kayah-icoon bouwsteen kayah-tekst
Kennismaking met het authentieke Birma
4 dagen/3 nachten

kayah-icoon Met de ossenkar door de velden hobbelen
kayah-icoon Kajakken langs rijstvelden
kayah-icoon BBQen aan de ‘7 meren’
kayah-icoon Lokale ambachten aanschouwen
kayah-icoon Rondwandelen in het paleis van een Kayah prins
kayah-icoon Kayah likeur drinken en Kayah worstjes eten
kayah-icoon ‘Room with a view’ vanuit de trein
kayah-icoon Vanop een boot het dagelijkse leven op het meer aanschouwen

in-het-kort-lichtgroen
Route: Kalaw • Pinlaung • Loikaw (2) •Pekon • Samkar (1) • Inle Lake
Duur: 4 dagen – 3 overnachtingen
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.
Moeilijkheidsgraad: Rustig tempo maar er worden redelijk wat afstanden afgelegd.
Accommodatie: Charmante, karaktervolle en kleinschalige hotels met veel couleur locale,goede prijs/kwaliteitverhouding.
Omdat het vrij onontgonnen gebied is, zijn de accommodaties hier vrij eenvoudig
Vervoer: Minivan met chauffeur bij de transfers, boot, trein.
Ideale reisperiode: Kerstvakantie, paasvakantie, zomervakantie. Hou er rekening mee dat het af en toe eens hevig kan regenen als je in juli en augustus reist (regenseizoen).
Richtprijs: ca 530 per persoon

Dagprogramma-tekst-beige

Kayah State is het minst bezochte gebied van Myanmar, tussen het zuidelijk deel van het Inle Lake en het noordelijk deel van Kayin state. Het is een immens boeiend gebied met authentieke stammen met verschillende gewoontes en culturele gebruiken. Tijdens deze vierdaagse trip die begint in Kalaw nemen we jullie mee met de trein, auto en boot voor een avontuur langs verschillende communities en geven we jullie een inkijk in hun dagdagelijks leven. De Kaya bestaan uit verschillende stammen, maar één ervan is de bekendste: de longnecks. Door een recent opgezet community programma is het mogelijk om hen te ontmoeten en te vragen waarom ze die ringen dragen en hoe ze erover denken. Vanuit Kalaw gaat het naar de Pa O People met hun traditionele gewaden en nog twee andere Kayah stammen. Vooral in het groene seizoen (juni – september) is dit een prachtig gebied om te bezoeken.

Dag 1: Lokale families, houten ruïnes en een magistrale zonsondergang
YANGON • PINLAUNG • LOIKAW (L)

Vandaag neem je afscheid van Yangon en trek je verder naar Pinlaung (2 uur rijden) waar je wordt verwelkomd door een lokale familie die je een rondleiding geeft langs de overblijfselen van een oud houten paleis, het vroegere verblijf van de laatste Sawbwa prins. Na een eenvoudige lunch bij de Shan-familie neem je de trein* naar Saung Byaung en rij je samen met een Kayah gids door naar Loikaw. Vergeet niet te genieten van de mooie zonsondergang!

* Wie houdt van een beetje avontuur kan ook de hop-on-hop-off-formule kiezen met trein en mountainbikes. De trein rijdt zodanig traag dat je hem gerust kunt inhalen en een volgende halte weer kunt opstappen.

Dag 2: Een inkijk in het leven van de longnecks
LOIKAW (B, L)

Vanochtend staat eerst een bezoek aan de altijd levendige markt van Loikaw en het vroegere paleis van de Kayahprins op het programma. Daarna gaat het met de auto naar Pemsong village voor de start van een trekking naar de dorpen van de longnecks. Twee uur lang krijg je een rondleiding door een lokale gids die jullie alles uitlegt over de voorouders, het geloof in geesten (nats), het belang van de totempaal en plantaardige medicijnen. Het eerste deel is bergopwaarts, maar er zijn ook platte delen met spectaculaire uitzichten. Een picknicklunch wordt halverwege voorzien. Daarna gaat het richting Kasae Kum Village waar je ziet hoe armbanden worden gemaakt, kopjes uit bamboe worden vervaardigd, stoffen worden geweven of beeldjes gehouwen. De dag eindigt in één van de Kayah villages waar je een praatje kunt slaan met de longnecks!

Dag 3: Kayah village walk & BBQ lunch aan de zeven meren
LOIKOW • PEKON • SAMKAR (B, L)

De kleine tempel van Hta Nee La Leh is in de ochtend al één en al bedrijvigheid. Ook hier kun je via een tolk en een gids een indrukwekkende rondleiding krijgen. Dorpsbewoners lichten graag hun animistische rituelen toe en zorgen voor een gemoedelijke ontmoeting. Daarna maak je een ritje met een ossenwagen en eindig je bij de ‘zeven meren’ waar een Kayah BBQ lunch wordt geserveerd. Een mooi afscheid van Kayah en zijn gastvrije bevolking. Na de lunch verlaat je de provincie en ontmoet je een nieuwe gids uit de Shan groep. Met een privé-bootje reis je van Pekon naar het kleine plaatsje Samkar. Als er nog tijd is, kun je ook een bezoek brengen aan de Samkar monastery, maar je kunt ook genieten van de zonsondergang vanuit de lodge.

Dag 4: Naar het befaamde Inle Lake
SAMKAR • INLE LAKE (B, L)

Tijd om afscheid te nemen van de Kayahstammen en verder te rijden (én varen!) naar Inle Lake.