De Lotusbloemroute

Ultieme Thailandervaring

19 dagen

Hoogtepunten

 • Eeuwenoude tempels en groene rijstvelden
 • Tuk tuks en lotusbloemen
 • De Thaise keuken ontdekken
 • Boeddhistische offerrituelen
 • Worshop keramiek
 • Het Noord-Thaise platteland en lokale leven
 • Bangkok anders bekeken
 • Wildlife beleven op een bewuste manier
 • Lokale charme en kleinschaligheid
 • Chillen op Koh Phangan

“Tijdens deze route ga je off the beaten track naar adembenemende plekjes die tot nu toe de grote massa heeft kunnen weren. Thailand méér in de diepte ontdekken door de lokale charme te combineren met enkele highlights.”

In het kort toon deze route op de kaart

Route

Bangkok · Ayutthaya (2) · Sukhotai (2) · Lampang (2) · Nan (3) · Bangkok (2) · Phetchaburi (2) · Koh Phangan (3) · Bangkok

Duur

19 dagen (vluchtdagen inbegrepen), 16 nachten ter plaatse.

Voor wie

Voor gezinnen met actieve en avontuurlijke kinderen vanaf 6 jaar.

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld. Een lange reis, veel rondtrekken, maar we zorgen voor gemiddeld 2 à 3 overnachtingen per locatie en veel leuke activiteiten.

Accommodatie

Persoonlijke boetiekhotels en lodges met charme en couleur locale, standaardkamers. In het Noorden comfortabele guesthouses (zonder zwembad). 

Ideale reisperiode

Kerstvakantie, paasvakantie, zomervakantie. Hou er wel rekening mee dat het af en toe hevig kan regenen als je in juli en augustus reist (regenseizoen).

Richtprijs (Wat is inbegrepen?)

€ 2.575 pp.
(Met een afreis in de kerstvakantie: + € 100 per persoon)

Dagprogramma

1
dag 1

Vlucht naar Bangkok

Brussel · Bangkok

2
dag 2

Aankomst in Bangkok en transfer naar Ayutthaya

Bangkok · Ayutthaya

Zodra de deuren van het vliegtuig open gaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoet komen, prikkelen al je zintuigen. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur die jullie naar Ayutthaya gebracht. We kiezen er heel bewust voor om niet meteen in het drukke Bangkok te logeren maar eerst even tot rust te komen en aan te passen aan het nieuwe uur in het veel rustiger Ayutthaya. De rit duurt ongeveer een uurtje (kan oplopen als er veel verkeer is). Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. Eetstalletjes, rijstvelden, tuk tuks,… je ziet ze al allemaal de revue passeren.

3
dag 3

Op ontdekking in Ayutthaya

Ayutthaya

Ga met ons mee op ontdekkingsreis! We katapulteren jullie naar de jaren 1350-1767 toen Ayutthaya de hoofdstad was van het koninkrijk Siam. Door de centrale ligging en gemakkelijke toegang via rivieren fungeerde het als een welvarende handelshaven die handelaren van over de hele wereld aantrok. En je zal zien, de internationale impact is nog steeds overal in de stad zichtbaar. Vandaag ontdekken jullie dit alles te voet, per fiets, met de boot en een ritje op een tuk tuk. De ruïnes van de oude stad vormen nu het Ayutthaya Historical Park, een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en beelden. De gids deelt graag met jullie alle verhalen en anekdotes van de Wat Mahathat, Wat Phra Si Sanphet, Wat Chaiwatthanaram en Wat Lokayasutharam. Maak ook kennis met de boeddhistische offerrituelen. Tussendoor mogen jullie smullen van wat Thaise zoetigheden in een klein lokaal dessertwinkeltje. Proef zeker eens een stukje van deze zogezegde ‘suikerspinnenpannenkoek’.

4
dag 4

Naar Sukhotai

Ayutthaya · Sukhotai

Vandaag verlaat je Ayutthaya en rijd je door naar het noorden van Thailand. Eerste halte: Sukhothai, de hoofdstad van het vroegere Siamrijk. De rit duurt ongeveer 5 à 6 uur. Gelukkig kun je onderweg je ogen goed de kost geven. De chauffeur stopt onderweg om te eten of om een toilet op te zoeken.
In de vooravond worden jullie opgehaald door de gids in het hotel om eerste blik te werpen op de geschiedenis van dit oude koninkrijk. Een bezoekje aan de ruïnes van de Olifantentempel mag zeker niet ontbreken! De gids neemt jullie ook mee naar de lokale markt en vertelt jullie meer over de landbouw hier. Hoe leven de mensen hier? Neem een inkijk in hun dagelijkse leven! De avond eindigt met een proeverij van lekkere Thaise dessertjes op een mooie locatie.

