De Olifantroute

Easy going in Thailand

14 dagen

Hoogtepunten

 • Eeuwenoude tempels bezoeken
 • Kennismaking met de boeddhistische offerrituelen
 • Bangkok in al zijn glorie
 • Lokale marktjes
 • De heerlijke Thaise keuken
 • Belevenis op de nachttrein
 • Wildlife op een bewuste manier
 • Chillen op Krabi of Ko Phangan

“De Olifantroute is de ideale route voor wie het graag rustig aan doet, maar ook wil kennismaken met de Thaise cultuur én graag geniet van een paar dagen strand. Want ja, die zijn geweldig! ”

In het kort toon deze route op de kaart

Route

Ayutthaya (2) · Kanchanaburi (3) · Bangkok (2) · Nachttrein (1) · Krabi of Ko Phangan (3)

Duur

14 dagen (vluchtdagen inbegrepen), 11 nachten ter plaatse. Uitbreidingen mogelijk.

Voor wie

Voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Moeilijkheidsgraad

Zeer rustig tempo, weinig afstanden, makkelijke activiteiten. Deze reis biedt de ideale combinatie tussen relaxen en cultuur opsnuiven.

Accommodatie

Charmante en kleinschalige boetiekhotels met de nodige couleur locale. Altijd een zwembad.

Ideale reistijd

Kerstvakantie, paasvakantie, zomervakantie. Hou er rekening mee dat het af en toe eens hevig kan regenen als je in juli en augustus reist (regenseizoen).

Richtprijs (Wat is inbegrepen?)

€ 1.775 pp.

Dagprogramma

1
dag 1

Vlucht naar Bangkok

Brussel · Bangkok

Vandaag begint jullie avontuur! Een internationale vlucht brengt jullie naar Bangkok.

2
dag 2

Aankomst in Bangkok en transfer naar Ayutthaya

Bangkok · Ayutthaya

Zodra de deuren van het vliegtuig opengaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoetkomen, prikkelen al je zintuigen. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje!) die jullie naar Ayutthaya brengt. We kiezen er heel bewust voor om niet meteen in het drukke Bangkok te logeren maar eerst even tot rust te komen en aan te passen aan het nieuwe uur in het veel rustiger Ayutthaya. De rit duurt ongeveer een een tweetal uur. Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. Eetstalletjes, rijstvelden, tuk tuks, … je ziet ze al allemaal de revue passeren. Vandaag is sowieso een rustig dagje om te bekomen van de vlucht en te wennen aan het tijdsverschil (vergeet je uurwerk niet vooruit te draaien!) Als je dat niet wil, hoef je er vandaag niet meer op uit want in het restaurant kun je ook terecht voor een eenvoudige lunch of diner. Wil je graag nog naar de stad dan kan dat natuurlijk ook. In het hotel regelen ze graag een tuk tuk of een taxi.

3
dag 3

Boeddhistische offerrituelen in Ayutthaya

Ayutthaya

De jetlag zit nog in je kleren waardoor je wellicht niet vroeg wakker bent. Om 10 uur pas komt een tuk tuk jullie halen voor een bezoek aan de eerste Thaise tempels. Om het voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken, kiezen we voor een combinatie van fietsen en vervoer per boot. Geniet van het bezoek aan de Wat Yai Chai Mongkol, zoek het boeddhahoofd bij de Wat Mahathat en speel verstoppertje bij de Wat Phra Sri Samp. De gids maakt jullie tegelijkertijd wegwijs in de boeddhistische rituelen. Olie gieten, stokjes schudden, kaarsjes branden, bloemen offeren… Allemaal om volgens de boeddhisten geluk af te dwingen. Na deze tocht keer je moe maar voldaan terug naar het hotel waar het zwembad uitnodigend wacht.

