Waarom zou je kinderen een stukje van de wereld laten zien?

Je hebben een paar jaar Europa verkent, maar nu is het tijd om met de kinderen een verre reis te maken? Dan hebben we goed nieuws: jullie zijn niet de enigen! Veel mensen willen op een bepaald moment een stukje van de (verre) wereld aan hun kinderen tonen. En dat is absoluut een goed idee. De wereld is te mooi om niet op ontdekking te gaan! Waarom?

“Omdat de wereld zo mooi is. Omdat andere culturen ontdekken zo verrijkend is. Omdat het hun kijk op de wereld en op het leven verbreedt”, zegt Sylvie D’Hoore, zaakvoerder van De Dansende Kameel: “Toen we in 2009 voor het eerst met onze drie kinderen op reis gingen, voelde het aan als een sprong in het ongewisse. Onze kinderen waren toen 4, 7 en 9 jaar en we vlogen naar Mexico. Gaat dat lukken? Hoe zal de vlucht verlopen? Is het wel veilig? Gaan ze er wel iets aan hebben? Gaan ze er zich later nog wel iets van herinneren? Ik had duizend-en-één vragen in mijn hoofd. Maar de twijfels waren nergens voor nodig. Ze vonden het fantastisch. De vlucht verliep makkelijk, de rondreis was een ideale formule, de hotels waren veilige havens. Het was allemaal zoveel makkelijker dan ik mij vooraf had voorgesteld.”

Je komt in een andere omgeving terecht, in een natuur die je nog nooit gezien hebt, met dieren, bomen, planten die je nog nooit gezien hebt. Je maakt kennis met een andere cultuur, met mensen die er anders uit zien en andere gebruiken en gewoontes hebben. Dat is enorm fascinerend. Het leert je om jezelf in vraag te stellen, om je open te stellen voor anderen.