Onze reizigers

Het mag eerlijk gezegd worden...
We hebben fantastische klanten!

De Dansende Kameel is een kleine en familiale reisorganisatie, we zijn erg dankbaar voor alle lieve mensen die we dagelijks (digitaal) ontmoeten en al het persoonlijk contact. De mond-aan-mondreclame is voor ons altijd een zalige weg geweest.
Scroll gerust eens door enkele van de reisverhalen van onze klanten om wat Dansende Kameelsfeer op te snuiven. Als je zelf nog mooie beelden van je gezinsreis hebt, stuur gerust door! We maken met veel graagte een plaatsje hier voor je vrij.

Heel erg genoten van de reis!
Hallo Lieselot,
We hebben heel erg genoten van de reis! Deze is voorbij gevlogen.
Marrakech was mooi, kleurrijk, druk en chaotisch.
De riads boden rust middenin de chaos van de stad.
De toer met de koets was heel leuk en fijn om zo de Europese wijk te ontdekken.
We vonden le Jardin Majorelle prachtig en we konden er dankzij de gids en het al hebben van tickets snel naar binnen maar we vonden het wel jammer dat er zo weinig tijd was om in de tuinen door te brengen. Het bezoek van de soeks, de madrasa en het paleis was tof.
Tamedakthe en de riad daar waren een schot in de roos voor ons! Onze favoriet. Wat een wondermooie riad, prachtig uitzicht, lekker eten, enz. We hadden er graag wat langer dan 1 nacht gebleven. Zeker de tuinen errond hadden we meer willen ontdekken maar daar hebben we geen tijd meer voor gehad.
Skoura was ook tof, zeker de wandeling met de paardezel in de mooie vallei. De boerderij was leuk, zeker met het aanbod van activiteiten die ze aanboden. Eén van de activiteiten was de henna, heel leuk. De Agafaywoestijn was zeer de moeite. Prachtig decor, mooie tenten, heel fijne dromedariswandeling.
Essaouira was een leuke afsluiter. Wat nog opgevallen is was dat de chauffeurs heel stipt waren, vaak vóór tijd. We hadden ook goede chauffeurs en dat was een geruststelling.
De meisjes vonden het ook heel leuk, ook de zwembaden 😉 en de dagboeken, rugzakken om mee op stap te gaan.
Groetjes
Familie Vuylsteke
paasvakantie 2024, Marokko
Wat een mooi land, rijke cultuur, gastvrije mensen.
Dag Lieselot
Het was echt een fantastische reis. Wat een mooi land, rijke cultuur, gastvrije mensen. We hebben ook het gevoel dat we op onze twee weken heel veel hebben gezien en gedaan. En alles was werkelijk tot in de puntjes georganiseerd. We zijn dus zeer tevreden. Het was zeer aangenaam om met onze chauffeur/gids een week op pad te gaan, hij heeft goed voor ons gezorgd. Qua accomodaties dan bijna uitsluitend positief. De accommodatie in Fes: authentiek, perfecte locatie, mooie kamers en vooral ontzettend lieve mensen. Heel aangenaam. Voor mij een van de favorieten. Het slapen in de woestijn en kamelen voor iedereen een absoluut hoogtepunt.

Tevreden klanten hier, dikke pluim voor de organisatie!

Familie Van Mullem - Dewaelheyns
paasvakantie 2024, Marokko
De afwisseling tussen binnenland/cultuur/natuur en de kust/strand/zee was echt perfect.

Hey Lieselot

Bali was ontzettend mooi. We hebben met volle teugen genoten van al dat moois.
De afwisseling tussen binnenland/cultuur/natuur en de kust/strand/zee was echt perfect, zowel voor Caro en ik als ook voor de kids.
Alle 4 de hotels waren pareltjes. Heel mooie en nette kamers, geweldige faciliteiten (zwembad, restaurant), leuke ligging, en heel belangrijk: super vriendelijk personeel.
Het programma was echt een heel goede balans tussen geplande activiteiten en ‘vrije tijd’. Geen enkele keer hadden we het gevoel dat een activiteit te veel was, of dat we er geen zin in hadden.
De afwisseling tussen echt cultuur (zoals dag 1 in Ubud) en actieve activiteiten was top! We werden steeds on time opgehaald. De chauffeurs waren heel vriendelijk en reden voorzichtig.
De kookworkshop: deze was de max! Die moet je echt altijd op deze manier blijven aanbieden: kleinschalig bij iemand thuis. Je krijgt dan echt een kijk in hoe zij leven, je voelt je zo enorm welkom. We kregen uitleg, maar totaal niet saai voor de kids of te veel. We wandelden door de tuin waar we ingrediënten haalden, … De kids vonden deze workshop geweldig (zelfs William die echt helemaal niet bezig is met koken of zo), net zoals de mama’s. Genoten van begin tot einde. En ook: gesmuld!
De snorkeltrip: een top kerel die ons begeleidde. Super sympathieke gast. William klikte heel snel met hem, en die twee samen zien was echt heel ontroerend. We zagen zeeschilpaden, de onderwaterbeelden ter hoogte van Gili Meno, vissen en koraal in alle kleuren, …
Het raften: DE MAX! Ik had hier best wel wat schrik voor, maar we hebben gegild van plezier. En ook hier was onze begeleider in de boot zo cool!
Het fietsen: We stopten op verschillende plaatsen en waren gast bij mensen die nog nooit eerder ‘westerlingen’ in hun huis hadden gehad. De fietstocht was heel goed te doen en was niet te lang en niet te kort. Daarna kregen we een tropische regenbui over ons heen en hebben we afgerond om dan verder in het hotel wat te genieten van de rust en de stilte van Sidemen.
Seminyak: 2 dagen lekker ‘niksen’ en in de zee in de golven springen. Heerlijk einde van een mooie reis. Ook al was dit iets meer toeristisch en drukker, het was fijn om ’s avonds wat langs winkeltjes te kuieren en iets te gaan drinken aan het strand. Mijn tienerdochters vonden dit heel fijn 🙂
Gili Trawagan is heel fijn om te doen. Wat ik misschien onderschat had is de hoeveelheid plasticafval op de stranden hier en in de oceaan. Hier kan het eiland natuurlijk niks aan doen. Het is hier ook een pak toeristischer en drukker dan in Seminyak bijvoorbeeld. Het zwemmen naast zeeschilpadden had ik wel voor geen geld in de wereld willen missen 🙂
Dus conclusie: heel erg bedankt voor deze reis zo fantastisch samen te stellen. Niets dan lof voor jullie!
Nogmaals heel erg dank!
Annelies, Caro, Isabel, Hannelore en William
Familie Vanden Eynde
paasvakantie 2024, Indonesië
Het was een mooie rondreis waarbij we toch wel een goede indruk kregen van de couleur locale van Senegal!

Dag Sylvie

We hebben genoten van onze reis: het was een mooie rondreis waarbij we toch wel een goede indruk kregen van de couleur locale van Senegal! Alles was eigenlijk goed georganiseerd en het feit dat Bumak bijna de ganse reis bij ons was, zorgde voor een gerust en veilig gevoel. Ook de specifieke locaties die in ons programma zaten waren zeker de moeite! Enkel lac du rose stelde helaas niet zo veel voor aangezien de kleur niet langer roze is. We kunnen al bij al zeker terugblikken op een geslaagde reis waarbij ook George heel wat indrukken opgedaan heeft en we kunnen terugblikken op heel wat mooie herinneringen.
Vele groeten
Familie Casteleyn
paasvakantie 2024, Senegal
Wat een impressies!

Dag Sylvie

We zijn inmiddels twee weken terug uit Vietnam, en wilden jullie even bedanken voor de erg leuke reis. We hebben er ontzettend van genoten. Alles was heel erg goed georganiseerd, erg gevarieerd,goed begeleid, en wat een mooi land is het toch. Prachtige landschappen, erg lieve bevolking, niet té toeristisch. En het lekkere eten… we hebben al een paar keer Pho soep gemaakt en nems gegeten sinds terugkeer (deden we ervoor eigenlijk ook al) :-). De kook les was ook erg leuk!!
De reis was erg goed voor Margaux’ leeftijd en ze heeft er zeer van genoten. Wat een impressies. Haar dagboek is nauw bijgehouden, en we gaan er nu ook eens alle tickets etc inplakken. Ze vond alles geweldig.
We houden er prachtige herinneringen aan over, hebben mooie souvenirs mee, en komen zeker bij jullie terug voor een volgend avontuur.
Hartelijke groeten, en dank nog eens
Diederik, Charlotte en Margaux
Familie Van Lede - Binst
krokusvakantie 2024, Vietnam
Alles was tiptop!

Dag Lieselot

We hadden een prachtig verblijf in Marrakech, alles verliep prima!
Abdel is een schitterende gids.
We hadden deze ochtend pech want de luchtballonvaart is gecancelled omdat het regende.
Maar dit was geen domper op de stemming! Alles was tiptop.
Tot later!
Christine en familie

Familie Benijts - Claus
januari 2024, Marokko
Hoe een reisprogramma van 23 dagen boeiend te houden voor ouders en tieners? Nu de reis achter de rug is, kunnen we alleen maar bevestigen dat het opnieuw gelukt is.
Hello Sylvie

Intussen 3 dagen terug van alweer een fantastische reis doorheen Bangkok, Cambodja, Viëtnam.
Bij de voorbereiding was onze belangrijkste bekommernis hoe een reisprogramma van 23 dagen boeiend te houden voor ouders en intussen tieners. Nu de reis achter de rug is, kunnen we alleen maar bevestigen dat het opnieuw gelukt is.
Hoe? door de mooie variatie tussen:
– WOW-momenten: what a room with a view in Bangkok! Al weken voor afreis klonk het “One night in Bangkok” door mijn hoofd. Avondje nummer 1 was meteen een voltreffer!
– Contrast tussen het leven in de straten en het nachtleven van Bangkok en Hanoi
– Eindeloos lieve mensen in Cambodja en Noord-Viëtnam
– Gastvrijheid next-level bij Péridot in Hanoi!
– Forever-young-momenten met de speedbootjes op de klongs, de discobeats in de rooftops of een potje modderploeteren op weg naar de drijvende vissersdorpen van Tonlé Sap
– Ingetogen indrukken bij de Rode Khmer terreur in Battambang
– Bewondering voor de economische en politieke nalatenschap van Hoi Chi Minh
– Stilleven in de natuurpracht van Halong Bay en Ninh Binh
-“tuut-tuut” zodra je een voet op straat zet
– Genieten van deugddoende massages na een flinke dosis doorzettingsvermogen in de hutsende regen van het o-zo-groene Sapa
– Slapen op een boot, trein of hotel
– Transfert per minivan, vliegtuig of de Topgear-route per motorfiets doorheen de Hoi Van Pass
– Magnifiek kleurenpalet van de vele Angkor-tempels
– Lekker-lekkerder-lekkerst in willekeurige volgorde qua prijs en ongeacht of het gaat om streetfood, restaurant of kookworkhop
– Grootsteden, dorpen op het platteland, in de bergen, op het water of aan het strand
– en zo voort…

Zouden we iets anders doen? Weinig! Enkel Hué zouden we reduceren naar 1 dag. Ninh Binh daarentegen mochten er 2 zijn i.p.v. 1 omdat het de ideale plek was om er in een zeer charmant hotelletje een rustmomentje in te bouwen in een prachtige natuur-setting met de activiteiten “om de hoek”.

Dank je wel voor de goede organisatie
Vele groetjes,

Yves, Laurence, Marilou, Amélie
 
Familie Windey - Vancoppenolle
zomer 2023, Thailand Cambodja Vietnam
Een heel fijne reis met een tiener die er ook van heeft genoten.

Dag Sylvie

De reis was super! Om met de essentie te beginnen: jullie zijn en blijven onze favoriete reisboer 😊

De activiteiten waren super: we hebben heel erg genoten van het maken van de vlieger en de cooking class. Fantastisch! Mijn man en zoon hebben zich overtroffen, omdat beiden overtuigd zijn dat ze mega onhandig zijn. Zelfs het flippen van een pannenkoek is gelukt! 😊 Het waterpoppentheater in Hanoi was ook fijn. We hebben bi hem een poppetje gekocht. Wat betreft de accommodaties, alles super!

Dus ja, een heel fijne reis met een tiener die er ook van heeft genoten. Weliswaar gaat het bezoeken van paleizen en tempels wel snel vervelen 😉 Dat kennen we! Gelukkig zijn er in Vietnam niet zo heel veel. 😉

De dag dat Cédric niet meer mee wil en met ons 2-en reizen … mogen we dan nog beroep op jullie doen?

Vele en hartelijke groeten

Sylvie, Frédéric en Cédric

 

 

Familie Wittemans - Coens
zomer 2023, Vietnam
Het land heeft ons echt positief verrast! De verscheidenheid die het land te bieden heeft is zo aangrijpend mooi.

