De Buffelroute

Ideale mix van Thailand en Cambodja

21 dagen

 • Vietnam met kinderen

Hoogtepunten

 • Eeuwenoude tempels bezoeken
 • Boeddhistische offerrituelen doen
 • Olifanten wassen
 • Zoektocht uitvoeren in het koninklijk paleis
 • Oude khmertempels ontdekken bij Angkor
 • Een ritje maken met een bamboetrein
 • De geheimen leren van de khmerkeuken
 • Overnachten in de jungle
 • Chillen op een Thais strand

“Met de Buffelroute krijg je best of both worlds: een mooie Thailandinitiatie en een grondige kennismaking met Cambodja. Boeddhistische offerrituelen doen, eeuwenoude tempels bezoeken, kennismaken met de Thaise keuken en de keuken van de khmer, overnachten in de jungle… Voor elk wat wils en zeer gevarieerd!”

In het kort

Route

Bangkok · Ayutthaya (2) · Kanchanaburi (2) · Bangkok (2) · Battambang (2) · Siem Reap (3) · Pnom Penh (2) · Koh Kong (2) · Koh Mak of Koh Kood (3) · Bangkok

Duur

21 dagen (inclusief vluchtdagen), 18 overnachtingen

Voor wie

Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Accommodatie

Mooie boetiekhotels met zwembad, junglehotel aan de rivier in Koh Kong

Ideale reisperiode

Het hele jaar door. Hou er wel rekening mee dat het af en toe kan regenen in juli en augustus.

Richtprijs (Wat is inbegrepen?)

€ 2.495 pp.

Dagprogramma

1
dag 1

Internationale vlucht naar Bangkok

Brussel

Vandaag is het eindelijk zover: jullie vertrekken op reis! Maak het jullie gemakkelijk tijdens de lange vlucht: speel een spelletje, kijk naar een mooie film of probeer alvast een paar uurtjes te slapen. Ook de vlucht maakt alvast deel uit van het avontuur dat jullie samen gaan beleven.

2
dag 2

Welkom in Bangkok en Ayutthaya

Bangkok · Ayutthaya

Welkom in Bangkok! Zodra de deuren van het vliegtuig opengaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoetkomen, prikkelen al je zintuigen. Geniet ervan, een eerste indruk blijft altijd bij. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje) die jullie naar het hotel brengt in Ayutthaya. We kiezen er heel bewust voor om niet meteen in het drukke Bangkok te logeren maar eerst even tot rust te komen en aan te passen aan het nieuwe uur in het veel rustiger Ayutthaya. De rit duurt ongeveer een twee uur. Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. Eetstalletjes, rijstvelden, tuk tuks,… je ziet ze al allemaal de revue passeren. In het hotel word je met open armen ontvangen en krijg je een lekker welkomstdrankje. Vandaag is sowieso een rustig dagje om te bekomen van de vlucht en te wennen aan het tijdsverschil. Vergeet je uurwerk niet vooruit te draaien! Wil je graag nog naar de stad dan kan dat natuurlijk ook. In het hotel regelen ze graag een tuk tuk of een taxi.

3
dag 3

Op ontdekking in Ayutthaya

Ayutthaya

De jetlag zit nog in je kleren waardoor je wellicht niet vroeg wakker bent. Absoluut geen probleem. Neem rustig de tijd om wakker te worden en te ontbijten. Daarna komt een tuk tuk jullie halen voor een bezoek aan de eerste Thaise tempels. Om het zo leuk mogelijk te maken, kiezen we voor een combinatie van fietsen en vervoer per boot. Geniet van het bezoek aan de Wat Yai Chai Mongkol, zoek het boeddhahoofd bij de Wat Mahathat en speel verstoppertje bij de Wat Phra Sri Samp. De gids maakt jullie tegelijkertijd wegwijs in de boeddhistische rituelen. Olie gieten, stokjes schudden, kaarsjes branden, bloemen offeren… Allemaal om volgens de boeddhisten geluk af te dwingen. Na deze tocht keer je moe maar voldaan terug naar het hotel waar het zwembad uitnodigend wacht.

