De Baboucheroute

Kennismaking met Marokko

8 dagen

Hoogtepunten

 • Slangenbezweerders en acrobaten bij Jema El Fna
 • Een koninklijke paardenkoets in Marrakech
 • Babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten in de medina
 • Heerlijke muntthee en zoete tajines
 • Het boerderijleven aan de voet van de Atlas
 • Met ezeltjes door de Dadesvallei
 • Op de hoge poten van … een dromedaris
 • Mysterieuze hennatattoos en Arabische woorden

“De Baboucheroute is een ideale kennismaking met Marokko. Je ontdekt Marrakech en de mooie streek aan de voet van het Atlasgbergte. Én een nachtje slapen in de Agafaywoestijn!”

In het kort toon deze route op de kaart

Route

Marrakech (3) · Agafay (1) · Takerkoust (3)

Duur

8 dagen, 7 nachten. Aanpassingen mogelijk.

Voor wie

Voor gezinnen met kinderen en tieners

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk door de korte afstanden en de leuke activiteiten

Accommodatie

Sfeervolle en authentieke accommodaties met veel couleur locale. Een riad, een tent, een boerderij.

Ideale reisperiode

Herfstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie.

Richtprijs (Wat is inbegrepen?)

€ 1.100 pp.

Dagprogramma

1
dag 1

Aankomst in Marrakech

Brussel · Marrakech

Welkom in Marokko! Al bij het openklappen van de deuren van het vliegtuig word je overvallen door allerhande indrukken: de geur, de warmte, de vochtigheid, de geluiden… Snuif ze op tot in het diepst van je vezels. Na het ophalen van de bagage word je opgewacht door de chauffeur van de riad waar jullie verblijven. Bij aankomst word je verwelkomd met een eerste glaasje muntthee. Neem je intrek in de kamers, ga eens rond snuisteren in alle hoekjes en kantjes van de riad. Wie wil kan na het diner nog eens afzakken naar het Jema El Fnaplein om op ontdekking te gaan. Druk, maar magisch! Slangenbezweerders, muzikanten, de vele eetkraampjes, de artiesten,… Het is een spektakel op zich. En jij bent het publiek! Geniet van de levendigheid – vooral ’s avonds – van dit magische plein.

2
dag 2

Rondrit met paardenkoets door Marrakech

Marrakech

Vandaag begint jullie Marrakech avontuur en word je opgehaald door de gids voor een ritje in een paardenkoets door Marrakech. Belangrijke halte: le Jardin Majorelle. Een paradijselijke oase met een indrukwekkende plantencollectie. Naast de sfeervolle waterbekkens vol vissen en waterschildpadjes zijn er tal van cactussen, bamboes, waterlelies, citroenbomen en palmen te zien. Daarna zijn jullie vrij. Wie gisteren nog niet afzakte naar het Djemaa El Fnaplein, kan dat vandaag nog doen.

3
dag 3

Ontdek de souks van Marrakech

Marrakech

Word langzaam wakker, geniet van jullie eerste Marokkaanse ontbijt en praat nog even na bij een glaasje muntthee. Om half tien word je opgehaald door de gids voor een privérondleiding door de souks: kleine smalle overdekte straatjes vol winkeltjes met stoffen, babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten. Je zult ogen en oren te kort komen. Misschien kun je ook even binnen gluren in een Marokkaans klasje of piepen hoe de Marokkaanse bakker brood bakt. Ook een ideaal moment om souvenirtjes in te slaan! In de namiddag kan je Marrakech nog verder ontdekken.

4
dag 4

Glamping in de Agafaywoestijn!

