olifant-icoon olifantroute-tekst
Easy going in Thailand
14 dagen

olifant-icoonEeuwenoude tempels
olifant-icoon Groene rijstvelden
olifant-icoonBoeddhistische offerrituelen
olifant-icoonTuk Tuks en lotusbloemen
olifant-icoonWord olifantenverzorger voor één dag
olifant-icoonZoektocht in het koninklijk paleis
olifant-icoonChillen op Krabi

In-het-kort-donkerblauw

Route: Ayutthaya (2) • Kanchanaburi (3) • Bangkok (1) • Nachttrein (1) • Krabi (4)

Duur: 14 dagen (vluchtdagen inbegrepen). Uitbreidingen mogelijk.

Voor wie: Voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Moeilijkheidsgraad: Zeer rustig tempo, weinig afstanden, makkelijke activiteiten. Deze reis biedt de ideale combinatie tussen relaxen en cultuur opsnuiven.

Accommodatie: Charmante en kleinschalige boetiekhotels met de nodige couleur locale. Altijd een zwembad, behalve in Bangkok.

Ideale reistijd: Kerstvakantie, paasvakantie, zomervakantie. Hou er rekening mee dat het af en toe eens hevig kan regenen als je in juli en augustus reist (regenseizoen).

Richtprijs: € 1.595 pp.

“De Olifantroute is de ideale Thailandroute voor wie het graag rustig aan doet, maar ook wil kennismaken met de Thaise cultuur en graag geniet van een paar dagen strand op het einde van de reis.”

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Internationale vlucht
Brussel • Bangkok

Dag 2: Welkom in Thailand!
Bangkok • Ayutthaya
Zodra de deuren van het vliegtuig open gaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoet komen, prikkelen al je zintuigen. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje!) die jullie met een taxi naar Ayutthaya brengt. We kiezen er heel bewust voor om niet meteen in het drukke Bangkok te logeren maar eerst even tot rust te komen en aan te passen aan het nieuwe uur in het veel rustiger Ayutthaya. De rit duurt ongeveer een uurtje. Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. Eetstalletjes, rijstvelden, tuk tuks,… je ziet ze al allemaal de revue passeren. Vandaag is sowieso een rustig dagje om te bekomen van de vlucht en te wennen aan het tijdsverschil. Als je dat niet wil, hoef je er vandaag niet meer op uit want in het restaurant kun je ook terecht voor een eenvoudige lunch/diner. Wil je graag nog naar de stad dan kan dat natuurlijk ook. In het hotel regelen ze graag een tuk tuk of een taxi.

Dag 3: Boeddhistische offerrituelen in Ayutthaya
Ayutthaya (B, L)
De jetlag zit nog in je kleren waardoor je wellicht niet vroeg wakker bent. Absoluut geen probleem. Neem rustig de tijd om wakker te worden en te ontbijten. Pas om tien uur komt een tuk tuk jullie halen voor een bezoek aan de eerste Thaise tempels. Om het zo leuk mogelijk te maken kiezen we voor een combinatie van fietsen en vervoer per boot. Geniet van het bezoek aan de Wat Yai Chai Mongkol, zoek het boeddhahoofd bij de Wat Mahathat en ga op verkenning bij de Wat Phra Sri Sanphet. De gids maakt jullie tegelijkertijd wegwijs in de boeddhistische rituelen. Olie gieten, stokjes schudden, kaarsjes branden, bloemen offeren… Allemaal om volgens de boeddhisten geluk af te dwingen. Na deze tocht keer je moe maar voldaan terug naar het hotel waar het zwembad uitnodigend wacht.

Dag 4: Transfer naar Kanchanaburi en bridge on the river Kwai
Ayutthaya • Kanchanaburi (B, L)
Om negen uur staat een taxi met gids klaar om jullie in ongeveer drie uur tijd naar Kanchanaburi te brengen. Onderweg zie je talloze eetstalletjes, rijstvelden, reigers, tempeltjes, heuvels in de verte… Je passeert ook tal van exotische fruitstalletjes. Na een korte lunch mag je aan boord van de beruchte ‘Death Railway Train’. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde ‘bamboeviaduct’ voortbeweegt. Hou zeker je camera klaar want je kunt hier heel spannende foto’s maken. De trein is nog heel traditioneel, zonder airco en met houten banken. Je waant je een heel eind terug in de tijd. Na de treinrit kun je in Kanchanaburi inchecken in een hotel dat drijft op het water!

Dag 5: Word mahout voor één dag!
Kanchanaburi (B, L)
Vandaag is een heel speciale dag! Jullie bezoeken Elephant’s World, een rust- en verzorgingstehuis voor oude en zieke olifanten. Het motto van de organisatie: de olifanten hebben veertig jaar of meer voor de mensen gezorgd, het is tijd dat de mensen voor de olifanten zorgen. Je mag dus een hele dag aan de slag als volwaardige olifantenverzorgers. Je mag hen voederen, masseren met modder, de olifantenlunch klaarmaken, bananenbladeren gaan kappen, enz…. Maar dé apotheose wordt absoluut de wasbeurt in de rivier! Wie durft mag zelfs mee zwemmen en onder en boven water gaan met de reusachtige tientonners.

