buffel-icoon-foto buffelroute-tekst
Ideale mix van Thailand en Cambodja
21 dagen

buffel-icoon-foto Eeuwenoude tempels bezoeken
buffel-icoon-foto Boeddhistische offerrituelen doen
buffel-icoon-foto Olifanten wassen
buffel-icoon-foto Zoektocht uitvoeren in het koninklijk paleis
buffel-icoon-foto Oude khmertempels ontdekken bij Angkor
buffel-icoon-foto Een ritje maken met een bamboetrein
buffel-icoon-foto De geheimen leren van de khmerkeuken
buffel-icoon-foto Schaduwpoppen maken
buffel-icoon-fotoOvernachten in de jungle

In-het-kort-donkerblauw

Route: Bangkok • Ayutthaya (2) • Kanchanaburi (2) • Bangkok (2) • Battambang (2) • Siem Reap (3) • Pnom Penh (2) • Koh Kong (2) • Koh Mak of Koh Kood (3) • Bangkok

Duur: 21 dagen (inclusief vluchtdagen), 18 overnachtingen

Voor wie: Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld. De boottrip over het Tonlésap-meer en het verblijf in de jungle zijn avontuurlijk maar heel intensief en onvergetelijk. Thailand en Cambodja zijn in ieder geval makkelijk bereisbaar en de wegen tussen de grote steden zijn goed.

Accommodatie: Mooie boetiekhotels met zwembad, junglehotel aan de rivier in Koh Kong.

Ideale reisperiode: Het hele jaar door. Hou er wel rekening mee dat het af en toe kan regenen in juli en augustus.

Richtprijs: € 2.495 pp.

“Met de Buffelroute krijg je best of both worlds: een mooie Thailandinitiatie en een grondige kennismaking met Cambodja. Boeddhistische offrerituelen doen, eeuwenoude tempels bezoeken, kennismaken met de Thaise keuken en de keuken van de khmer, overnachten in de jungle… Voor elk wat wils en zeer gevarieerd!”

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Internationale vlucht
Brussel • Bangkok
Vandaag is het eindelijk zover: jullie vertrekken op reis! Maak het jullie gemakkelijk tijdens de lange vlucht: speel een spelletje, kijk naar een mooie film of probeer alvast een paar uurtjes te slapen. Ook de vlucht maakt alvast deel uit van het avontuur dat jullie samen gaan beleven.

Dag 2: Welkom in Thailand!
Bangkok • Ayutthaya
Welkom in Bangkok! Zodra de deuren van het vliegtuig opengaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoetkomen, prikkelen al je zintuigen. Geniet ervan, een eerste indruk blijft altijd bij. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje) die jullie naar het hotel brengt in Ayutthaya. We kiezen er heel bewust voor om niet meteen in het drukke Bangkok te logeren maar eerst even tot rust te komen en aan te passen aan het nieuwe uur in het veel rustiger Ayutthaya. De rit duurt ongeveer een twee uur. Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. Eetstalletjes, rijstvelden, tuk tuks,… je ziet ze al allemaal de revue passeren. In het hotel word je met open armen ontvangen en krijg je een lekker welkomstdrankje. Vandaag is sowieso een rustig dagje om te bekomen van de vlucht en te wennen aan het tijdsverschil. Vergeet je uurwerk niet vooruit te draaien! Wil je graag nog naar de stad dan kan dat natuurlijk ook. In het hotel regelen ze graag een tuk tuk of een taxi.

Dag 3: Op ontdekking in Ayutthaya
Ayutthaya (B, L)
De jetlag zit nog in je kleren waardoor je wellicht niet vroeg wakker bent. Absoluut geen probleem. Neem rustig de tijd om wakker te worden en te ontbijten. Daarna komt een tuk tuk jullie halen voor een bezoek aan de eerste Thaise tempels. Om het zo leuk mogelijk te maken, kiezen we voor een combinatie van fietsen en vervoer per boot. Geniet van het bezoek aan de Wat Yai Chai Mongkol, zoek het boeddhahoofd bij de Wat Mahathat en speel verstoppertje bij de Wat Phra Sri Samp. De gids maakt jullie tegelijkertijd wegwijs in de boeddhistische rituelen. Olie gieten, stokjes schudden, kaarsjes branden, bloemen offeren… Allemaal om volgens de boeddhisten geluk af te dwingen. Na deze tocht keer je moe maar voldaan terug naar het hotel waar het zwembad uitnodigend wacht.