Goedemorgen,

We hebben een zalige tijd achter de rug! Het land heeft ons echt positief verrast en de chauffeur die we een week bij ons hadden was echt een toffe kerel met een goede muzieksmaak en stelde zich ook soms op als gids.
De verscheidenheid die het land te bieden heeft is zo aangrijpend mooi!
De volgorde van de trip was ook zeer goed uitgestippeld. Beginnen bij Marrakech, waar je verwachtingen van hebt en dat mooi en interessant is, en daarna val je van de ene verrassing in de andere. Eindigen in Essaouri waar de temperatuur dan weer zalig is, als aangename afsluiter.
Alle accommodaties waren zeer goed. Steeds zeer vriendelijke ontvangst en proper.
Vriendelijke groeten
Familie Boelens - De Ridder
zomer 2023, Marokko
Een hele leuke ervaring en supermooie bestemming. 
Hallo Sylvie,

Het was fantastisch! Een hele leuke ervaring en supermooie bestemming.
Qua hotels was Tam coc garden een pareltje en Hoi An chic was ook een topper.
Ik was over het algemeen wel tevreden over de hotels.
De kookworkshop, vliegers maken en het waterpoppentheater waren zeer leuk.
Minpuntjes, soms iets te veel een gids aanwezig, de laatste gids in Ho Chi Minh was wel zeer aangenaam maar de gids in Hue was wel heel aanwezig 😄
Tevreden hoe alles tot in de puntjes geregeld was!
Vele groetjes
Evi, Maarten en Lukas
Familie Heremans - Brabants
zomer 2023, Vietnam Thailand
We zouden het zó overdoen.
Wij zijn ondertussen terug aan het werk en van onze wolk afgekomen! Een héle fijne reis, bijzondere cultuur leren kennen, fijne activiteiten gedaan (bv met gids door Kota Gede, Borobudur, de vulkanen, snorkelen, golfsurfer, zelfs de Batikworkshop en dansles Gamalan vonden we leuk!) elke dag opgestaan met een blauwe hemel!

Java was zorgeloos reizen, alle activiteiten vonden we telkens een groot succes, zeer lieve en enthousiaste gidsen, chauffeur Indra deed enorm zijn best (extra waterval geregeld op verjaardag van Douwe én zijn vrouw had een Javaanse rijsttafel voor ons gemaakt die dag!)
Op Bali verliep het ietsje stroever. Misschien misten we onze vaste chauffeur 😉
We hebben er 3 jaar naar kunnen uitkijken en het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Een heel mooi gevuld reisschema, merci, we zouden het zó overdoen!
Groetjes
Katrien
Familie Aerts - Van Gastel
zomer 2023, Indonesië
Hartelijk dank om de reis van ons leven te organiseren! Het smaakt naar veel meer!
Dag Sylvie
Het was fantastisch! Ongelofelijke ervaring met ons 4’tjes, eentje om nooit te vergeten!
Alles was mooi op elkaar afgestemd, de chauffeurs en de gidsen waren steeds op de afspraak. Eigenlijk was het een aaneenschakeling van hoogtepunten, voor mij persoonlijk Ankor en Koh Kong (Jungle) waren onvergetelijk en uiteraard Bangkok (fietstour😊). Maar ik doe de andere plekken en gidsen hiermee oneer aan. Phnom Pen vond ik persoonlijk wat minder, maar aangezien je rond Tonlé Sap moet is het een onvermijdelijke stop. Eerder historisch en om een beeld te krijgen over het land / actuele politieke situatie / recente geschiedenis is Phnom Pen dan weer heel interessant.
De kookworkshop met het andere gezin uit Schoten was ook de max! Ook de gidsen die we hadden in Battambang en Ankor zullen me nog lang bij blijven.
Het was dus super en de Dansende Kameel raden we aan iedereen aan!
Hartelijk dank om de reis van ons leven te organiseren! Het smaakt naar veel meer!
Groetjes, Tim en Line
Familie Van Damme - Reynaert
zomer 2023, Thailand Cambodja
We hebben ons zeer dicht bij de lokale sfeer gevoeld.
Wij hadden een heerlijke onvergetelijke vakantie!

De geregelde activiteiten waren allemaal heel goed!  Tijdens de activiteit met het vliegeren, fietsen hebben we ons zeer dicht bij de lokale sfeer gevoeld. Snorkelen was heel mooi. Raften was commercieel, maar een niet te missen ervaring. Telkens was het vervoer correct geregeld. We gaan zeker nagenieten!

 

Ilse en Kim
Familie Klaasen - Nuyts
zomer 2023, Indonesië
Tevreden!
Hoi Sylvie
We zijn zeer tevreden! We zijn fan van de app. Door alle routes op voorhand te downloaden zijn we overal moeiteloos geraakt.  Het rijden met de jeep was echt een fijne ervaring voor ons allebei. Na de vlucht uit België met dat monster uit de garage rijden en in de stad links te moeten rijden was een uitdaging waarvan ik blij was dat Werner ze wou aangaan. Maar eenmaal vertrokken was het geweldig. Super uitgeruste jeep, de gravelwegen zijn goed berijdbaar en vooral de landschappen onderweg zijn simpelweg magnifiek.
Het was een intensief programma (3000 kilometer gereden!) (waarbij we van sommige locaties iets langer hadden willen genieten ;-)). Maar we zijn zeer tevreden!
Groetjes
Leen en familie Heymans
Familie Heymans - Nevens
zomer 2023, Namibië
Als er iets is wat wij belangrijk vinden op vakantie dan is het zorgeloos de plaatselijke cultuur ervaren. En daar zijn jullie ongelooflijk in geslaagd.

Dag Lieselot

Als er iets is wat wij belangrijk vinden op vakantie dan is het zorgeloos de plaatselijke cultuur ervaren. En daar zijn jullie ongelooflijk in geslaagd. Wij hebben ons nooit vragen moeten stellen, alles was zeer duidelijk, de gids en chauffeur waren altijd stipt op tijd (een geoliede machine!). Dagelijks stelden wij onszelf de vraag ‘waar zitten wij hier nu?’ het was allemaal zo afgelegen, er waren weinig tot geen toeristen te bespeuren, en toch waren we er gerust is dat het allemaal zeer veilig was.

Dankzij jullie ‘ontzorgende strategie’ waren wij heel relaxed en konden we super genieten (we genieten nu nog na trouwens 😊)

Hét moment van de reis was ongetwijfeld de wandeling in het atlasgebergte met Larsan (de gids), de herder (zijn naam ontsnapt mij nu) en Isabelle (de ezel 😉)

Dat was FANTASTISCH! Gedurende de ganse wandeling geen mens tegengekomen, prachtige natuur, heel lekker gegeten bij Lassan, warm ontvangen. Ook onze kinderen vonden dit het hoogtepunt van de reis.

We hebben een foto van ons 4 op de dromedarissen uitvergroot en in onze gang gehangen, ook zo denken we dagelijks terug aan deze fantastische tijd.

Ik heb dagelijks foto’s op instagram geplaatst en ik schrok van de vele positieve reacties:

 • wat een fantastische reis hebben jullie zeg!
 • dankjewel dat we mogen meegenieten!
 • hebben jullie dit zelf georganiseerd of was dat via een reisbureau? Zo leuk!!
 • We krijgen ook goesting om naar Marokko te gaan!

Ik bezorg je ze zeker met veel plezier, ik mail nog apart hiervoor.

En zoals gezegd, we gaan volgend jaar richting het oosten, uiteraard met de dansende kameel!

Vele lieve groetjes en doe zo verder dames, jullie kennen er wat van om iemand een zorgeloze vakantie te geven op niet altijd evidente locaties!

Bruno, Els, Daan en Jef

 

 

Familie Haemers - Browaeys
zomer 2023, Marokko
De geplande reis was een aaneenschakeling van topactiviteiten.

Dag Lieselot

We zijn nu een dikke week terug van onze trip naar Bali.
Bali, een echt paradijs. We genoten met volle teugen.
De geplande reis was een aaneenschakeling van topactiviteiten. Fijn dat alles zo goed geregeld was.
We logeerden in mooie en schitterende accomodaties.
De bevolking was superlief, het ritme van het leven… relax.
Het verkeer, insane 🙂
Onze chauffeur was een topper!
We geven jullie nog enkele tips door per mail voor volgende reizigers!

Het was een topreis!
Dankjewel voor de goede zorgen.

Tot een volgende keer!

Groetjes
Sofie, Bart en Dauwe

Familie Campi - Schoevaerts
zomer 2023, Indonesië
Opnieuw een bevestiging dat jullie heel leuke vakanties kunnen uitstippelen met toch een inkijk in de plaatselijke bevolking.
En of we genoten hebben! Het was een fantastische reis. Onze gids heeft zijn uiterste best gedaan om ons zoveel mogelijk te laten zien in de parken. Als hij plots versnelde wisten we hoe laat het was. Nog eentje van de big 5.
De kennismaking met de Masai was een superervaring. We hebben nu een heel goed beeld van hoe de Masai leeft. Wat zijn onze 18-jarige jongens toch mietjes 🙂
De afwisseling met het mountainbiken was op het goede moment. Tof om door de bananenplantages te rijden en eens een dag geen safaris te hebben. Zo konden we er de dag nadien weer volop tegenaan.
Alle hotels waren trouwens super. Elk met zijn eigenheid en allen heel vriendelijk.
Na Thailand en Mexico is dit dus opnieuw een bevestiging dat jullie heel leuke vakanties kunnen uitstippelen met toch een inkijk in de plaatselijke bevolking. We raden het iedereen aan die op onze weg komt.
We bedanken jullie dan ook om deze reis voor ons uit te stippelen en wensen jullie nog alle succes met jullie reisbureau.
Vele groetjes
Eric, Griet, Justine en Thibaut
Familie Potvin - Steyaert
zomer 2023, Tanzania
Bedankt voor alle inspanningen om deze reis alweer mogelijk te maken!
Het is een fijne reis geweest!
We nemen mooie herinneringen en ervaringen met het gezin mee.
Bedankt voor alle inspanningen om deze reis alweer mogelijk te maken we komen graag in de komende jaren nog eens bij jullie terug. PS: Isaura heeft echt enkele uurtjes met jullie dagboek bezig geweest 🙂
Groeten namens de ganse familie
Familie Noens - Meys
zomer 2023, Portugal
We hebben een fantastische reis gehad, écht dankjewel!
Dag Lieselot

We hebben een fantastische reis gehad, écht dankjewel! Ook de kinderen hebben genoten. Ik raad iedereen jullie aan 😉
Het vervoer was altijd héél goed geregeld, stipt op tijd, vriendelijke chauffeurs, veilige chauffeurs, enz picco bello!
Het was een onvergetelijke reis voor ieder van ons!
Bedankt voor het super goed regelen van alles, we zouden het zelf niet beter kunnen!
Veel succes verder en wie weet tot nog eens.
Katrien, Stefaan, Julie, Roosje en Louise
Familie Kinget - Vermylen
zomer 2023, Thailand
Alle activiteiten waren de moeite.
Dag Sylvie
We hebben genoten van onze reis naar Griekenland, alle accommodaties waren in orde en favoriet was die in Portaria en deze aan Mount Olympus, zeer gezellig. Overal zeer gastvrij en behulpzaam.
Alle activiteiten waren zeker de moeite en we hebben een mooie vakantie gehad, een aanrader!
Familie Bossuyt - Decorte
zomer 2023, Griekenland
Nog steeds een beetje aan het bekomen, wat 'n reis!
Dag Sylvie
Intussen een paar daagjes terug van Zuid-Afrika en nog steeds een beetje aan het bekomen.
Het was FANTASTISCH! Wat een reis! Het was een echt avontuur en we waren betoverd door het land, de natuur, de dieren, de mensen.
Het is bij momenten erg spannend geweest, zoals toen een leeuw onze auto ‘bedreigde’ tijdens een game drive of toen een aap achter onze kinderen aan ging…:-) Maar net al die verhalen maakte het avontuur des te groter.
We zijn tevreden over de organisatie, de route, de communicatie!
Het is een reis die ons nog lang zal bijblijven 🙂 
 
Bedankt voor alles en we reizen in de toekomst zeker nog met jullie. 
Familie Staes - De Paepe
zomer 2023, Zuid-Afrika
Iedereen was zeer enthousiast!

Dag Sylvie

Ik wou je kort eventjes laten weten dat we een fantastische vakantie hebben beleefd. Iedereen was zeer enthousiast. Een ideale mix van inspanning en ontspanning.
De hotels waren super, één voor één toffe uitbaters met een gouden hart. Alles mooi en verzorgd.
Ook de uitstappen waren top. Ik was wat bang dat de kinderen het wandelen niet zouden leuk vinden maar ze vonden het top. Veel lag ook aan de gidsen. Zowel die van de Trekking Hellas Mount Olympus als de gids tijdens de vikos kloof hebben dat super gedaan! Beide hebben de kinderen goed betrokken en enthousiast gemaakt voor de wandelingen. We willen ooit nog eens terug naar mount Olympus om wat hoger te trekken.
Ook het raften was super, de kinderen willen dit zeker nog eens doen maar dan ruiger.
Familie Slots
zomer 2023, Griekenland
Het was een supervakantie!

We hebben een supermooie reis in Sri Lanka achter de rug. We hebben heel erg genoten van de reis! Dank je wel!

