De Bamboeroute

Topreis door Thailand, Vietnam én Cambodja

22 dagen

Hoogtepunten

 • Met een fietsriksja cruisen door Hanoi
 • Varen en kajakken tussen de kalksteenrotsen van Halong Bay
 • Fietsen op het platteland van Ninh Binh
 • De geheimen ontdekken van het waterpoppentheater
 • Vliegeren bij de oude citadel
 • Genieten van betoverende rijstvelden en gevlochten rijsthoedjes
 • Oude khmertempels bezoeken
 • Een ritje maken met de bamboetrein
 • De geheimen van de khmerkeuken ontdekken
 • Het mystieke Angkor Wat ontrafelen
 • Proeven van Bangkok

“De Bamboeroute is de meest fantastische route voor wie Vietnam, Cambodja én Bangkok wil combineren. Zo veel te beleven, zoveel te zien, zoveel te ontdekken. Een topervaring om nog lang van na te genieten!”

In het kort toon deze route op de kaart

Route

Bangkok (3) · Battambang (2) · Siem Reap (3) · Hanoi (2) · Halong Bay (1) · Ninh Binh (2) · Nachttrein (1) · Hué (2) · Hoi An (3) · Da Nang · Hanoi

Duur

22 dagen (vluchtdagen inbegrepen), 19 overnachtingen

Voor wie

Voor gezinnen met tieners en actieve kinderen.

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld; Intensieve route waar je veel beleeft en ziet!

Accommodatie

Mooie, sfeervolle boetiekhotels. Bijna overal een zwembad. Luxehotels mogelijk!

Vervoer

Privévervoer, nachttrein en binnenlandse vluchten

Ideale reisperiode

Zomervakantie. Hou er rekening mee dat het af en toe kan regenen als je in juli of augustus reist omwille van het regenseizoen.

Richtprijs (Wat is inbegrepen?)

€ 2.390 pp.

Dagprogramma

1
dag 1

Vlucht naar Bangkok

Brussel - Bangkok

Vandaag is het eindelijk zo ver: jullie vertrekken op reis!  Maak het jullie gemakkelijk tijdens de lange vlucht: speel een spelletje, kijk naar een mooie film of probeer alvast een paar uurtjes te slapen. Ook de vlucht maakt alvast deel uit van het avontuur dat jullie samen gaan beleven.

2
dag 2

Welkom in Bangkok

Bangkok

Welkom in Bangkok! Zodra de deuren van het vliegtuig opengaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoetkomen, prikkelen al je zintuigen. Geniet ervan, een eerste indruk blijft altijd bij. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje) die jullie naar het hotel brengt in hartje Bangkok. Neem je tijd om even te bekomen van de lange vlucht. Wil je toch al op stap, dan kun je zeker ook vrij op verkenning gaan. We kiezen er bewust voor om deze eerste dag niets standaard op het programma te zetten. De meeste mensen moeten toch eerst even bekomen van de vlucht en het uurverschil. En op die manier kun je zelf bepalen wat je wil doen of waar je zin in hebt. Wil je graag nog op stap, dan is een bezoek aan de What Pho of Chinatown zeker een goed idee. In het hotel regelen ze zeker graag een tuk tuk en leggen ze met plezier uit hoe je er komt. Vergeet je uurwerk niet vooruit te draaien!

3
dag 3

De highlights van Bangkok

Bangkok

Eén van de highlights van Bangkok vandaag: het mooie Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Misschien voelt het wat kitscherig aan, maar het Koninklijk Paleis is een ongeëvenaard voorbeeld van de Thaise architectuur. Elk denkbaar onderdeel van het complex is versierd. Er zitten ongekend veel details in de tienduizenden gekleurde dakpannen, het vergulde houtsnijwerk en de mythische bewakers. Het Koninklijk Paleis werd gebouwd in 1782, nadat Koning Rama I de macht had overgenomen van zijn voorganger Taksin. Deze laatste had een paleis op de westoever, maar Rama I wilde een eigen centrum van de macht en bouwde zijn paleis op de oostelijke oever. Deze residentie was van hout. Het Thaise volk was er echter van overtuigd dat hun koning de personificatie van oppergod Narayana was. En omdat goden in de hemel leven, knapten bouwvakkers en kunstenaars vanuit het hele land het paleiscomplex op tot een hemelse plek.
Na het bezoek aan het Koninklijk Paleis maak je ook nog een mooie tocht met een longtailboot op de klongs om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien. Daarna zijn jullie vrij.