5
dag 5

Sukhotai per fiets en keramiekworkshop

Sukhotai

Na een lekker ontbijt word je opgehaald bij het hotel voor een fietstocht. Een Engelssprekende gids begeleidt jullie over onverharde wegen en langs eindeloze rijstvelden. Geniet volop van de rust en de mooie natuur. Daarna fiets je naar het historisch park van Sukhothai om de eeuwenoude tempelruïnes te verkennen. Heel veel tempels en mooie boeddha’s! De ruïnes staan op de lijst van Unesco Werelderfgoed en je zult meteen begrijpen waarom. De fiets is de ideale manier om de tempels te bewonderen, want er is weinig verkeer. Gewoon rondwandelen, kan natuurlijk ook. Tijdens de fietstocht stop je ook voor een workshop voor de kinderen om keramiek te maken en te beschilderen. Tijd om je handen vuil te maken en te leren hoe je je eigen keramische pot kunt maken met behulp van de traditionele Thaise methode. Vorm je kleiwerk in je eigen stijl!

6
dag 6

Naar Lampang

Sukhotai · Lampang

Een treinrit, dat mag niet ontbreken in deze route! Het brengt je nog dichter bij de lokale bevolking en je kan je ogen de kost geven tijdens de rit. In no time brengt de trein je naar Lampang. Een nog onontdekt stukje Thailand, omgeving door veel groen en bergen. En uiteraard vind je hier ook unieke pagodes! Wie bij het Noorden denkt aan Chiang Mai of Chiang Rai, zal nog meer versteld staan van dit plekje, want hier voel je nog meer dan elders het lokale leven. Paard en kar, streetfood kraampjes, huisjes van teakhout etc,… Hier vind je dan ook geen grote luxehotels. Vanavond logeren jullie in een kleine guesthouse. Misschien wat meer basic, maar comfortabel en heel gezellig én een service die ze alleen in Thailand kennen! ’s Avonds ontdekken jullie met een gids meer over Lampang. Deze avondactiviteit staat in het teken van de mythen en legenden die de stad te vertellen heeft. Terwijl je luistert naar alle verhalen van je gids, wordt er een vuurdans gehouden. Een traditie die wat in vergetelheid is geraakt. Slechts een paar meesters en studenten beoefenen dit nog in Lampang.

7
dag 7

Legendes en impressies van Lampang

Lampang

Vandaag ontdekken jullie Lampang! Eerst gaan jullie naar het heiligdom van de stad: een pilaar waar de lokale bevolking respect betuigt aan de stichter van de stad. Fascinerend! De lokale ochtendmarkt mag ook niet ontbreken. Dorpelingen en boeren uit de regio komen hier samen. Een gezellige bedoening! Op wandelafstand ligt het Lampang Museum: hier duik je even de geschiedenis en legendes in van de stad. Jullie gaan verder naar een lokale fabriek die de authentieke indigoblauwe kledij produceert (typisch Noord-Thailand), veelal oudere Thai uit de buurt werken voor de gezelligheid hieraan mee om de traditie in ere te houden.  Verkleed je als een mahout voor een foto en maak kennis met het proces van stof verven. Nadien breng je een bezoek aan ’s werelds eerste olifantenziekenhuis. Een plek waar de olifanten worden verzorgd. Geen ritje op de rug, want dat is bijzonder slecht voor deze dieren. Wel een heel bijzondere leerervaring inclusief een rondleiding door het olifantenziekenhuis. Als afsluiter van de dag gaan jullie naar een nabijgelegen sportschool, waar allerlei soorten vechtsporten worden onderwezen aan de lokale jeugd. Kortom, een diverse dag met vele impressies!