Dag 4: Transfer naar Kanchanaburi en bridge on the river Kwai
Ayutthaya • Kanchanaburi (B, L)
Na het ontbijt staat staat een taxi met gids klaar om jullie in ongeveer drie uur tijd naar Kanchanaburi te brengen. Onderweg zie je talloze eetstalletjes, rijstvelden, reigers, tempeltjes, heuvels in de verte… Je passeert ook tal van exotische fruitstalletjes. Een eerste stop maak je bij de Tijgertempel ‘Wat Tham Suea’. Vooral het fantastische uitzicht op de bergen en rijstvelden maakt van dit tempelcomplex een leuke tussenstop! Na een korte lunch rijd je verder door richting Kanchanaburi. Daar mag je aan boord van de beruchte ‘Death Railway Train’. De tocht is nog altijd een belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde ‘bamboeviaduct’ voortbeweegt. De brug over de Kwairivier is een onderdeel van de 415 kilometer lange spoorlijn die werd gebouwd tijdens wereldoorlog II om een verbinding te maken tussen Thailand en Birma. Tijdens de aanleg van de spoorlijn stierven honderdduizend Aziatische en zestienduizend geallieerde soldaten door ondervoeding, mishandeling, het klimaat en tropische ziekten. De huidige brug is het originele exemplaar. Dat ze ook een paar keer gebombardeerd werd, kun je zien aan de gedeeltes met rechthoekige boogconstructies in plaats van de originele ronde. Ook al draagt de brug een minder fijne geschiedenis met zich mee, het is een hele belevenis om er vandaag over te rijden. Als je kunt kiezen, ga dan zeker aan de rechterkant zitten, daar heb je het mooiste uitzicht. Hou zeker je camera klaar want je kunt hier heel spannende foto’s maken. De trein is nog heel traditioneel, zonder airco en met houten banken. Je waant je een heel eind terug in de tijd. Na de treinrit word je naar het hotel gebracht.

Dag 5: Olifanten helpen!
Kanchanaburi (B, L)
Vandaag is een heel speciale dag! Jullie bezoeken Elephant Haven, een rust- en verzorgingstehuis voor oude en zieke olifanten. Het motto van de organisatie: de olifanten hebben 40 jaar of meer voor de mensen gezorgd, het is tijd dat de mensen voor de olifanten zorgen. Je mag dus een hele dag aan de slag als volwaardige olifantenverzorgers. Je mag hen voederen, masseren met modder, de olifantenlunch klaarmaken, bananenbladeren gaan kappen, enz…. Maar dé apotheose wordt absoluut de wasbeurt in de rivier!

Dag 6: Naar Bangkok, What Po en Chinatown
Kanchanaburi • Bangkok (B, L)
Geniet nog heel even van een laatste blik op het plattelandsleven of van de rust aan de rivier, want na het ontbijt rijd je al weer verder naar Bangkok. De wegen zijn heel goed dus het gaat ook goed vooruit. En alle Thai zullen jullie met hun eeuwige glimlach toezwaaien. In de namiddag komt een gids jullie halen voor een bezoek aan de Wat Pho met de reusachtige liggende Boeddha. Nadien mogen jullie één van de bekendste street food buurten ter wereld verkennen! Chinatown is het absolute walhalla voor de foodliefhebber. We nemen jullie mee om de geweldige smaken te ervaren! Wat dacht je van visballetjes in roze noedelsoep? Of de overheerlijke dim sums met gefrituurde broodjes? Zeevruchten, krokant vlees, lekkere gepeperde soep, … Je zal versteld staan van de overheerlijke smaken én de manier van bereiding. Smaakbommetjes in de mond! Het is alleszins een heerlijke en leuke manier om Bangkok te verkennen, net als een echte local.

