ezel-icoonezelroute-tekst
Stad, bergen en strand
10 dagen

ezel-icoon Slangenbezweerders en acrobaten bij Jema El Fna
ezel-icoon Het boerderijleven aan de voet van het Atlasgebergte
ezel-icoon Met ezeltjes door de Dadesvallei
ezel-icoon Op de hoge poten van … een dromedaris
ezel-icoon Mysterieuze hennatattoos en Arabische woordjes
ezel-icoon Babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten in de medina
ezel-icoon Heerlijke muntthee en zoete tajines
ezel-icoon Chillen aan de Marokkaanse kust

in-het-kort-lichtgroen
Route: Marrakech • Atlas (3) • Agafay (1) • Marrakech (2) • Essaouira (3) • Marrakech

Duur: 10 dagen, 9 overnachtingen. Aanpassingen mogelijk.

Voor wie: Voor gezinnen met kinderen en tieners.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk door de korte afstanden en de leuke activiteiten.

Accommodatie: Gezellige en sfeervolle accommodatie.

Ideale reisperiode: Paasvakantie en zomervakantie.

Richtprijs: € 1.195 pp.

“De Ezelroute laat je kennismaken met alle aspecten van de Marokkaanse cultuur én je trekt ook nog een paar dagen naar de Marokkaanse kust om uit te waaien.

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Naar Marrakech!
Brussel • Marrakech • Takerkoust (D)
Welkom in Marokko! Al bij het openklappen van de deuren van het vliegtuig word je overvallen door allerhande indrukken: de geur, de warmte, de geluiden… Snuif ze op tot in het diepst van je vezels. Na het ophalen van de bagage stap je naar de aankomsthal waar je met een naambordje wordt opgewacht door de chauffeur van het hotel waar jullie de volgende dagen verblijven. Hij brengt jullie rechtstreeks naar de voet van het Atlasgebergte (40 kilometer rijden) waar je in het hotel verwelkomd wordt met een eerste glaasje muntthee. Neem je intrek in de sfeervolle Marokkaanse kamers en geniet van deze bijzondere sfeer en de mooie omgeving. Schuif vanavond aan voor een eerste Marokkaans diner.

Dag 2: Mmmm… lekker Marokkaans en de boerderij ontdekken
Takerkoust (B, L, D)
Na een fantastische reis wil je zoveel lekkers ook thuis nog eens op je bord kunnen toveren. Daarom mogen jullie vandaag zelf aan de slag om de kneepjes van de Marokkaanse keuken onder de knie te krijgen. Ga met de kokkin verse groenten plukken in de tuin en steek de handen uit de mouwen voor lekkere ‘salades marocaines’ en een heerlijke tajine. Uiteraard mag je alles nadien zelf opeten. In de namiddag zijn jullie vrij. Wil je een beetje relaxen aan het zwembad, feel free. Trek je er liever op uit, dan kun je in het hotel wandelkaarten vragen om de omgeving te verkennen. Wie het niet te warm vindt, kan in de late namiddag ook de hammam eens uit proberen.

Dag 3: Ezeltje laat je rijden…!
Takerkoust (B, L, D)
Word langzaam wakker, geniet van het Marokkaanse ontbijt en praat nog even na bij een kopje koffie of thee. Daarna is het tijd om  de voet van het mooie Atlasgebergte verder te verkennen in het gezelschap van een ezel! Zoveel schakeringen rood, zoveel tinten groen, palmbomen en beekjes, citroen- en olijfbomen. Je zult met bewondering kijken naar de mooie natuur van Marokko. Geniet ook van de picknick die ze in het hotel klaargemaakt hebben voor onderweg. Meenemen tijdens de trekking: een rugzak voor de picknick, water, zonnebril, zonnecrème, zonnehoedje of -pet, fototoestel. En vergeet ook jullie stapschoenen niet. Na de ezeltrekking zijn jullie vrij. In de vooravond komt nog iemand langs om jullie in te wijden in de Arabische taal en om iedereen van typische Marokkaanse hennatattoos te voorzien!
Jullie kunnen ook nog leren hoe je op de traditionele manier een lemen huisje bouwt. Modderige handen gegarandeerd!

