De Peacockroute

Het andere Sri Lanka ontdekken

17 dagen

Hoogtepunten

 • Oude koningssteden en traditionele tempels
 • Uitgestrekte theeplantages
 • Witte stranden en vissersdorpjes
 • De mooie omgeving van De Gouden culturele Driehoek van Sri Lanka
 • Rotsen beklimmen en hikes door de natuur
 • Op zoek gaan naar olifanten in een National Park
 • De heerlijke Sri Lankaanse keuken ontdekken én zelf de handen uit de mouwen steken
 • Een treinrit door een prachtig landschap
 • Boat safari in Gal Oya National Park
 • De lokale mensen en hun gewoontes leren kennen

“Tropische stranden, traditionele tempels, woeste bergen, nationale parken vol wilde dieren, eindeloze theeplantages,... Sri Lanka heeft alles voor een topreis!”

In het kort toon deze route op de kaart

Route

Colombo · Negombo (1) · Sigiriya (3) · Kandy (2) · Ella (2) · Gal Oya (2) · Passikudah (3) · Hunumulla (1) · Colombo

Duur

16 dagen (vluchtdagen inbegrepen), 14 overnachtingen ter plaatse

Voor wie

Voor gezinnen met kinderen en actieve kinderen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld. Intensieve route waar je veel beleeft en ziet!

Accommodatie

Mooie, sfeervolle boetiekhotels. Standaardkamers. Goeie prijs/kwaliteitverhouding. Overal een zwembad. Wil je liever hotels van een hogere prijsklasse, laat het dan zeker weten.

Vervoer

Privévervoer met chauffeur, een treinrit

Ideale reisperiode

Deze route is ideaal in de zomervakantie omdat ze langs de oostkust gaat. Aan de zuidkust is het regenseizoen in de maanden juli en augustus.

Richtprijs (Wat is inbegrepen?)

€ 2.525 pp.

Dagprogramma

1
dag 1

Internationale vlucht naar Colombo

Brussel · Colombo

Vandaag is het eindelijk zover: jullie vertrekken naar Sri Lanka!

2
dag 2

Eerste indrukken van Sri Lanka

Colombo · Negombo

Ayubowan! Welkom op het exotische Sri Lanka! Er staat jullie in ieder geval heel wat moois te wachten want Sri Lanka is een eiland met een immens groen binnenland, oude koningssteden, uitgestrekte theeplantages, witte stranden en mooie, traditionele tempels. In de luchthaven maak je meteen kennis met de privéchauffeur die jullie tijdens deze reis vergezelt. Hij brengt jullie naar de eerste stop in Negombo. Een ideale plek om te bekomen van de lange vlucht. Hier kun je zalig relaxen aan het zwembad en bekomen van de vlucht met een cocktail in de hand.
Toch liever een beetje actie, dan zijn er zeker verschillende mogelijkheden. Geniet van deze eerste dag op Sri Lankaanse bodem!

3
dag 3

Naar de Gouden Driehoek

Negombo · Ritigala · Sigiriya

Het eerste bezoek vandaag is aan één van dé hotspots van Negombo: de ochtendlijke vismarkt. Geen betere manier om meteen volledig ondergedompeld te worden in de Sri Lankaanse samenleving! Kleine visjes, grote vissen, krabben en kreeften, zelfs haaien en zeeroggen liggen er te kijk.

Net als India heeft Sri Lanka een Gouden Driehoek, een verzameling van culturele steden die op een boogscheut en – als je ze zou verbinden – in driehoeksvorm van elkaar liggen: Dambulla, Anuradhapura en Polonnaruwa. De hele omgeving is trouwens zeker een bezoekje waard. Omdat we ook graag een vleugje beleving en veel meer authenticiteit toevoegen, bezoeken we ze niet allemaal (al kan het uiteraard op aanvraag) maar proberen we de al te platgetreden toeristische paden soms een beetje te ontwijken. Vandaag mogen jullie zich even Indiana Jones wagen bij Ritigala Monastery. Het voormalig klooster is op zich niet zo heel spectaculair, maar de wandeling er naartoe is heel mooi en je kunt je bijna levendig voorstellen hoe monniken duizend jaar geleden een compleet dorp op de berg hebben gezet.