Dag 7: De highlights van Bangkok
Bangkok (B, L)
Misschien voelt het wat kitscherig aan, maar het Koninklijk Paleis is een ongeëvenaard voorbeeld van de Thaise architectuur. Elk denkbaar onderdeel van het complex is versierd. Er zitten ongekend veel details in de tienduizenden gekleurde dakpannen, het vergulde houtsnijwerk en de mythische bewakers. Het Koninklijk Paleis werd gebouwd in 1782, nadat Koning Rama I de macht had overgenomen van zijn voorganger Taksin. Deze laatste had een paleis op de westoever, maar Rama I wilde een eigen centrum van de macht en bouwde zijn paleis op de oostelijke oever. Deze residentie was van hout. Het Thaise volk was er echter van overtuigd dat hun koning de personificatie van oppergod Narayana was. En omdat goden in de hemel leven, knapten bouwvakkers en kunstenaars vanuit het hele land het paleiscomplex op tot een hemelse plek. Je wandelt langs galerijen, gazons, een mausoleum, een bibliotheek, kapelletjes, gehoorzalen en koninklijke appartementen. Overal zie je de grootst denkbare uitbundigheid in de versieringen. De Chakri Maha Prasat, de Troonzaal, is er een sprekend voorbeeld van. Bijzonder is de mix tussen Thaise en Europese architectuur. Rama V, koning van 1868 tot 1910, wilde in eerste instantie een Europees paleis compleet met koepels en nam hiervoor twee Britse architecten onder de arm. Zijn hoogste minister adviseerde hem toch Thaise elementen te integreren; daarom heeft het gebouw de typisch Thaise daken in groen en goud. Niet het paleis zelf, maar de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha is voor veel Thai de reden om hiernaartoe te komen. Het exterieur van het gebouw maakt al evenveel indruk als de binnenkant. Gouden stoepa’s en beelden van mythische bewakers omringen de tempel, en rondom deze verzameling van boeddhistische kunstwerken is op een muur het nationaal epos van Thailand geschilderd. Meters aan muurschilderingen vertellen de Ramakien, het heldenepos van de Thai waarin het apenleger van Hanoeman en ideale koningen de hoofdrol spelen.
In de tempel is het een komen en gaan van aanbidders. De Thai knielen, mompelen en doneren er vol toewijding bij het jaden Boeddhabeeld. De aandacht dankt het beeld onder meer aan zijn geschiedenis. Eeuwenlang reisde het mee met de koningen, van hoofdstad naar hoofdstad. Het Boeddhabeeld zou voorspoed geven aan eenieder die het aanbidt. Of het nu waar is of niet, feit is dat veel Thai graag wat tijd vrijmaken voor een bezoek. Je weet immers maar nooit.
Na het bezoek aan het Koninklijk Paleis maak je ook nog een mooie tocht met een longtailboot op de klongs om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien.  Daarna zijn jullie vrij.

Dag 8: Naar Cambodja!
Bangkok • Battambang (B)
Vandaag vroeg uit de veren: we verlaten immers Thailand en trekken door naar … Cambodja! Het is een vrij lange route, maar er is veel afwisseling zodat de uren snel voorbij gaan. Bij aankomst in het hotel in Battambang zal het aangeboden drankje en de zwembeurt in het zwembad in ieder geval deugd doen. De rest van de dag kun je vrij spenderen. Battambang is een rustig, zelfs wat slaperig stadje, maar je vindt er fraaie voorbeelden van koloniale architectuur. Het stadje ligt aan de Sangker en langs die rivier staan oude Franse winkels. In het zuidelijke deel van de stad zie je dan weer prachtige koloniale villa’s. Ook vind je er veel Thaise invloeden, aangezien de provincie Battambang lange tijd onder Thais bestuur stond. Je kunt er nog steeds betalen met baht, de Thaise munteenheid. Battambang is de rijstprovincie van Cambodja. Rond de stad liggen uitgestrekte rijstvelden, die worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes. Er zijn ook nog veel overblijfselen van Khmertempels te vinden.