Marrakech · Agafay

Geniet deze voormiddag nog van Marrakech. Daarna is het tijd voor een nieuw avontuur: een nachtje slapen in de Marokkaanse Agafaywoestijn! Je vindt er geen zandduinen maar wel indrukwekkende maanlandschappen en prachtige vergezichten. Middenin dit bijzondere landschap ligt een intiem tentenkamp! Net als de berbers slaap je hier in een lichtgekleurde tent uit canvas. De tenten zijn erg ruim en comfortabel met een echt bed en een badkamer met een ecologisch toilet. In de vooravond ga je op stap met dromedarissen. Geniet van op de wiegelwaggelende rug van de dromedaris van de zonsondergang, terwijl in de ‘dining tent’ voorbereidingen worden getroffen voor het diner. Niet veel later, als de zon helemaal onder is en de hemel zich langzaam vult met heldere sterren, wordt er een smakelijke Marokkaanse maaltijd geserveerd. Geniet van deze unieke setting!

5
dag 5

Naar de boerderij van Takerkoust

Agafay · Takerkoust

Slechts een klein uurtje rijden (ongeveer 45 kilometer), maar een wereld van verschil. Jullie gaan verder naar Takerkoust, een dorp waar jullie de komende dagen verblijven. Jullie kunnen zich hier installeren en de boerderij verkennen. Maak kennis met de honden, katten, kippen, eenden, koeien, ezels en geniet van de citroen- en granaatappelbomen en het vele groen. In de namiddag zijn jullie vrij. In de vooravond staat ook nog een Arabische les op het programma. Diner ‘s avonds op de boerderij.

6
dag 6

Ezeltje laat je rijden…!

Takerkoust

Vandaag trek je alweer het mooie Atlasgebergte in. Niet op hoge poten deze keer maar de kinderen mogen plaatsnemen op de rug van een ezeltje. Volwassenen stappen te voet. Maar niettemin loont zelfs dat de moeite. Zoveel schakeringen rood, zoveel tinten groen, palmbomen en beekjes, citroen- en olijfbomen. Je zult met bewondering kijken naar de mooie natuur van Marokko. Geniet ook van de picknick die ze in het hotel klaargemaakt hebben voor onderweg. Meenemen tijdens de trekking: een rugzak voor de picknick, water, zonnebril, zonnecrème, zonnehoedje of -pet, fototoestel. En vergeet ook jullie stapschoenen niet. ’s Avonds dineren op de boerderij. Het je zin in een traditionele hammam, vraag dat dan zeker even op voorhand zodat ze die kunnen klaarmaken.

7
dag 7

Mmm lekker Marokkaans

Takerkoust

Na een fantastische reis wil je zoveel lekkers ook thuis nog eens op je bord kunnen toveren. Daarom mogen jullie vandaag zelf aan de slag om de kneepjes van de Marokkaanse keuken onder de knie te krijgen. Ga met de kokkin verse groenten plukken in de tuin en steek de handen uit de mouwen voor lekkere ‘salades marocaines’ en een heerlijke tajine. Uiteraard mag je alles nadien zelf opeten. Smakelijk! Daarna kunnen jullie nog leren hoe je op de traditionele manier een lemen huisje bouwt. Modderige handen gegarandeerd!

8
dag 8

Terug naar huis

Takerkoust · Marrakech · Brussel

Transfer vanuit Takerkoust  naar de luchthaven van Marrakech. Daar wacht het vliegtuig om jullie terug naar België te brengen. Prettige terugvlucht!

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle transfers (privé) zoals beschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Minitrek met ezeltjes
 • Les Arabisch schrijven
 • Hennatattoos
 • Hammamsessie
 • Kookworkshop
 • Dromedariswandeling in de Agafaywoestijn
 • Ritje met de koets door Marrakech
 • Bezoek Jardin Majorelle, Berbermuseum en Yves Saint Laurentmuseum met gids
 • Wandeling met gids door de souks van Marrakech
 • Bezoek aan de Medersa en Palais Bahia

Wat is niet inbegrepen?

 • De internationale vlucht (ook hiervoor kunnen we zorgen. Maar boek je liever zelf een vlucht online, dan kan dat zeker ook.)
 • De dranken en de andere maaltijden
 • Activiteiten die als optioneel worden beschreven
 • Fooien

Goed om te weten

 • Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas nodig.
 • Geen inentingen verplicht. Vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP wordt soms aangeraden. We raden aan om bij je huisarts langs te gaan.