4
dag 4

Fietsen door Bangkok

Bangkok

Vandaag op het programma: fietsen! Het klinkt misschien ongewoon maar fietsen in Bangkok is een unieke belevenis. Je rijdt door achterstraatjes, een lokale markt, langs tempels en andere bezienswaardigheden. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok en je vragen zijn daarbij van harte welkom. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Je passeert het oudere deel van Bangkok met de beroemde tempels. Je steekt de Chao Phraya rivier over met een majestueus uitzicht op de skyline van de stad en bezoekt Thonburi, de historische derde hoofdstad van Thailand. In contrast met het chaotische Chinatown zijn er veel vredige elementen van het lokale Thaise leven te ontdekken tijdens deze tocht. Deze activiteit is optioneel. Breng je liever met een gids een bezoek aan de What Pho en Chinatown, dan kan dat ook.

5
dag 5

Naar Cambodja!

Bangkok - Battambang

Goeiemorgen! Vandaag rijden jullie verder naar Cambodja! Het is een vrij lange route, maar er is veel afwisseling zodat de uren snel voorbij gaan. Om 8 uur staat een minivan vertrekkensklaar om Bangkok te verlaten en in vier uur naar de grens bij Ban Pakard te rijden. Na de grenspost wacht iemand jullie op met een naambordje. Hij begeleidt je verder naar de taxi die staat te wachten om jullie in ongeveer 2 uur naar Battambang te brengen. De grensovergang lijkt een hele klus, maar het valt heel goed mee.

Bij aankomst in het hotel in Battambang zal het aangeboden drankje en de zwembeurt in het zwembad in ieder geval deugd doen. De rest van de dag kun je vrij spenderen. Battambang is een stadje met fraaie voorbeelden van koloniale architectuur. Het ligt aan de Sangker en langs die rivier staan oude Franse winkels. In het zuidelijke deel van de stad zie je dan weer prachtige koloniale villa’s. Ook vind je er veel Thaise invloeden, aangezien de provincie Battambang lange tijd onder Thais bestuur stond. Je kunt er nog steeds betalen met baht, de Thaise munteenheid. Battambang is de rijstprovincie van Cambodja. Rond de stad liggen uitgestrekte rijstvelden, die worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes. Er zijn ook nog veel overblijfselen van Khmertempels te vinden.

6
dag 6

Het plattelandsleven van Battambang

Battambang

Vandaag leer je Cambodja echt kennen: samen met een gids trek je er vanaf tien uur de hele dag op uit. Het precieze programma is niet altijd te voorspellen en hangt een beetje van dag tot dag af. Wat kan er allemaal op het programma staan? Rijstpapier scheppen, rijstwijn stoken, sticky rice proeven, vispasta bereiden, The Killing Cave bezoeken, The Bat Cave bezoeken, miehoen maken, tempels en een authentiek Frans koloniaal huis bezoeken en een ritje met de bamboetrein! Echt een topdagje en op en top Cambodja!

7
dag 7

De geheimen van de Cambodjaanse keuken en naar Siem Reap

Battambang - Siem Reap

De khmerkeuken is fantastisch, dat zul je de voorbije dagen zeker al gemerkt hebben. De Cambodjaanse gerechten moeten dus zeker niet onderdoen voor de Thaise. Opdat je ook thuis nog lang zou kunnen terugdenken aan deze mooie reis, leer je vandaag een paar khmergerechten klaarmaken. De kookworkshop start om 9 uur. Eerst breng je een bezoek aan de markt waar de kok je wegwijs maakt tussen alle groenten, fruit en kruiden die je kunt vinden. Daarna mag je zelf aan de slag. En uiteraard mag je ook opeten wat je zelf hebt klaargemaakt. Deze activiteit is optioneel.
In de namiddag rijd je verder naar Siem Reap, dé bakermat van de tempels van Angkor! De rit duurt ongeveer 2 à 3 uur. Check in in het hotel en trek nog even de stad in. Siem Reap is drukke stad geworden, met een levendig nachtleven; Maar er zijn nog veel leuke restaurantjes waar het ook wat rustiger is om te zitten.