Familie Dewulf - Hemeryck
zomer 2023, Sri Lanka
De hartelijkheid van de Balinese mensen is onbeschrijflijk en missen we nu al. 
Goed nieuws!
We zijn nog steeds aan het nagenieten. Wat een mooie vakantie was dit.
De accommodaties waren één voor één pareltjes, het ontvangst was steeds super hartelijk.
De reis naar Bali is een prachtige herinnering voor ons gezin. We hebben nooit stress gehad voor de transits, onze taxi stond altijd op tijd klaar. Alle activiteiten waren interessant en leuk.
Het was echt een unieke ervaring. De hartelijkheid van de balinese mensen is onbeschrijflijk en missen we nu al.
Hartelijk dank voor de goede organisatie!
Bij een volgende vakantie blijven we aan jullie denken.
Groeten
Familie Smellinckx - Van Wanseele
zomer 2023, Indonesië
De gidsen waren één voor één heel behulpzaam en super vriendelijk.
Onze reis naar Bali was zaaaaaaalig. We hebben er alle 4 énorm van genoten. Het deed ons deugd om gedurende een 17-tal dagen in een totaal andere cultuur te mogen vertoeven. Het was een heel afwisselende reis…met voor elk wat wils.
Mijn hoogtepunten waren naast het bezoeken van de vele prachtige tempels: het Balinees koken, het bezoek aan een kleine lagere school tijdens onze fietstocht en het zien en meemaken van de vele rituelen en ceremonies. Voor Pieter zal het duiken naar Nemo tussen de koralen op Nusa Lembongan zeker ééntje zijn. Manon was super trots dat ze als enigste van de boot een Mola Mola vis had gezien tijdens het snorkelen. Noa vond het raften door de jungle de max. Ze waren ook blij dat ze de reis hebben mogen eindigen in Canggu waar ze nog genoten hebben van een surfers. Ooo en we mogen ook niet vergeten dat we nu weten hoe kruidnagel, kurkuma, vanille …. groeit. De gidsen waren één voor één heel behulpzaam en super vriendelijk. We zijn twee keer in contact geweest met de noodlijn. Één keer omdat het hotel aangaf dat onze activiteit de dag nadien was gecanceld en één keer omdat we 2 activiteiten wilden wisselen. Telkens opnieuw werden we onmiddellijk geholpen. De accomodaties waren perfect. De upgrades die we gedaan hebben bevielen ons ook heel erg.
Hetgeen mij het meeste zal bij blijven is het respect en de dankbaarheid die al die mensen uitstralen en dit van jong naar oud.
Bedankt voor de goede organisatie!
Groetjes
Sarah en co
Familie Vanmarcke - Vancaillie
zomer 2023, Indonesië
Bali is waauw!
Comme toujours une organisation au top et à l’écoute de la cliente parfois sciante que je suis, je n’ai rien à dire sur nos 3 semaines de vacances, tous les hotels étaient magnifiques, suite lune de miel, douche et bain dehors, j’adore, quelle liberté !! Nous avons profité de tout ce qu’on pouvait avoir !  Les hotels étaient fabuleux.
Nous avons beaucoup mangé en dehors des hotels, chez les locaux, pour le prix parfois trop cher ds les hotels, nous avons fait beaucoup de massages, tjs chez les locaux.
Bali pour moi me transforme, cette spiritualitée, cette gentilesse, ce calme, ces bonnes odeurs me font un bien terrible, je me sens dans une nouvelle peau en rentant 🙂
Familie Christiaens - Walraet
zomer 2023, Indonesië
Op pad met onze drie kinderen in een zalig land, is pure luxe.
We hebben een zalige reis gehad: samen 12 dagen op pad met onze drie kinderen en in een zalig land, is pure luxe.
Wat betreft de planning vonden we de variatie het grootste pluspunt. Achteraf gezien, hadden we geen ganse dag uitgetrokken voor Kasbah Ben Haddou en hadden we mss een tweedaagse wandeltocht gedaan in Imlil. Maar dat is pas als je er bent dat je dat beseft. De eerste wandeldag was een hele straffe wandeling naar boven en in de hitte met een zalige gids. De tweede wandeldag was ook een topervaring.
De transfers en de activiteiten waren helemaal in orde. Dat is echt de pure luxe van De Dansende Kameel. De hotelletjes die helemaal zijn zoals wij ze zouden willen.
De topper was de wandeling in De Dades-kloof met Lahsan en Saïd en de maaltijd bij hun familie. We loved it!
We genieten nog na en je mag er zeker van zijn dat we dat nog lang zullen doen. We hebben een topreis gehad. Dikke merci!
Familie Stas - De Groote
zomer 2023, Marokko
Once in a lifetime!
We vonden het een hele geslaagde reis. Alles was perfect geregeld. Het was prachtig, heel lekker eten en heel vriendelijke mensen. Onze gids Leo was top en ging voor die extra mile. Een schatje! Ze gaf veel uitleg met de smile!

Prachtige reis waar we nu nog van nagenieten. Once in a lifetime!
Familie Schelkens - Matton
zomer 2023, Tanzania
We hebben als gezin enorm genoten van Incredible India.

Alles was eigenlijk zeer goed georganiseerd: we hadden een topchauffeur (Ramesh) en onze gids Shiva die ons 5 dagen begeleid heeft was ook zeer goed, hij heeft ons heel veel van zijn land kunnen laten zien.  Het programma en ook het kinderboekje was zeer welkom om de reis op de voet te kunnen volgen en voor Mil om een aantal dode momenten in de auto te kunnen invullen.

We hadden stuk voor stuk zeer goede gidsen, toch denken we dat het fijner zou zijn moesten we net zoals onze chauffeur een gids hebben die samen met ons het ganse parcours aflegt.

Doordat alles goed georganiseerd is en we overal naartoe werden gebracht/gereden beleef je de reis vanuit een veilige cocon.  Dat op zich is fijn, maar hierdoor ‘beleef’ je niet ten volle het land. We genieten en genoten enkel van datgene dat ons aangereikt werd.

In elk geval genieten wij de komende dagen en weken nog enorm na van onze reis!

Met vriendelijke groeten
Cindy, Geert & Mil

Familie Feys - Verhoeven
paasvakantie 2023, India
Zorgeloos genieten van onze vakantie!
Het was echt een super toffe reis. Alles was heel goed geregeld waardoor we zorgeloos hebben kunnen genieten van onze vakantie. Heel erg dankjewel daarvoor!
We hebben niet echt minpunten om mee te geven. Het was een ideale eerste ervaring met Afrika en kijken al uit naar onze volgende reis!
Groetjes
Ineke en Kato
Familie Marynissen
paasvakantie 2023, Senegal
Zo leerrijk voor de kinderen!
Dag Lieselot
De reis was super!! Alles is heel goed en vlot verlopen. De gidsen of chauffeurs waren altijd stipt op tijd en de hotels waren goed gekozen. De riad, Agafay en de boerderij waren pure verwennerij 😀. De gîtes waren dan weer eerder ‘een avontuur’. Één nacht was het erg koud, met sneeuw en wind én geen verwarming (het hout was op) maar we hadden gelukkig genoeg warme kleren mee en het was gezellig. De kinderen hadden er zeker geen last van want zij vonden de bergen nog het leukst van gans de reis. De gids deed zijn job prima en was goed gezelschap. En wat een luxe om een eigen kok mee te hebben! De gewone ezels werden vervangen door muilezels om onze ‘niet zo lichte’ valiezen te dragen. Voor alles was er een oplossing 😄…
Gans de reis was voor ons een ideale mix van in- en ontspanning, cultuur en culinair genot. Zo leerrijk voor de kinderen! Zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt om alles zo goed te organiseren! We hebben er een pak onvergetelijke herinneringen bij!!
 
Groetjes 
Familie van Hannelore
paasvakantie 2023, Marokko
We hadden niet veel zin om terug te keren ;-)

Hoi Sylvie

We hebben een meer dan fantastische tijd gehad en wil jou bedanken voor deze organisatie!!
Ik heb jullie ondertussen aan enkele vrienden aanbevolen!
Onze eerste camping was absoluut top!
We hebben daar super veel bijgeleerd over de dieren, de cultuur en de sterren. Echt een aanrader!
De kajak was heel leuk en ook leerrijk door een leuke gids daar.
Wij zijn ook gaan quad rijden, Kobe vond dit fantastisch! (maar de mama ook😅)
Wat een ervaring bij de olifanten, zalig!
De ontmoeting met de neushoorns zelf was natuurlijk eveneens onvergetelijk!
Het rijden was geweldig. Wat een leuke ervaring was dit!
We hadden 2 tenten op onze auto en na enkele dagen had Kobe toch besloten apart te slapen en dat heeft ertoe bijgedragen dat we een nog aangenamere tijd hebben gehad als moeder met tiener.
We kunnen deze reis echt aan iedereen aanbevelen (tenzij je niet tegen stof kunt en je geen avontuur wil aangaan).
We hebben 3200 km afgelegd en het heeft me geen 10 minuten verveeld! Het was een luxehuis op wielen!
De service en uitleg van de verhuurfirma was ook heel uitgebreid en in orde.
MAW ik denk dat het duidelijk is dat we geweldige reis hebben gehad die we nooit nog uit ons geheugen gaan krijgen (en ook niet willen).
Kobe heeft heel veel geleerd en heeft als vervent gamer en Youtuber de Wifi niet gemist. Hij moest zelfs toegeven dat hij er na 2 dagen al niet meer aan dacht. Het heeft ons de gelegenheid gegeven om veel te praten, maar vooral enorm te genieten van rust, niks en niemand.
Namibië: een leeg land met een ongelooflijke natuur en zeer vriendelijk mensen!
We hadden niet veel zin om terug te keren🙈
Kortom: bedankt!
Vele groetjes en tot later
Ethel en Kobe
Familie Van Kerrebroeck
paasvakantie 2023, Namibië
Een superreis!

Hi Lieselot

De reis was super.
De eerste locatie was prachtig en perfect met de kinderen. We hebben er ook nog een paardrit gedaan en zeker aan te raden voor iedereen die paard rijdt.
In de woestijn hebben we pech gehad aangezien het regende, niettemin hebben de kinderen er nog van genoten.
Marrakech was uiteraard ook leuk en super vriendelijke mensen in de riad!
Groetjes
Nick
Familie Moris - Belmans
paasvakantie 2023, Marokko
Een weldaad voor de zintuigen met zoveel geuren, kleuren en texturen!

Dag Lieselot

We hebben een toffe reis achter de rug en we zijn tevreden over het programma. 
De Dansende Kameel: veel geduld en gedienstigheid van jou, Lieselot, om een programma samen te stellen, dank daarvoor!
Familie Roovers - Buys
paasvakantie 2023, Marokko
Een hele hoop herinneringen erbij!

Onze reis kort samengevat: prachtige, onvergetelijk. Heel mooie vergezichten, interessante stops en activiteiten (Kasbahs, filmstudio, wandeling in de kloof, dromedaristocht, …). Ook heel goed georganiseerd: alle transporten gingen vlot, de verblijven en het eten was in orde. Jammer genoeg is de vakantie gedaan, maar we hebben een hele hoop herinneringen er bij.

Familie Van Hulle – Demey
zomer 2022, Marokko
Oeganda was prachtig, niet voor niks de parel van Afrika.

Dag Sylvie

Oeganda was prachtig, niet voor niks de parel van Afrika. Maar wat mij het meest is bijgebleven zijn de mensen, ik heb me nog nooit zo welkom gevoeld in een land als Oeganda.

De Nijl heeft indruk op mij gemaakt, zo’n massa water met alle dieren erbij. De rafting was top!

Murchisson Falls vond ik een prachtig park, enorm veel giraffen en olifanten gezien. Bugoma Forest vond ik ook tof omdat we daar een mooie uitleg kregen van de gidsen over het regenwoud.

En dan… de grote dag naar de gorrilla’s, een super ervaring.  Het was een mooie wandeling naar de gorilla’s. Onze gids had het blijkbaar goed geregeld dat onze dochters geen 8 uur nodig hadden om ze te vinden, na een uur konden we al deze prachtige familie ontmoeten, want dat is het wel: een ontmoeting. Nog niet veel once in a lifetime experience meegemaakt maar dit is er een om u tegen te zeggen.

Onze gids Mousa was trouwens een superkerel, onze dochters hingen aan zijn lippen wanneer hij begon te vertellen over al zijn avonturen met de wilde dieren en de toeristen over de jaren heen.

Zijn er zaken die beter konden? Misschien moesten we nog iets langer op reis om nu en dan eens een dagje rust te nemen.

Hartelijke groetjes
Stefan,Veerle,Noa en Boo

Families Clinckemaillie – Godderis
zomer 2022, Oeganda
Zo’n georganiseerde reis is echt een meerwaarde.

We hadden een fantastische reis, volledig naar onze verwachting. We hebben er ook van genoten dat we ons niets moesten aantrekken van transfers, geplande activiteiten,… Eerste keer dat we zo’n georganiseerde reis doen met onze kinderen en is toch wel een echte meerwaarde om gewoon de agenda te volgen zonder al te veel te moeten doen. De hotels, transfers, gidsen en activiteiten waren netjes geregeld, we moesten aan niets denken, iedereen steeds stipt op tijd. Overal ook door vriendelijke behulpzame mensen ontvangen geweest, en in het bijzonder de meneer van de Riad in Marrakech. We hebben jullie organisatie al aangeraden bij vrienden en familie 😊.

Groetjes

Families Van Vaerenbergh en Vanermen
zomer 2022, Marokko
We zijn nog volop aan het nagenieten van onze prachtige Oeganda reis!

Dag Sylvie

Het was een onvergetelijke reis die ons op alle vlakken heeft verrast, prachtige natuur met grote diversiteit aan wildlife, steeds variërende  landschappen, authentieke en vriendelijke bevolking, …. kortom “De Parel Van Afrika” meer dan waardig!!

Alle verwachtingen zijn ingevuld en de zaken die we echt wilden zien zijn ingevuld, zelfs meer, we hadden het geluk om in Kidepo op terugweg naar de lodge na een avondsafari een koppel parende pangolins te zien, dit is volgens alle rangers een ongelooflijke ervaring, de meest rangers die in alle wildparken werken hebben nog nooit één pangolin gezien laat staan een parend koppel, dit was echt een once in a lifetime moment!

