Krabkrabbenroute-tekst

Korte eilandenreis in Zuid-Thailand
9 dagen

KrabParadijselijke eilanden
KrabChill en relax
KrabKalksteenrotsen en een azyyrblauwe zee
KrabMangrovebossen en authentieke vissersdorpjes
KrabOp Thaise schoolbanken
KrabSlapen in de jungle

In-het-kort-lichtblauw

Route: Phuket (3) • Khao Sok (1) • Krabi (2)

Duur: 9 dagen (vluchtdagen inbegrepen).

Voor wie: Voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Moeilijkheidsgraad: Zeer rustig tempo, weinig afstanden, makkelijke activiteiten. Een ideale relaxvakantie en toch kennismaken met de Thaise cultuur.

Accommodatie: Charmante, kleinschalige boetiekhotels met veel couleur locale en een zwembad.

Ideale reisperiode: Herfstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, kerstvakantie.

Richtprijs: Prijs op aanvraag

“De Krabbenroute is een relaxvakantie aan Thaise, idyllische stranden maar eentje waarbij je toch veel beleeft van de Thaise cultuur. Ideaal voor herfst-, krokus-, of paasvakantie”

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Internationale vlucht naar Thailand
Brussel • Phuket

Dag 2: Aankomst op het idyllische eiland Phuket
Phuket
Zodra de deuren van het vliegtuig opengaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warmen vochtig en de geuren die je tegemoet komen, prikkelen al je zintuigen. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje!) die jullie met een taxi naar het eerste hotel brengt. Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. In het hotel word je met open armen ontvangen. Check in en laat je zalig neerploffen op de Thaise bedden. Vandaag is een rustig dagje. Misschien ben je nog wat moe van de lange vlucht en van de uuraanpassing. Vergeet je uurwerk niet vooruit te draaien! Het hotel heeft sowieso een leuk zwembad. Als je dat niet wil, hoef je er vandaag dus niet meer op uit te trekken. In het restaurant kun je zeker ook terecht voor een eerste Thais diner. Wil je graag nog naar de stad dan kan dat natuurlijk ook. In het hotel regelen ze graag een transfer.

Dag 3: Mangrovebossen en aapjes spotten
Phuket (B, L)
De jetlag zit nog in je kleren waardoor je wellicht niet vroeg wakker bent. Absoluut geen probleem. Neem rustig de tijd om wakker te worden en te ontbijten. Om 11 uur word je opgehaald voor een tocht rond het eiland. Wat kun je verwachten? Authentieke vissersdorpjes en mangrovebossen waar je leert hoe lokale mensen op een milieuvriendelijke manier gebruik maken van de omgeving. Je kunt er kajakken tussen de mangrovebomen, op zoek gaan naar vissen, krabben en garnalen en af en toe kun je zelfs aapjes zien. Hier eet je ook in een lokaal restaurantje. Onderweg hou je ook nog even halt bij de school waar kinderen en volwassenen Muay Thai leren. Muay Thai of Thai boksen is dé nationale sport van Thailand, maar zeker op Phuket een absolute must see. Wie graag eens een trainingsles mee volgt, laat het gerust weten. Het kan voor alle leeftijden!

Dag 4: James Bond achterna
Phuket (B, L, D)
Vandaag een idyllisch dagje: rond 10 u word je opgehaald om een bezoek te brengen aan de Baai van Phang Nga. De baai is bekend omwille van het James Bond-eilandje waar in 1974 The Man with the Golden Gun werd opgenomen. De kalksteenrotsen in de zee, de goudgele stranden en de azuurblauwe zee vormen een ideale plek om te genieten. De baai is één van de mooiste gebieden in Thailand en vergelijkbaar met Halong Bay in Vietnam. Eerst vaar je samen met nog andere reizigers met een grote, trage boot de baai in tot bij eilandjes van kalksteen. Bij eb komen in enkele van die eilanden tunnels vrij (die je bij vloed niet ziet)waardoor je met een kajak de andere kant kunt bereiken. De ‘andere’ kant is een lagune van water omgeven door tweehonderd meter hoge rotsen. De hele omgeving ziet er nog net zo uit als duizenden, zelfs miljoenen jaren geleden. Meestal zitten er ook aapjes die bij eb van de rotsen naar beneden komen om eten te zoeken (ze eten zelfs oesters!). Tijdens het kajakken heb je een privé-gids

Dag 5: Slapen in de jungle!
Phuket • Khao Sok (B)
Vandaag word je om 10 uur opgehaald voor een transfer naar Khao Sok (180 km), een groot nationaal park in de provincie Surat Thani. Khao Sok is een eeuwenoud regenwoud met watervallen, kalksteenformaties en een meer (Chieow Laan) met honderden kleine eilandjes, prachtige tropische planten en een grote variëteit aan wildlife. Het is één van de mooistenationale parken van Thailand. Trek het park door en laat je overrompelen door de prachtige natuur. Op het programma staat ook nog een olifantentrektocht, helpen bij het wassen en het verzorgen van de olifanten.

Dag 6: Rubber tappen, offers geven aan monniken en heilige vissen voederen
Khao Sok (B, L)
Goed geslapen in je huisje op palen? En misschien wakker geworden door het gezang van de vogels of het gebrul van de gibbonaapjes? Ideaal om vroeg op te staan en samen met de kinderen te leren hoe je rubber tapt. Daarna mag je ‘offers’ geven aan de bedelmonniken die hun dagronde doen. Na het ontbijt wacht een kanotocht op de lokale rivier en word je uitgenodigd om de heilige vissen van de tempelgrot te voederen. In de namiddag reis je verder naar naar het stadje Ao Nang, vlakbij Krabi.

Dag 7: Hong Island Tour rond Krabi
                                         
Krabi (B, L)
Je kunt hier op veel manieren aan island hopping doen, maar wij kiezen voor een relaxte
tocht. Koh Hong is één van de mooiste en meest ongerepte eilanden van Krabi. Met een langstaartboot vaar je naar het paradijselijke strand van Railay Beach. Daar kun je zwemmen, snorkelen, picknicken en genieten van een zalig dagje strand!

Dag 8: Binnenlandse vlucht en internationale vlucht
Krabi • Phuket • Brussel (B)
Vandaag zit jullie reis er helaas op. Er wacht jullie een binnenlandse vlucht naar Bangkok en een internationale vlucht naar Brussel. Normaal gezien kun je in Phuket al inchecken voor de vlucht naar Brussel. Vraag ernaar als je op Phuket incheckt voor de vlucht naar Bangkok. Dan moet je in Bangkok niet meer denken aan je bagage.

Dag 9: Aankomst Brussel
Brussel
Welkom thuis!

Richtprijs
Prijs op aanvraag

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen in twee kamers
Lunch of diner zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Alle transfers zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven in het programma

• Kajakken tussen mangrovebossen
• Snorkelen en kajakken in de Baai van Phang Nga
• Slapen in de jungle
• Olifantentrektocht
• Rubber tappen, offers geven aan monniken en heilige vissen voederen
• Hong Island Tour rond Krabi

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
De dranken en de niet-vermelde maaltijden
De activiteiten die als optioneel worden beschreven
Fooien

Goed om te weten
• Voor reizen naar Thailand hebben zowel volwassenen als kinderen een internationale reispas nodig. Visum is niet nodig.
• Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en soms buiktyfus worden aangeraden.
• Er is geen malariarisico voor deze route. Meer info bij je huisarts.