 

8
dag 8

Naar Nan

Lampang · Nan

Vandaag verlaten jullie Lampang. Een rit van een 5-tal uren brengt jullie naar nieuwe Noorden: Nan. Maar laat het ‘onderweg zijn’ ook een deel van de reis zijn, want en route zijn er ook prachtige dingen te zien! Een eerste stop is bij het Doi Phu Nang National Park. Dit natuurreservaat wordt vaak over het hoofd gezien, maar verwelkomt bezoekers met een schilderachtige weg door de bergen, zachte trekkingroutes zonder de grote drukte en enthousiaste boswachters die je meenemen op een korte patrouille.
Verder rijdend over landweggetjes stop je bij een lokale distilleerderij. Hier wordt de dorpstraditie van het produceren van “Lao Khao”, een rijstdrank, in ere gehouden. Na een introductie mogen jullie ook eens proeven van een aantal van hun beste sterke dranken, vergezeld van een selectie van typische drink snacks, lokaal genoemd “Kap Kaem”. Voor de kinderen zijn er aangepaste drankjes voorzien. De schilderachtige rit naar Nan wordt verdergezet. Ontspan in jullie hotel bij aankomst en geniet van een beetje rust!

9
dag 9

Het plattelandsleven in Nan

Nan

De echte charme van Noord-Thailand is vaak te vinden in de landelijke gebieden. Boeren verbouwen hun rijst en andere gewassen en de lokale bevolking maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke producten. Ontspannen doen ze tijdens de hete uren van de dag. Vandaag ga je op landelijke ontdekkingstocht langs lokale boerderijen, heuvelachtige vergezichten en ontmoet je de vriendelijke inwoners. Een gids vertelt je meer over het agrarische leven en de bijbehorende uitdagingen.
Je picknicklunch wordt geserveerd in een van de traditionele boerenhutten, ook wel “haan” genoemd, wat ook vertaald kan worden als “hangplek” en perfect geschikt is als rustplaats. Nadien wandel je nog even verder, voordat je chauffeur je brengt naar de indrukwekkende Nan Riverside Gallery, waar hedendaagse kunst en lokale kunstenaars elkaar ontmoeten. Aan het eind van de namiddag keer je terug naar je hotel.

10
dag 10

Een typische Noord-Thaise ochtend in Nan

Nan

De vroege ochtenden in Thailand hebben een rustgevende en ontspannen sfeer. Vandaag nemen we je mee voor dag en dauw, om zo’n ochtend mee te maken. Zalig! Je ontmoet je gids bij je hotel voor een vroege wandeling over de ochtendmarkt. Zelfs op dit tijdstip is die al verrassend druk. Laten we wat lekkers kopen als ochtendsnack, maar vooral voedsel dat je aan de monniken geeft straks tijdens hun ochtendroutine van het ontvangen van aalmoezen van de gemeenschap. Je maakt ook nog een korte wandeling naar Wat Phumin, waar je gids je meer zal uitleggen over dit ritueel en hoe je het geven van aalmoezen respectvol kunt uitvoeren. Typisch Thais!
De rest van de dag kunnen jullie vrij spenderen aan het zwembad. Wie toch graag nog méér ontdekt van Nan, nemen we mee naar om de tradities te leren kennen va de lokale bevolking.

11
dag 11

Op naar Bangkok!

Nan · Bangkok

Een binnenlandse vlucht brengt jullie vandaag naar de hoofdstad van Thailand. Gewoonweg niet te missen tijdens jullie rondreis. Een unieke stad, dat is zeker! Ontdek in de namiddag de oude boomgaarden, levenswijzes van de locals en de typische thai food in het netwerk van kanalen dat door Bangkok loopt. Maar eerst, een heerlijke noodle lunch! Ontdek nadien de blauwdruk van de beroemde liggende Boeddha, dé plek waar sommige paleisarchitecturen hun inspiratie vonden. De tocht is deels te voet, deels per boot. Een gids komt je ophalen aan het hotel.
Wie wil, kan ’s avonds nog een avondwandeling maken met gids. De oude stad van Bangkok is uniek en goed bewaard gebleven omdat hoogbouw op de een of andere manier nooit is doorgedrongen tot dit deel van de stad. Je gids neemt je mee door dit interessante deel van de stad en stopt regelmatig om je wat van de lokale specialiteiten te laten proeven. De moeite waard om deze kant van Bangkok te ervaren!

