chapati-icoon chapatiroute-tekst
De Gouden Driehoek
9 dagen

chapati-icoon Het rijke verleden van de maharadja’s
chapati-icoon Tempels en forten in alle kleuren
chapati-icoon De magie van de Taj Mahal
chapati-icoon Offerrituelen met een priester
chapati-icoon Op een kamelenkar door het dorp
chapati-icoon Olifanten beschilderen en voederen
chapati-icoon Hindi leren in een dorpsschooltje
chapati-icoon Naar de Bollywoodbioscoop
chapati-icoon Ziplinen over het imposante Neemrana Fort
chapati-icoon Vogels spotten vanuit een riksja

in-het-kort-lichtgroen
Route:
Delhi (1) • Neemrana (1) • Shahpurah (1) • Jaipur (2) • Bharatpur (1) • Agra (1) • Delhi
Duur: 9 dagen (inclusief vluchtdagen).
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 à 10 jaar.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld. Het is een intensief programma, maar heel erg de moeite!
Accommodatie: Mooie heritage- of boetiekhotels, vaak vroegere Maharadjapaleizen en overal een zwembad (behalve in Shahpurah).
Vervoer: Privé-vervoer (AC minivan met chauffeur).
Ideale reisperiode: Herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie. Zomervakantie kan ook, maar hou er rekening mee dat het dan warm en vochtig kan zijn door de moesson.
Richtprijs:
Paas-, herfst- en krokusvakantie: € 1.450 pp.
Zomervakantie: € 1.370 pp.

“De Chapatiroute bevat alle hoogtepunten van De Gouden Driehoek in een notendop. Intensief, maar werkelijk onvergetelijk. Voor wie op zoek is naar een heel speciale ervaring!”

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Internationale vlucht naar Delhi
Brussel • Delhi
Namaste! Welkom in India! Het land van paleizen en forten, sari’s en tulbanden, chapati’s en talischotels, olifanten en kamelen, riksja’s en Bollywoodfilms. India is een magische wereld waar je van de ene verbazing in de andere valt. Een beetje overweldigend soms maar vooral zeer intrigerend. Bij aankomst in Delhi word je met een naambordje opgewacht door onze Indische collega. Hij rijdt samen met jullie naar het hotel in New Delhi. Misschien is het handig om in de luchthaven al een beetje geld te wisselen, zodat je altijd iets op zak hebt. Meestal kom je aan rond middernacht. Vandaag staat er dus niets meer op het programma.

Dag 2: Aankomst in Delhi
Delhi • Neemrana (B, L, D)
Goeiemorgen India! Lekker geslapen? Het voordeel van een reis naar India is dat je nauwelijks last hebt van een jetlag, dus kun je er meteen invliegen. Vanochtend reis je alvast verder naar Neemrana, een majestueus fort dat gebouwd werd in 1464 door radja Prithviraj Chauhan III. Het Fort van Neemrana is uniek gelegen op een plateau en heeft een uitzonderlijk mooi uitzicht over de Aravaliheuvels. Het is nu India’s oudste Heritage hotel. Alleen al voor het uitzicht moet je erheen. Neem je tijd om in te checken en om een duik te nemen in het zwembad. In de namiddag mag je plaats nemen op de rug van een dromedaris om de nabijgelegen dorpjes te ontdekken aan de rand van de woestijn. En voor avonturiers hebben we nog een absolute aanrader: de Flying Fox zipline! Vastgehaakt vlieg je langs de stalen kabels over de heuvel van het fort heen. Een sportieve attractie die zorgt voor een niet te evenaren belevenis met een weergaloos uitzicht. Deze activiteit is optioneel. Laat ons weten of we het zippen in jullie programma moeten opnemen.

Dag 3: Maak je eigen armband en leer hindi op school
Neemrana • Shahpurah (B, L, D)
Na het ontbijt trek je vandaag verder naar het typisch Rajasthaans dorpje Shahpurah. Daar kun je bij aankomst meteen het dorp verkennen en kennismaken met verschillende lokale ambachten. Zo leer je onder meer hoe bangles, de armbanden uit Rajasthan, gemaakt worden. Meer nog je mag er ook zelf eentje maken en meenemen als souvenir! Daarna mag je op de thee bij een lokale familie en kun je in het dorpsschooltje je naam leren schrijven in het hindi. En misschien wil je ook samen spelletjes spelen met de Indische schoolkinderen? Na de lunch in het hotel trek je met een kamelenhuifkar verder naar het dorpje Trileni waar je verder kennismaakt met het dagelijks leven van de lokale bevolking. Ook een bezoek aan de tempel mag zeker niet ontbreken. We zorgen ervoor dat er bij de tempel een priester aanwezig is die samen met julie een pujaritueel kan doen. Dat is een soort eredienst voor de goden.