Wat de organisatie van De Dansende Kameel betreft, in één woord PERFECT!We hebben al veel reizen gedaan maar nog nooit is alles zo feilloos verlopen en klopte echt alles volgens programma.

De keuze van de lodges was ook uitstekend, steeds mooie kamers (tenten) lekker eten en vriendelijke service.

Wat we zeker willen meegeven, onze reis zou nooit perfect verlopen kunnen zijn zonder onze gids David, zo een gids hebben we op al onze reizen die we in het verleden hebben gemaakt nog nooit gehad! Een super sympathieke, beleefde man.

Dit was onze eerste ervaring met jullie maar zeker niet de laatste 😃 Een dikke proficiat en we kijken ernaar uit voor in de toekomst nog met jullie samen te werken voor meer onvergetelijke reizen !!

Groetjes

Familie Heyse – Van Ooteghem
zomer 2022, Oeganda
Toffe activiteiten op maat van ons gezin.

De Dansende Kameel, Ik wil jullie graag langs deze weg nog even bedanken.  Wij hadden een fantastische reis.  Alles was heel goed geregeld en dat zorgde voor een zorgeloze reis. Mooie, gezellige hotels met de nodige afkoeling in de zwembaden, toffe activiteiten op maat van ons gezin, fijne kennismaking met de cultuur in zowel Java als Bali. Een echt hoogtepunt is moeilijk te kiezen: de fietstocht door de rijstvelden, snorkelen met zeeschildpadden, de lunch bij de Javaanse familie, de beklimming van de vulkaan of misschien wel de rafting doorheen de prachtige natuur.
Kortom, een reis met veel mooie herinneringen.

Heel erg bedankt!

Leen, Jochen, Torben en Finn

Familie Plas – Van Landuyt
zomer 2022, Indonesië
De roadbook die we kregen van jullie was superhandig.

Dag Sylvie

Mexico, it was very nice meeting you! Waw, wat een mooie reis! Geen moment hebben we ons verveeld. Zoveel was er te doen en te zien! En we genieten nog altijd na van dit warm en kleurrijk land met prachtige natuur en cultuur. Aan de andere kant, in onze ogen, ook wel arm, dus voor onze kinderen regelmatig een eye-opener.

Toppers waren voor ons:

 • Rio Lagartos omdat we heel snel krokodillen zagen en
  ons konden inwrijven met de modder
 • Uxmal omdat we dat de mooiste Maya-site vonden
 • de cenotes
 • het lekkere Mexicaanse eten, van de ontbijten in de hotels
  over de eetkraampjes die je overal vindt tot de restaurants
 • begeleide wandeltocht naar San Juan Chamula en
  Zinacantan omdat dit zo interessant was, zo een andere
  cultuur,
 • catamaranzeilen op het meer van Bacalar
 • chillen op Isla Holbox in een prachtig hotel aan een wit
  zandstrand onder de palmbomen aan de azuurblauwe zee

Ook een pluim voor jullie want de roadbook die we kregen, was super handig! Ook de gidsen voor de kinderen waren erg leuk. We hebben ze ook gebruikt als dagboek. Je doet zoveel op zo’n reis dat het goed is om elke dag toch te noteren wat je hebt gedaan ..

En nu tijd vinden om een fotoboek te maken!

Alvast heel erg bedankt!

Eva, Toon, Nora en Ella

Familie Pauwels – Van Maele
zomer 2022, Mexico
Kleinschalige, charmante en “echte” accommodaties, super!

Thailand was fantastisch!

Alles perfect georganiseerd. Alle busjes, boten, gidsen, vliegtuigen volgden elkaar op zoals in jullie draaiboek stond. Hotelkeuze was bijzonder goed. Inderdaad kleinschalig, charmant en “echt”. De uitstappen waren verscheiden en leuk. Topattracties voor ons: Thaise kookcursus, fietstocht in Bangkok, zwemmen in de Kwai river en de gegidste uitstappen. We keerden met een schitterende ervaring naar België terug en de mondelinge reclame voor jullie organisatie is al begonnen…

Groeten van ons allen.

Familie Van Hover – Velghe
zomer 2022, Thailand
Ideale combinatie voor ons: het land echt verkennen en chillen.

Hallo Sylvie

De reis was super. Net zoals vorige keer was alles weer super geregeld. We hebben er heel erg van genoten. Het was de ideale combinatie tussen het land verkennen en chillen aan het zwembad. Ook de gidsen waren telkens weer super en alles werd door hen geregeld.

Het is een prachtig land, maar onze favoriet was toch de Ninh Binh-streek, met een prachtige accommodatie. Dat was echt schitterend, kleinschalig, prachtig gelegen, betrokken medewerkers,… echt een pareltje.

Ook waren we echt gecharmeerd door het waterpoppentheater, we wisten niet goed wat daarvan te verwachten, maar het was echt heel leuk om die traditie binnen de familie beter te leren kennen.

Dank je wel voor het regelen van deze schitterende reis!

Familie Szekeres – De Winter
zomer 2022, Vietnam
De kleine dingen waarmee het ultieme gevoel van gastvrijheid en verwennerij, diep in de wildernis, wordt bereikt, waren simpelweg top.

Intussen volle 10 dagen terug uit Zuid-Afrika en wat blikken We nog steeds met zaligmakende voldoening terug op deze fantastische reis. Een beetje serieus begonnen in Jo-burg met een bezoek aan het apartheidsmuseum, konden we alleen maar een verhoogd respect opbrengen voor de goedlachse en gastvrije bevolking en uiteraard de wondermooie natuur. Easy-cruising langs de Panorama-route werden we op dag 2 om het kwartier getrakteerd op prachtige watervallen, bijzondere erosieverschijnselen of unieke berglandschappen. Afsluiten van deze fantastische dag met een goed glas wijn en benieuwd of de hoge Safari-verwachtingen de komende dagen zouden ingelost worden. NOU EN OF! Kort na het binnenrijden van het Krüger-park, werden we nagenoeg verwelkomd door een elegant overstekende giraf. Traag rijden was dus de boodschap om volop te genieten van wat ons pad zou kruisen… en het beste moest nog komen: vele “dank u’s” om ons te overtuigen van de luxe lodge. De kleine dingen waarmee het ultieme gevoel van gastvrijheid en verwennerij, diep in de wildernis, wordt bereikt, waren simpelweg top…net als onze Ranger trouwens. De “klik” was er meteen toen we op zijn vraag, “wat hoop je te zien”, eenvoudigweg antwoorden blij te zijn met alles wat de natuur ons zal aanbieden.

Stil en gefocussed trokken we de wildernis in voor onze eerste, veel langer durende dan voorzien, game drive. De eerste 45’ het grote niets, tot plots iedereen op de foto wilde: luipaard, olifant, neushoorn, buffel, leeuw! All BIG 5 & more op 1 avond.

Ook de lodge in het iSimangaliso wetland park is wederom een toplocatie diep in de natuur. Kleurrijke vogels, krokodillen, nijlpaarden spotten: dit is dé plek met Santa Lucia als sympathiek stadje waar we de eerste souvenirs verzamelden. Het valt op hoe de 2 totaal verschillende karakters van onze kinderen, tijdens deze eerste week, beter dan ooit aansluiting vinden. De kracht van de natuur? De walvissen wapperen in ieder geval gretig met hun staart tijdens de grijze dagen in Umhlanga. Strand-/waterpret zit er bij 12 graden dus niet echt in, maar “save The best for last”…zou het? Drakensbergen tijdens de winter, een verrassende 22 graden, zon en een alsmaar blauwere hemel naarmate de namiddag vordert. Het decor is om stil van te worden, adembenemend mooi! Reeds de weg naar de lodge laat het beste vermoeden hoe je vanuit de hoogte het indrukwekkende Amfitheater in rijdt: de vulkanische ondergrond heeft een kunstwerk afgeleverd! De uitgepijlde wandelingen en paardentochten laten een blijvende indruk na, niet op foto vast te leggen.

Groetjes
Laurence, Yves, Marilou, Amélie

Familie Windey - Vancoppenolle
zomer 2022, Zuid-Afrika
Perfect georganiseerd!

Dag Sylvie

We hebben een zeer mooie reis gehad, alles was perfect georganiseerd gidsen waren steeds op tijd, activiteiten waren top. We hebben echt genoten. De activiteit in Munduk was wel onze leukste ervaring van de hele reis, een zeer leuke buggy tocht naar de watervallen met een lunch in een prachtig hotel. Dit was top.

Indien we in de toekomst nog een grote reis willen maken dan komen we zeker bij jullie terug!

Groeten

Familie Lefever
zomer 2022, Indonesië
We hebben met zijn allen genoten!

Dag Sylvie

We hadden een heerlijke reis en alles was top georganiseerd.

Super uitstappen met de boot in Rio Lagartos en naar Chichen Itza. Daarna waren we een week met dezelfde gids op stap, een hele aardige Mexicaan met heel veel kennis over het land. Gevarieerde overnachtingsplekken, leuk om ook in een gewoon dorp te wandelen en het dagelijks leven te zien.

Palenque was adembenemend, zo anders van natuur dan Yucatan. Super watervallen, een natuurlijk waterpretpark met stenen glijbanen en stroomversnellingen, heerlijk. Na de vele Maya-sites vonden we het helemaal niet erg dat het grote paleis op de site van Palenque dicht was voor renovatie. Dus net oké voor ons wat de hoeveelheid archeologische sites betreft. De lagune van Bacalar was heerlijk uitrusten in hangmatten aan het water, met super lekker eten.

Op Holbox hebben we genoten van de zee, de vele vogels en het prachtige strand!

Veel groetjes

Familie Crul - Werbrouck
zomer 2022, Mexico
Chapeau voor jullie organisatie!

Deel 1 van onze vakantie is jammer genoeg achter de rug. Het was een super mooie, sportieve, gevarieerde en ontspannende week. We hadden er geen idee van dat Griekenland zo mooi en groen was. Alle activiteiten waren top 🔝.

De vikoskloof lastig maar zo mooi (2 dagen stijf geweest 😉). De rafting heel plezant en veel gelachen. De sunset hike in Meteora adembenemend mooi. De scramble toer spannend en uitdagend. But we made it! De fietstocht heel mooi en doenbaar. En Pelion zo mooi en prachtige vegetatie! De zichten op de Egeïsche zee prachtig.

In totaal hebben we 1500 km afgelegd maar het was nooit saai! Ook de gidsen waren allemaal stipt en heel enthousiast. Niets op aan te merken.

Chapeau voor jullie organisatie👍. We kijken al uit naar onze volgende trip met De Dansende Kameel.

Vele groetjes!

Familie De Cock – Bruyland
zomer 2022, Griekenland
Het is een reis geworden die we nog lang zullen koesteren.

Onze reis heeft onze verwachtingen volledig ingelost! We hebben met volle teugen genoten van de cultuur, natuur, maar vooral van de activiteiten die we samen gedaan hebben waardoor dit een reis was om nooit te vergeten!

Knap hoe jullie steeds in staat zijn de meest mooie hotels te vinden op alle locaties. Deze waren steeds goed gelegen, vaak op wandelafstand van leuke resto’s/bars, maar waar we vooral van genoten hebben was de rust die de hotels uitstraalden. Telkens we terugkwamen van een rondrit, genoten de kinderen van het zwembad terwijl wij verder konden uitrusten. De kleinschaligheid van de hotels en de vriendelijke service, zorgden ervoor dat er echte pareltjes tussen zaten.

De dagen waren ook goed opgebouwd: niet te druk zodat we op het tempo van de kinderen verder konden en met veel afwisseling wat het voor hen eens zo interessant maakte. Ook de lokale support was top!

Ook wat betreft de gidsen hebben we weinig op te merken. Natuurlijk zit er verschil in hun aanpak (sommigen focussen meer op geschiedenis, anderen op het lokale karakter) maar altijd hadden ze wel fijne, interessante dingen te vertellen. Wij vonden het heel fijn dat ze ons meenamen naar lokale resto’s en dat ze vaak wat lokale specialiteiten (zoals snoep) aanboden om ons deze te laten proeven.

De kinderen op hun beurt vonden alle activiteiten een leuke afwisseling. De zipline, de bamboetrein en de jungle trekking waren hun top 3.We hadden wat schrik dat het qua maaltijden niet altijd hun ding zou zijn, maar alle resto’s/hotels boden voldoende afwisseling zodat ze af en toe ook eens Westers konden eten.

Het is een reis geworden die we nog lang zullen koesteren. Vooral het feit dat er zoveel afwisseling is (zelfs in de manier hoe we ons verplaatsten: boot, fiets, auto, minivan, tuktuk,…), maakt dat iedereen wel dingen ziet/doet die hij/zij fijn vindt. Dit in combinatie met het toegankelijke karakter van de reis, de authentieke/kleinschalige hotels en de goede organisatie voor en tijdens de reis, heeft er voor gezorgd dat de 3 weken voorbij gevlogen zijn!

Nogmaals bedankt voor de piekfijne organisatie en wie weet tot zeer binnenkort voor een volgende reis ?

Familie Fonteyn – Marteau
zomer 2019, Thailand Cambodja
Het programma was zeer gevarieerd, ideaal voor de kinderen.

Beste Sylvie

Wij vonden het een heel leuke reis!

Alles is super vlot verlopen. De vluchten gingen heel vlot, ook alle verplaatsingen waren tip top.