Dag 6: Chillen of naar de watervallen
Kanchanaburi (B)
We hebben deze dag bewust nog niet ingevuld. Sommigen zullen liever een dagje chillen aan het zwembad, terwijl anderen er graag nog eens op uit trekken. Er zijn verschillende excursiemogelijkheden. Eén van de aanraders zijn de Erawanwatervallen, op ongeveer zeventig kilometer van Kanchanaburi. De waterval bestaat uit zeven verdiepingen. Tussen de eerste en de laagste verdieping ligt een afstand van 1,5 kilometer. Je zult er zeker niet alleen zijn, de plaats wordt druk bezocht door toeristen, maar ze is wel spectaculair. En hoe hoger je gaat, hoe rustiger het wordt. Er zitten ook kleine visjes in het water die met veel plezier aan je tenen komen kriebelen. In het park lopen ook veel aapjes rond. Oudere kinderen of wie graag wat meer avontuur opzoekt, zullen misschien liever op een bamboevlot of een kajak de Kwairivier afvaren. Dat kan ook. Geef het gerust aan wat jullie willen. Ter plaatse regelen is ook geen probleem.

Dag 7: Transfer naar Bangkok
Kanchanaburi • Bangkok (B, L)

Geniet nog heel even van het plattelandsleven, van de rust aan de rivier of bij het zwembad want na het ontbijt rijd je al weer verder naar Bangkok. De wegen zijn heel goed dus het gaat ook goed vooruit. En alle Thai zullen jullie met hun eeuwige glimlach toezwaaien. Geniet van het welkomstdrankje in het hotel, pak je spullen uit en neem even een kijkje bij het zwembad op het dak van het hotel. Laat de indrukken van Bangkok op je afkomen.

In de namiddag kunnen jullie ervoor kiezen om een fietstocht te maken. Het klinkt misschien ongewoon maar fietsen in Bangkok is een unieke belevenis. Je rijdt door de achterstraatjes van Chinatown, smalle steegjes, markten, langs tempels en andere bezienswaardigheden. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok en je vragen zijn daarbij van harte welkom. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Vanuit de stad steek je dan per klongboot de Chao Phraya Rivier over naar Thonburi. Een rustigere stad waar je ook het lokale leven ervaart.

Of liever een food tour? Deze tourmaakt van jullie binnen enkele uren een expert in Thais eten! We nemen jullie mee om de geweldige smaken te ervaren. De food tour combineert heerlijke eten met off-the-beaten sightseeing. Het is een heerlijke en leuke manier om Bangkok te verkennen, net als een echte local.

Dag 8: De highlights van Bangkok
Bangkok (B, L)
Bangkok is een drukke stad. Maar Thailand verlaten zonder een glimp op te vangen van deze metropool is not done. Met een gids die jullie wegwijs maakt in de wirwar van straatjes wordt het echter piece of cake. Breng een bezoek aan het mooie Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Voor de kinderen werkten we een heuse zoektocht uit: wie vindt de 112 goudkleurige garduda’s? En wat zijn garuda’s? Welke kleur heeft het kleine beeldje in de Wat Phra Keo? En uit welk materiaal is het gemaakt? Welke mythologische figuren kun je ontdekken in de Ramakiengalerij, enz…? Je maakt ook nog een mooie tocht met een longtailboot op de klongs om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien.

Dag 9: Naar Krabi!
Bangkok •  Krabi (B)
Geniet nog van een lekker ontbijt en maak jullie dan klaar voor de vlucht naar Krabi. De volgende dagen kunnen jullie vrij invullen: zwemmen, snorkelen, wandelen, watervallen bezoeken, een jungletrektocht doen, eilandhoppen, kajakken, …

Dag 10-11-12: Chillen op Krabi
Krabi (B)
De volgende dagen kunnen jullie vrij invullen. Geniet van het strandleven!

Dag 13: Transfer naar Bangkok en internationale vlucht naar Brussel
Krabi •  Bangkok •  Brussel (B)
Vandaag zit jullie reis er helaas op. Je wordt opgepikt om naar de luchthaven van Krabi te gaan. Je vliegt naar Bangkok om daar in te checken voor de internationale vlucht terug huiswaarts. Prettige terugvlucht!

Dag 14: Aankomst thuis!
Brussel
Welkom thuis!

Richtprijs Olifantroute
€ 1.595 pp.

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen op basis van twee kamers
Maaltijden zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Alle transfers (behalve de ferry’s) zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven in het programma

 Op verkenning bij de tempels van Ayutthaya met gids
• Initiatie boeddhistische offerrituelen
• Treinrit Bridge on the river Kwai
• Dagje als olifantenverzorger aan het werk
• De highlights van Bangkok
• Zoektocht bij het Koninklijk Paleis
• Chillen op een Thais eiland

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
Binnenlandse vlucht Krabi – Bangkok (indien van toepassing)
De dranken en de niet-vermelde maaltijden
De activiteiten die als optioneel worden beschreven
Fooien

Goed om te weten
• Voor reizen naar Thailand hebben zowel volwassenen als kinderen een internationale reispas nodig. Een visum is niet nodig.
• Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en soms buiktyfus worden aangeraden.
• Er is beperkt malariarisico voor deze route. Meer info bij je huisarts.