Dag 9: Het plattelandsleven van Battambang
Battamabang (B)
Goeiemorgen! Vandaag rijden jullie verder naar Cambodja! Het is een vrij lange route, maar er is veel afwisseling zodat de uren snel voorbij gaan. Om 8 uur staat een minivan vertrekkensklaar om Bangkok te verlaten en in vier uur naar de grens bij Ban Pakard te rijden. De taxi zet jullie af even voor de grens. Stap tot bij de Thaise douane en check uit. Je moet daarvoor een departure card invullen. Daarna wacht een stukje niemandsland tot aan de Cambodjaanse douane. Daar check je in. En vul je een arrival card in. Na alle douaneformaliteiten (duurt ongeveer een uurtje, afhankelijk van de drukte van het moment) zet je eindelijk voet op Cambodjaanse bodem. Na de grenspost wacht iemand jullie op met een naambordje. Hij begeleidt je verder naar de taxi die staat te wachten om jullie in ongeveer 2 uur naar Battambang te brengen. De grensovergang lijkt een hele klus, maar het valt heel goed mee.
Bij aankomst in het hotel in Battambang zal het aangeboden drankje en de zwembeurt in het zwembad in ieder geval deugd doen. De rest van de dag kun je vrij spenderen. Battambang is een stadje met fraaie voorbeelden van koloniale architectuur. Het ligt aan de Sangker en langs die rivier staan oude Franse winkels. In het zuidelijke deel van de stad zie je dan weer prachtige koloniale villa’s. Ook vind je er veel Thaise invloeden, aangezien de provincie Battambang lange tijd onder Thais bestuur stond. Je kunt er nog steeds betalen met baht, de Thaise munteenheid. Battambang is de rijstprovincie van Cambodja. Rond de stad liggen uitgestrekte rijstvelden, die worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes. Er zijn ook nog veel overblijfselen van Khmertempels te vinden.

Dag 10: De geheimen van de Cambodjaanse keuken en naar Siem Reap
Battambang • Siem Reap (B)
De khmerkeuken is fantastisch, dat zul je de voorbije dagen zeker al gemerkt hebben. De Cambodjaanse gerechten moeten dus zeker niet onderdoen voor de Thaise. Opdat je ook thuis nog lang zou kunnen terugdenken aan deze mooie reis, leer je vandaag een paar khmergerechten klaarmaken. De kookworkshop start om 9 uur. Eerst breng je een bezoek aan de markt waar de kok je wegwijs maakt tussen alle groenten, fruit en kruiden die je kunt vinden. Daarna mag je zelf aan de slag. En uiteraard mag je ook opeten wat je zelf hebt klaargemaakt. Deze activiteit is optioneel.
In de namiddag rijd je verder naar Siem Reap, dé bakermat van de tempels van Angkor! De rit duurt ongeveer 2 à 3 uur. Check in in het hotel en trek nog even de stad in. Siem Reap is drukke stad geworden, met een druk nachtleven; Maar er zijn nog veel leuke restaurantjes waar het ook wat rustiger is om te zitten.

Dag 11: Eindelijk, de tempels van Angkor!
Siem Reap (B)
Tempels, tempels en nog eens tempels. Maar welke tempels! De mooiste die je ooit hebt gezien! Vandaag bezoeken jullie de binnenste tempelring, met onder meer Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm en Angkor Thom. Maar alle tempels zijn mooi en anders. Speel verstoppertje tussen de tempels, ga op zoek naar dieren in de reliëfs, … Geniet ervan!