4
dag 4

Transfer naar Kanchanaburi en bridge on the river Kwai

Ayutthaya · Kanchanaburi

Vandaag staat een taxi met gids klaar om jullie in ongeveer drie uur tijd naar Kanchanaburi te brengen. Onderweg zie je talloze eetstalletjes, rijstvelden, reigers, tempeltjes, heuvels in de verte… Een eerste stop maak je bij de Tijgertempel ‘Wat Tham Suea’. Vooral het fantastische uitzicht op de bergen en rijstvelden maakt van dit tempelcomplex een leuke tussenstop! Na een korte lunch rijd je verder door richting Kanchanaburi. Daar mag je aan boord van de beruchte ‘Death Railway Train’. De tocht is nog altijd een belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde ‘bamboeviaduct’ voortbeweegt. De brug over de Kwairivier is een onderdeel van de 415 kilometer lange spoorlijn die werd gebouwd tijdens wereldoorlog II om een verbinding te maken tussen Thailand en Birma. Tijdens de aanleg van de spoorlijn stierven honderdduizend Aziatische en zestienduizend geallieerde soldaten door ondervoeding, mishandeling, het klimaat en tropische ziekten. De huidige brug is het originele exemplaar. Ook al draagt de brug een minder fijne geschiedenis met zich mee, het is een belevenis om er vandaag over te rijden. De trein is nog heel traditioneel, zonder airco en met houten banken. Je waant je een heel eind terug in de tijd.

5
dag 5

Olifanten helpen

Kanchanaburi

Vandaag is een heel speciale dag! Jullie bezoeken Elephant Haven, een rust- en verzorgingstehuis voor oude en zieke olifanten. Het motto van de organisatie: de olifanten hebben 40 jaar of meer voor de mensen gezorgd, het is tijd dat de mensen voor de olifanten zorgen. Je mag dus een hele dag aan de slag als volwaardige olifantenverzorgers. Je mag hen voederen, masseren met modder, de olifantenlunch klaarmaken, bananenbladeren gaan kappen, enz…. Maar dé apotheose wordt absoluut de wasbeurt in de rivier!

6
dag 6

Chillen, river jump, bamboevlotvaren, kajakken…

Kanchanaburi

We hebben deze dag bewust nog niet ingevuld. Sommigen zullen liever een dagje chillen aan de rivier, terwijl anderen graag nog eens actief bezig zijn. Vanuit het hotel kunnen verschillende activiteiten geregeld worden: longtailed boat trips, kanoën, een bezoek aan Lawa Cave in het nabijgelegen nationaal park, sup boarden, bamboeraften, enz… Je kunt eventueel nog een uitstap maken naar de Erawanwatervallen op ongeveer 70 kilometer van Kanchanaburi (wel best op voorhand boeken). Het hotel zelf is ook heel leuk. Het drijft namelijk op het water!

7
dag 7

Op naar Bangkok!

Kanchanaburi · Bangkok

Geniet nog heel even van een laatste blik op het plattelandsleven of van de rust aan de rivier, want na het ontbijt rijd je al weer verder naar Bangkok. De wegen zijn heel goed dus het gaat ook goed vooruit. En alle Thai zullen jullie met hun eeuwige glimlach toezwaaien. In de namiddag komt een gids jullie halen voor een bezoek aan de Wat Pho met de reusachtige liggende Boeddha. Nadien mogen jullie één van de bekendste street food buurten ter wereld verkennen! Chinatown is het absolute walhalla voor de foodliefhebber. We nemen jullie mee om de geweldige smaken te ervaren! Wat dacht je van visballetjes in roze noedelsoep? Of de overheerlijke dim sums met gefrituurde broodjes? Zeevruchten, krokant vlees, lekkere gepeperde soep, … Je zal versteld staan van de overheerlijke smaken én de manier van bereiding. Smaakbommetjes in de mond! Het is alleszins een heerlijke en leuke manier om Bangkok te verkennen, net als een echte local.

8
dag 8

De highlights van Bangkok

Bangkok

Eén van de highlights van Bangkok vandaag: het mooie Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Misschien voelt het wat kitscherig aan, maar het Koninklijk Paleis is een ongeëvenaard voorbeeld van de Thaise architectuur. Elk denkbaar onderdeel van het complex is versierd. Er zitten ongekend veel details in de tienduizenden gekleurde dakpannen, het vergulde houtsnijwerk en de mythische bewakers. Het Koninklijk Paleis werd gebouwd in 1782, nadat Koning Rama I de macht had overgenomen van zijn voorganger Taksin. Deze laatste had een paleis op de westoever, maar Rama I wilde een eigen centrum van de macht en bouwde zijn paleis op de oostelijke oever. Deze residentie was van hout. Het Thaise volk was er echter van overtuigd dat hun koning de personificatie van oppergod Narayana was. En omdat goden in de hemel leven, knapten bouwvakkers en kunstenaars vanuit het hele land het paleiscomplex op tot een hemelse plek.
Na het bezoek aan het Koninklijk Paleis maak je ook nog een mooie tocht met een longtailboot op de klongs om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien.