Het programma was ook zeer gevarieerd, ideaal voor de kindjes en ook leuk voor onszelf. De kids vonden vooral de avontuurlijke dingen (in de cenotes, zipline, op krokotocht,… het leukst).

Als er één iets is waarover ik een beetje ontgoocheld was, is het gegeven dat de gidsen Engelstalig waren. Nu was het soms een beetje vervelend doordat de kinderen weinig begrepen van de uitleg.

Maar voor het overige dus een fantastische reis achter de rug! Bedankt voor de organisatie!

 

Familie Vanfleteren – Rodts
zomer 2019, Mexico
Dankjewel voor deze heel mooie reis!

Het was een onvergetelijke reis ! Alles verliep perfect en we hebben ervan genoten.

De hotels waren zonder uitzondering  zeer goed tot perfect.

In het bijzonder waren we ook heel tevreden over onze gids Venus op het eerste deel van de reis. Ze was heel goed op de hoogte en kon ons en de kinderen perfect entertainen en inwijden in alle rituelen van het boeddhisme. Bij het afscheid van venus waren onze kinderen echt verdrietig.

Ook alle chauffeurs waren zonder uitzondering heel stipt en rustige chauffeurs bij wie we ons zeer veilig voelden.

Ook de fietstocht (hoewel we dit vooraf niet echt zagen zitten in de drukke straten van Chinatown) was een voltreffer. Goede fietsgidsen, mooie fietstocht, veel extra informatie, veel stops om iets lokaals te proeven en ook aandacht voor de minder mooie kanten van Bangkok (armoede, pollutie,..).

Op Koh Samui hebben we genoten van de rust. We hebben de dagtocht meegedaan naar het natuurpark. Alhoewel het park op zich heel mooi was, was het zeer toeristisch.

Dank u wel voor deze heel mooie reis! We zijn heel tevreden klanten!

Familie Ver Elst – Loontjes
zomer 2019, Thailand
De fietstocht en hun vlieger oplaten in de rijstvelden vonden de kinderen het leukste van allemaal.

De reis naar Indonesië was erg mooi, boeiend, maar soms ook tikje (te) intens. Maar wel de moeite!

Bali is prachtig, maar Ubud viel ons wat tegen (vele winkeltjes, zeer toeristisch, weinig authentieke cultuur). De andere locatie’s waren beter, en vooral het eco-hotel was fantastisch, met die mangrove-stranden en mooi bos waarin hotel gelegen is. We hebben gesnorkeld aan het Menjangan eiland, echt top. Munduk, en vooral de wandeling die we gemaakt hebben met gids naar de waterval, was ook memorabel. Sidemen, en vooral het hotel (super mooi, tussen de rijstvelden), fietstocht en vlieger oplaten in rijstvelden vonden de kinderen leukste van hele reis.

De boottocht naar Gili Meno was leuk, en het eiland is een verademing. Klein eilandje, we hebben er rond gewandeld op 2 uur, veel kleine resto’s en bars.

Bedankt!

Familie Verhamme – Naudts
zomer 2019, Indonesië
Het was een verrijking en we voelden ons werkelijk weer eens geluksvogels!

Dag Sylvie

Het was een heel mooie reis en we hebben ervan genoten! Jammer genoeg lijkt ook alweer heel ver weg.

Het reistempo was goed, er was een goed evenwicht tussen activiteiten meer op kindermaat en wat meer leerrijkere uitstappen. De gids was geweldig! (Gilberto) Een rustige man, die heel goed kon vertellen over de mayageschiedenis/- cultuur. Alles ivm de maya’s vonden we allemaal heel interessant, ook de kinderen.

De rappel, cano, zipline en ondergrondse cenote in Coba vond ik avontuurlijk genoeg, de jongens waren er wild van en vonden de ziplines iets te kort… Boys will be boys, zeker?

De cenotes, de vlinders, de piramides, de mayacultuur, de hacienda’s, …

Het was weer een verrijking en we voelden ons werkelijk weer eens geluksvogels! Bedankt!

Familie Rans – Rondou
zomer 2019, Mexico
Geweldig!

Dag Lieselot

We hebben een fantastische vakantie achter de rug! Een absoluut hoogtepunt was ons verblijf op de boerderij. Dat vonden we echt geweldig!

Bedankt voor de organisatie!

Familie Nelissen – Paridaens
zomer 2019, Marokko
We hebben er met gans ons gezin met volle teugen van genoten.

Indonesië was super! We hebben er met gans ons gezin met volle teugen van genoten.

Het deel in Java was redelijk intens maar we hebben prachtige dingen gezien en gedaan.

Ook de aanwezigheid van onze privéchauffeur Bowo was  ideaal en zorgde voor een stressloos geheel. De activiteiten die regelmatig voorzien waren voor de kinderen (zoals batikworkshop, dansen, vlieger maken, pottenbakken, Indonesische les) waren top!

Het zorgde ervoor dat ze voldoende variatie hadden en zelden “geklaagd” hebben.

Enige dat we achteraf gezien iets anders zouden doen is misschien iets meer rust-momenten / -dagen inbouwen. Zeker de periode in Java was soms wat “vermoeiend”.

We zijn super tevreden dat we hiervoor met jullie in zee gegaan zijn! Ik had het zelf nooit zo goed en evenwichtig kunnen plannen.

Vele groetjes

Familie Beyers – De Wael
zomer 2019, Indonesië
Het was vooral… vakantie voor iedereen!

We zijn het allemaal eens:  het was een hele leuke, actieve, verrassende en gevarieerde vakantie.  Het was vooral vakantie voor iedereen! Vermits we nog niet vaak “georganiseerd” gereisd hebben, was het wel spannend om te vertrekken.  Buiten een aantal praktisch en administratieve zaken, hebben we vooraf helemaal niets moeten doen.

De variatie in activiteiten, maar ook het tempo waarop we gereisd hebben was ideaal.  Daarenboven is het zeer aangenaam dat je ter plaatse zo goed als niets meer moet regelen qua vervoer en dergelijke. We zijn tot de conclusie gekomen dat het heel moeilijk (bijna onmogelijk) is om een reis op die manier te organiseren als je het land niet kent of er nog nooit geweest bent.

Kortom: heel veel mooie herinneringen !

PS : jullie boekjes waren ook zeer tof en interessant.  Ik heb elke dag met veel plezier een verslagje geschreven…

Vele groetjes en tot gauw!

Familie Verstappen – Diependaele
zomer 2019, Marokko
De cenotes vonden we echt geweldig!

Hallo Sylvie

We zijn heel enthousiast over onze Mexico ervaring. De fietstocht was een heel goed begin van de reis: de markt, de kennismaking met de Maya’s. En dan de cenotes: dat vonden we echt geweldig.
Dag nadien zijn we naar de cenote van Valladolid geweest, ook heel tof.

Het bezoek aan Uxmal vonden we echt wel de moeite: heel mooie site en minder druk dan
Chichen Itza.  Chocolademuseum ook tof.

Onze luilekkerdagen op Isla Holbox vonden we heerlijk. Kinderen amuseerden zich met kayak en paddle board en wandeltochten met de hondjes van het asiel.
Hotel was super en lekker eten op het strand!

Familie Deryckere – Spiritus
zomer 2019, Mexico
Ontzettend bedankt om alles goed te regelen. Het was top!

We zijn nog aan het nagenieten. Hadden net onze vele foto’s op de pc gezet en als een film afgespeeld. Ook na al die fantastische foto’s te zien was er nooit een moment van dit was niet de moeite om te zien/ om te doen. Het was gewoon iedere dag top. We gingen van plek tot plek steeds met het gevoel ‘oh jammer, we moeten verder’ en toen kwamen we ergens anders en dan was het weer ‘Wauw, dit is ook zo prachtig!’

Onze reis begon al bijzonder in Hanoi waar het continu regende maar zo heet was.  Kwam er ook nog eens een typhoon over de stad. Zeer bijzonder en zo konden we direct onze watersandalen gebruiken en de poncho’s. We hadden ook veel geluk dat daarna het ergste weer voorbij was en dat Halong Bay voor ons wel kon doorgaan (de 3 dagen ervoor niet) de privé boot was zo’n luxe echt fijn en zalig eten. De gids bleef ook wat grappig was. Trouwens gedurende de hele reis kwamen de gidsen altijd op tijd, waren zo vriendelijk.

Na Halong Bay gingen we naar Ninh Bin.  ‘s Avonds gingen we dan met die nachttrein naar Dong Hoi, wat ook zo tof was! Dat plekje was magisch vonden wij. Lekker weinig toeristen en zo een tof hotel met ons eigen appartement voor 4.  Dat was echt top. Lekker rustig en zalig eten en zo een vriendelijke bediening. Geweldig. Daar wilde we wel langer blijven. Het avonturen park met ziplines was ook heel leuk.

In de stad Hoi An hebben we eerst wat gerust aan het rustige strand, nadien verkenden we de bruisende, drukke stad. Prachtig al die kleuren, mensen en winkeltjes. Een zalige afsluiter in een mooi hotel met alweer een zalig zwembad. Het hoogtepunt was de fietstocht met een heel lief meisje die ook kookles gaf. Dat was fantastisch! Echt lekker dat alle kruiden van hun eigen veld kwamen.

Kortom, een onvergetelijke mooie reis. Ontzettend bedankt om alles goed te regelen. Het was top!

Familie Scheipers – Vroom
zomer 2019, Vietnam
We houden er bijzonder fijne herinneringen aan over.

Onze reis naar Senegal was fantastisch en is eigenlijk in alle opzichten goed verlopen.

We hadden het om te beginnen niet beter kunnen treffen met Joseph, de gids die ons de bezienswaardigheden toonde, ons wegwijs maakte in de Senegalese maatschappij, met wie we boeiende discussies voerden en die bovendien de jongste zoon regelmatig trakteerde op een partijtje voetbal. We reisden nog nooit zo’n lange periode met een gids en zijn ons zeker bewust van de meerwaarde die dat bood. Al onze kinderen zijn fan van hem ?. Het was ook mooi om te zien hoe hij hun harten veroverde door mee UNO te spelen, met hun grapjes lachte, hun vragen beantwoordde en vaak herhaalde als ze het Frans niet meteen begrepen. Een crème van een man!

Het verblijf, de verplaatsingen, de activiteiten, het vervoer, de bezienswaardigheden… alles was prima in orde. Zelfs van het feit dat we in het regenseizoen reisden, hebben we niet zo veel gemerkt, al werd de luchtvochtigheid naar het einde toe wel drukkender.

Toppers waren voor ons:

 • De les in Wolof en het eten van de thieboudienne (héérlijk!)
 • De boottocht van Toubacouta naar Djiffer door de Siné Saloum
 • Kajakken met picknick tussen de mangroves in de Siné Saloum
 • Op zoek gaan naar de hyena’s
 • Bezoek aan de weeshuizen

Maar eigenlijk waren alle activiteiten super!

Ook de prachtige boekjes werden door alle kinderen (ook de groten) meermaals gelezen en gebruikt!

Er rest me alleen nog om jullie te bedanken voor de fijne, duidelijke communicatie en de goede organisatie van onze reis.

Wij houden er bijzonder fijne herinneringen aan over!

Familie Mertens – Schram
zomer 2019, Senegal
Om het met de woorden van onze oudste kleindochter te zeggen: Deze vakantie is leuker dan leukst!

Vooreerst een oprechte dankjewel van ons voor de goede organisatie: dat verdient absoluut een pluim! We hebben veel indrukken te verwerken. Aanvankelijk lag het tempo hoog, mede door de vliegtuigreis en het tijdsverschil dat overbrugd diende te worden. Maar de stiptheid, onthaal en vriendelijkheid maakte veel goed, alsook al wat we ter plaatse beleefden.

Hopelijk kunnen we misschien nog eens met De Dansende Kameel op stap gaan. De kinderen, de kleinkinderen hebben ervan genoten. En wij natuurlijk ook!
Een spontane uitspraak van onze oudste kleindochter: “Deze vakantie is leuker dan leuk!”

Familie De Backer – Lanslots
zomer 2019, Thailand Cambodja
Het was een super ontspannen, zorgeloze en prachtige gezinsvakantie!

We hebben echt een supervakantie gehad!

Onze kids zijn heel enthousiast en ook wij genoten van het mooie Bali! Mooie natuur, cultuur, lekker eten, hartelijke mensen en alles ondergedompeld in een lesje in nederigheid en voetjes op de grond. Het surfen, snorkelen en raften vonden onze kinderen super. Ook wij genoten van het snorkelen, fietsen en de hiking met de watervallen! Het Balinees koken vonden we ook top.

Bedankt voor jullie organisatie en zeker ook de reisorganisatie in Bali zelf die ervoor gezorgd hebben dat we konden genieten van een zorgeloze reis!

Familie Van Neste – Aelvoet
zomer 2019, Indonesië
Het meest verrassende voor ons was de verscheidenheid die Marokko te bieden heeft!

