Dag Sylvie,
We zijn net terug thuis. Wat een fantastische reis!!! Perfect georganiseerd, echt alles verliep zoals in jullie boekje beschreven. En qua ervaring was het ook geweldig. We hebben dingen gedaan die we op eigen houtje nooit zouden bedacht hebben, maar waardoor we Cambodja wel veel intenser beleefd hebben. In Bangkok is er rechtover het hotel een massage en beauty salon, een voetmassage na zo’n lange reis deed deugd. En onze nagels waren netjes de rest van de reis … De gids van de eerste dagen was al de perfecte kennismaking, een heel vriendelijke man met heel veel, vaak trieste, persoonlijke verhalen die ons direct ondergedompeld heeft. Hij raadde ons in Battambang ook het restaurant de White Rose aan, echt goed! In Pnom Penh zijn we ook gaan eten in Titanic Restaurant, echt super, heel mooi kader naast de rivier, lekker en betaalbaar. In de jungle was het avontuur net iets groter dan verwacht door de vele regenval, daar hebben we iets om over op te scheppen… En Koh Mak was inderdaad een geweldige afsluiter!
Nog eens enorm bedankt en voor ons volgende avontuur denken we zeker direct terug aan jullie.  Groetjes,
Familie Van Den Eede – Van Damme, Tuk Tukroute Thailand/Cambodja, juli 2017

Dag Marie,
Het was een fijn avontuur en we hebben er alle drie van genoten. Yvan was een super goede gids, heel erg betrokken ook. Alle activiteiten waren eigenlijk leuk. De kanotocht in Phuket in en rond de grotten was erg leuk. Het regende die dag echter zo veel … dat het er eigenlijk ‘over’ was … maar daardoor kreeg het ook een apart tintje. Drijfnat waren we. De ‘olifantenwandeling’ stak er voor Cédric ook bovenuit (en per extensie dan ook voor ons 😉 ).Hotels waren prima,  steeds in stijgende lijn. Wat jullie reisgids betreft: fijn dat we die hadden, zo konden we Cédric verplichten zijn dagboek in te vullen en telkens een aantal zinnen neer te pennen. Steekt goed in elkaar, (hoewel Cédric’s interesse elders lag 😉
Dingen die beter konden? Nee, eigenlijk niet. Ook de transfers waren wel interessant. En hoewel drie uur in de auto zitten soms wel lang duurde, was het toch de moeite om op deze manier ‘wat van het land te zien’. Alleszins heel erg bedankt voor de uitstekende organisatie en wie weet nog eens tot een volgende keer. Vele groetjes,

Dag Sylvie, Gezinsvakanties
Wij hebben een ongelooflijke fantastische huwelijksreis achter de rug met veel afwisseling. De hotels: prachtig en uniek; de gidsen: vriendelijk en behulpzaam, het vervoer comfortabel en het eten: lekker. Goed ontvangen bij en door de lokale reisagenten. De kinderen hebben alle spelletjes in jullie reisgids opgelost en wij hebben hem gebruikt om hen bepaalde zaken te verklaren. In Bangkok was het zodanig warm dat we de vragen niet allemaal hebben opgelost. Verder was het in de meeste hotels kalm waardoor wij het zwembad voor ons alleen hadden. Wij hebben ook geen paraplu’s of regenjassen nodig gehad. In de jungle hadden we geluk, het was al 2 weken aan het regenen en juist als wij er waren, scheen de zon. De bloedzuigers hadden het hier wel op ons gemunt. Zelfs met lange broeken aan en in de kousen gestopt, waren ze erin geslaagd ons te belagen. Met mooie zuigplekken op onze benen als gevolg. J Maar kort samengevat was het een supervakantie waar we veel gezien en geleerd hebben. Ik zou al opnieuw willen vertrekken.

Groetjes,

Beste Sylvie,
We zijn sinds vorige week terug van onze schitterende reis. Zoals iedereen ons vooraf vertelde is Thailand inderdaad een fantastisch land ! We hebben genoten van elk moment en de tijd is voorbij gevlogen, het was véél te kort ! Ook de familie Mathys is één en al lof over de reis. Daar zijn onze duizenden foto’s het bewijs van ! Gezinsvakanties
Groetjes,

Hallo Marie en Sylvie,
We hebben weer kunnen genieten van een heerlijke zomervakantie-reis! Portugal heeft ons aangenaam verrast: het is inderdaad ook een prachtig land: gezellige stadjes, de prachtige kloosters en gebouwen, de grotten, de dinosaurus-sporen, de zee met heerlijke stranden, de vriendelijke mensen, het lekkere eten, …, we hebben het allemaal gehad.
Het allerleukste vonden we het tegelschilderen, de echte souvenirtjes: heerlijk! Het koken was veel minder uitdagend dan in Bali en ook het bezoek aan de bakkerij in Belem was kort en snel voorbij maar de pasteitjes smaakten wel super lekker.
De hotels waren leuk uitgekozen, elk met hun eigen sfeer: de jeugdherberg in Lissabon was een creatieve verblijfplaats (de kaneelpannekoekjes waren inderdaad lekker), casa dos matos was zeer rustig en ontspannend, ideaal na de drukke stad; het meest genoten we van de verblijfplaats in Azeitao: we kregen een interessante rondleiding op het domein en genoten van het ontbijt en (Wilfried en ik dan) van de heerlijke wijn. We waren blij met jullie keuze om de tuinen van Monserrate te bezoeken samen met het paleis; de hele streek is zeer knap maar heel toeristisch met lange wachtrijen. Verder werden we ook zeer goed opgevangen door Fernanda wanneer dat nodig was. We hebben weer heel veel nieuwe en mooie ervaringen in onze rugzak meegebracht en genieten zeker nog na van de Portugal-reis.
Bedankt voor de goede organisatie, voor de interessante boekjes, voor de zo persoonlijke toiletzakjes… Het blijft steeds leuk om met jullie erop uit te trekken (we hopen dat we dit nog wel eens kunnen doen!)
Vele lieve drukke schoolgroetjes (wij houden meer van vakantie-groetjes en tellen dus weer af naar de volgende vakantie 😉