Dag 4: Glamping in de Agafaywoestijn
Takerkoust • Agafay (B, L, D)
Geniet deze voormiddag nog van de boerderij. Daarna is het tijd om de Atlas te verlaten op weg naar een nieuw avontuur: een nachtje slapen in de Marokkaanse Agafaywoestijn! Je vindt er geen zandduinen maar wel indrukwekkende maanlandschappen en prachtige vergezichten. Middenin dit bijzondere landschap ligt een intiem tentenkamp! Net als de berbers slaap je hier in een lichtgekleurde tent uit canvas. De tenten zijn erg ruim en comfortabel met een echt bed en een badkamer met een ecologisch toilet. In de vooravond ga je op stap met dromedarissen. Geniet van op de wiegelwaggelende rug van de dromedaris van de zonsondergang, terwijl in de ‘dining tent’ voorbereidingen worden getroffen voor het diner. Niet veel later, als de zon helemaal onder is en de hemel zich langzaam vult met heldere sterren, wordt er een smakelijke Marokkaanse maaltijd geserveerd. Geniet van deze unieke setting!

Dag 5: Rondrit met paardenkoets door Marrakech
Agafay • Marrakech (B)
Wordt vandaag wakker in een zalige setting! Geniet van dit unieke decor!
Daarna gaat de rit terug naar Marrakech. Check-in in jullie sfeervolle riad in de medina van Marrakech. In de late namiddag word je in de riad opgehaald door de gids om als echte koningen in een paardenkoets rond te rijden in Marrakech. Belangrijke halte: le jardin Majorelle. Een paradijselijke oase met een indrukwekkende plantencollectie. Naast de sfeervolle waterbekkens vol vissen en waterschildpadjes zijn er tal van cactussen, bamboes, waterlelies, citroenbomen en palmen te zien. En helemaal achteraan bevindt zich een prachtige koningsblauwe villa die lang in handen was van de beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent. Jullie bezoeken ook het Yves Saint Laurent museum. Een prachtig staaltje van architectuur! In de paardenkoets krijg je verder nog een mooi zicht op de stad en het leven van alledag in Marrakech.  Wie wil, kan nog afzakken naar het Jema El Fnaplein, een ware belevenis! Een beetje druk en soms overweldigend, maar toch heel speciaal met al die slangenbezweerders, acrobaten en waarzeggers.

Dag 6: Ontdek de souks van Marrakech
Marrakech (B)
Word langzaam wakker, geniet van jullie eerste Marokkaanse ontbijt en praat nog even na bij een glaasje muntthee. Om half tien word je opgehaald door de gids voor een privérondleiding door de souks: kleine smalle overdekte straatjes vol winkeltjes met stoffen, babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten. Je zult ogen en oren te kort komen. Misschien kun je ook even binnen gluren in een Marokkaans klasje of piepen hoe de Marokkaanse bakker brood bakt. In de namiddag kan je Marrakech nog verder ontdekken.

Dag 7: Naar Essaouira
Marrakech • Essaouira (B)
Valiezen pakken en klaarmaken voor de volgende halte: Essaouira. In een drietal uurtjes rijden, sta je aan de Marokkaanse kust. In dit knusse vissersplaatsje vind je in de ommuurde medina witte huizen met blauwe luiken. Je kunt hier eindeloos dwalen door de levendige souks en de kronkelende straten en smalle steegjes. Essaouira is een thuishaven voor vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars die hier hun winkel hebben. Visliefhebbers kunnen genieten van verse vis uit de zee. Vanaf hier zijn jullie vrij. Er is in ieder geval keuze genoeg: een wandeling maken door het stadje, door de vissershaven, de souks of de Joodse wijk. Eten op het strand? Zonnen op het strand? Shoppen? Een ijsje eten bij Gelateria Dolce Freddo? Nog een ritje op een dromedaris op het strand? Aan jullie de keuze…