Onze reis naar Marokko was fantastisch! Het meest verrassende voor ons was de verscheidenheid die Marokko te bieden heeft. Na drie dagen waren we precies al twee weken weg en hadden we drie verschillende reizen gedaan. Marrakech was ok, zeker het prachtige Bahiapaleis en de Majorelletuinen waren de moeite. In Ait Ben Haddou vonden we de Ksar prachtig! Precies sprookje van 1001 nacht. In Skoura ervaarden we de authenticiteit. Met de wandeling in de Dadesvallei waanden we ons in het echte Marokko. De gids was een fantastische kerel! De boerderij vonden we de grootste verrassing van onze trip. Een erg ontspannen sfeer daar! Zalig zwemmen in het irrigatiebassin, vrijheid alom voor onze meiden, lekker vers eten en heel fijn personeel. In Imlil hebben we zalige wandelingen gemaakt met muilezels, die de soms wel pittige wandelingen draaglijk en entertainend maakten. Onze gids daar had zelf al heel wat van de wereld gezien. We konden met hem duidelijk praten over hun cultuur en religie, en dat was tegelijk verfrissend en verrijkend. Het glamping was ook de moeite om eens te doen! En onze afsluier in Essaouira kon niet beter.

Wij beginnen alvast te dromen van een volgende bestemming!

Familie Lameire – Ghys
zomer 2019, Marokko
Het was geweldig!

Marokko was geweldig! Het is een prachtig land met zeer lekker eten. Onze gids in Marrakech heeft ons goed door de stad geleid. Hij heeft ons goed geholpen en was zeer sympathiek. Na Marrakech gingen we naar Ait Ben Haddou waar we in een prachtige accommodatie sliepen. Ook in Skoura hebben we het zeer leuk gehad. Wat een vriendelijke mensen daar! Ook logeren op de boerderij en in het tentenkamp was geweldig. De afsluiter in Essaouira was ideaal. We hebben echt genoten van onze reis! Dankjewel voor de organisatie!

Familie Dejagere – Vanden Bulcke
zomer 2019, Marokko
Voor ons was het een onvergetelijke reis!

We zijn terug van onze prachtige reis. We willen jullie nogmaals bedanken voor de organisatie! En het was, net zoals vorig jaar, een prachtige ervaring. De mix van het klimaat, de vriendelijke mensen, de actieve en minder actieve activiteiten, het lekkere eten, de leuke (en altijd andere) hotels maakten deze reis onvergetelijk. Bedankt!

Familie Verlinde – Vanheerswynghels
zomer 2019, Indonesië
Marokko heeft absoluut ons hart gestolen. Een land om zeker nog terug te gaan!

Beste Dansende Kameeltjes

Marokko was fantastisch! Prachtige landschappen met een grote diversiteit, heel gastvrije mensen zonder opdringerig te zijn,… Een land om zeker nog terug te gaan.

In Marrakech logeerden we in een prachtige riad. Een heel vriendelijke ontvangst daar! We hebben veel van de stad gezien en het was een leuke dag. Ait Ben Haddou vonden we ook de moeite, toch toeristischer dan we dachten. De filmstudio’s waren een leuk intermezzo! In Skoura verbleven we op een toplocatie. Supergastvrij! Tijdens de trekking in de Dadesvallei hebben we enorm veel geleerd over de berbercultuur. Essaouira vonden we ook een aanrader, leuke stad, zeker omdat er geen auto’s rijden. Onze meisjes hebben er ook gesurft, wat ze super vonden! Terwijl ik dit hier neerschrijf, herbeleef ik de reis. Zalig! Wij zouden deze reis zeker aan iedereen aanraden, want het was prachtig georganiseerd!

Een welgemeende dankjewel en zeker tot nog eens!

Familie Lawaese – Couvreur
paasvakantie 2019, Marokko
India was waanzinnig!

India was waanzinning! Olifanten: geweldig – de Sikth-tempel in Delhi: amai – Muziek in Varanasi: onvergetelijk – Wandeling in Old Delhi: beklijvend – Tijger in Ranthambore: met niks te vergelijken – Koken in Jaipur: TOP.

Onze chauffeur, Dan Singh: meesterlijk én een hele aangename man die ook nog eens heel veel weet.

Familie Deferme
paasvakantie 2019, India
We hebben een zeer gevarieerde, mooie, lekkere en fantastische vakantie achter de rug!

We hebben super genoten van deze reis!

Java vonden we zeer authentiek. De dagen in Yogyakarta waren zeer gevarieerd! De Borobudur en Prambanan blijven aanraders. Ook zeer leuk, was de fietstocht op het Javaanse platteland rond de Borobudur. Diezelfde namiddag stond nog een tocht met paardenkar door het platteland gepland.

Wat ook een fijne ervaring was, was de rondleiding in Kota Gede op de eerste dag. We waren natuurlijk nog moe van de lange reis maar hebben toch genoten van de rondleiding, de uitleg van de enthousiaste gidsen en onze eerste Indonesische lunch bij een lokale familie.

De klim naar de Ijen vulkaan was lastig maar we werden beloond met een fantastisch uitzicht op de omgevende vulkanen alsook op het kratermeer en zwaveldampen. Dit was echt de moeite.Ook in Bali hebben we genoten! We hebben gesnorkeld in Pemuteran, nadien gingen we richting Munduk in de bergen. Daar was het wat minder warm: dat was fijn. We bezochten het boeddhistisch klooster en hebben gewoven en Balinees geschreven.

De trekking rond Munduk was fijn: mooie waterval en veel plantages gezien, door kleine dorpjes en rijstvelden gestapt met een goede gids.

Het Bali Bird Park was zeker de moeite: heel veel vogels te zien en zeer mooi uitgebaat!

Ubud is zeer toeristisch maar goed uitgangspunt van leuke activiteiten.

De fietstocht met Little Wayan, lunch bij zijn familie en vliegeren in de rijstvelden was een absolute topdag! Het is zeer fijn om op deze manier kennis te maken met de lokale bevolking, hun kultuur en familieleven. Ook het raften vonden we een topactiviteit!

Opnieuw vonden we de fietstocht (naar de zeetempel van Tanah Lot) een belevenis!

We hadden geen surflessen gereserveerd maar hebben zelf op het strand enkele boards gehuurd: fun verzekerd!

Ik moet zeggen dat de geplande activiteiten steeds mooi op tijd hebben plaatsgevonden en dat de chauffeurs ook steeds aanwezig waren op de afgesproken tijdstippen.

Bedankt!

Nog vele groetjes en tot hoors!

Familie uit Brugge
zomer 2018, Indonesië
We hebben een andere cultuur leren kennen en veel mooie ervaringen meegenomen.

We hebben allen genoten van Marokko, uitgerust teruggekomen.

Danku voor de goede organisatie, alles is vlot verlopen bij aankomst in de accommodaties.

Doe zo verder!

Groetjes

Familie Becker – Van Mulders
september 2018, Marokko
Onze verwachtingen werden overtroffen!

Dag Sylvie

Wat hebben we genoten van deze Vietnam-reis!
Ook jouw begeleiding vanaf het begin hebben we ten zeerste kunnen appreciëren.

Wij zijn fan!
Vele groetjes

Familie Yudhira - Goris
zomer 2018, Vietnam
Een schitterende reis, met een goed aangepast programma voor onze tienerkinderen!

Wij hebben echt een fijne reis gehad. Ubud was prachtig. Vanuit het hotel konden we gemakkelijk te voet naar de bezienswaardigheden en restaurants in de buurt. De kookcursus die we daar kregen was leuk, veel uitleg gekregen over de producten en een goede kennismaking met het lokale eten. Ook in Pemuteran vonden we het super, we hadden een leuke snorkelervaring daar! De rafting was super. Ook de fietstocht vonden we leuk! Zo leerden we het echte Bali kennen: we passeerden kleine dorpjes en stopten bij de plaatselijke scouts, proefden inheems fruit en leerden over hoe rijst werd geteeld.
De kinderen vonden het vliegen tussen de rijstvelden een hoogtepunt van de reis! Zeker een aanrader.

Dankjewel voor de goede organisatie! We kijken al uit naar volgend jaar!

Familie Dejagere – Vandenbulcke
zomer 2018, Indonesië
We hadden een geweldige periode! Onze kinderen waren in hun nopjes.

We zijn heel enthousiast over onze reis in Bali. Zowel de accommodaties als de activiteiten waren heel mooi en tof. Ook het personeel was overal heel vriendelijk.

Spijtig dat we niet naar Lombok zijn kunnen gaan door de aardbevingen, maar uiteindelijk was het alternatief programma ook ok.

De fietstocht in de streek van Ubud was fantastisch, met de gids en het heerlijke eten bij die familie. Het snorkelen en de kookworkshop viel ook in goede aarde bij heel ons gezin.

We zijn heel content van jullie!

Bedankt

Liefs

Familie Nieuwdorp – Declerck
zomer 2018, Indonesië
De activiteiten in combinatie met voldoende rust was voor ons de perfecte combinatie.

Onze vakantie was geweldig. We hebben er enorm van genoten!

We waren eerst een beetje bang dat het programma wat aan de drukke kant zou zijn, maar dat is reuzegoed meegevallen.

Ik heb naar de mening gevraagd van ieder van ons en we waren het er unaniem over eens dat dit de leukste activiteiten waren:
– haan schilderen
– cake proeven
– waterval zwemmen
– zelf koken
– dolfijnen spotten
– azulejo verven
– de vakantieboeken

We hebben een supervakantie gehad. Zowel voor onszelf als voor de kinderen een onvergetelijke reis. De vakantieboeken zorgen ervoor dat we er nog extra van kunnen nagenieten. We zijn alweer aan het nadenken over volgend jaar!

Bedankt en groeten!

Familie Vandekeybus – Muijsers
zomer 2018, Portugal
Herinneringen om nooit te vergeten!

Om onze reis naar Thailand kort samen te vatten: het was fantastisch en onvergetelijk! De kinderen spreken er nog over. Het was een ideale mix van rust en actief bezig zijn. Leuk om op die manier een nieuwe cultuur te leren kennen. De mensen daar waren supervriendelijk. We voelden ons direct op ons gemak!

De uitstappen waren keer op keer goed georganiseerd en de balans tussen het ontdekken van de bezienswaardigheden en chillen aan het zwembad was ideaal.

De hoogtepunten voor de kinderen waren ongetwijfeld de olifanten verzorgen, parasolletjes schilderen en de vele boottochten in de verschillende soorten bootjes (vooral de longtailboten vonden ze tof!).

De gidsen wisten ook goed waarover ze spraken en waren heel begaan met de kinderen.

Kortom, herinneringen om nooit te vergeten!

We zijn ondertussen volop al aan het kijken voor onze reis volgend jaar.

Hopelijk tot snel!

Familie Vander Beken – De Ruyter
zomer 2018, Thailand
We hebben een heel leuke reis gehad! Alles verliep vlot.

Sri Lanka is een fantastisch land, de mensen waren heel vriendelijk en behulpzaam.
We hebben nieuwe culturen, nieuwe gewoontes en nieuwe smaken (nieuwe soorten fruit) ontdekt.
Kelum, onze chauffeur, was daarvoor een grote hulp… Hij was heel gedienstig, altijd enthousiast om iets over zijn land te vertellen. Hij was aanwezig maar ook niet te veel.
Mathieu vond de rafting de leukste activiteit. Voor Maïté was het de boeddhistische tempel in Galle. Ik vond Polonnaruwa met de fiets iets speciaal.
De wandelingen op Pidurangala rock, op Little Adam’s Peak en naar 9 arch bridge waren ook toppers tijdens onze reis.
De foodtour in Colombo was heel leuk, vooral met de tuktuks. Onze gids was super interessant.
Het was voor ons de eerste rondreis in Azië in familieverband. Het was ook de eerste keer met zo’n formule van auto met chauffeur/gids en we wisten niet goed wat te verwachten, maar dat is echt heel goed meegevallen. We hebben zeer mooie leuke kleine hotels gehad en zeer lekker gegeten. We waren ook zeer aangenaam verrast door de diversiteit van Sri Lanka en de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking. Zeker een aanrader dus!

Groetjes

Familie Van Scherpenzeel Thim – Boquez
zomer 2018, Sri Lanka
We vonden onze reis naar Thailand alle vier geweldig en de organisatie was gewoonweg top.

De reis was in één woord fantastisch, met uitzondering van Kao Sok hebben we zelfs vrij goed weer gehad. Alles was uitstekend geregeld. Niet alle gidsen en chauffeurs spraken even goed Engels maar ze waren wel altijd vriendelijk, op tijd en behulpzaam dus meer kunnen we niet wensen. De hotels waren ook prima, iedere keer hadden we hele mooie kamers, prachtige ligging, mooie zwembaden, etc.

Wat betreft de uitstappen is het niet mogelijk om één hoogtepunt te noemen want er waren er zeer veel. Voor mij persoonlijk was de Thai kickboksles met Jonas een hoogtepunt, island hopping in Krabi (inclusief Marlijn zwaardvissen die naast onze boot zwommen en acrobatische sprongen naast ons deden) en de olifanten als absolute top.  We hebben ze mogen voeden, krachtvoer voor deze dieren gemaakt en ze met modder gewassen. Maar ook de kanotocht bij de James Bondeilanden, de kookles, de klim naar de tijgertempel en zelfs de jungletocht in de gietende regen waren fantastisch.

De agenten waarmee jullie de uitstappen doen zijn zeer goed in wat ze doen, zeker behouden.

De kinderen hebben een onvergetelijke reis gehad.

Groetjes

Familie Crous - Caimo
zomer 2018, Thailand
Zowel voor ons als ouder als voor onze kinderen een mooie belevenis!

“Onvergetelijke familiereizen”Jullie slogan hebben jullie dik verdiend. We hebben een fantastische vakantie beleefd met veel variatie, met intense en ook inspirerende momenten! Een superorganisatie (met dank ook aan onze chauffeur!), mooie landschappen, leuke workshops, lekker eten en zowel voor ons als ouder als voor onze kinderen 1 mooie, lange belevenis!