Dag 4: Laat je betoveren door de roze stad Jaipur
Shahpurah • Jaipur (B, L, D)
Van het platteland naar de roze stad Jaipur waar je te gast bent in het stadspaleis van de Maharadja van Shahpurah! Check rustig in en maak je dan klaar voor een kleine kookworkshop: je mag met z’n allen aan de slag om zelf chapati’s te maken, die heerlijke Indische broodjes die ze bij elke maaltijd serveren. Na de lunch kun je de stad zelf verkennen. Staan op het programma: een bezoek aan het City Palace, de Koninklijke residentie van de Maharadja, de Jantar Mantar (het observatorium), de Birla tempel en een fotostop aan de Hawa Mahal (het Paleis der Winden). In de late namiddag rijd je met een riskja door de oude stad met zijn vele kleurrijke markten. Onderweg maak en proef je nog een overheerlijke lassi, de yoghurtdrank die in India zo bekend is. En dan is het nog niet gedaan. Tegen valavond mag je naar de bioscoop! Voor een echte Bollywoodfilm in een traditionele cinema.

Dag 5: Olifanten verzorgen en … beschilderen
Jaipur (B, L, D)
Maak je alvast klaar voor alweer een fantastische dag. Na het ontbijt trek je eerst naar het paleis van Amber, een fort dat ooit diende als verblijfsplaats van de keizers in Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het fort is een prachtige mengeling van verschillende architecturale stijlen met een labyrint aan koeren, zalen en tuinen. Binnen kun je heel wat tijd doorbrengen: verken de verschillende delen van het paleis, ga de trappen op voor schitterende uitzichten en bewonder de vele binnentuintjes. Daarna gaat het richting het olifantendorp Elefantastic. Je kunt er eerst lunchen bij een mahoutfamilie om daarna alles te leren over het gedrag en de taal van de grote beesten zelf. Met nadien dé apothose: de olifanten voederen en …. beschilderen! Maak er een mooie creatie van. Het zal in ieder geval prachtige beelden opleveren. Moe maar voldaan keer je naar het hotel terug. Tijdens het diner maak je vanavond nog kennis met de Rajasthaanse muziek en leer je hoe je een tulband kunt knopen en een sari kunt wikkelen. En dan… meedansen maar!

Dag 6: Vogels spotten vanuit een riksja
Jaipur • Bharatpur (B, L, D)
Geen forten of paleizen vandaag, maar een echt nationaal park op het programma. Dat van Keoladeo Ghana, zo uniek dat het prijkt op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Maar voor je in het nationaal park aankomt, stop je onderweg eerst nog even bij de Chand Baori step well (de grootste trapput ter wereld!) en leer je in een lokale dabah (een Indisch eethuisje) hoe chai (Indische thee) en paratha’s (Indische broodjes) worden gemaakt. In het hotel ben je vanmiddag vrij om te genieten van het mooie zwembad. Pas in de late namiddag trek je naar het Keoladeo Ghana National park. Je trekt er met gids en riksja op uit om de mooiste vogels te spotten – er zijn meer dan 450 soorten in dit park! – en te genieten van de natuur. Na de drukte van Jaipur is dit een oase van rust!