8
dag 8

Eindelijk, de tempels van Angkor!

Siem Reap

Tempels, tempels en nog eens tempels. Maar welke tempels! De mooiste die je ooit hebt gezien! Vandaag bezoeken jullie de binnenste tempelring, met onder meer Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm en Angkor Thom. Maar alle tempels zijn mooi en anders. Speel verstoppertje tussen de tempels, ga op zoek naar dieren in de reliëfs, … Geniet ervan!

9
dag 9

Nog meer tempels bezoeken? Of liever op ontdekking in de omgeving van Siem Reap?

Siem Reap

Vandaag hebben jullie een vrije dag. Maar wie wil, kan kiezen voor één van de optionele activiteiten. We vertellen er graag meer over in een persoonlijk voorstel.

10
dag 10

Als Tarzan door de jungle en vliegen naar Vietnam!

Siem Reap - Hanoi

Vandaag staan jullie alweer vertrekkensklaar voor een nieuw avontuur. Deze keer vlieg je naar Vietnam! Het land van de rijzende draak, tropische bossen, immens groene rijstterrassen, grillige kalkbergen, uitgestrekte stranden en verscholen dorpjes, maar ook van traditionele draagjukken, massaal veel fietsers en scooters, gevlochten rijsthoeden, bonte markten en kleurrijke bergvolkeren. Vietnam in de 21e eeuw is het Azië van weleer! En dat zul je in Hanoi meteen voelen. Bij aankomst in de luchthaven van Noi Bai word je opgewacht door onze gids en chauffeur (met een naambordje!) die jullie meteen naar het hotel brengt in the Old Quarter van de stad. Hier hebben de hotels geen zwembad, maar zit je midden in het Vietnamese leven vol kleine straatjes en street life. Hier eet je voor weinig geld op kleine plastic stoeltjes en kun je je meteen onderdompelen in die mooie Vietnamese straatcultuur.

11
dag 11

Het Hoan Kiem Lake, Vietnamees schrijven en het waterpoppentheater

Hanoi

Vandaag mag je plaatsnemen in een fietsriksja om Hanoi te gaan verkennen. Staan op het programma: the Old Quarter met de 36 straatjes, het Hoan Kiem Lake en de Tempel van de Literatuur. Daar leert de gids jullie ook enkele woordjes Vietnamees. Vraag hem zeker hoe je je naam schrijft in het Vietnamees! Daarna kun je je even opfrissen in het hotel en gaat het richting het huis van een waterpoppenkunstenaar die jullie helemaal zal inwijden in de waterpoppenkunst. Sommige reizigers denken soms dat het een activiteit is voor kinderen. Maar niets is minder waar. Het waterpoppenspel van Vietnam is meer dan 1000 jaar oud. Het ontstond in een periode van vrede en welvaart, wat betekende dat de mensen konden ontspannen en genieten van culturele festivals en tradities. Doordat rijstvelden vaak helemaal onderwater staan, maakten dorpelingen entertainment door in het diepe water te gaan staan ​​met de poppen boven het water. Destijds werden eenvoudige podia gebouwd rond overstroomde rijstvelden gericht op de poppenspelers die hun publiek entertainen. Nog altijd houden Vietnamezen van hun waterpoppenshows, maar dan nu in echte theaters. Omdat zo’n echte show nogal lang duurt en onbegrijpelijk is (want in het Vietnamees) is een bezoek aan de kunstenaar een ideale kans om met dit stukje cultuur kennis te maken. Hij maakt zelf poppen en heeft thuis ook een klein theater waar hij een voorstelling kan doen.