4
dag 4

Transfer naar Kanchanaburi en bridge on the river Kwai

Ayutthaya · Kanchanaburi

Na het ontbijt staat een taxi met gids klaar om jullie in ongeveer drie uur tijd naar Kanchanaburi te brengen. Onderweg zie je talloze eetstalletjes, rijstvelden, reigers, tempeltjes, heuvels in de verte… Je passeert ook tal van exotische fruitstalletjes. Een eerste stop maak je bij de Tijgertempel ‘Wat Tham Suea’. Vooral het fantastische uitzicht op de bergen en rijstvelden maakt van dit tempelcomplex een leuke tussenstop! Na een korte lunch rijd je verder door richting Kanchanaburi. Daar mag je aan boord van de beruchte ‘Death Railway Train’. De tocht is nog altijd een belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde ‘bamboeviaduct’ voortbeweegt. Als je kunt kiezen, ga dan zeker aan de rechterkant zitten, daar heb je het mooiste uitzicht. Hou zeker je camera klaar want je kunt hier heel spannende foto’s maken. De trein is nog heel traditioneel, zonder airco en met houten banken. Je waant je een heel eind terug in de tijd. Na de treinrit word je naar het hotel gebracht.

5
dag 5

Olifanten helpen!

Kanchanaburi

Vandaag is een heel speciale dag! Jullie bezoeken Elephant Haven, een rust- en verzorgingstehuis voor oude en zieke olifanten. Het motto van de organisatie: de olifanten hebben 40 jaar of meer voor de mensen gezorgd, het is tijd dat de mensen voor de olifanten zorgen. Je mag dus een hele dag aan de slag als volwaardige olifantenverzorgers. Je mag hen voederen, masseren met modder, de olifantenlunch klaarmaken, bananenbladeren gaan kappen, enz…. Maar dé apotheose wordt absoluut de wasbeurt in de rivier!

*Wij vinden het heel belangrijk dat dieren met zorg en respect worden behandeld. Deze organisatie is dan ook heel bewust gekozen. Als je tijdens je reis zelf nog andere organisaties met dieren zou bezoeken, probeer er dan zeker van te zijn dat duurzaamheid en respect zeker gegarandeerd zijn. In Thailand worden veel olifanten mishandeld om te kunnen werken in de toeristische sector. Informeer eerst goed.

6
dag 6

Naar Bangkok, What Po en Chinatown

Kanchanaburi · Bangkok

Geniet nog heel even van een laatste blik op het plattelandsleven of van de rust aan de rivier, want na het ontbijt rijd je al weer verder naar Bangkok. De wegen zijn heel goed dus het gaat ook goed vooruit. En alle Thai zullen jullie met hun eeuwige glimlach toezwaaien. In de namiddag komt een gids jullie halen voor een bezoek aan de Wat Pho met de reusachtige liggende Boeddha. Nadien mogen jullie één van de bekendste street food buurten ter wereld verkennen! Chinatown is het absolute walhalla voor de foodliefhebber. We nemen jullie mee om de geweldige smaken te ervaren! Wat dacht je van visballetjes in roze noedelsoep? Of de overheerlijke dim sums met gefrituurde broodjes? Zeevruchten, krokant vlees, lekkere gepeperde soep, … Je zal versteld staan van de overheerlijke smaken én de manier van bereiding. Smaakbommetjes in de mond! Het is alleszins een heerlijke en leuke manier om Bangkok te verkennen, net als een echte local.

7
dag 7

De highlights van Bangkok

Bangkok

Gisteren stonden Chinatown en de Wat Pho op het programma, vandaag is er tijd om de andere highlights van Bangkok te aanschouwen: het mooie Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Misschien voelt het wat kitscherig aan, maar het Koninklijk Paleis is een ongeëvenaard voorbeeld van de Thaise architectuur. Elk denkbaar onderdeel van het complex is versierd. Er zitten ongekend veel details in de tienduizenden gekleurde dakpannen, het vergulde houtsnijwerk en de mythische bewakers. Het Koninklijk Paleis werd gebouwd in 1782, nadat Koning Rama I de macht had overgenomen van zijn voorganger Taksin. Deze laatste had een paleis op de westoever, maar Rama I wilde een eigen centrum van de macht en bouwde zijn paleis op de oostelijke oever. Deze residentie was van hout. Het Thaise volk was er echter van overtuigd dat hun koning de personificatie van oppergod Narayana was. En omdat goden in de hemel leven, knapten bouwvakkers en kunstenaars vanuit het hele land het paleiscomplex op tot een hemelse plek.
Na het bezoek aan het Koninklijk Paleis maak je ook nog een mooie tocht met een longtailboot op de klongs om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien. Daarna zijn jullie vrij.

8
dag 8

Naar Cambodja!

Bangkok · Battambang

Goeiemorgen! Vandaag rijden jullie verder naar Cambodja! Het is een vrij lange route, maar er is veel afwisseling zodat de uren snel voorbij gaan. Om 8 uur staat een minivan vertrekkensklaar om Bangkok te verlaten en in vier uur naar de grens bij Ban Pakard te rijden. De taxi zet jullie af even voor de grens. Na de grenspost wacht iemand jullie op met een naambordje. Hij begeleidt je verder naar de taxi die staat te wachten om jullie in ongeveer 2 uur naar Battambang te brengen. De grensovergang lijkt een hele klus, maar het valt heel goed mee.

