kokosnoot kokosnootroute-tekst

Een korte Thailandintroductie
9 dagen

kokosnootEeuwenoude tempels
kokosnootGroene rijstvelden
kokosnoot Boeddhistische offerrituelen
kokosnootTuk Tuks en lotusbloemen
kokosnootWord olifantenverzorger voor één dag
kokosnoot Zoektocht in het koninklijk paleis
kokosnootLeer je naam schrijven in het Thai

in-het-kort-rood

Route: Bangkok • Ayutthaya (2) • Kanchanaburi (3) • Bangkok (1)

Duur: 9 dagen (vluchtdagen inbegrepen).

Voor wie: Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar die in korte tijd met Thailand willen kennismaken.

Moeilijkheidsgraad: Zeer rustig tempo, weinig afstanden, makkelijke activiteiten. Deze reis biedt de ideale combinatie tussen relaxen en cultuur opsnuiven.

Accommodatie: Mooie boetiekhotels met zwembad en veel couleur locale.

Ideale reisperiode: Herfstvakantie, krokusvakantie, kerstvakantie, paasvakantie.

Richtprijs: € 1.250 pp.

“Wil je in de herfst-, krokus- of paasvakantie nog even naar de zon? Dan biedt de Kokosnootroute heel veel moois op korte tijd.”

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Internationale vlucht
Brussel • Bangkok

Dag 2: Welkom in Thailand!
Bangkok • Ayutthaya
Zodra de deuren van het vliegtuig open gaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoet komen, prikkelen al je zintuigen. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje!) die jullie met een taxi naar Ayutthaya brengt. We kiezen er heel bewust voor om niet meteen in het drukke Bangkok te logeren maar eerst even tot rust te komen en aan te passen aan het nieuwe uur in het veel rustiger Ayutthaya. De rit duurt ongeveer een uurtje. Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. Eetstalletjes, rijstvelden, tuk tuks,… je ziet ze al allemaal de revue passeren. Vandaag is sowieso een rustig dagje om te bekomen van de vlucht en te wennen aan het tijdsverschil. Als je dat niet wil, hoef je er vandaag niet meer op uit want in het restaurant kun je ook terecht voor een eenvoudige lunch/diner. Wil je graag nog naar de stad dan kan dat natuurlijk ook. In het hotel regelen ze graag een tuk tuk of een taxi.

Dag 3: Boeddhistische offerrituelen in Ayutthaya
Ayutthaya (B, L)
De jetlag zit nog in je kleren waardoor je wellicht niet vroeg wakker bent. Absoluut geen probleem. Neem rustig de tijd om wakker te worden en te ontbijten. Pas om tien uur komt een tuk tuk jullie halen voor een bezoek aan de eerste Thaise tempels. Om het zo leuk mogelijk te maken kiezen we voor een combinatie van fietsen en vervoer per boot. Geniet van het bezoek aan de Wat Yai Chai Mongkol, zoek het boeddhahoofd bij de Wat Mahathat en ga op verkenning bij de Wat Phra Sri Sanphet. De gids maakt jullie tegelijkertijd wegwijs in de boeddhistische rituelen. Olie gieten, stokjes schudden, kaarsjes branden, bloemen offeren… Allemaal om volgens de boeddhisten geluk af te dwingen. Na deze tocht keer je moe maar voldaan terug naar het hotel waar het zwembad uitnodigend wacht.

Dag 4: Transfer naar Kanchanaburi en bridge on the river Kwai
Ayutthaya • Kanchanaburi (B, L)
Om negen uur staat een taxi met gids klaar om jullie in ongeveer drie uur tijd naar Kanchanaburi te brengen. Onderweg zie je talloze eetstalletjes, rijstvelden, reigers, tempeltjes, heuvels in de verte… Je passeert ook tal van exotische fruitstalletjes. Na een korte lunch mag je aan boord van de beruchte ‘Death Railway Train’. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde ‘bamboeviaduct’ voortbeweegt. Hou zeker je camera klaar want je kunt hier heel spannende foto’s maken. De trein is nog heel traditioneel, zonder airco en met houten banken. Je waant je een heel eind terug in de tijd. Na de treinrit kun je in Kanchanaburi inchecken in een hotel dat drijft op het water!

Dag 5: Word mahout voor één dag!
Kanchanaburi (B, L)
Vandaag is een heel speciale dag! Jullie bezoeken Elephant’s World, een rust- en verzorgingstehuis voor oude en zieke olifanten. Het motto van de organisatie: de olifanten hebben veertig jaar of meer voor de mensen gezorgd, het is tijd dat de mensen voor de olifanten zorgen. Je mag dus een hele dag aan de slag als volwaardige olifantenverzorgers. Je mag hen voederen, masseren met modder, de olifantenlunch klaarmaken, bananenbladeren gaan kappen, enz…. Maar dé apotheose wordt absoluut de wasbeurt in de rivier! Wie durft mag zelfs mee zwemmen en onder en boven water gaan met de reusachtige tientonners.

Dag 6: Chillen of naar de watervallen
Kanchanaburi (B)
We hebben deze dag bewust nog niet ingevuld. Sommigen zullen liever een dagje chillen aan het zwembad, terwijl anderen er graag nog eens op uit trekken. Er zijn verschillende excursiemogelijkheden. Eén van de aanraders zijn de Erawanwatervallen, op ongeveer zeventig kilometer van Kanchanaburi. De waterval bestaat uit zeven verdiepingen. Tussen de eerste en de laagste verdieping ligt een afstand van 1,5 kilometer. Je zult er zeker niet alleen zijn, de plaats wordt druk bezocht door toeristen, maar ze is wel spectaculair. En hoe hoger je gaat, hoe rustiger het wordt. Er zitten ook kleine visjes in het water die met veel plezier aan je tenen komen kriebelen. In het park lopen ook veel aapjes rond. Oudere kinderen of wie graag wat meer avontuur opzoekt, zullen misschien liever op een bamboevlot of een kajak de Kwairivier afvaren. Dat kan ook. Geef het gerust aan wat jullie willen. Ter plaatse regelen is ook geen probleem.

Dag 7: Transfer naar Bangkok en Chinatown
Kanchanaburi • Bangkok (B, L)

Geniet nog heel even van het plattelandsleven, van de rust aan de rivier of bij het zwembad want na het ontbijt rijd je al weer verder naar Bangkok. De wegen zijn heel goed dus het gaat ook goed vooruit. En alle Thai zullen jullie met hun eeuwige glimlach toezwaaien. Geniet van het welkomstdrankje in het hotel, pak je spullen uit en neem even een kijkje bij het zwembad op het dak van het hotel. Daarna komt onze gids jullie halen voor een bezoek aan de Wat Pho met de reusachtige liggende Boeddha en Chinatown, dé bakermat van de Chinezen in Bangkok. Als er bloemenmarkt is, kun je misschien nog een bloemenofferkrans maken.

Dag 8: De highlights van Bangkok
Bangkok (B, L)
Bangkok is een drukke stad. Maar Thailand verlaten zonder een glimp op te vangen van deze metropool is not done. Met een gids die jullie wegwijs maakt in de wirwar van straatjes wordt het echter piece of cake. Breng een bezoek aan het mooie Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Voor de kinderen werkten we een heuse zoektocht uit: wie vindt de 112 goudkleurige garduda’s? En wat zijn garuda’s? Welke kleur heeft het kleine beeldje in de Wat Phra Keo? En uit welk materiaal is het gemaakt? Welke mythologische figuren kun je ontdekken in de Ramakiengalerij, enz…? Je maakt ook nog een mooie tocht met een longtailboot op de klongs om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien. Daarna word je naar de luchthaven gebracht en kun je inchecken voor de vlucht huiswaarts. Fijne terugvlucht!

Dag 9: Aankomst Brussel
Brussel
Welkom thuis!

Richtprijs Kokosnootroute
€ 1
.250 pp.

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen in twee kamers
Lunch of diner zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Alle transfers zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven in het programma

• Op verkenning bij de tempels van Ayutthaya met gids
• Initiatie boeddhistische offerrituelen met gids
• Treinrit Bridge on the river Kwai
• Dagje als olifantenverzorger aan het werk
• Bezoek Chinatown en Wat Pho met gids
• De highlights van Bangkok met gids
• Zoektocht bij het Koninklijk Paleis

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht

De dranken en de niet-vermelde maaltijden
De activiteiten die als optioneel worden beschreven
Fooien

Goed om te weten
• Voor reizen naar Thailand hebben zowel volwassenen als kinderen een internationale reispas nodig. Voor Cambodja is ook een visum verplicht.

• Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A en soms buiktyfus worden aangeraden.
• Er is geen malariarisico voor deze route. Meer info bij je huisarts.