Dag 8: Chillen aan de Marokkaanse kust
Essaouira (B)
Deze dag kun je vrij spenderen en Essaouira verkennen. Als je de monumentale stadspoorten Bab Sbâa, Bab Marrakech of Bab Doukhala doorgaat, kom je terecht tussen vrolijke en bezige mensen. Auto’s zul je hier niet zien. Alles wordt getransporteerd door ezelskarren of muildieren. Wat opvalt, zijn de witgekalkte muren, de blauwe deuren en gele raamkozijnen. Dankzij de rechtlijnige hoofdstraten kun je je vrij goed oriënteren en ook als je enigszins verdwaalt, kom je al snel weer uit op één van de hoofdstraten. Meer dan de moeite waard is de markt waar handelaars onder de arcaden hun groenten en specerijen uitstallen, de slagerijen, maar vooral de vismarkt (verzamelplaats voor de grootste kattenkolonie), de kruidenmarkt en de graanmarkt, waar elke namiddag vanaf 16 uur tweedehands goederen met opbod verkocht worden. Als je aan het einde van de rue Lallouj rechts afslaat naar de Scala, kom je een rij kanonnen tegen die op de zee gericht zijn. Je kunt er lekker uitwaaien. Al slenterend kom je automatisch uit op het Moulay Hassan-plein, waar je op het terras van een café kunt uitrusten en genieten van een glaasje muntthee. Een stukje verder, door de ‘Porte de la Marine’, kom je in de haven waar vissersboten nog op traditionele wijze gebouwd worden. Visliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan de vishal. Overal prijzen vissers hun verse vangst aan. En je kunt er ook proeven aan tal van eetkraampjes. Het strand zelf is breed en eindeloos. ‘s Morgens zie je er hardlopers en ‘s middags komen er hele families en wordt er volleybal gespeeld. De branding van Essaouira is een paradijs voor surfers, die dankzij de constante en felle wind er hun hart kunnen ophalen. Er zijn genoeg mogelijkheden om het ook zelf eens te proberen.

Dag 9: Genieten in Essaouira
Essaouira (B)
Ook deze dag ben je vrij. Wil je nog eens buiten de stad gaan, maak dan zeker een stop bij de uitzichtheuvel (twee kilometer van Essaouira in de richting van Marrakech). Je hebt er een heel mooi uitzicht over de stad. De weg wordt geflankeerd door thuyabomen, eucalyptusbomen, tamarisbomen en olijfbomen, maar vooral door arganbossen. Van de arganbomen wordt een fijne olie gewonnen met een typische hazelnootachtige bijsmaak. In Sidi Kaouiki vind je nog een mooi strand- en surfgebied. En ook de kustroute naar Safi heeft overweldigend mooie landschappen en vergezichten.

Dag 10: Terug naar huis!
Essaouira • Marrakech (B)
Transfer vanuit de riad in Essaouira naar de luchthaven van Marrakech. Daar wacht het vliegtuig om jullie terug naar België te brengen.

 

Richtprijs Ezelroute
€ 1.195 pp.

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen
Maaltijden zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Alle transfers zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven

• Bezoek aan de souks van Marrakech met gids (halve dag)
• Rondrit met paardenkoets (3 uur)
• Bezoek Jardin Majorelle
• Kookworkshop
• Hennatattoos
• Arabisch schrijven
• Ezeltrekking in de Atlas
• Bezoek aan de hammam
• Dromedarisritje in de Agafaywoestijn

Wat is niet inbegrepen?

De vlucht
De dranken en de overige maaltijden
Excursies die als optioneel worden aangegeven
Fooien

Goed om te weten
*
Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas nodig.
* Geen inentingen verplicht. Vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP wordt soms aangeraden. Meer info bij je huisarts.