De Hipporoute

Magisch Tanzania

11 of 14 dagen

Hoogtepunten

 • Op zoek gaan naar The Big 5
 • Springen en zingen met de Masai
 • Picknicken onder het goedkeurend oog van zebra’s en giraffen
 • Tarzan spelen in een mangrove
 • Djambo djambo zingen met de Tanzanianen
 • Fietsen langs landelijke dorpjes
 • Smullen van de kookkunsten van de Afrikaanse mama’s
 • Chillen aan de exotische kust van Zanzibar
 • Genieten van een ‘sundowner’ met de Kilimanjaro op de achtergrond

“Safari's en nationale parken, een arsenaal aan wilde dieren, schitterende bergen, een fascinerende cultuur, en dat allemaal in combinatie met paradijselijke stranden.”

In het kort toon deze route op de kaart

Route

Arusha (1) · Tarangire (1) · Lake Manyara (1) · Ngorongoro (2) · Serengeti (1 + 2) · Zanzibar (3)

Duur

11 of 14 dagen (aanpasbaar)

Voor wie

Voor gezinnen met kinderen, tieners en jongvolwassenen

Moeilijkheidsgraad

Voor alle leeftijden!

Accommodatie

Combinatie van lodges, tented lodges, campings en een exotische plek, afhankelijk van je keuze. Wil je graag meer luxe, laat het dan zeker weten.

Vervoer

Privévervoer met Engelstalige chauffeur/gids voor het safarideel

Ideale reisperiode

De beste reistijd voor Tanzania zijn de maanden december, januari, februari en juni, juli, augustus, september. Best dus in de kerst- of de zomervakantie. Zo vermijd je de regenseizoenen, al kan de grens tussen droog- en regenseizoen tegenwoordig variëren.

Richtprijs (Wat is inbegrepen?)

Tussen € 4.000 en € 5.000 pp., afhankelijk van het type accommodatie

Dagprogramma

1
dag 1

Welkom in Tanzania!

Brussel · Kilimanjaro

Jambo! Welkom in Tanzania! Een ander werelddeel, nieuwe geuren en kleuren. Laat je overweldigen door alle nieuwigheden! Op de luchthaven staat jullie privéchauffeur met privéauto alvast klaar. Hij zal met jullie overlopen wat je de komende dagen allemaal zult beleven. Hij is goed opgeleid en heeft veel kennis van dit prachtige land met al zijn fauna en flora, dus al je vragen die je tijdens de reis hebt, mag je gerust op hem afvuren.
Hij brengt  jullie naar jullie eerste stopplaats. Geniet met volle teugen van een lekker diner!

2
dag 2

Naar Tarangire

Arusha

Na een ontspannen ontbijt begin je de reis naar Tarangire National Park voor game drives in de Elephant Playground. Neem het landschap in je op en bewonder het leven van de Masai bevolking die daar woont samen met hun kuddes. Als je geluk hebt, kan je zelfs wilde dieren spotten zoals wildebeesten, zebra’s en flamingo’s. Wie heeft ze gezien?
Van zodra het begint te schemeren, wordt er een gezellig kampvuur gemaakt waar jullie al jullie eerste indrukken nog eens met elkaar kunnen delen. Geniet ervan!

3
dag 3

Van Tarangire naar Lake Manyara

Tarangire · Lake Manyara

Tarangire National Park is een niet zo bekend park, geheel onterecht! Met de 550 verschillende vogelsoorten is het ideaal voor vogelliefhebbers. Sterker nog, nergens anders in Oost-Afrika zal je zoveel verschillende vogelsoorten in een gebied vinden. Het landschap van Tarangire is divers, van de met baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moerasgebieden. De levensader van het park is de Tarangire Rivier, zelfs in het droge seizoen levert deze nog de mogelijkheid voor de dieren om te drinken omdat olifanten gaten graven in de rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen. Daarvan profiteren ook de andere dieren. Behalve de grote kuddes olifanten staat het park ook bekend om zijn grote kuddes buffels, als die met zijn allen in beweging komen voel je de grond letterlijk trillen! Ook veel andere grazers zoals impala’s, gazelles, zebra’s en gnoes kom je tegen in het park. De kleine vrolijk gekleurde love birds en de kleine klipdassen staan in schril contrast met de grote olifanten, maar ze zijn even puur en magisch. En uiteraard zijn er ook leeuwen.