Dag 12: Nog meer tempels bezoeken? Of liever op ontdekking in de omgeving van Siem Reap?
Siem Reap (B)
Vandaag zijn jullie vrij. Maar er is heel wat te beleven. Wie wil kan kiezen voor een extra activiteit. Wat dacht je van de buitenste tempeltour? Preah Khan, Neak Pean, East Mebon, Pre Rup and Banteay Srei. Geniet van deze prachtige overblijfselen van het vroegere Khmerrijk! Of een leuke uitstap naar het platteland en de drijvende dorpen? Als de kinderen al wat ouder zijn en van avontuur houden, kan je eventueel ziplinen door het eeuwenoude regenwoud van Cambodja! Zweef, glijd, vlieg hoog door de bomen en geniet van de adembenemende verzichten boven de jungle. Ook een olifantendag kan op jullie programma staan. In de uitlopers van de Kulen berg ligt 1100 hectare beschermd bos dat wordt bewoond door de 14 olifanten van Angkor. 26 jaar lang hebben deze olifanten ritjes gemaakt met bezoekers in de tempels van het werelderfgoed. Vandaag de dag lopen ze vrij rond in hun natuurlijke habitat en zijn ze de levende getuigen van een veranderende wereld. Kom naar het bos, leer en help een handje mee aan. Een fietstocht off the beaten track is ook iets wat jullie dichter brengt bij het lokale leven. Aan jullie de keuze!

Dag 13: Naar Phnom Penh
Siem Reap • Phnom Penh (B)
Vanmorgen sta je alweer vertrekkensklaar voor een nieuw avontuur. Deze keer rij je richting hoofdstad Phnom Penh. De rit duurt ongeveer vijf à zes uur. Leuke stop voor onderweg is Skun. Overleg dit met je chauffeur. Ze verkopen er vaak gefrituurde kakkerlakken, sprinkhanen en meer van dat lekkers. Wie dapper genoeg is om te proeven, ga je gang. Kijken alleen mag ook. Laat je na aankomst verwennen met een lekker drankje en het zwembad dat uitnodigend ligt te wachten. Als je zin hebt, kun je in de namiddag nog even de stad in. In het hotel regelen ze graag een tuk tuk voor jullie.

Dag 14: Bezoek aan de Killing Fields, Tuol Sleng en het Koninklijk Paleis
Phnom Penh (B)
Een reis naar Cambodja is niet af zonder een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng en de Killing Fields. Deze zwarte pagina in de geschiedenis van Cambodja is echter geen prettig verhaal, maar het kan geen kwaad om er even bij stil te staan. Ook het Koninklijk Paleis staat op het programma. Het is misschien minder spectaculair dan het grote broertje in Bangkok maar toch zeker de moeite waard. In het deel waar de koning woont, kun je uiteraard niet binnen. Zie je een blauwe vlag hangen? Dan is hij thuis! Op hetzelfde terrein is ook de Zilveren Pagode (de Wat Phrah Keo morakot) gebouwd. Waarom zilveren pagode? Omdat de vloer bestaat uit 5.329! zilveren tegels (1 kilo per stuk)! Binnenin zijn ook veel gouden Boeddhabeelden met ingelegde diamanten te bewonderen.

Dag 15: Naar de jungle!
Phnom Penh • Koh Kong (B, L, D)
Neem nog een laatste duik in het zwembad en maak je dan klaar voor de reis naar … de jungle! Na een vijftal uur rijden kom je in een heel andere wereld terecht. Een stukje ongerept en onontdekt Cambodja. De weg ernaartoe is avontuurlijk. De bungalows waar je de nacht zult doorbrengen, zijn alleen bereikbaar met de boot. Van op het water zie je de jungle voorbijschuiven. Geniet van de rust, van de stilte, van de prachtige natuur. De bungalows zijn eenvoudig maar netjes. De uitbaters verwelkomen je met open armen. Hou zeker een zaklamp in de buurt want zodra het donker wordt, is het vinden van de weg naar je huisje niet altijd gemakkelijk.

Dag 16: Jungletrek naar de waterval
Koh Kong (B, L, D)
Jungle trek, here you come! Doe stevige stapschoenen aan en geniet van de wildernis, van de gekko’s, van de spinnen, de slangen, de kevers die de gids jullie graag zal tonen. De tocht duurt ongeveer twee uur en is goed te doen. Het stappen wordt uiteindelijk beloond met een prachtige waterval waar je kunt picknicken, zwemmen, zonnen en relaxen. Er komen ook veel Cambodjaanse toeristen die een paar dagen vrij hebben. Spreek ter plaatse af wanneer de trektocht begint. Als er nog tijd over eens kun je zwemmen of kajakken in de Tatairivier. Goed om te weten: Het programma kan ook gedraaid worden met eerst de boottocht en dan de trekking; veel is ook afhankelijk van het weer.