4
dag 4

De Leeuwenrots beklimmen en wilde olifanten spotten

Sigiriya · Minneriya/Kaudulla NP · Sigiriya

Je passeert vandaag langs de Sigiriyarots, ook wel de Leeuwenrots genoemd omwille van de gigantische leeuwenklauwen die de toegangspoort vormen halfweg naar de top van de rots. Vanop afstand alleen al prachtig. Als je dat wil, kun je de rots ook beklimmen. Het is één van de drukste toeristische trekpleisters dus je zult er zeker niet alleen zijn. Maar de rots is beslist de moeite waard. Voor wie dat niet leuk vindt en toch graag klimt, is er ook een alternatief: het kleine broertje, Pidurangala Rock! Wie vandaag niet klimt, kan lekker genieten van het mooie hotel. In de namiddag staan er dieren op het programma. En wel de meest kolossale die er zijn op Sri Lanka: olifanten! Met de wind wapperend door je haren rijd je in een open jeep het park rond. Wie ziet het eerst een olifant?

5
dag 5

Fietsen langs de mooie tempels van Polonnaruwa

Sigiriya · Polonnaruwa · Sigiriya

Vandaag bezoeken jullie Polonnaruwa, in de middeleeuwen de hoofdstad van Sri Lanka. Op zijn hoogtepunt werd de stad beschermd door verdedigingswallen met een totale lengte van zes kilometer! In het jaar 933 werd Sri Lanka aangevallen door de Chola’s (Indiërs) die Polonnararuwa 77 jaar lang als militaire vestiging gebruikten. Dat resulteerde in een menging van de Zuid-Indiase hindoecultuur en de Singalese boeddhistische kunst en architectuur. Na allerlei oorlogen met een wisselend publiek aan bewoners werd Polonnaruwa rond 1293 verlaten en aan de jungle overgelaten. Het is nu een prachtige en rustige plek om met de fiets te bezoeken. Er leven ook drie soorten apen. Wil je het leven van de apen beter begrijpen, kijk dan thuis zeker eerst naar de Disneyfilm ‘Monkey Kingdom!’ Een prachtig, ontroerend verhaal van een apenfamilie dat hier in Polonnaruwa werd opgenomen. Wij zagen één van de hoofdrolspeelsters in levenden lijve!
Vandaag geniet je ook van een heus rijst en curry feestmaal in een lokaal restaurant off the beaten track. Geniet van een tiental verschillende soorten curries met een variatie aan vlees, knollen, linzen, groenten en zelfs fruit. Je bord zal er gegarandeerd kleurrijk uitzien, een lust voor het oog en ook voor je smaakpapillen.

6
dag 6

Naar Kandy

Sigiriya · Kandy

Tijd om de culturele driehoek te verlaten en verder te rijden Kandy, de tweede grootste stad maar vooral dé culturele en spirituele stad van Sri Lanka. Een stad ook vol geschiedenis met onder meer Portugese, Britse en Nederlandse invloeden en heel wat tempels.
Hoe beter dan met een tuk tuk de stad ontdekken! Onderweg kan je een bezoek brengen aan de Gouden Tempel van Dambulla. Deze tempel bestaat uit vijf grotten met afbeeldingen en standbeelden die het leven van Boeddha uitbeelden.

7
dag 7

Sri Lankaans leren koken en de Temple of Tooth

Kandy

Jullie hebben ongetwijfeld al kunnen proeven van de heerlijke Sri Lankaanse keuken. Deze voormiddag mogen jullie zelf aan de slag. Sulochana, de vrouw des huizes, zal jullie inwijden in de geheimen van de Kandyaanse keuken. Eerst krijg je een introductie in de Sri Lankaanse kruiden en hoe je ze het beste kunt combineren om de perfecte curry te verkrijgen. Belangrijk hier zijn gebakken kleipotten, die helpen om de smaak van de curries te versterken. Je leert het hele proces van het hakken van groenten, het mengen van kruiden en het roeren van de jus. Jullie inspanningen worden zeker en vast beloond met een verrukkelijke lunch!
’s Avonds breng je dan een bezoek aan de Temple of The Tooth. Naar verluidt wordt hier de linkerbovenhoektand van Boeddha bewaard! Je kunt de tand zelf niet zien want hij wordt bewaard in één van de zeven kistjes. Maar één keer per jaar is er een groot feest, het Perahera Festival, waarbij het relikwie tien dagen lang door Kandy wordt gedragen, begeleid door kleurrijk geklede dansers en muzikanten en wel honderd olifanten! Bij dit bezoek worden jullie begeleid door Bandula en Ganga, waar jullie thuis op theebezoek gaan. Zij helpen jullie in de juiste Sri Lankaanse kledij, een saree en sarong, om waardig naar de tempel te gaan.

8
dag 8

Met de trein door een schitterend landschap

Kandy · Nanu Oya · Ella

De trein is altijd een beetje reizen. De slogan mag bij ons dan niet altijd helemaal kloppen, in Sri Lanka des te meer wel. Vandaag rijd je met de trein door één van de mooiste landschappen van het eiland. Vanaf nu wordt het ook een klein beetje koeler, al is dat in Sri Lanka natuurlijk relatief. Theeliefhebbers kunnen even stoppen in één van de grote theefabrikanten en leren hoe thee wordt gemaakt.