We zijn intussen al beginnen grasduinen op jullie site om volgend jaar eventueel naar Marokko te gaan.

Tot binnenkort!

Familie Windey – Vancoppenolle
zomer 2018, Indonesië
We hebben enorm genoten! Veel gezien en gedaan, lekker gegeten, goed ontspannen en dit als gezin heel intens beleefd.

Onze vakantie in Thailand and Cambodja was super! Eén van de favoriete activiteiten van ons dochter is het olifantenbezoek. Een topper in jullie programma! Bangkok vonden we ook super, een leuke stad, drukkend warm maar we hebben genoten van de street food. De fietstocht was zeer leuk en de dag met de gids op zaterdag ook super. We hadden een ongelooflijk goede gids, de kids spreken er nog over.
Ook het bezoek aan een kleinere tempel waar we zelfs offer aan een monnik konden doen vonden we heel leuk. De tour rond Battambang was ook heel goed (opnieuw een zeer goede gids) en de kookworkshop ook een aanrader.
Pnohm Penh was mooi en interessant. Het maken van de schaduwpoppen vonden de kindjes ook zeer leuk. Nu hebben we een zelfgemaakt en origineel souvenir!
We zijn geëindigd in het paradijs Koh Mak. Seavana was zeer mooi en rustig, de kamers super.

Praktisch was alles goed geregeld.

Een prachtig avontuur dat naar meer doet verlangen!

Vele groeten

Familie Bauwens – Van Lantschoot
zomer 2018, Thailand Cambodja
De kinderen vonden het geweldig!
De oudsten zijn al aan het onderhandelen voor volgend jaar :-)

Onze reis is ontzettend goed verlopen. We genieten nog altijd na!
Het is moeilijk om bepaalde activiteiten eruit te pikken om aan te duiden als dé leukste, want uiteindelijk vormen alle activiteiten samen een geslaagde reis.
Maar we zullen niet snel vergeten:
– hoe we op avontuurlijke wijze doorheen Bangkok fietsten, ook de longtailboot en de raceboten op de klongs waren memorabel.
– hoe de kids tussen de olifanten (en uitwerpselen) in de rivier gezwommen hebben in Kanchanaburi.
– hoe onze gids in Battambang zijn eigen ervaringen deelde over de killing cave.
– hoe de kids genoten hebben van de ziplines in Siem Reap en wij dus ook!
– hoe kitscherig de plafonds versierd waren in de Thaise busjes.
– en nog zoveel meer!

De afsluiter op Koh Chang was ook weer genieten, met onze resort aan het privéstrand. De reis was zeer gevarieerd en elk hotel was goed uitgekiend.
Alvast heel erg bedankt voor deze onvergetelijk mooie reis. Jullie hebben dat weer zeer knap in elkaar gestoken.

Familie De Peyper – Elpers
zomer 2018, Thailand Cambodja
Deze reis was buiten onze comfortzone, een andere manier van reizen, een verre bestemming en… Het was zalig!

Dag Sylvie

Wat een positieve ervaring was dit! We deden 3000 km in twee weken, hadden in momenten een druk programma voor de boeg, waren gulzig om het land te zien… Hoe onmetelijk, weids… Dat kan je thuis niet uitleggen!
De activiteit die we fantastisch vonden was de game drive vanuit A Little Sossus Lodge, een heel fijne dag was dat met een goede gids! Wat we ook leuk vonden was de catamaran cruise en de rit met de 4×4. Beide werden telkens voorzien van voldoende spijs en drank.  Vanuit het hotel zorgden ze ook voor de reservaties van de restaurants, heel fijne plek ook!
Ook de accommodaties waren top. De lodges waren top, luxueus bij momenten! Het waren ook fijne temperaturen in Nambië ’s nachts.
Als je hoort welke hittegolf er hier door België raasde was het fijn voor ons om onder het donsdeken te kruipen.
Onze zoon Robbe vond het een hele leuke reis. Het is vaak wat lang rijden, dus zochten we een compromis tussen strips lezen en rondkijken/dieren spotten/ foto’s nemen…
De map die we van jullie kregen en samen overliepen was voor mij een houvast in dit avontuur. Onze kaart van Namibië hebben wij steeds gebruikt.
We willen jullie en Riekie zeker ook nog bedanken om deze reis met ons mogelijk te maken.

Warme groet

 

Familie Vanhee – David
zomer 2018, Namibië
Een geweldige reis gehad met leuke activiteiten, mooie hotels en prachtig weer!

De vele activiteiten waren goed georganiseerd. De hanen beschilderen was leuk! We kregen die achteraf ook mee naar huis. Ook de fado in Coimbra was een fijne activiteit! Kajakken was beide keren leuk om te doen. Eerste keer leek het nog wat spannend met de stroomversnellingen, de tweede keer op zee bij Setubal waren we al uiterst ervaren 😉 De speurtocht in Evora was ook fijn, alsook de paardentocht bij Monsaraz.
We hebben trouwens ook een maansverduistering kunnen bekijken bij plaatselijk observatorium.  De fototocht in Lissabon was ook leuk om te doen, maar erg warm!
We hebben een mooie reis gehad.

Familie Ruijpers – Tindemans
zomer 2018, Portugal
Wij hebben zoveel nieuwe herinneringen gemaakt met ons gezin, dat is onbetaalbaar!

Dag Sylvie

Wat een fantastische reis hebben wij gemaakt! We hebben genoten van zoveel luxe: de luxe van de hotels, de luxe van je geen zorgen te hoeven maken over wat je morgen gaat doen,  de luxe van dus ook geen discussies daarover met grote kinderen, de luxe van de chauffeurs en gidsen die klaar staan, en zoveel meer.
We stonden versteld van de inhoud van alles wat op ons programma stond, hebben er met volle teugen van genoten en hebben hier al een fotoboek laten leveren om de herinneringen levend te houden.
Dank jullie wel voor het aanraden van deze vakantie, we hebben het verschil tussen beide landen goed ervaren en dat was erg verrijkend. We zijn nog twee families tegengekomen die een Thailandroute maakten met jullie, en ook zij waren erg tevreden. Ik heb al veel reclame gemaakt voor jullie door onze verhalen bij vrienden en familie.
Groetjes

Familie Crul – Werbrouck
zomer 2018, Thailand Cambodja
Wij hebben een droomreis achter de rug. Wij hopen echt dat wij hier kunnen terugkomen.

Dag Sylvie

Onze reis is heel vlot verlopen. Het begon al goed toen er bij aankomst in Bali een supervriendelijke chauffeur ons opwachtte. Hij heeft ons doorheen de reis heel stipt en veilig van hotel naar hotel gebracht.

Een aantal hoogtepunten: De kookworkshop in Ubud was een hele ervaring. Mijn zoon bleek een echte masterchef te zijn. Heel lekkere gerechtjes klaargemaakt. Ook het snorkelen in Taman Sari was heel plezant! De workshop Balinees schrijven en weven was ook leuk om te doen. Respect voor het vrouwtje dat 1,5 uur met ons geweven heeft! Het Tamblinganmeer vonden we waauw. Een hele goede jonge gids hij ons verschillende vruchten proeven, gaf veel uitleg over de planten en parasietbomen. Onvergetelijk! In Munduk deden we de rafting. We hadden een avontuurlijke begeleider en dat vonden mijn pubers de max! Fietstocht was ook een fijne ervaring.

Op onze laatste avond was het typisch Balinese avond, dat was een ideale afsluiter van een onvergetelijke reis.

Een heel dikke merci voor het uitstippelen en organiseren van deze reis waaraan we nog heel vaak terugdenken en waar we nog vaak over praten.

Veel groeten

Familie Vanwanseele
zomer 2018, Indonesië
We nemen dit voor altijd mee in onze herinneringen.
En als we nog eens op reis willen weten we waar we moeten zijn.

Dag Sylvie

De hele reis van FANTASTISCH. We hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten van het land, de cultuur, de natuur, de mensen en de activiteiten.
Het ene hoogtepunt na het andere volgde elkaar op. De tempels in Sukhotai, de olifanten in Elephant Haven, de kookworkshop… Het heeft allemaal een grote indruk nagelaten.
De hele organisatie was top: gidsen en chauffeurs waren er steeds en op tijd, de ontvangst bij Seb, de activiteiten. Alles was zoals beschreven en zelfs nog meer. De gidsen hadden ook steeds speciale aandacht voor de kids en hadden altijd wel een “verrassing” in petto: een locale specialiteit, een tros bananen, een zakje chips…. Ook in het programma zaten nog wel wat leuke verrassingen zoals de boottocht aan de river Kwai.
Met Lotte is het ook heel goed gegaan, geen enkel probleem.  We hadden op voorhand nog wat gefietst hier, zodat we in overleg met de gids het ook in Ayutthaya al gewaagd hebben om de (korte) verplaatsing per fiets te doen. In Sukhotai hebben we een hele fijne dag gehad.
De Erawan watervallen zijn zeker een aanrader: de eerste 4 niveau’s zijn erg makkellijk te bewandelen. Daarna wordt het een pak uitdagender maar ook mooier. Op elk niveau kan je zwemmen, op één niveau zijn er zelfs natuurlijke glijbanen. Onderweg hebben we apen gezien, reuze grote spinnen, een slang… We spendeerden hier makkelijk de hele dag.
Gedurende rit naar Ko Chang regende het de hele dag en was er ook een stevige wind, wat de ferrytocht spannend (en leuk) maakte. De volgende dagen was het weer weer aangenaam (geen regen meer) waardoor we toch genoten hebben van de rust, het zwembad en de zee.
Bedankt ook nog eens voor het wisselen van de rugzakjes: ze doen het nog steeds erg goed en zijn nu het favorietje rugzakje van de kids. Marit heeft ook veel plezier gehad aan het dagboek: elke dag had ze daar een momentje voor voorzien.

Kortom, we zullen De Dansende Kameel zeker aanbevelen!

Warme groetjes

Familie Gutschoven – Leroy
zomer 2018, Thailand
Het programma zat mooi in mekaar en was heel gevarieerd. Een ideale mix van fun en ontspanning!

Dag Sylvie

De reis was in één woord FANTASTISCH!
We zijn nog steeds aan het nagenieten.
Het vervoer was overal goed geregeld, al onze chauffeurs waren stipt op tijd.  Alle hotelboekingen en kamers waren ook perfect geregeld zoals voorzien.  Sommige accommodaties waren luxueus, zoiets hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Wat een leuke verrassing! De kinderen vonden het maken van de offergaven trouwens ook heel leuk.  Ze hebben ervan genoten want ze mochten nadien ook de zelfgemaakte offergaven naar de huistempel brengen met de nodige bijhorende hindoerituelen.
De snorkelactiviteit bij het Menjanganeiland vond iedereen geweldig; we waanden ons precies in een aquarium. Alles was ter plaatse ook goed georganiseerd door de Bali Diving Club.
Munduk was werkelijk een pareltje in de bergen. We hadden echt een geweldige gids mee uit het hotel voor de wandeling in de voormiddag en dat doet heel veel.  Hij kon heel goed Engels, gooide er af en toe een grapje tussen en je kon met hem ook wat verder praten dan over de gewone ditjes en datjes.  We hebben heel veel bijgeleerd van hem en hadden een superleuke wandeling tussen de rijstvelden, hebben een lokale koffiefabriek bezocht, een (klein beetje) rijst mogen helpen oogsten en zijn onder zijn goede begeleiding tot vlak onder de waterval kunnen klauteren!
Wij kunnen deze reis naar Bali in elk geval aan iedereen aanraden. Het is echt een prachtig eiland, ondanks de natuurgrillen.
Jullie zijn erg bedankt voor de goede organisatie en voor alle goede zorgen!  Niets op aan te merken aan deze reis, behalve dat we nog wel wat langer hadden willen blijven.

Groetjes

Familie Gevers – Duchamps
zomer 2018, Indonesië
Alles was tot in de puntjes georganiseerd! Een goed evenwichtig programma met voldoende afwisseling van cultuur, avontuur en ontspanning.

Dag Sylvie

Via deze weg willen we het hele team van De Dansende Kameel bedanken voor de puike organisatie van onze Vietnamreis! We hebben allemaal ontzettend genoten van de reis. Alles was goed voorbereid. Goede keuze van hotels en een perfect samengesteld programma.
Onze gidsen waren allemaal top, die willen we zeker nog eens extra bedanken.
De uitschieters van de reis waren voor ons de cyclo tour in Hanoi en ook de private boat in Halong Bay was een topervaring! Geweldig lekker eten en een supertoffe crew. De nachttrein nemen is ook een ervaring op zich. Een aanrader! Op het ‘to do’-lijstje mag ook de kookcurcus Hoi-An toegevoegd worden. Heel leuk en goed georganiseerd.
De hotels waren goed uitgekozen, vriendelijk personeel en lekker eten.
Nogmaals dank van ons allen en we kijken al uit naar onze volgende reis met jullie!

Vele groeten van ons allen

Familie Knuts - Costermans
zomer 2018, Vietnam
Het was vakantie van de eerste tot de laatste minuut en we zullen nog lang nagenieten!