12
dag 12

Naar het paradijselijke Halong Bay

Hanoi - Halong Bay

Na het drukke Hanoi staat vandaag nog een hoogtepunt op jullie programma: Halong Bay, één van de bekendste natuurgebieden in Vietnam. De baai bestaat uit duizenden kleine eilandjes van kalksteenrotsen die hoog uit zee oprijzen. De meeste eilanden zijn onbewoond. Volgens een oude Vietnamese legende was er lang geleden een draak die in zee dook. Zijn staart steekt hier en daar nog boven water uit en dat zijn de eilandjes van de Ha Long baai. Al zijn er ook andere legendes. Vragen jullie het aan de gids? Geniet van de pracht van deze setting!

13
dag 13

Genieten op het water

Halong Bay - Ninh Binh

Lekker geslapen op de boot? Geniet nog even van het verfrissende ochtendbriesje en van het lekkere ontbijt op de boot. Daarna is het tijd om weer verder te varen en afscheid te nemen van Halong Bay. In de haven staat onze chauffeur en gids weer op jullie te wachten. Want vandaaruit gaat het naar het rustieke Ninh Bin!

14
dag 14

Het Vietnamese platteland van Ninh Binh verkennen

Ninh Binh

Ninh Binh is een vergeten paradijsje. Of misschien beter: een nog niet echt door het massatoerisme ontdekt paradijsje. Het stadje zelf heeft niet zoveel om het lijf, maar de omgeving errond is zeer beklijvend. Het Halong Bay van het vasteland, zo wordt Ninh Binh ook wel genoemd. Er is niets aan gelogen. Zo mooi Halong Bay is, zo mooi is Ninh Binh, met rijstvelden zover je kunt kijken. Het was in de tiende en elfde eeuw niet voor niets de thuisbasis van de keizers van Vietnam. Verscholen tussen het groen vind je er eeuwenoude pagodes die de pracht en de praal van het vroegere keizerrijk weerspiegelen. Het is heel makkelijk om de streek op eigen houtje te verkennen. Of je kunt heerlijk relaxen aan het prachtige zwembad. Het hotel heeft ook een Spa waar je terecht kunt voor massages en wellness.

15
dag 15

Chillen en met de nachttrein naar de keizerlijke stad

Ninh Binh - Hue

Maak er vandaag een relax dagje van. Je kunt zelf de omgeving van Ninh Binh verkennen als je dat gisteren nog niet hebt gedaan, of je kunt heerlijk relaxen aan het prachtige zwembad. Pas vanavond word je verwacht aan het treinstation van Ninh Binh en neem je de nachttrein naar de keizerlijke stad Hue!

16
dag 16

Vliegeren in Hue

Hue

Lekker geslapen in de trein? En welkom in Hue, de keizerlijke stad aan de oevers van de Parfumrivier. Hue is een druk stadje waar auto’s en vooral brommers kriskras door elkaar rijden. Maar vooral een stad met mooie architecturale pareltjes. Als je aankomt word je opgewacht door onze gids en chauffeur die jullie naar het hotel brengen. Tijd genoeg om je op te frissen, een beetje te chillen of een duik te nemen in het grote zwembad. Daarna komt onze gids jullie halen voor een bezoek aan een lokaal huis te gaan waar je leert hoe je … een vlieger maakt. Vietnamezen zijn dol op vliegeren. Zodra er een beetje wind staat zie je her en der vliegers door de lucht zoeven. Elk jaar worden zelfs heuse vliegercompetities georganiseerd. Als het weer het toelaat en er voldoende wind staat, kun je met jullie zelfgemaakte vlieger daarna naar de Ngo Mon Square, vlak voor de zuidingang van de Citadel om hem te laten vliegeren. Ambiance verzekerd!