4
dag 4

Cultuur en avontuur

Lake Manyara

Na het ontbijt rijden jullie naar Mto Wa Mbu Village waar je ondergedompeld zult worden in de cultuur van de Masai. Jullie bezoeken een traditionele village van de Masai en een bananenplantage.  Hier kan je proeven van bananenbier. Nadien wordt het smullen van een traditionele lunch. Na dit lekker intermezzo, gaan jullie de actieve tour op! Mountainbike time! Spring op die fiets en geniet van dit sportieve tochtje in een adembenemend landschap. Op het einde van de middag rijden we naar de volgende accommodatie, een prachtige kampplaats gedomineerd door een gigantische baobab. Je hebt er een uniek zicht op de omgeving. Of logeer je bij het charmante Isoitok Manyara tented camp. Het kamp ligt in een rijke, wilde savanne bush locatie op een hoogte van 1075 meter boven zeeniveau. Isoitok Camp Manyara is niet alleen een prachtig kamp, Isoitok heeft iets bijzonders! Het biedt een unieke cultuurbeleving en een echte blik achter de schermen van de Masaicultuur. Een prachtige locatie met een onvergetelijk en adembenemend uitzichtpunt over Lake Manyara. Je kan hier altijd een begeleide wandeling met een Masaigids maken naar dit viewpoint is echt aan te raden, vraag er zeker naar! (apart ter plaatse te regelen). Geniet alvast van een overheerlijk diner onder de Afrikaanse sterrenhemel.

5
dag 5

Naar de Ngorongoro krater

Lake Manyana · Ngorongoro

Vandaag een nieuw hoogtepunt! De Ngorongorokrater! Ngorongoro is de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld. Het is één van de wereldwijde natuurwonderen. ’s Ochtends word je naar de Ngorongoropoort gebracht en daal je af naar de krater voor game drives. Er leven 25.000 grote zoogdieren in het park, zelfs zwarte neushoorns. Geen giraffen want die kunnen met hun lange poten de hellingen niet op en af.

6
dag 6

Van Ngorongoro naar de Serengeti

Ngorongoro · Serengeti

Na het ontbijt rijden jullie opnieuw naar de Ngorongorokrater en dalen jullie af tot op de bodem van de krater voor een safari. Het is één van de meest bijzondere plekken ter wereld om te bezoeken. Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). De grootste kans om een zeldzame zwarte neushoorn te zien, is in Lake Magadi. Wie weet hebben jullie vandaag geluk ! In dit grote meer zal je ook veel flamingo’s zien die baden in de zoetwaterpoeltjes terwijl de nijlpaarden verkoeling zoeken na hun nachtelijk graasuitstapje. In het Leraibos eten de olifanten met gigantische slagtanden van de bomen, over de vlaktes grazen gnoes, zebra’s, gazelles etc. Leeuwen zoeken graag de schaduw op, soms wel eens van de wagens. Het wild hier en het imponerende landschap in de krater is een overweldigende ervaring.
In de middag volgt de transfer naar de Serengeti.

7
dag 7

De magische Serengeti

Serengeti

Word wakker in de vroege ochtend en geniet van een heerlijk ontbijt. De chauffeur staat voor jullie klaar om jullie al het moois van het park te laten zien.  Serengeti National Park is een van de beroemdste en indrukwekkendste wildlifeparken van Afrika. Veel wildlife zoals olifanten, giraffen, zebra’s, en buffels.  En als je geluk hebt, kan je ook de cheeta, het luipaard, de neushoorn en het nijlpaard spotten. Ook het kleine wilde leven komt hier tot leven, zoals vogels en hagedissen. De naam Serengeti komt van het Masai woord Siringiti, ‘uitgestrekte vlakte’. Een uitgestrekt landschap met als enige onderbrekingen de dieren, bomen en de kopjes (rotsformaties). Ten tijde van de grote trek (ook wel de migratie genoemd) zien deze vlaktes letterlijk zwart van de dieren, gnoes en zebra’s, die op zoek naar goede graasgebieden en water deelnemen aan een van de grootste migraties van zoogdieren ter wereld. Het is altijd lastig te voorspellen waar de migratie van de duizenden wildebeesten en zebra’s precies plaatsvindt. De dieren volgen de regens en daarmee de jonge sappige grassen. Als het eerder of later regent heeft dat invloed op de migratie. Je kan je voorstellen dat predators als leeuwen en cheeta’s de migratie op de voet volgen op zoek naar een lekker maal. Dat maakt de migratie zo spectaculair om mee te maken.
Serengeti National Park heeft echter veel meer te bieden dan de grote trek. De uitgestrekte vlaktes zijn uitermate geschikt als jachtgebied voor het snelste zoogdier op aarde: het jachtluipaard. En wat dachten jullie van de grote aantallen nijlpaarden in één van de poelen in het park? Of laat jullie charmeren door de acrobatische trucs van de vervet monkeys of bavianen. Giraffen die sierlijk over de vlaktes bewegen of met hun lange (en ruwe!) tong de blaadjes van de boom trekken, de sierlijk vlucht van de gieren, en de stuk minder sierlijke wijze waarop ze zich op een karkas storten om de door de leeuwen achtergelaten resten te verorberen! Kortom een super dag vol wild en met geweldige indrukken.