12
dag 12

Een ander zicht op Bangkok: al fietsend de stad (en buitenwijken) in

Bangkok

Vandaag op het programma: fietsen! Het klinkt misschien ongewoon maar fietsen in Bangkok is een unieke belevenis. Je rijdt door achterstraatjes, een lokale markt, langs tempels en andere bezienswaardigheden. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok en je vragen zijn daarbij van harte welkom. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Je verkent Chinatown en  je passeert het oudere deel van Bangkok met de beroemde tempels. Je steekt de Chao Phraya rivier over met een majestueus uitzicht op de skyline van de stad en bezoekt Thonburi, de historische derde hoofdstad van Thailand. In contrast met het chaotische Chinatown zijn er veel vredige elementen van het lokale Thaise leven te ontdekken tijdens deze tocht.
In de namiddag word je opgehaald aan het hotel door de gids en ga je naar het Grand Palace. Het Grand Palace bestaat uit historische tempels, gebouwen en kunstwerken die het verleden van de stad sinds haar ontstaan vertegenwoordigen. Na het Grand Palace reis je op een zeer duurzame manier van elektrische tuk tuk terug naar het hotel.

13
dag 13

Van Bangkok naar Petchaburi

Petchaburi

Tijd om de drukke hoofdstad te verlaten en weer de natuur in te duiken. Genoten van alle indrukken in deze grote stad? Vandaag rijd je verder met je privéwagen naar jullie héél uniek verblijf in een wildlife conservation centre. Misschien passeert er vandaag al een olifant langs jullie lodge?

14
dag 14

Wildlife beleven op een bewuste manier, dat kan!

Petchaburi

Wildlife Friends Foundation Thailand doet al vele jaren ongelooflijk goed werk door wilde dieren in nood te redden en een nieuw thuis te bieden in een natuurlijke omgeving. Vandaag zal je gauw merken dat een liefhebber zijn van wilde dieren ook perfect hand in hand kan gaan met duurzaamheid en bewust reizen. Leer meer over de inspanningen van de organisatie, die al duizenden dieren heeft geholpen. Het is voor het hele gezin een zeer leerzame en openhartige ervaring. In de namiddag worden de handen wat meer uit de mouwen gestoken. Aan het werk! Breng een bezoek aan het olifantenziekenhuis en bereid de speciale snacks voor, voor deze vriendelijke reuzen. Uiteraard mag je ze dan ook voeren.

15
dag 15

Naar de ongerepte stranden van Ko Pha Ngan

Petchaburi · Ko Pha Ngan

Tijd om uit te checken en zuidelijker te rijden. Een transfer van een 5 à 5-tal uur brengt jullie naar de pier van Chumphon. Een ferry boat brengt julie van daaruit in no time naar het prachtige Ko Pha Ngan eiland. Zoals je misschien wel al hebt gelezen, staat het eiland bekend om zijn maandelijkse full moon party’s maar wij kozen voor dit eiland omwille van zijn rustige onontdekte kant. Want ook hier vind je spectaculaire stranden en een diepblauwe zee! Geef je ogen de komende dagen de kost aan de vele watervallen, de mooie bergen, de lokale kokosnootboerderijen en visserijen. Geniet van het strandleven!

16
dag 16

Geniet van het strandleven!

Ko Pha Ngan

17
dag 17

Geniet van het strandleven!

Ko Pha Ngan

18
dag 18

Internationale vlucht naar huis

Ko Pha Ngan · Ko Samui · Bangkok

Vandaag zit jullie reis er helaas op. Je wordt opgepikt om naar de luchthaven te gaan. Daar check je in voor de internationale vlucht terug huiswaarts. Prettige terugvlucht!

19
dag 19

Welkom thuis!

Brussel

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle transfers (privé) zoals beschreven
 • Trein Sukhotai – Lampang
 • Binnenlandse vlucht Koh Samui – Bangkok
 • Binnenlandse vlucht Nan – Bangkok
 • Treintickets
 • Ferrytickets
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Op ontdekking in Ayutthaya met gids
 • Sukhotai home cooked food avond
 • Fietsen langs de tempels in Sukhotai
 • Workshop keramiek
 • Lampang ontdekken by night
 • Impressies van Lampang dagtour
 • Het platteland van Nan ontdekken met gids
 • Een typische Thaise ochtend in Nan
 • Fietsen door Bangkok
 • De highlights van Bangkok: Grand Palace en What Pho met gids
 • Wildlife experience

Wat is niet inbegrepen?

 • De internationale vlucht (ook hiervoor kunnen we zorgen. Maar boek je liever zelf een vlucht online, dan kan dat zeker ook.)
 • De dranken en de andere maaltijden
 • Activiteiten die als optioneel worden beschreven
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Goed om te weten

 • Voor reizen naar Thailand hebben zowel volwassenen als kinderen een internationale reispas nodig. Een visum is niet nodig.
 • Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en soms buiktyfus worden aangeraden.
 • Er is een laag malariarisico voor deze route. Meer info bij je huisarts.