kurkuma-icoon kurkumaroute-tekst
De geheimen van Kerala
9 dagen

kurkuma-icoon Een houseboat op de backwaters
kurkuma-icoon Wilde olifanten in de jungle
kurkuma-icoon Thee plukken tot de rugmand vol is
kurkuma-icoon Vissen met Chinese visnetten
kurkuma-icoon De geheimen van de keuken van Kerala
kurkuma-icoon Malayalam leren in een dorpsschooltje
kurkuma-icoon Kanoën langs de kanalen van Kumarakom
kurkuma-icoon Trommelen op een ‘tabla’
kurkuma-icoon De rollende ogen van de Kathakalidansers
kurkuma-icoon Een ayurvedische massage
kurkuma-icoon De stranden van Kovalam

In-het-kort-oranje
Route: Cochin (1) • Munnar (2) •  Thekkady (1) •  Kumarakom (1) •  Houseboat (1) •  Kovalam (2)
Duur: 9 dagen (inclusief vluchtdagen). Uitbreiding mogelijk.
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.
Moeilijkheidsgraad: Relatief gemakkelijk, maar intensief
Accommodatie: Charmante en karaktervolle hotels met veel couleur locale en een zwembad.
Vervoer: Privé-vervoer, AC minivan met chauffeur
Ideale reisperiode: Herfst-, kerst-, krokus en paasvakantie. Zomervakantie kan ook, maar hou er rekening mee dat het dan warm en vochtig kan zijn door de moesson.
Richtprijs:
Paas-, herfst- en krokusvakantie: € 1.760 pp.
Zomervakantie: € 1.605 pp.

“Kerala is het paradijs van India. De backwaters, de stranden, de jungle, … ideale ingrediënten voor een topreis!”

Dagprogramma-tekst-beige
Dag 1: Internationale vlucht naar Cochin
Brussel • Cochin
Namaste! Welkom in Kerala! Met haar uitgestrekte palmbossen, backwaters, houseboats, specerijen, stranden en Ayurvedamassages het paradijs van India. Een fascinerende wereld waar je je de volgende dagen volledig in kunt onderdompelen. Als je aankomt in de luchthaven van Cochin word je opgehaald door onze Indische collega. Van daaruit gaat het naar het hotel in hartje Cochin. Meestal komt de vlucht in Cochin laat aan, waardoor er niets meer op het programma staat. Vanaf morgen vliegen jullie er helemaal in.

Dag 2: Naar de thee- en koffieplantages van Munnar
Cochin • Munnar (B, L, D)
Goeiemorgen Kerala! Lekker geslapen? Klaar om Kerala ten volle te beleven? Na een laat ontbijt rijd je vandaag verder naar het vissersdorpje Kumbalangi. Onderweg kun je alvast het mooie landschap voor het eerst echt bewonderen. In Kumbalangi mag je aan boord van een rivierboot om de vissers aan het werk te zien met de traditionele, Chinese visnetten die de regio wereldberoemd maken. Daarna trek je te voet door het dorp en leer je van de vissers zelf hoe je de netten precies gebruikt. En er staat nog veel meer op het programma. Zin om krabben te vangen op een krabbenboerderij? Of wat dacht je van leren hoe je een kokosnoot uit zijn kaf haalt, hoe tapijten worden geweven met kokosvezel of hoe olie en zalf worden gemaakt met kokosvlees? Na de lunch in het dorp rijd je verder naar Munnar, een pittoresk stadje op 1800 meter hoogte met een Britse uitstraling. Het stadje is vooral bekend voor zijn thee- en koffieplantages. De namiddag kun je vrij spenderen aan het zwembad. In de vooravond mag je plaatsnemen in een fietsriksja om de omgeving als een koning te verkennen!

Dag 3: Door de jungle trekken en thee plukken
Munnar (B, L, D)
Na een stevig ontbijt vertrek je vandaag voor een lichte, avontuurlijke trekking door de jungle. Je passeert grotten, watervallen, rivieren en kijkt ondertussen je ogen uit op zoek naar grijze eekhoorns, schildpadden, langoeren, gevlekte herten, krokodillen, vogels, insecten, planten maar vooral … wilde olifanten. Heel soms spot onze gids ook wel eens een tijger! Na de lunch wandel je verder door theeplantages en kun je de lokale theeplukkers een handje helpen. Wil je ook eens voelen hoe je zo’n mooie theemand op je rug kunt dragen? Daarna gaat het nog langs de kruidenplantages en bezoek je het Miracle Pond met zijn veel kleine meertjes. De lokale bevolking gelooft dat er hier wonderen gebeuren! Een heel leuk plek, al is het alleen maar door al die legendes. Zijn jullie al een beetje moe, dan kun je na de kruidenplantages ook meteen terugkeren naar het hotel. ’s Avonds word je nog ingewijd in de geheimen van de keuken van Kerala. Dan kun je ook thuis die heerlijke lekkernijen uit Kerala op je bord toveren.

