Geit
Familie Haleydt – Depuydt
Indonesië, zomer 2015

Familie Van Laer – Van Emelen
Portugal, zomer 2015

“We hebben weer heel veel nieuwe en mooie ervaringen in onze rugzak meegebracht en genieten zeker nog na van de Portugal-reis!”

lees meer

Hallo Marie,

We hebben weer kunnen genieten van een heerlijke zomervakantie-reis! Portugal heeft ons aangenaam verrast: het is inderdaad ook een prachtig land: gezellige stadjes, de prachtige kloosters en gebouwen, de grotten, de dinosaurus-sporen, de zee met heerlijke stranden, de vriendelijke mensen, het lekkere eten, …, we hebben het allemaal gehad.
Het allerleukste vonden we het tegelschilderen, de echte souvenirtjes: heerlijk! Het koken was veel minder uitdagend dan in Bali en ook het bezoek aan de bakkerij in Belem was kort en snel voorbij maar de pasteitjes smaakten wel super lekker.
De hotels waren leuk uitgekozen, elk met hun eigen sfeer: de jeugdherberg in Lissabon was een creatieve verblijfplaats (de kaneelpannekoekjes waren inderdaad lekker), casa dos matos was zeer rustig en ontspannend, ideaal na de drukke stad; het meest genoten we van de verblijfplaats in Azeitao: we kregen een interessante rondleiding op het domein en genoten van het ontbijt en (Wilfried en ik dan) van de heerlijke wijn. We waren blij met jullie keuze om de tuinen van Monserrate te bezoeken samen met het paleis; de hele streek is zeer knap maar heel toeristisch met lange wachtrijen. Verder werden we ook zeer goed opgevangen door Fernanda wanneer dat nodig was. We hebben weer heel veel nieuwe en mooie ervaringen in onze rugzak meegebracht en genieten zeker nog na van de Portugal-reis.
Bedankt voor de goede organisatie, voor de interessante boekjes, voor de zo persoonlijke toiletzakjes… Het blijft steeds leuk om met jullie erop uit te trekken (we hopen dat we dit nog wel eens kunnen doen!)

Vele lieve drukke schoolgroetjes (wij houden meer van vakantie-groetjes en tellen dus weer af naar de volgende vakantie)

Familie Van Laer – Van Emelen
Portugal, zomer 2015

IMG_6201 IMG_6207 P1000361 P1000375

Familie Wittemans – Coens
Thailand, zomer 2015

“Het was een fijn avontuur en we hebben er alle drie van genoten! Heel erg bedankt voor de uitstekende organisatie en wie weet nog eens tot een volgende keer.”

lees meer

Dag Marie,

Het was een fijn avontuur en we hebben er alle drie van genoten. Yvan was een super goede gids, heel erg betrokken ook. Alle activiteiten waren eigenlijk leuk. De kanotocht in Phuket in en rond de grotten was erg leuk. Het regende die dag echter zo veel … dat het er eigenlijk ‘over’ was … maar daardoor kreeg het ook een apart tintje. Drijfnat waren we. De ‘olifantenwandeling’ stak er voor Cédric ook bovenuit (en per extensie dan ook voor ons 😉 ).Hotels waren prima,  steeds in stijgende lijn. Wat jullie reisgids betreft: fijn dat we die hadden, zo konden we Cédric verplichten zijn dagboek in te vullen en telkens een aantal zinnen neer te pennen. Steekt goed in elkaar, (hoewel Cédric’s interesse elders lag 😉
Dingen die beter konden? Nee, eigenlijk niet. Ook de transfers waren wel interessant. En hoewel drie uur in de auto zitten soms wel lang duurde, was het toch de moeite om op deze manier ‘wat van het land te zien’. Alleszins heel erg bedankt voor de uitstekende organisatie en wie weet nog eens tot een volgende keer.

Vele groetjes,

Familie Wittemans – Coens
Thailand, zomer 2015

DSC06672

SONY DSC