 

9
dag 9

Vrije dag in Bangkok en reizen met de nachttrein

Bangkok · Surat Thani

Vandaag kunnen jullie nog even genieten van jullie laatste uurtjes in Bangkok. Duik de stad nog even in of plons in het zwembad van het hotel. Zin om nog even te fietsen? Het klinkt misschien ongewoon maar fietsen in Bangkok is een unieke belevenis. Je rijdt door de achterstraatjes van Chinatown, smalle steegjes, markten en langs tempels. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Vanuit de stad steek je dan per klongboot de Chao Phraya Rivier over naar Thonburi. Een rustigere stad waar je ook het lokale leven ervaart.
In de late namiddag worden jullie opgehaald voor een transfer naar het treinstation. Alweer een nieuw avontuur: overnachten op de trein die jullie van Bangkok naar Surat Thani brengt.

10
dag 10

Naar Krabi of Koh Pha Ngan

Surat Thani · Koh Pha Ngan

Goed geslapen op de nachttrein? Jullie worden opgepikt aan het station door de chauffeur die jullie naar het hotel in Krabi/Koh Pha Ngan brengt. De volgende dagen kunnen jullie vrij invullen: zwemmen, snorkelen, wandelen.
Krabi/Ao Nang: Ao Nang is een stadje gelegen in de provincie Krabi en bevindt zich nog op het vasteland van Thailand. Er zijn mooie stranden maar ook wie graag actief bezig is, kan hier genieten. Het heeft een leuke boulevard met veel restaurantjes en bars. Als je van de nachttrein komt is het circa 2,5 u rijden naar hotel.
Koh Pha Ngan: Voor het een echt eilandgevoel raden we Koh Pha Ngan aan. Wij kozen voor dit eiland omwille van zijn rustige onontdekte kant. Want ook hier vind je spectaculaire stranden en een diepblauwe zee! Geef je ogen de komende dagen de kost aan de vele watervallen, de mooie bergen, de lokale kokosnootboerderijen en visserijen. Als je van de nachttrein komt, is het nog circa 1,5 u rijden naar de pier. Van daaruit neem je een ferryboat naar Koh Pha Ngan (circa 1 u 45 min)

 

11
dag 11

Chillen op Krabi of Koh Pga Ngan

Koh Pha Ngan

12
dag 12

Chillen op Krabi of Koh Pga Ngan

Koh Pha Ngan

13
dag 13

Terug naar Bangkok voor de internationale vlucht naar huis

Koh Pha Ngan · Bangkok · Brussel

Vandaag zit jullie reis er helaas op. Als je logeerde in Krabi, word je opgepikt om naar de luchthaven van Krabi te gaan en terug te vliegen naar Bangkok. Van Koh Pha Ngan staat er een ferry op de planning die jullie naar Koh Samui brengt. Van daaruit vlieg je naar Bangkok.
Daar check je in voor de internationale vlucht terug huiswaarts. Prettige terugvlucht!

14
dag 14

Welkom thuis!

Brussel

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle transfers (privé) zoals beschreven
 • De nachttrein
 • Ferrytickets
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Op ontdekking in Ayutthaya met gids
 • Kanchanaburi Day Tour met gids (inclusief Death Railway train)
 • Foodtown en op culinaire ontdekking in Chinatown
 • Bezoek Grand Palace en What Pho met gids
 • Olifantendagje

Wat is niet inbegrepen?

 • De internationale vlucht (ook hiervoor kunnen we zorgen. Maar boek je liever zelf een vlucht online, dan kan dat zeker ook.)
 • De binnenlandse vlucht van Krabi/Koh Samui naar Bangkok
 • De dranken en de andere maaltijden
 • Activiteiten die als optioneel worden beschreven
 • Fooien

Goed om te weten

 • Voor reizen naar Thailand hebben zowel volwassenen als kinderen een internationale reispas nodig. Een visum is niet nodig.
 • Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en soms buiktyfus worden aangeraden.
 • Er is een laag malariarisico voor deze route. Meer info bij je huisarts.