Bouwsteen-kust-icoon bouwsteen kust-tekst
Met een dromedaris langs de Marokkaanse kust – 5 dagen
! Een bouwsteen kan enkel in combinatie met een bestaande route

baksteen Bruisende brandingen
baksteen Diner bij kaarslicht
baksteen Vergeten kustdorpjes
baksteen Perfecte golfsurfspot
baksteen Op stap met dromedarissen
baksteen Kamperen op het strand
baksteen Genieten van zonsop- en zonsondergang
baksteen Privé-gids
baksteen Privé-kok

In-het-kort-lichtblauw
Route:
Van Sidi Kaoki tot Essaouira
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar.
Accommodatie: Eenvoudig hotel aan het strand en tenten.
Ideale reisperiode: Zomervakantie. Kan ingepast worden bij alle routes.
Richtprijs: € 435 pp.
Inbegrepen: Tranfer van Marrakech naar Sidi Kaouki, bezoek aan een arganolie coöperatieve, 2 nachten in half pension in Sidi Kaouki, een initiatieles golfsurfen (2,5 u, materiaal en surfpak inbegrepen), een kusttrek met dromedarissen en ezel, 2 nachten kamperen in vol pension, transfer van eindpunt trekking naar Essaouira.
Niet inbegrepen: Drank en fooien.

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Candlelight diner in Sidi Kaouki!
Van het drukke Marrakech of vanuit het Atlasgebergte naar een heel ander deeltje van Marokko: de Atlantische kust! Op een paar uur rijden, sta je aan de bruisende branding. Onderweg ernaartoe kom je zeker ook geitjes tegen die zich te goed doen aan de arganolie. Je stopt ook nog even aan de werkplaats waar de beroemde Marokkaanse arganolie wordt gemaakt. Sidi Kaouki is een klein kustdorpje waar het echte Marokko van weleer nog om de hoek komt piepen. Je slaapt in een eenvoudig guesthouse zonder elektriciteit, maar het ademt helemaal de sfeer uit die je in Marokko zoekt. De blauwwitte inrichting is authentiek en het diner bij kaarslicht past helemaal in het juiste kader. Geniet ervan!

Dag 2: Leer golfsurfen aan de Marokkaanse kust
Sidi Kaouki is een paradijs voor surfers. Nog geen ervaring? Geen probleem. Je krijgt vandaag een initiatieles golfsurfen. Het enige wat je nodig hebt, zijn goeie golven. Maar dat is aan de Marokkaanse kust absoluut geen probleem. Golven genoeg. Een ervaren instructeur leert jullie alle technieken die je nodig hebt. En hij leert je ook de zee kennen en begrijpen. Want om goed te kunnen surfen is dat essentieel. Heb je wel al ervaring? Dan kun je hier ook je techniek bijschaven. Onze instructeurs passen zich aan aan jullie niveau.

Dag 3: Op de hoge poten van een dromedaris naar Sidi Ahmed
Maak je bagage klaar zodat je straks na het ontbijt aan het grote avontuur kunt beginnen. De gidsen en dromedarissen wachten jullie al op om samen op pad te gaan. Over de bagage moet je je geen zorgen maken. Die wordt in de zakken van de dromedaris geladen. En off you go! Je verlaat het hippe dorpje Sidi Kaouki en je wandelt langs ongerepte, lange zandstranden. Rond de middag kom je aan bij het kleine maar gezellige watervalletje van Sidi Mbark. Vlij je neer en geniet van het uitzicht, huppel door het water en beklim de rotsen. Na een lekkere lunch die de kok heeft klaargemaakt, worden de dromedarissen aangespoord om alleen verder te stappen richting Sidi Ahmed. Je beklimt zelf een steil paadje en wandelt even binnenlands, tussen de arganbomen. Als je geluk hebt, kom je een sympathieke herder tegen met zijn kudde geitjes. Net voor aankomst in Sidi Ahmed daal je langs een steil paadje naar het verlaten strand waar enkele vissersboten liggen. Een ideaal plekje voor de nacht! De tenten worden opgezet en terwijl de kok het eten klaarmaakt, is er tijd om te voetballen op het strand of een duik te nemen in de zee. ‘s Avonds geniet je bij een ondergaande zon van een lekkere harirrasoep, een tajine en een fruitig dessert.

Dag 4: Wiebel, wiebel, waggel naar Tafedna
Lekker uitgeslapen? Het ontbijt staat al klaar! Vandaag mag je zelf kiezen welke tocht je liefst maakt. Een wandeling langs mooie, binnenlandse wegen of een avontuurlijke wandeling waarbij je onderweg ook rotsen en bergen beklimt in een ongerepte omgeving. Het dorpje Tafedna ligt in een groen gebied waar een klein riviertje stroomt. Als je graag eens wil vissen, dan is hier de beste plaats! Vraag gerust of het kan.

Dag 5: Uitwaaien in Essaouira
Laatste etappe van de tocht. Doen de benen nog niet te veel pijn? Of ben je het wiegelen en schommelen al gewoon? Trek nog één keer samen met je dromedarisvriend landinwaarts en geniet van de authentieke, lokale dorpjes. Na de lunch zit de tocht er op en komt een chauffeur jullie ophalen. Hij zal jullie tot in Essaouira brengen, een knus vissersstadje met witte huizen en blauwe luikjes in een ommuurde medina. Je kunt er eindeloos dwalen door de levendige souks en de kronkelende straten en smalle steegjes. Essaouira is een thuishaven voor vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars die hier hun winkel hebben. Visliefhebbers kunnen hier genieten van verse vis uit de zee. Vanaf hier mag je zelf het programma bepalen. Er is in ieder geval keuze genoeg: een wandeling maken door het stadje, door de vissershaven, de souks of de Joodse wijk. Eten op het strand? Zonnen op het strand? Shoppen? Een ijsje eten bij Gelateria Dolce Freddo? Nog een ritje op een dromedaris op het strand? Aan jullie de keuze…