17
dag 17

Als keizers op een troon in de Verborgen Stad

Hue

Vandaag op het programma: een bezoek aan de Citadel met de Burgerlijke Stad, de Keizerlijke stad en de Verborgen Purperen Stad. Een elegant complex van tempels, paleizen, vestigingsmuren, bastions en grachten dat dateert uit het begin van de negentiende eeuw. Het is een prachtige omgeving met veel ruimte zodat kinderen er ook helemaal in hun sas zijn. Ze mogen zich zelfs verkleden om even als ware emperors door het leven te gaan. Mocht de gids het vergeten, wijs hem er dan zeker op! En dan is er nog de Thien Mu Pagoda en een boottochtje in een drakenboot op de Parfumrivier.

18
dag 18

Door de Hai Van Pass naar Hoi An

Hue - Hoi An

Tijd om afscheid te nemen van de keizerlijke hoofdstad met nog een bezoek aan de graftombe van Khai Dinh. Daarna rijden jullie verder naar Hoi An, het stadje dat bijna in zijn geheel prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Van de zestiende tot achtiende eeuw was Hoi An een belangrijke havenstad waar handelaars vanuit China, Japan en Europa naartoe kwamen. Die handelaars hebben allemaal hun stempel gedrukt op de architectuur. De oude straatjes van Hoi An staan vol met Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, prachtige warenhuizen en Franse huisjes en winkelpanden.
Hoi An is vrij druk, maar als je door de mensenzee heen kunt kijken, ontdek je prachtige culturele pareltjes. Bovendien worden ’s avonds alle lichten in Hoi An gedoofd. Alleen kleurrijke lampionnen zorgen dan voor een feeërieke verlichting.

19
dag 19

Vietnamese heerlijkheden klaarmaken

Hoi An

Vandaag een heerlijk dagje: een workshop Vietnamees koken. Eerst naar de markt voor een kennismaking met het overaanbod aan Vietnamese groenten en fruit, kruiden en specerijen. Doe samen met de kok de nodige inkopen, want straks mogen jullie zelf aan de slag, met een heuse koksmuts als noodzakelijk attribuut. Na een korte rondleiding door de biologische moestuin van Tra Que Vegetable village waar je alles leert over de plaatselijke landbouw- en moestuinpraktijken, mag je zelf een paar heerlijke gerechten klaarmaken: ‘tam huu’, Hoi An spring rolls en de Vietnamese pannenkoekjes Banh xeo. Smakelijk! Daarna zijn jullie vrij.

20
dag 20

Chillen aan het strand

Hoi An

Geniet van de zee en het strand! Als je logeert in een hotel aan het strand, dan is dat sowieso heel makkelijk. Logeer je in een ander hotel, regel dan een taxi of een fiets en ga naar An Bang Beach, op vier kilometer van het centrum van Hoi An. Er zijn ook ligbedden en parasols te huur. Wel belangrijk: in december-januari kan het er winderig en koud zijn.

21
dag 21

Nog een laatste keer genieten en dan naar huis

Hoi An - Da Nang - Hanoi - Brussel

Geniet vandaag van jullie laatste uren in Vietnam. Duik nog even in het zwembad of ga nog eens langs de zee. Dan wacht een transfer naar de luchthaven van Da Nang, een binnenlandse vlucht naar Hanoi en de internationale vlucht huiswaarts. Fijne terugreis!

22
dag 22

Terug in België!

Brussel

Welkom thuis!

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden zoals aangegeven
 • Alle toegangsprijzen tijdens de tours
 • Engelstalige gidsen
 • Alle transfers zoals beschreven
 • Alle activiteiten zoals beschreven

Wat is niet inbegrepen?

 • De internationale* en binnenlandse vluchten
 • De activiteiten die als optioneel worden omschreven
 • De andere maaltijden en dranken
 • Fooien

(*Ook hiervoor kunnen we zorgen. Maar boek je liever zelf een vlucht online, dan kan dat zeker ook.)

Goed om te weten

 • Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas én een visum nodig voor Vietnam en Cambodja.
 • Vaccinatie tegen Hepatitis A, polio, tetanus en difterie wordt aanbevolen.
 • Er is geen malariarisico voor deze route. Informeer je bij je huisarts.