Bij aankomst in het hotel in Battambang zal het aangeboden drankje en de zwembeurt in het zwembad in ieder geval deugd doen. De rest van de dag kun je vrij spenderen. Battambang is een stadje met fraaie voorbeelden van koloniale architectuur. Het ligt aan de Sangker en langs die rivier staan oude Franse winkels. In het zuidelijke deel van de stad zie je dan weer prachtige koloniale villa’s. Ook vind je er veel Thaise invloeden, aangezien de provincie Battambang lange tijd onder Thais bestuur stond. Je kunt er nog steeds betalen met baht, de Thaise munteenheid. Battambang is de rijstprovincie van Cambodja. Rond de stad liggen uitgestrekte rijstvelden, die worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes. Er zijn ook nog veel overblijfselen van Khmertempels te vinden.

9
dag 9

Het plattelandsleven van Battambang

Battambang

Vandaag leer je Cambodja echt kennen: samen met een gids trek je er vanaf tien uur de hele dag op uit. Het precieze programma is niet altijd te voorspellen en hangt een beetje van dag tot dag af. Wat kan er allemaal op het programma staan? Rijstpapier scheppen, rijstwijn stoken, sticky rice proeven, vispasta bereiden, The Killing Cave bezoeken, The Bat Cave bezoeken, miehoen maken, tempels en een authentiek Frans koloniaal huis bezoeken en een ritje met de bamboetrein! Echt een topdagje en op en top Cambodja!

10
dag 10

De geheimen van de Cambodjaanse keuken en naar Siem Reap

Battambang · Siem Reap

De khmerkeuken is fantastisch, dat zul je de voorbije dagen zeker al gemerkt hebben. De Cambodjaanse gerechten moeten dus zeker niet onderdoen voor de Thaise. Opdat je ook thuis nog lang zou kunnen terugdenken aan deze mooie reis, leer je vandaag een paar khmergerechten klaarmaken. De kookworkshop start om 9 uur. Eerst breng je een bezoek aan de markt waar de kok je wegwijs maakt tussen alle groenten, fruit en kruiden die je kunt vinden. Daarna mag je zelf aan de slag. En uiteraard mag je ook opeten wat je zelf hebt klaargemaakt. Deze activiteit is optioneel.
In de namiddag rijd je verder naar Siem Reap, dé bakermat van de tempels van Angkor! De rit duurt ongeveer 2 à 3 uur. Check in in het hotel en trek nog even de stad in. Siem Reap is drukke stad geworden, met een druk nachtleven; Maar er zijn nog veel leuke restaurantjes waar het ook wat rustiger is om te zitten.

11
dag 11

Eindelijk, de tempels van Angkor!

Siem Reap

Tempels, tempels en nog eens tempels. Maar welke tempels! De mooiste die je ooit hebt gezien! Vandaag bezoeken jullie de binnenste tempelring, met onder meer Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm en Angkor Thom. Maar alle tempels zijn mooi en anders. Speel verstoppertje tussen de tempels, ga op zoek naar dieren in de reliëfs, … Geniet ervan!

12
dag 12

Nog meer tempels bezoeken? Of liever op ontdekking in de omgeving van Siem Reap?

Siem Reap

Vandaag zijn jullie vrij. Wil je toch een activiteit op het programma, dan zijn er zeker veel mogelijkheden: nog meer tempels bezoeken, een dag doorbrengen in een olifantenreservaat, ziplinen, een fietstocht. Keuze genoeg!

13
dag 13

Naar Phnom Penh

Siem Reap · Phnom Penh

Vanmorgen sta je alweer vertrekkensklaar voor een nieuw avontuur. Deze keer rij je richting hoofdstad Phnom Penh. De rit duurt ongeveer vijf à zes uur. Leuke stop voor onderweg is Skun. Overleg dit met je chauffeur. Ze verkopen er vaak gefrituurde kakkerlakken, sprinkhanen en meer van dat lekkers. Wie dapper genoeg is om te proeven, ga je gang. Kijken alleen mag ook. Laat je na aankomst verwennen met een lekker drankje en het zwembad dat uitnodigend ligt te wachten. Als je zin hebt, kun je in de namiddag nog even de stad in. In het hotel regelen ze graag een tuk tuk voor jullie.