9
dag 9

Trekken naar Little Adam’s Peak en theeplantages bezoeken

Ella

Deze voormiddag maken jullie een wandeling naar Little Adam’s Peak. Nadien gaan jullie door naar de Nine Arches Bridge. Een oude spoorbrug met negen bogen, die de trein over de rivier brengt. De brug bestaat volledig uit stenen en bij de bouw in 1921 is geen stukje staal gebruikt. En misschien heb je geluk en rijdt er net een trein voorbij, ideaal voor een mooie foto! Echte wandelfanaten kunnen ook naar Ella Rock, een klim en wandeling van ongeveer 2,5 uur langs de spoorlijn.  In de namiddag krijg je een rondleiding op een theeplantage. Proeven is toegestaan!

10
dag 10

Naar Gal Oya National Park

Ella · Gal Oya

Vandaag rijd je verder naar naar het Nationaal Park van Gal Oya waar je overnacht in een – alweer – prachtige setting!

11
dag 11

Op safari!

Gal Oya

Gal Oya is één van de minst bekende nationale parken van Sri Lanka, maar een authentieke parel! Je kunt hier namelijk kiezen uit een heel assortiment activiteiten: jungle safari’s, bootsafari’s, op bezoek bij de oorspronkelijke bewoners van Sri Lanka, enz… Als je houdt van natuur en vooral van vogels is een ‘gewone’ avondwandeling in de buurt van de lodge al geweldig. Spreek zeker af met één van Gal Oya’s ervaren en gedreven naturalisten om een wandeling te maken in de omgeving van de lodge. Er zijn verschillende routes mogelijk. Hij kan jullie alles vertellen over de ontelbare mooie vogels die in dit gebied leven. Neem zeker je verrekijker mee.

12
dag 12

Naar de oostkust van Sri Lanka

Gal Oya · Passikudah

Vandaag is het tijd om verder te rijden (ca 2,5 u) naar de oostkust van Sri Lanka, richting Kalkudah. Sri Lanka heeft aan alle kanten van het eiland schitterende en populaire stranden. Aan het oosten is Passikudah Beach daar een uitstekend voorbeeld van. Wil je een paar dagen niets meer dan zon, zee en strand? Dan is een resort aan Passikudah Beach de perfecte oplossing. Je kunt genieten van diverse watersportactiviteiten als snorkeltochten, jetskiën, vissen en natuurlijk gewoon lekker zwemmen en luieren. Loop ’s ochtends vroeg ook eens naar de hoek van de baai, waar vissers binnenkomen met de vangst van de dag.

13
dag 13

Dag vrij te spenderen

Passikudah

14
dag 14

Dag vrij te spenderen

Passikudah

15
dag 15

Naar Hunumulla

Passikudah · Hunumulla

Vandaag rijden jullie door naar Hunumulla voor jullie laatste nacht in Sri Lanka. Het is een zalige plek om de laatste uren van jullie rondreis door te brengen.

16
dag 16

Terug naar huis

Colombo · Brussel

Helaas eindigt vandaag jullie rondreis door Sri Lanka. Je chauffeur brengt je naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht. Tijd om afscheid te nemen.
Welkom thuis!

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle transfers (privé) zoals beschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Bezoek vismarkt Negombo
 • Mini trek door het bos aan Ritigala Forest Monastery
 • Beklimming Sigiriyarots
 • Jeep safari in Minneriya of Kaudulla National Park
 • Bezoek Polonnaruwa
 • Rijst en curry feestmaal
 • Kandy ontdekken met een tuk tuk
 • Marktbezoek in Kandy
 • Kookworkshop
 • Dressover moment met de Sri Lankaanse bevolking
 • Treinrit door de theeplantages van Nanu Oya naar Ella
 • Wandeling Little Adam’s Peak
 • Bezoek Nine Arch Bridge
 • Tea experience
 • Boat safari in Gal Oya

Wat is niet inbegrepen?

 • De internationale vlucht (ook hiervoor kunnen we zorgen. Maar boek je liever zelf een vlucht online, dan kan dat zeker ook.)
 • De dranken en de andere maaltijden
 • Activiteiten die als optioneel worden beschreven
 • Fooien

Goed om te weten

 • Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas én een visum nodig (online aan te vragen).
 • Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinatie tegen DTP (polio, tetanus en difterie) en Hepatitis A worden aangeraden.
 • Er is geen malariarisico voor deze route. Informeer je bij je huisarts.