Dag 4: Kruidenplantages, watervallen en jungle
Munnar • Thekkady (B, L, D)
Kerala staat voor natuurpracht. Geen wonder dus dat we jullie langs prachtige natuurplaatjes leiden. Vandaag rijd je verder naar het dorpje Thekkady aan het Periyarmeer. Onderweg kun je eerst nog andere kruidenplantages en mooie watervallen bewonderen. En leer je ook hoe rubber wordt gemaakt. Vanuit het hotel maak je in de namiddag een geleide wandeling door de jungle en een privé-boottocht op het meer. Ook hier heb je kans om wilde olifanten tegen het lijf te lopen. Kort voor het diner leer je nog alle kneepjes van de Indische dresscode. Hoe knoop je een tulband en hoe wikkel je een sari?

Dag 5: Kokospalmen, oneindige rijstvelden en meanderende lagunes
Thekkady • Kumarakom (B, L, D)
Volgende halte op jullie rondreis: Kumarakom, een gezellig dorpje aan de oevers van het Vembanadumeer in het betoverende hinterland van Kerala. Een wirwar aan rivieren, kanalen, stromen en lagunes maakt van deze spot een ideale plaats om te ontspannen! Na de lunch vertrek je per kano om vanop de kleine kanalen de prachtige omgeving te ontdekken. De lokale inwoners beschouwen Kumarakom als een paradijs in Kerala, als Gods eigen land. Overal zie je slanke kokospalmen, oneindige rijstvelden en meanderende lagunes. Na de kanotocht ga je terug naar het hotel. Wie wil kan er nog leren hoe je tabla (Indische trom) speelt. De rest van de tijd kun je vrij spenderen. In de vooravond staat nog een Kathakalidansvoorstelling op het programma. Kathakali is een klassieke dansvorm die driehonderd jaar geleden in Kerala is ontstaan. De dansers dragen beschilderde maskers en indrukwekkende kostuums.

Dag 6: Een huisje op het water
Kumarakom • Houseboat (B, L, D)
Je zult wel al ontdekt hebben dat het hotel waar jullie verblijven een echte vlindertuin heeft. Die is absoluut de moeite waard. Best is om de vlindertuin vroeg in de ochtend te bezoeken. Dat kan voor of na het ontbijt. Een mooie manier om de dag te beginnen. Daarna – of na het ontbijt als je nog niet hebt ontbeten – mag je aan boord van een privé ‘houseboat’ voor een cruise door de wondermooie omgeving. De boot is volledig uitgerust met een slaapkamer en een aparte badkamer. Op het zonnedek kun je naar hartenlust zonnen of genieten van de prachtige, voorbijschuivende landschappen. Tijdens de cruise maak je ook kennis met het dagelijkse leven langs de oevers. Vis-, groenten- en andere -boeren verkopen hun waar vanuit houten bootjes. ’s Avonds geniet je aan boord van een lekker diner en een mooie zonsondergang.

Dag 7: Naar de stranden van Kovalam
Houseboat (Alleppey) • Kovalam (B, L, D)
Met de houseboat zijn jullie ondertussen naar Allepey gevaren. Na het ontbijt aan boord word je van daaruit naar Kovalam gebracht. Onderweg stop je nog even langs een schooltje waar je leert hoe je je naam schrijft in het Malayam, de officiële taal van Kerala. Daarna rijd je verder naar het hotel en ben je vrij om te ontspannen aan de goudgele stranden van Kovalam.

Dag 8: Genieten van gouden stranden en deugddoende massages
Kovalam (B, L, D)
Geniet vandaag van een vrije dag! Er staat maar één niet te missen punt op jullie agenda: een Ayurvedamassage en body scrub met kruidenextracten, gevolgd door een volledige lichaamsmassage met kruidenolie. Genieten maar!

Dag 9: Terug naar huis…
Kovalam • Trivandrum • Brussel
Helaas zit jullie reis in Kerala er vandaag op. Vroeg uit de veren voor een transfer naar de luchthaven van Trivandrum voor de vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel in de vroege namiddag. Fijne terugvlucht! En welkom thuis!

Richtprijs Kurkumaroute
Paas, krokus- en herfstvakantie: € 1.760 pp.
Zomervakantie: € 1.605 pp.
(Prijs berekend op basis van een gezin van 4)

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen
Maaltijden zoals beschreven (B= Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Frans- of Engelstalige begeleider bij alle activiteiten
Alle transfers (AC minivan met chauffeur)
Water bij de transfers
Alle activiteiten zoals beschreven

• Bezoek vissersdorp
• Leren vissen
• Hoe wordt een kokosnoot verwerkt
• Riksjarit door Munnar
• Halve dagtrek in Munnar
• Bezoek theeplantages
• Thee leren plukken
• Bezoek specerijentuin
• Begeleide wandeling door het Periyarnatuurreservaat
• Hoe drag je een sari?
• Hoe speel je tabla?
• Kanotocht in Kumarakom
• Kathakalidansvoorstelling
• Een houseboat op de backwaters
• Malayalam leren in een dorpsschooltje
• Ayurvedische massage

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
Alle niet-vermelde maaltijden
De dranken
De activiteiten die als optioneel worden beschreven
Fooien


Goed om te weten
* Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas en een visum nodig.
* Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinatie tegen Hepatitis A, buiktyfus en DTP wordt aanbevolen.
* Beperkt tot geen malariarisico. Meer info bij je huisarts.