14
dag 14

Dag 14: Bezoek aan de Killing Fields, Tuol Sleng en het Koninklijk Paleis

Phnom Penh

Een reis naar Cambodja is niet af zonder een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng en de Killing Fields. Deze zwarte pagina in de geschiedenis van Cambodja is echter geen prettig verhaal, maar het kan geen kwaad om er even bij stil te staan. Ook het Koninklijk Paleis staat op het programma. Het is misschien minder spectaculair dan het grote broertje in Bangkok maar toch zeker de moeite waard. In het deel waar de koning woont, kun je uiteraard niet binnen. Zie je een blauwe vlag hangen? Dan is hij thuis! Op hetzelfde terrein is ook de Zilveren Pagode (de Wat Phrah Keo morakot) gebouwd. Waarom zilveren pagode? Omdat de vloer bestaat uit 5.329! zilveren tegels (1 kilo per stuk)! Binnenin zijn ook veel gouden Boeddhabeelden met ingelegde diamanten te bewonderen.

15
dag 15

Naar de jungle!

Phnom Penh · Koh Kong

Neem nog een laatste duik in het zwembad en maak je dan klaar voor de reis naar … de jungle! Na een vijftal uur rijden kom je in een heel andere wereld terecht. Een stukje ongerept en onontdekt Cambodja. De weg ernaartoe is avontuurlijk. De bungalows waar je de nacht zult doorbrengen, zijn alleen bereikbaar met de boot. Van op het water zie je de jungle voorbijschuiven. Geniet van de rust, van de stilte, van de prachtige natuur. De bungalows zijn eenvoudig maar netjes. De uitbaters verwelkomen je met open armen. Hou zeker een zaklamp in de buurt want zodra het donker wordt, is het vinden van de weg naar je huisje niet altijd gemakkelijk.

16
dag 16

Jungletrek naar de waterval

Koh Kong

Jungle trek, here you come! Doe stevige stapschoenen aan en geniet van de wildernis, van de gekko’s, van de spinnen, de slangen, de kevers die de gids jullie graag zal tonen. De tocht duurt ongeveer twee uur en is goed te doen. Het stappen wordt uiteindelijk beloond met een prachtige waterval waar je kunt picknicken, zwemmen, zonnen en relaxen. Er komen ook veel Cambodjaanse toeristen die een paar dagen vrij hebben. Spreek ter plaatse af wanneer de trektocht begint. Als er nog tijd over eens kun je zwemmen of kajakken in de Tatairivier. Goed om te weten: Het programma kan ook gedraaid worden met eerst de boottocht en dan de trekking; veel is ook afhankelijk van het weer.

17
dag 17

Nog even chillen op Koh Mak of Koh Kood

Koh Kong · Koh Mak

Vandaag neem je afscheid van Cambodja en trek je weer de grens over naar Thailand, naar het eiland Koh Mak of Koh Kood. Het zijn eilandjes, dat betekent immers dat jullie ook moeten varen. Je wordt opgewacht door een personeelslid van het hotel die je helpt met de bagage. De volgende dagen kunnen jullie vrij invullen: zwemmen, snorkelen, kajakken, wandelen., een waterval trek doen, het mangrovebos bezoeken, enz.. Zowel op Koh Mak als op Koh Kood is het rustig toeven. Voeten in het zand met een cocktail in de hand. Genieten maar!

18
dag 18

Vrije tijd op Koh Mak

Koh Mak

19
dag 19

Vrije tijd op Koh Mak

Koh Mak

20
dag 20

Terug naar Bangkok

Koh Mak · Bangkok

Vandaag zit jullie reis erop. Met de ferry keer je terug naar het vasteland en word je naar de luchthaven van Bangkok gebracht waar vanavond de internationale vlucht richting Brussel wacht. Fijne terugreis!

21
dag 21

Aankomst thuis!

Brussel

Welkom thuis!

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen zoals omschreven
 • Alle transfers zoals omschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Alle activiteiten zoals beschreven in het programma

Wat is niet inbegrepen?

 • De internationale vlucht (ook hiervoor kunnen we zorgen. Maar boek je liever zelf een vlucht online, dan kan dat zeker ook)
 • De dranken en de andere maaltijden
 • Activiteiten die als optioneel worden beschreven
 • Fooien

 

Goed om te weten

 • Voor reizen naar Thailand & Cambodja hebben zowel volwassenen als kinderen een internationale reispas nodig. Voor Cambodja is ook een visum verplicht.
 • Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en soms buiktyfus worden aangeraden.
 • Er is beperkt malariarisico (Koh Kong, Koh Mak) voor deze route. Meer info bij je huisarts.