bouwsteen-atlas2-icoon bouwsteen-atlas-2
Trekking door het Toubkalgebergte – 6 dagen
! Een bouwsteen kan enkel in combinatie met een bestaande route

baksteen Adembenemende landschappen
baksteen Groene valleien en prachtige bergen
baksteen Wandelen met ezeltjes
baksteen Vergeten bergdorpjes
baksteen Picknicken in de natuur
baksteen Slapen in berggîtes
baksteen Privé-kok tijdens trekking
baksteen Privé-gids

in-het-kort-bruin
Voor wie:
Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 j.

Accommodatie: Berggîtes. Eenvoudige maar schone accommodatie in de bergen.

Ideale reisperiode: Herfstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie. Kan ingepast worden bij elke Marokkoroute.

Richtprijs: € 415 pp. (Prijs berekend op basis van een gezin met twee kinderen)

Inbegrepen: De transfers, de overnachtingen, volpension, een gids-begeleider, een lokaal team (chauffeur, ezeldrijver, kok), een ezel voor de kinderen.

Niet inbegrepen: Drank en fooien.

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Naar de voet van de Toubkal
Vandaag op tijd uit de veren want onze berggids komt jullie ophalen voor een transfer naar het Berberdorpje Imlil aan de voet van de Toubkal, de hoogste berg van Marokko. Onderweg kun je alvast de prachtige bergen en valleien aanschouwen van de Moulay Brahim. Vanuit Imlil stap je te voet naar het nabijgelegen dorpje Aït Souka, waar je voor de volgende twee nachten je intrek neemt in een gîte. Het uitzicht is er alvast prachtig. Ahmed zal jullie met open armen verwelkomen en jullie met veel plezier de streek leren kennen. Samen met zijn gezin zorgt hij alvast voor fijn gezelschap! De gîte op zich is ook de moeite. Eenvoudig maar schoon, met grote kamers en een sanitair blok. Het eten is er overvloedig en lekker.
Na het inchecken trek je er met gids en ezel op uit in de richting van Aremd. Onderweg leer je alles over de landbouwtradities van de bergberbers. Het uitzicht op de terrasbouw tegen de flanken van de berg en de pittoreske dorpjes die eromheen zijn gebouwd, zijn wondermooi. ‘s Middags kun je picknicken in de schaduw van een notelaar. In de namiddag keer je dan naar de gîte terug. Misschien kun je de Berbervrouwen helpen bij het maken van het lekkere Marokkaanse brood voor die avond?
Trekking: 2 à 3 uur *. Hoogteverschil: 200 à 300 meter.

Dag 2: Tizi n’ Zik (2500 m)
Goeiemorgen! Lekker geslapen in de gîte? Er wacht jullie alvast een goed begin, want als het weer meezit, kun je ontbijten vanop het terras met uitzicht op de fantastisch bergketens. Leg maar een stevige basis want daarna vertrek je voor een dagtocht met de ezels. Via verschillende kleine dorpjes en de top van de Tizi n’Zik, op ongeveer 2500 meter. Het uitzicht op de vallei van Imlil, Oukaïmedem en Tizi Oussem is adembenemend. En het contrast tussen de groene valleien en de dorre bergtoppen is heel speciaal. Ook vandaag mag je weer picknicken. En wat vooral heel handig is: je hoeft zelf niets te dragen. Ook daarvoor heb je een ezeltje mee. En zelfs een kok die jullie in de watten legt en jullie een onvergetelijk moment bezorgt. In de late namiddag keer je terug naar de gîte waar je de spieren even kunt laten ontspannen in een traditionele Marokkaanse hammam. Schrobben maar!
Trekking: 4 à 5 uur. Hoogteverschil: 500 meter.

Dag 3: Aït Souka • Tizi n’Tamatert (2350 m) • Tinghrine
Geniet nog even van het terras aan de gîte, neem het landschap voor de laatste keer in je op want dan is het weer tijd om verder te trekken. Er wacht jullie alvast een vrij gemakkelijke beklimming van de Tamatertcol. Vanop de top heb je een panoramisch uitzicht over de vallei van Imenane en die van Aït Mizane. Met op de achtergrond, de Toubkal. Daarna maak je de afdaling naar het met terrassen omringde dorpje Tinghrine. Ook hier wacht jullie een gîte met een mooi uitzicht over de bergen.
Trekking: 4 h 30. M: 525 meter. D: 425 meter.

Dag 4: Vallée d’Imenane • Tachedirt • Tinghrine
Zijn de ezels geladen? Trek er vandaag dan weer op uit om de mooie vallei van Imenane te ontdekken. Houd halt in het dorpje Tachedirt, ook wel de voet van het hooggebergte genoemd, en trek zo steeds verder de Hoge Atlas in. De ezel draagt alle benodigdheden voor de lunch die je in de schaduw van een boom kunt verorberen. Zijn de kinderen een beetje moe van het stappen, dan kunnen ze ook op de ezel plaatsenemen. Ze zullen er zeker goeie vriendjes mee worden! Onderweg leert de gids jullie in ieder geval niet alleen de mooie natuur verkennen maar hij vertelt ook alles over het traditionele leven van de berbers, over hun gewoontes, architectuur, landbouw, kweken van dieren, enz… ‘s Avonds slaap je in de gîte.
Trekking: 4 uur. Hoogteverschil: 400 meter.

Dag 5: Tinghrine • Imeskar
Een mooie, rustige dag vandaag via bergpaadjes en weinig gebruikte pistes langs pittoreske dorpjes: Ikiss, Amssakrou, Arg. Vanmiddag lunch je aan de oevers van de rivier om dan na de middagwandeling aan te komen in het dorpje Imeskar. Overnachting in de gîte.
Trekking: 5 uur. D: 525 meter.

Dag 6: Imeskar • tizi n’El Bour • Imi Oughlad • Takerkoust
Zijn jullie ondertussen al goeie maatjes geworden met de ezels? Vertroetel ze nog een keer want straks vertrekken jullie samen voor een laatste wandeling. Naar de tizi n’El Bour (1500 m) waar je alweer een prachtig uitzicht hebt over de verschillende valleien, de dorpjes en de Hoge Atlas. Geniet ook nog van de laatste lunch met ons lokale team. Daarna wacht in Imi Oughlad een minibus om jullie naar Takerkoust of Marrakech te brengen. Hier neem je ook afscheid van de gids.

*De duur van de dagtrekkingen zijn een indicatie en kunnen variëren naargelang de leeftijd van de kinderen (en de snelheid van stappen), de tijd die wordt genomen voor de picknick, enz…