Dag 17-18-19: Nog even chillen op Koh Mak of Koh Chang
Koh Kong • Koh Mak of Koh Chang (B)
Vandaag neem je afscheid van Cambodja en trek je weer de grens over naar Thailand, naar het eiland Koh Mak of Koh Kood. Het zijn eilandjes, dat betekent immers dat jullie ook moeten varen. Je wordt opgewacht door een personeelslid van het hotel die je helpt met de bagage. De volgende dagen kunnen jullie vrij invullen: zwemmen, snorkelen, kajakken, wandelen., een waterval trek doen, het mangrovebos bezoeken, enz.. Zowel op Koh Mak als op Koh Kood is het rustig toeven. Voeten in het zand met een cocktail in de hand. Genieten maar!

Dag 20: Terug naar Bangkok en internationale vlucht
Koh Mak of Koh Chang of Koh Mak • Bangkok (B)
Vandaag zit jullie reis erop. Met de ferry keer je terug naar het vasteland en word je naar de luchthaven van Bangkok gebracht waar vanavond de internationale vlucht richting Brussel wacht. Fijne terugreis!

Dag 21: Aankomst thuis!
Brussel
Welkom thuis!

Richtprijs Buffelroute
€ 2.495 pp.

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen op basis van twee kamers
Maaltijden zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Alle transfers (behalve de ferry’s) zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven in het programma:

• Op verkenning bij de tempels van Ayutthaya met gids
• Initiatie boeddhistische offerrituelen
• Treinrit Bridge on the river Kwai
• Dagje als olifantenverzorger aan het werk
• Bezoek Chinatown en Wat Pho
• Het plattelandsleven van Battambang ontdekken
• Ritje met de bamboetrein
• Workshop Khmer koken
• Vleugje Khmer leren schrijven
• Tweedaags tempelbezoek Angkor
• Zoektocht Angkor
• Bezoek Tuol Sleng
• Bezoek Killing Fields
• Boottocht in de jungle
• Jungletrek of boottocht naar waterval (afhankelijk beschikbaarheid hotel)
• Chillen op een Thais eiland

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
De dranken en de niet-vermelde maaltijden
De activiteiten die als optioneel worden beschreven
Fooien

Goed om te weten
• Voor reizen naar Thailand & Cambodja hebben zowel volwassenen als kinderen een internationale reispas nodig. Voor Cambodja is ook een visum verplicht.
• Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en soms buiktyfus worden aangeraden.
• Er is beperkt malariarisico (Koh Kong, Koh Chang, Koh Mak) voor deze route. Meer info bij je huisarts.

Bangkok anders bekeken
Heb je nog meer tijd en wil je graag een extra activiteit in Bangkok? Dan is dit een absolute aanrader: Fietsen door Bangkok! Het klinkt misschien ongewoon maar het is een unieke belevenis. Je rijdt door achterstraatjes, een lokale markt, langs tempels en andere bezienswaardigheden. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok en je vragen zijn daarbij van harte welkom. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Vanuit de stad steek je dan per klongboot de rivier over naar het platteland. Daar vind je fruitplantages met verhoogde (fiets)paden en karakteristieke Thaise huizen. Daar kun je ook lunchen in een huiselijke, rustige sfeer voor je weer terug fietst.

♣♣♣

Als Tarzan door de jungle
Zijn de kinderen al wat ouder? Of houden jullie van een beetje avontuur? Dan is deze extra bouwsteen in Siem Reap een absolute aanrader! Maak je alvast klaar voor de kilometerslange ziplines door het eeuwenoude regenwoud van Cambodja! Zweef, glijd, vlieg hoog door de bomen en geniet van de adembenemende verzichten boven de jungle. Onderweg leer je alles over de dieren en planten die nog in het regenwoud leven. Als je geluk hebt, kun je zelfs gibbons spotten op ooghoogte. Een onvergetelijke ervaring voor durvers! Je kan bij wijze van voorproefje al eens kijken naar dit filmpje: