ganesha-icoon   ganesharoute-tekst
De Ganges en de Gouden Driehoek
15 dagen

ganesha-icoon Het rijke verleden van de maharadja’s
ganesha-icoon Tempels en forten in alle kleuren
ganesha-icoon De magie van de Taj Mahal
ganesha-icoon Offerrituelen aan de Ganges
ganesha-icoon Met een riksja door Delhi
ganesha-icoon Op een kamelenkar door het dorp
ganesha-icoon Olifanten beschilderen en voederen
ganesha-icoon Hindi leren in een dorpsschooltje
ganesha-icoon Naar de Bollywoodbioscoop
ganesha-icoon Ziplinen over het imposante Neemrana Fort

in-het-kort-rood
Route:
Delhi (2) • Haridwar (3) • Rishikesh • Agra (2) • Barathpur (2) • Shahpura (1) • Jaipur (3)
Duur: 15 dagen (inclusief vluchtdagen)
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 à 10 jaar.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld. Het is een actieve vakantie waarbij ook behoorlijk wat afstanden worden overbrugd. Intensief maar heel erg de moeite!
Accommodatie: Mooie heritagehotels met meestal een zwembad; In Delhi een westers hotel met zwembad.
Vervoer: AC minivan met chauffeur en AC trein van Haridwar naar Agra.
Ideale reisperiode: Kerstvakantie en Paasvakantie.
Richtprijs: € 2.500

“India is fascinerend en indrukwekkend. Sta je open voor een nieuwe wereld, wil je samen met de kinderen een onvergetelijke ervaring delen en heb je twee weken tijd, dan is de Ganesharoute perfect voor jullie!”

Dagprogramma-tekst-beige
Dag 1: Aankomst in Delhi
Delhi
Welkom in India! Zodra de deuren van het vliegtuig open gaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoet komen, prikkelen al je zintuigen. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje en bloemenkrans!) die jullie met een taxi naar het eerste hotel brengt. Geniet van dit moment om alle eerste indrukken op te nemen. In het hotel word je met open armen ontvangen en krijg je een lekker welkomstdrankje. Check in en laat je zalig neerploffen op de Indische bedden. De meeste vluchten komen ‘s avonds aan in Delhi. Veel tijd om de stad te verkennen, zit er niet meer in, maar daar krijg je morgen des te meer de kans toe. Nog even chillen in het hotel en dan waarschijnlijk bedje in. Vergeet je uurwerk niet vooruit te draaien!

Dag 2: Op stap in Delhi
Delhi (B)
Voor het eerst in India? Dan gaat wellicht een nieuwe wereld voor jullie open. India is heel apart, een beetje overweldigend soms maar heel verrassend, inspirerend en boeiend. Daarom maak je vandaag eerst kennis met onze lokale agent die we onder de arm genomen hebben om ervoor te zorgen dat jullie reis picobello verloopt. Hij zal met jullie het programma bekijken en jullie voorstellen aan de gids en chauffeur die de volgende dagen met jullie meereist. Nadat je hebt geleerd hoe je mensen op de Indische manier begroet, gaan jullie samen op pad in New Delhi, een stad die tegelijk chaotisch en kalm is. Het is een ingewikkelde stad waar koeien vaak over de met hutjes bezaaide straten zwerven. Wat mag je verwachten? Brede lanen, statige gouvernementsgebouwen, bloeiende parken en tuinen, het parlement, het Ghandi House, de Sikh Temple, enz… Daarnaast breng je ook een bezoek aan de ommuurde stad van Old Delhi. Bekijk vanuit je luie riksja het Red Fort, de marmeren herdenkingssteen voor Mahatma Ghandi, de grootste moskee en de kleurrijkste markt van India.

Optioneel: een rondleiding door vroegere straatkinderen die je een inkijk geven in hun leven van weleer. Een unieke kans om ook dat moeilijke deel van India van binnenuit te leren kennen.

Dag 3: Gangesceremonie in Haridwar
Delhi • Haridwar (B, D)
Vandaag verlaat je Delhi en trek je verder naar Haridwar, de stad waar de Ganges vanuit de bergen de valleien bereikt. Het is voor hindoes één van de zeven heilige plaatsen. De rit duurt ongeveer 5 à 6 uur. Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken, stop je onderweg in een typische Dabah waar je leert hoe je Aloo Paratha’s (heerlijke platte broodjes met vulling van aardappel) en Indische melkthee (Chai) maakt. Je mag uiteraard ook van je eigen creaties smullen. Rijd nog even verder en check dan in in het hotel dat we voor jullie in Haridwar hebben uitgekozen. Het hotel ligt vlakbij de Ganges en is één van de mooiste die de stad te bieden heeft.

Dag 4: Yoga en in een fietsriksja naar de tempels
Haridwar (B)
India is dé bakermat van de yoga. Wie naar India reist, moet ook daar dus zeker even van geproefd hebben. In ieder geval een relaxed begin van de dag! Geniet daarna van een zalig ontbijt en maak je dan klaar om plaats te nemen in een fietsriksja om de tempels van de stad te verkennen: de Bharat Mata Temple, de Mansa Devi Temple en de Har Ki Pauri. Na de fietsriksjatocht worden jullie verwacht op één van de trappen (Ghats) aan de oever van de Ganges bij een priester. Hij gaat met jullie een puja doen, een traditionele hindoe-offerceremonie met bloemen en veel wierook. Elk jaar komen duizenden pelgrims naar de oevers van de Ganges om te baden en te bidden. Het zijn beelden die voor altijd op jullie netvlies gebrand zullen staan.

Dag 5: Daguitstap naar de heilige stad Rishikesh
Haridwar • Rishikesh (B)
Vandaag een rustig dagje. Slaap lekker lang uit, geniet van een zalig ontbijt en dan is de keuze aan jullie: ofwel maak je je klaar voor een bezoek aan het magische stadje Rishikesh, op een dertigtal kilometer van Haridwar. Rishikesh betekent letterlijk Lord van de zintuigen. De stad ligt net zoals Haridwar aan de heilige Ganges en trekt ook jaarlijks duizenden pelgrims. Toch is de sfeer er anders dan in Haridwar. Hier ga je vooral naartoe om de sfeer te proeven. Zelfs The Beatles hebben er een tijdlang vertoefd. Ofwel blijf je gewoon in het hotel om wat te relaxen. Vanuit het hotel heb je ook een goed zicht op wat er zich allemaal aan de rand van de Ganges afspeelt. In de late namiddag komt sowieso iemand in het hotel langs om een mooie hennatattoo te zetten op armen of benen. Geen nood, ze blijven maar even staan. En omdat India ook het land is van de magie komt er ‘s avonds nog een astroloog langs om te vertellen wat er voor jullie in de sterren geschreven staat. Met een knipoog uiteraard.

Dag 6: Met de trein naar Agra
Rishikesh • Agra (B, L, D)
Vroeg uit de veren vandaag om de dagtrein te nemen naar Agra, de stad van de Taj Mahal! Ontbijt en lunch zijn voorzien op de trein maar wie liever opteert voor een lunchpakket vanuit het hotel, kan dat ook reserveren. Het voorbijglijdende landschap is in ieder geval zeer mooi. En ook de stopplaatsen waar iedereen elkaar om de oren roept met ‘Chai, chai, chai’ zijn een belevenis op zich. Aankomst in Agra is voorzien rond 15.50 u. Check in in het hotel en neem eventueel een verfrissende duik in het zwembad. Na zo’n lange treinreis zal dat zeker deugd doen. De rest van de avond kun je vrij spenderen. Het diner is alvast inclusief.

Dag 7: Bezoek aan Agra Fort en de magische Taj Mahal!
Agra (B)
Geniet van het ontbijt en maak jullie klaar voor één van de hoogtepunten van jullie reis: Agra Fort en vooral de Taj Mahal! Er zijn twee ideale momenten om de Taj te bezoeken: ‘s morgens vroeg als de zon opkomt of ‘s avonds als de zon ondergaat. Omdat we willen vermijden dat jullie al te vroeg uit bed zouden moeten, kiezen we voor de Taj Mahal bij valavond. Dus kunnen je na het ontbijt eerst naar Agra Fort, een prachtig fort met een mix van stijlen, van Mughal tot Hindoe en Perzische architectuur. Na de lunch in het hotel kunnen de kinderen zwemmen en leren hoe ze hun naam schrijven in het hindi. In de late namiddag is het dan tijd voor het bezoek aan de Taj Mahal, het grafmonument dat Shah Jahan speciaal liet bouwen voor zijn geliefde. Een ideaal decor voor een fotozoektocht en leuke weetjes die allemaal in de reisgids van de kinderen beschreven staan. Vergeet ook niet om mooie foto’s te maken. De Taj Mahal bij zonsondergang is prachtig!

Dag 8: Een verlaten stad en een vogelparadijs
Agra • Barathpur (B, D)
Vandaag reis je verder naar het nationaal park van Barathpur. Omdat je er zeker niet kunt langsgaan zonder te stoppen, houden we onderweg halt bij de verlaten stad Fatehpur Sikri. Een prachtige ommuurde nederzetting die in de zestiende eeuw tijdens de regeerperiode van keizer Akbar gedurende korte tijd de hoofdstad was van India. Na vijftien jaar werd de stad weer verlaten wegens een gebrek aan water. Het is een prachtige site waar je heel mooie foto’s kunt maken. Daarna rijden jullie verder tot in Barathpur waar het zwembad uitnodigend wacht.

Dag 9: Vogels spotten in Bharatpur
Barathpur (B)
Wie naar Bharatpur komt, doet dat vooral om vogels te spotten in het natuurreservaat van Keoladeo. En hoe kun je dat beter doen dan per riksjafiets! Onder begeleiding uiteraard van een deskundige natuurgids. Welke vogels kun je er allemaal spotten? Nachtegalen, kingfishers, parkieten, ooievaars, tigerstoothbrush (een vogeltje dat stukjes vlees tussen de tanden van de tijger vandaan pikt), enz… En als je geluk hebt, zie je ook antilopes, jakhalzen, enz… Vergeet dus zeker je verrekijker niet! In de namiddag zal ook het authentieke, charmante paleis van Deeg geen geheimen meer kennen. Een leuke uitstap naar het landelijke India!

Dag 10: Naar Jaipur
Barathpur • Jaipur (B, D)
Tijd om Bharatpur te verlaten en verder te reizen naar Jaipur, de stad van het magische Palace of the Winds en ook wel de pink city genoemd omdat alle gebouwen er rozerood zijn. De rit duurt zes uur maar wordt onderbroken door een bezoek aan de Step Wells in Abhaneri. De Step Wells zijn een oude Indische manier om regenwater op te vangen. Het zijn als het ware diepe bassins waar je via trappen in kunt om het water te bereiken. Een indrukwekkend schouwspel in een klein Indisch dorpje. Daarna rijden jullie verder tot in Jaipur waar je de rest van de dag vrij kunt besteden. Het hotel heeft een zwembad! Die verkoeling zullen de kinderen zeker en vast kunnen gebruiken.

Dag 11: Indisch koken en naar de film
Jaipur (B, L)
Je hebt de Indische keuken ondertussen al goed leren kennen. Hoog tijd dus om te leren hoe je die culinaire hoogstandjes ook thuis op tafel kunt toveren. En uiteraard mag je ook zelf eten wat je hebt klaargemaakt. In de namiddag wacht het City Palace, een prachtig staaltje van Moghul architectuur. Hangt de vlag uit? Dan is de maharadja thuis! Daarna staat Jantar Mantar op het programma, het grootste astronomisch observatorium ter wereld. Bereken zelf maar eens hoe laat het is aan de hand van de zonnewijzer. Even opfrissen in het hotel en dan naar… de cinema! Voor een echte Bollywoodfilm in het beroemde ‘Raj Mandir’ theater van Jaipur.

Dag 12: De olifantenboerderij
Jaipur • Amber (B, D)
Vandaag staat een uitstap naar Amber op het programma. Op weg daar naartoe zie je ook het beroemde Palace of the Winds, het roodoranje bouwwerk met de vele raampjes van waaruit de vrouwen van de harem ongezien de processies in de straat konden bekijken. Even buiten Jaipur ligt het Amber Fort, een kasteel dat ooit dienst deed als verblijfplaats van de keizers in Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het gebouw is maar liefst vier vierkante kilometer groot en je vindt er een mengeling van elementen uit de Hindu- en Mogolarchitectuur. Er is ook een prachtige tuin en een groot meer. Vanaf het fort heb je uiteraard een fabuleus uitzicht over de ruige heuvels van het omringende landschap. Het fort ligt op een heuvel, dus rijd je in een 4×4 omhoog naar de top. Na de lunch word je verwacht bij Elefantastic, een boerderij met alleen maar … olifanten! Je leert communiceren met olifanten, olifanten voederen, je mag de olifanten beschilderen en je mag op de rug van een olifant zitten en samen badderen in de rivier. Een absolute belevenis!

Dag 13: Op een kamelenkar naar het platteland
Amber • Shahapura (B, L, D)
Slaap vandaag lekker lang uit of geniet van het ontbijt en het zwembad. Pas rond 11 uur word je verwacht voor en transfer naar Shahpura. De rit duurt maar een uurtje. En na een lichte lunch staat er al weer iets leuks op het programma: met een kamelenkar naar het dorpje Trileni! Je komt er in een klein gehucht terecht waar je met eigen ogen kunt zien hoe mensen leven. Je wordt zelfs uitgenodigd bij een familie thuis waar ze je leren hoe ze de armbanden maken die veel vrouwen rond hun polsen dragen. Onderweg ga je nog een lokaal tempeltje bezoeken en staat er nog een Aarti ceremonie (= offerceremonie) op het programma. Terug in het hotel leer je hoe je een tulband en een sari, de traditionele wikkeldoek van de Indische vrouwen, draagt. Heb je het onder de knie en ben je mooi uitgedost? Dan word je uitgenodigd om mee te dansen en musiceren met de Rajasthanidansgroep die we speciaal voor jullie naar het hotel laten komen. Een must see als je in India bent!

Dag 14: Terug naar Delhi en naar huis
Shahapura • Delhi (B, L)
Jullie reis in India zit er helaas weer op. Vandaag rijd je terug naar Delhi. Gelukkig staat er ook hier nog iets leuks op het programma: een zip tour in Neemrana, waarbij je hoog boven de grond aan een touw zweeft en de omgeving rondom perfect kunt aanschouwen. Beslist de moeite waard! Daarna is er nog tijd en ruimte in ons guesthouse om jullie klaar te maken voor een groots Bollywoodspektakel met alles erop en eraan. Het ideale afscheid van magisch India vooraleer jullie de vlucht terug naar huis nemen.

Dag 15: Aankomst thuis
Delhi • Brussel
Welkom thuis!

Richtprijs Ganesharoute
€ 2.500 pp.
(Prijs berekend op basis van een gezin van 4)

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen met ontbijt
Alle transfers (AC minivan met chauffeur)
Frans- of Engelstalige begeleider bij alle activiteiten
Maaltijden zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Water bij de transfers
Alle activiteiten zoals beschreven in het programma

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
Alle niet-vermelde maaltijden
De dranken
De activiteiten die als optioneel worden beschreven
Fooien


Goed om te weten
* Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas en een visum nodig.
* Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinatie tegen Hepatitis A, buiktyfus en DTP wordt aanbevolen.
* Beperkt tot geen malariarisico. Meer info bij je huisarts.