Dag Sylvie

Vietnam was super! De mensen, de natuur, cultuur… Het staat absoluut in onze top 3! Het reisschema was eigenlijk perfect met Hanoi als eerste kennismaking die kan tellen, daarna Sapa met de mooie natuur en mensen en de leuke homestays. De oase van rust in het hotel in Ninh Binh was ideaal om na een eerste week wat uit te rusten. En dan Halong Bay, wat supermooi was!
Hue en het vliegeren was leuk voor de kinderen… en eigenlijk ook voor ons! In Hoi An hebben we genoten van het strand en de lekkere restaurantjes. De cooking class vond ik super, zeker met de enthousiaste zusters die ons alles wilden leren over het Vietnamees eten. Ik ben al aan het kijken om een kookboek aan te schaffen. En last but not least een goeie massage aan het strand als afsluiter. Het verloop was eigenlijk goed ingedeeld: van basic in het begin naar beter naarmate de reis (zeker voor de kinderen). De gidsen waren ook super! We hebben eigenlijk nooit stress gehad om een trein die we moesten halen of iets anders. We waren goed rondgeleid!

Wij zijn héél tevreden klanten!

Hartelijke groetjes

Familie Clinckemaillie – Godderis
zomer 2018, Vietnam
We hebben een fantastische reis gehad. We hebben er enorm van genoten, het is een prachtig land, en zeker de moeite om nog eens terug te gaan….!

Hoi Marie

Wij hebben een fantastische reis gehad. We hebben er enorm van genoten, het is een prachtig land, en zeker de moeite om nog eens terug te gaan….
De woestijn was voor ons het hoogtepunt bij uitstek. We hebben heel veel geluk gehad, de dagen voor en na ons was er blijkbaar veel wind, maar wij hadden net een rustige dag.
Ook het verblijf in de bergen staat bovenaan de hoogtepunten. Marrakech wilden we graag gezien hebben, maar we waren blij dat we er weg waren, veel te druk voor ons 🙂
De slaaplocaties waren zeker ok, zeker die kleine hotelletjes… We konden de kinderen in bed leggen ’s avonds en rustig beneden nog wat lezen zonder ongerust te moeten zijn… Dat was allemaal zeker in orde!
De 2 tochten met de ezels waren wel heel fijn. Op de muilezels zat nog steeds een man, zodat we niet ongerust moesten zijn dat de kinderen eraf zouden vallen.
De boerderij op het einde was inderdaad een hele mooie plek, de kinderen vonden het daar geweldig. Het was voor ons ook een welgekomen rustdag na een toch wel heel vermoeiende reis.
Dus…. het was voor ons echt een super reis, we hebben al eens gekeken naar jullie andere reizen, als de kinderen iets groter zijn, komen we zeker nog eens terug bij jullie. Voorlopig was 3 uur vliegen ver genoeg 🙂

Groetjes

Familie De Jagere – Van Gassen
paasvakantie 2018, Marokko
Na deze leuke ervaring hopen we nog met jullie te kunnen reizen!

Dag Marie

Ik deel met veel plezier onze belevenissen van onze reis in Portugal!

Het was een fantastische en onvergetelijke reis! Alles is heel vlot verlopen. Het gaf ons een rustgevend gevoel dat alles voor ons geregeld was.

De activiteiten in Lissabon waren top en ook de accommodaties waren goed.

De glamping was een toppertje! Dat zouden we graag eens opnieuw willen doen. Proper, mooi, vriendelijk… Onze meisjes vonden dit erg tof.

Ook Costa Vincentina vonden onze dochters een hoogtepunt van de reis. Prachtig!

Bedankt!

Groetjes

Familie Cloquet – Van Heuverswyn
zomer 2017, Portugal
Dit was puur genieten!

Dag Marie en Sylvie

We zijn vlot thuisgekomen van Sri Lanka !
We hadden een moeilijke start met de vluchten die veranderd waren, maar zodra we jullie informeerden dat we vastzaten op de luchthaven in Zaventem, hebben jullie snel gereageerd. Alleszins nogmaals heel veel dank voor jullie snelle hulp en interventie! Super!

Eens aangekomen in Sri Lanka zijn we direct beginnen genieten van onze rondreis. Heel mooie ervaring voor het eerst in Azië. Voor herhaling vatbaar ! Onze driver Preena was de beste die we ons konden inbeelden. Hij werd op den duur deel van ons gezin. Het contact met hem was heel hartelijk en familiaal. Een lieve man met wie we contact gaan blijven houden via Facebook. In onze laatste uren samen heeft hij ons verrast met een grote fotokader met een montage van foto’s die hij tijdens de rondrit van ons gemaakt heeft. Zo lief en attent!

Lieve groetjes en nogmaals dank voor jullie professionele hulp!

Familie Capiau – De Vleeschouwer
zomer 2017, Sri Lanka
Het was een fan-tas-tische reis waar we met het hele gezin enorm van hebben genoten!

Dag Sylvie

We zouden het zelf nooit aangedurfd hebben om onze reis zo vol te plannen, maar iedereen (ook de kinderen) heeft het programma wonderwel verteerd. Hierdoor is de ervaring meteen ook veel rijker natuurlijk! En de balans tussen de must-sees en het verlaten van de platgetreden paden was perfect.

Qua tempels stak voor ons Uxmal er bovenuit, ook al moet je Chitchen Itza natuurlijk gezien hebben. Uxmal is echter geconcenteerder en daardoor beter bevatbaar voor de kinderen. Bovendien hadden we in Chitchen Itza al heel wat -interessante- Maya-cultuur ingelepeld gekregen en konden we zo in Uxmal ook wat ‘vrijer’ genieten.

Qua natuur hebben we heel erg genoten van Rio Lagartos. Het spotten van flamingo’s, krokodillen, lepelaars, ibissen etc was voor ons allen een hele fijne en unieke ervaring.

Waar we iets minder hadden van verwacht was het bezoek aan de apen in Punta Laguna (Ma’ax Yetel Kooh). Dat is echter één van de hoogtepunten geworden. Alleen al die korte kanotocht over het meer met ons gezin was héérlijk! We hadden bovendien niet alleen het geluk om veel slingerapen te zien, maar ook twee brulapen. Indrukwekkend!

Maar wat tenslotte waarschijnlijk het meeste indruk heeft gemaakt was het vrij snorkelen tussen de zeeschildpadden en de prachtige vissen (pijlstaartroggen, baracudas, ‘Nemo’s’, ‘Dory’s’,…) in Akumal.

Qua specifieke activiteiten waren we vooral geraakt door de gastvrijheid van de Maya-familie waar we tortillas hebben leren bakken. Olivia en Charlotte (onze twee kleinste) hebben dat waarschijnlijk wat minder beseft, maar Laura, Veerle en ik waren echt onder de indruk en eigenlijk dankbaar om die nederigheid en dat oprechte geluk van die mensen te mogen ervaren.

Het pottenbakken en de pinata-activiteit waren zaken die ons als ouders wat minder boeiden op papier, maar we werden heel snel en zonder moeite meegesleurd in het enthousiasme van de kinderen! Het was ook fijn om zo direct in contact te komen met de lokale bevolking, hun manier van leven, en vooral ook hun manier om een inkomen te verwerven.

Een aparte vermelding toch voor de cenotes, een natuurfenomeen waar de meesten onder ons voor deze reis nooit hadden van gehoord. De meest plezante was ongetwijfeld die waar we aan een touw in het water konden springen. Prachtig!

Dit alles zou onmogelijk geweest zijn zonder de voorbereiding van Dansende Kameel, en zeker ook zonder de begeleiding ter plaatse van Toon. Alles is heel goed verlopen.

Wij zijn intussen al aan het dromen van de volgende bestemming…:-)

Van harte!

Familie Lameire – Ghys
april 2017, Mexico
Onze vakantie in Marokko was een echte topper!

Beste Marie

We hebben onze reis in het geheel als zeer positief ervaren!
De organisatie was zeer goed, nagenoeg iedereen was stipt op tijd. De mensen daar waren goed de hoogte van wat er te gebeuren stond en ze waren allemaal zeer vriendelijk.
Ook voor de kinderen was de ervaring positief. De rustpunten waren voor hen zeer welkom. Het programma was echt top voor hen!

Familie De Keijser – Robbrecht
paasvakantie 2017, Marokko
Deze reis heeft ons alvast doen beseffen dat we niet te lang moeten wachten met een volgend avontuur. Da’s misschien wel nog de prettigste ervaring!

Dag Marie

De reis is super goed meegevallen, boven de verwachtingen zelfs. Natuurlijk heeft dat in de eerste plaats te maken met de aard van de bestemming (algemene sfeer, rustige en drukkere hoekjes, vriendelijke mensen, nooit zorgen over veiligheid, bountykusten,…). Maar het programma was een uitstekende mix van rust en rush, genoeg variatie. Alles zat goed in elkaar. De duur van de verblijven op elke locatie was ideaal, het vervoer was zeer goed geregeld (kleine wijziging in uurregeling van de fastboat naar Gili werden zeer goed gecommuniceerd en opgevangen door jullie lokale correspondent), chauffeurs waren meestal netjes op tijd, de extra activiteiten waren eveneens goed: ik herinner me vooral de fietstocht (een aanrader omdat je de dingen vanuit een ander perspectief ziet, we bezochten een schooltje en een hanengevecht), de kookworkshop in Ubud was zeer goed (grappige kokkin bovendien) en het snorkelen in Pemuteran was zowel schitterend qua locatie als professioneel qua omkadering (Bali diving academy). De accommodatie was ook steevast super, ook al waren er verschillen tussen glamour en landelijk. Over de algemene kwaliteit, netheid, vriendelijkheid van het onthaal hebben we geen enkele nare herinnering. Gili Air was ook echt een meerwaarde bovenop de troeven van Bali. Het was voor ons een ideale afsluiter. En de trip met de fastboat was een super ervaring voor de kids. Bali Bird park vonden we een leuke uitstap, relatief duur naar Balinese normen maar zeker een aanrader, netjes onderhouden en goed verzorgde dieren, mooie vogelshow. Ook een goede afwisseling tegenover de drukte van Ubud, want dat was toch wel een heksenketel.
Deze reis heeft ons alvast doen beseffen dat we niet te lang moeten wachten met een volgend avontuur. Da’s misschien wel nog de prettigste ervaring!

Familie Eckeman – Van Geit
zomer 2015, Indonesië
“We hebben weer heel veel nieuwe en mooie ervaringen in onze rugzak meegebracht en genieten zeker nog na van de Portugal-reis!”

Hallo Marie

We hebben weer kunnen genieten van een heerlijke zomervakantie-reis! Portugal heeft ons aangenaam verrast: het is inderdaad ook een prachtig land: gezellige stadjes, de prachtige kloosters en gebouwen, de grotten, de dinosaurus-sporen, de zee met heerlijke stranden, de vriendelijke mensen, het lekkere eten, …, we hebben het allemaal gehad.
Het allerleukste vonden we het tegelschilderen, de echte souvenirtjes: heerlijk! Het koken was veel minder uitdagend dan in Bali en ook het bezoek aan de bakkerij in Belem was kort en snel voorbij maar de pasteitjes smaakten wel super lekker.
De hotels waren leuk uitgekozen, elk met hun eigen sfeer: de jeugdherberg in Lissabon was een creatieve verblijfplaats (de kaneelpannekoekjes waren inderdaad lekker), casa dos matos was zeer rustig en ontspannend, ideaal na de drukke stad; het meest genoten we van de verblijfplaats in Azeitao: we kregen een interessante rondleiding op het domein en genoten van het ontbijt en (Wilfried en ik dan) van de heerlijke wijn. We waren blij met jullie keuze om de tuinen van Monserrate te bezoeken samen met het paleis; de hele streek is zeer knap maar heel toeristisch met lange wachtrijen. Verder werden we ook zeer goed opgevangen door Fernanda wanneer dat nodig was. We hebben weer heel veel nieuwe en mooie ervaringen in onze rugzak meegebracht en genieten zeker nog na van de Portugal-reis.
Bedankt voor de goede organisatie, voor de interessante boekjes, voor de zo persoonlijke toiletzakjes… Het blijft steeds leuk om met jullie erop uit te trekken (we hopen dat we dit nog wel eens kunnen doen!)

Vele lieve drukke schoolgroetjes (wij houden meer van vakantiegroetjes en tellen dus weer af naar de volgende vakantie)

Familie Van Laer – Van Emelen
zomer 2015, Portugal
Het was een fijn avontuur en we hebben er alle drie van genoten! Heel erg bedankt voor de uitstekende organisatie en wie weet nog eens tot een volgende keer.

Dag Marie

Het was een fijn avontuur en we hebben er alle drie van genoten. Yvan was een super goede gids, heel erg betrokken ook. Alle activiteiten waren eigenlijk leuk. De kanotocht in Phuket in en rond de grotten was erg leuk. Het regende die dag echter zo veel … dat het er eigenlijk ‘over’ was … maar daardoor kreeg het ook een apart tintje. Drijfnat waren we. De ‘olifantenwandeling’ stak er voor Cédric ook bovenuit (en per extensie dan ook voor ons 😉 ).Hotels waren prima,  steeds in stijgende lijn. Wat jullie reisgids betreft: fijn dat we die hadden, zo konden we Cédric verplichten zijn dagboek in te vullen en telkens een aantal zinnen neer te pennen. Steekt goed in elkaar, (hoewel Cédric’s interesse elders lag 😉
Dingen die beter konden? Nee, eigenlijk niet. Ook de transfers waren wel interessant. En hoewel drie uur in de auto zitten soms wel lang duurde, was het toch de moeite om op deze manier ‘wat van het land te zien’. Alleszins heel erg bedankt voor de uitstekende organisatie en wie weet nog eens tot een volgende keer.

Vele groetjes

 

Familie Wittemans – Coens
zomer 2015, Thailand