Hey Sylvie, gezinsvakanties
De reis was echt super, het land en de mensen prachtig !Ik voelde mij daar alsof ik aan een batterij gelegd was om op te laden: zoveel indrukken, mooie omgeving, warme en hartelijke mensen, beklijvende emoties bij the Killing Fields, gesprekken over de politiek daar, en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Persoonlijk vond ik Battambang heel leuk, kleinschaliger maar mega gezellig. Ook de gidsen waren daar top : Mister Tin en zijn dochter Leak. Het contrast met Siem Reap vond ik enorm: heel toeristisch. Koh Kong was een echte belevenis; het onthaal door Ann is heel persoonlijk. Super plaatsje om te verblijven.
Wij hebben niets negatiefs te melden. Julie was precies een “local”, direct vertrouwd en op het gemak; zij wordt een echte wereldburger, denk ik. Het schrijven van de naam vond ze ook super. In Thailand hebben wij zelf nog een olifantentocht gedaan en nadien mocht Julie de olifant wassen in de rivier. Dat vond ze schitterend! Als we weg gingen uit Koh Kong weende ze; zo leuk vond ze het daar met haar Cambodjaans vriendje! Niets dan lof dus. Ik zou zeggen: dat jullie gamma aan bestemmingen maar snel uitbreidt. 🙂
Tot …

Dag Marie,
Het was een echte droomreis, alles is heel vlot verlopen. Ook de kinderen vonden het super, vooral de dolfijnen, het raften en het snorkelen. Het was een goed programma met een goede afwisseling tussen sportieve activiteiten en het bezoeken van tempels,… Vooral Fien heeft haar reisgids uitvoerig gebruikt in de mooie rugzak! Ivm Sidemen: De fietstocht + het vliegeren was super, zo kwamen we in contact met de lokale bevolking en zagen Bali op een andere manier. De lunch bij de familie zullen we nooit vergeten, we zijn daar heel hartelijk onthaald en kunnen ons nu een voorstelling maken van het leven van de Balinezen. Het waterpaleis was heel leuk, het was daar heel rustig, weinig toeristen. Van de vleermuistempel hadden we meer verwacht, maar we zijn blij dat we het gezien hebben. Het Samanvaya Hotel was prachtig, we sliepen half buiten en dat was een heel leuke ervaring. We willen Bali aan iedereen aanraden, we zijn blij dat we ook Oost-Bali hebben ontdekt. In Bali kom je helemaal tot rust en het is er niet druk, de mensen zijn vriendelijk en stralen ‘zen’ uit, het was een stressvrije vakantie!Bedankt voor de goede organisatie van deze droomreis! Groetjes,

Dag Marie,
De reis is super goed meegevallen, boven de verwachtingen zelfs. Natuurlijk heeft dat in de eerste plaats te maken met de aard van de bestemming (algemene sfeer, rustige en drukkere hoekjes, vriendelijke mensen, nooit zorgen over veiligheid, bountykusten,…). Maar het programma was een uitstekende mix van rust en rush, genoeg variatie. Alles zat goed in elkaar. De duur van de verblijven op elke locatie was ideaal, het vervoer was zeer goed geregeld (kleine wijziging in uurregeling van de fastboat naar Gili werden zeer goed gecommuniceerd en opgevangen door jullie lokale correspondent), chauffeurs waren meestal netjes op tijd, de extra activiteiten waren eveneens goed: ik herinner me vooral de fietstocht (een aanrader omdat je de dingen vanuit een ander perspectief ziet, we bezochten een schooltje en een hanengevecht), de kookworkshop in Ubud was zeer goed (grappige kokkin bovendien) en het snorkelen in Pemuteran was zowel schitterend qua locatie als professioneel qua omkadering (Bali diving academy). De accommodatie was ook steevast super, ook al waren er verschillen tussen glamour en landelijk. Over de algemene kwaliteit, netheid, vriendelijkheid van het onthaal hebben we geen enkele nare herinnering. Gili Air was ook echt een meerwaarde bovenop de troeven van Bali. Het was voor ons een ideale afsluiter. En de trip met de fastboat was een super ervaring voor de kids. Bali Bird park vonden we een leuke uitstap, relatief duur naar Balinese normen maar zeker een aanrader, netjes onderhouden en goed verzorgde dieren, mooie vogelshow. Ook een goede afwisseling tegenover de drukte van Ubud, want dat was toch wel een heksenketel.
Deze reis heeft ons alvast doen beseffen dat we niet te lang moeten wachten met een volgend avontuur. Da’s misschien wel nog de prettigste ervaring!