Dag 7: Van spookstad Fathepur Sikri naar het Rode Fort
Bharatpur • Agra (B, L, D)
Vandaag rijd je vanuit Bharatpur verder naar het beroemde stadje Agra, de thuishaven van de Taj Mahal die morgen op jullie programma staat (op vrijdag is de Taj gesloten). Onderweg vind je echter nog een andere legendarische site, die van Fatehpur Sikri, een stad die in de zestiende eeuw werd gebouwd door keizer Akbar en veertien jaar lang de hoofdstad was van het Mogolrijk. Volgens de legende bouwde Akbar zijn nieuwe hoofdstad ter ere van de geboorte van zijn zoon, op een heuveltop. De bouw van de paleizen, pleinen, vijvers, harems, graven en moskee begon in 1571 en duurde vijftien jaar. Maar al gauw bleek dat het in het droge en hete Rajasthan onmogelijk was om de stad te bewonen, en de hele hofhouding verruilde de gloednieuwe stad voor een nieuw exemplaar, amper tien kilometer verderop, maar dan wel vlakbij een rivier. Alleen de moskee van Fatehpur Sikri bleef dienst doen, zelfs tot op vandaag.
Na lunch in het hotel in Agra staat ook het Rode Fort nog op het programma. Het fort ligt aan de oevers van de Yamuna rivier en dankt zijn naam aan de massieve muren van rode zandsteen. Het wordt beschouwd als het hoogtepunt van de Mogol creativiteit en architectuur. De resterende tijd kun je vrij besteden.

Dag 8: Bezoek aan de magische Taj Mahal en afscheidsdiner in Bollywoodstijl
Agra • Delhi • Brussel (B, L, D)
Je hebt er ongetwijfeld lang naar uitgekeken: het bezoek aan dé Taj Mahal, dat prachtige bouwwerk dat in 1653 door keizer Sjah Jahan werd gebouwd ter nagedachtenis van zijn vrouw Mumtaz Mahal! Je moet er wel vroeg voor uit de veren, maar de Taj bij zonsopgang is prachtig! De Taj Mahal is hét symbool van India en met verve het meest bekende gebouw van het land. En dat is niet onterecht want als je er eenmaal voorstaat, oogt het ook echt heel indrukwekkend. Ontbijten kan in het hotel, na het bezoek. Daarna rijd je terug naar Delhi. Met onderweg nog een stop in Mathura, de geboorteplaats van Krishna (de god van de liefde) waar je nog een laatste pujaritueel kunt doen. In de namiddag mag je inchecken in het hotel van de eerste dag. Niet voor een overnachting, want vanavond vliegen jullie terug huiswaarts. Maar het is leuk om die laatste uren in stijl door te brengen en om nog een beetje te relaxen aan het zwembad. In de vooravond stap je als afscheid binnen in de magische wereld van Zangoora, een Bollywoodtheatervoorstelling met wondermooie effecten en een afscheidsdiner. Geniet ervan met volle teugen! Daarna word je naar de luchthaven gebracht voor de internationale vlucht naar Brussel. Fijne terugreis!

Dag 9: Aankomst thuis
Brussel
Aankomst in Brussel. Welkom thuis!

Richtprijs Chapatiroute
Paas-, herfst en krokusvakantie: € 1.450 pp.
Zomervakantie: € 1.370 pp.
(Prijs berekend op basis van een gezin van 4)

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen
Maaltijden zoals beschreven (B= Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Frans- of Engelstalige begeleider bij alle activiteiten
Alle transfers (AC minivan met chauffeur)
Water bij de transfers
Alle activiteiten zoals beschreven:

• Dromedarisrit
• Bezoek dorp Shahpura
• Bangles leren maken
• Hindi leren in lokaal schooltje
• Puja doen in de lokale tempel
• Rit met een kamelenhuifkar
• Kookworkshop
• Bollywoodfilm bekijken
• Jaipur citytour
• Lassi proeven

• Olifanten beschilderen en voederen
• Amber fort bezoeken
• Traditionele kledij leren dragen en meedansen op Indische muziek
• Lokale dabah bezoeken
• Chand Baori step well
• Keoladeo Ghana National Park (Bharatpur) bezoeken met riksja
• Bezoek Fatehpur Sikri
• Bezoek Rode fort van Agra
• Bezoek Taj Mahal bij zonsopgang
• Bezoek Mathura
• Bollywoodspektakelshow als afsluiter

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
De activiteiten die als optioneel worden omschreven:
De andere maaltijden en dranken
Fooien

Goed om te weten
* Voor deze reis naar India heeft elke reiziger een internationale reispas én een visum nodig.
* Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinatie tegen Hepatitis A, buiktyfus en DTP worden aanbevolen.
* Beperkt tot geen malariarisico voor deze route. Meer info bij je huisarts.