8
dag 8

De grote tek?

Serengeti

De hele dag kun je wild bekijken en hopelijk ben je getuige van de oversteek van gnoes. Ga op pad met een lunchpakket of keer terug naar het kamp voor een warme lunch gevolgd door game drives in de namiddag.

De beste reistijd en plekken voor de Grote Trek? Grofweg kun je zeggen dat de maanden mei t/m september de beste maanden zijn om de echte actie in Grote Migratie te aanschouwen. De beste plekken zijn dan het midden (Moru Kopjes, Seronera) en noorden (Grumeti) van de Serengeti (mei/juni/juli) of de Masai Marain Kenia, met name het gebied rond de Mara rivier, de Talek rivier en de Sand rivier (juli t/m september). In december kun je de honderdduizenden wilde dieren aan zien komen in het zuidoosten van de Serengeti, de omgeving rond de Ngorongoro Krater. In mei kun je op het zuidelijkste punt van de Serengeti de start van de Grote Trek naar het noorden zien.

9
dag 9

Naar Zanzibar

Serengeti · Zanzibar

Na het ontbijt word je naar de Kogatende airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Onderweg geniet je van een laatste safari in het park. Bij aankomst op Zanzibar heb je een transfer naar het hotel.

10
dag 10

Chillen op Zanzibar

Zanzibar

Je kunt de komende dagen genieten van de rust aan het strand of het zwembad van of op verkenning gaan op het eiland. Kuier door de historische stad Stone Town, maak kennis met de vele specerijen in één van de kruidentuinen of breng een bezoek aan Jozani Forest, de enige plek ter wereld waar de rode colobusapen wonen.

11
dag 11

Dolce farniente op Zanzibar!

Zanzibar

Dolce faniente!

12
dag 12

Terug naar huis

Zanzibar · Brussel

Vandaag word je opgepikt door de chauffeur en naar de luchthaven gebracht. Hier neem je afscheid van Tanzania. Prettige terugvlucht en welkom thuis!

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle transfers zoals beschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven in de offerte
 • Alle activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Alle National Park Entry Fees / Camping Fees / Ngorongoro Crater Fees / Conservation Fees
 • 4×4 Safari vehicle
 • Engels spekende chauffeur gids
 • Alle kampeer materialen (+ kussen en matje) –
 • Full board safari
 • Excursies zoals beschreven
 • Flying doctors rescue verzekering
 • 2 liter gebotteld water p.p.p.d terwijl op safari
 • Alle airport transfers
 • Binnenlandse vlucht Serengeti Seronera Airstrip – Zanzibar (15 kilo bagage limiet pp, meerbagage mogelijk tegen 5,- USD per kilo

Wat is niet inbegrepen?

 • Overige maaltijden / dranken / snacks
 • Optionele activiteiten / excursies
 • Persoonlijk uitgaven
 • Fooien
 • (Internationale) vluchten
 • Airport Taxes / Visa
 • Activiteiten die als optioneel worden beschreven

Goed om te weten

 • In Tanzania hebben zowel volwassenen als kinderen een internationaal paspoort (reispas) nodig dat nog zes maanden geldig is bij terugkomst. En je hebt ook een visum nodig dat je makkelijk online kan aanvragen.
 • Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio, ca. 10 jaar geldig), Hepatitis A en gele koorts worden aangeraden.
 • Malaria komt ook voor in Tanzania. Meer info op www.wanda.be. Of raadpleeg je huisarts.