bouwsteen-atlas1-icoon bouwsteen-atlas-1
Trekking door het Toubkalgebergte – 3 dagen
!
Een bouwsteen kan enkel in combinatie met een bestaande route

baksteen Adembenemende landschappen
baksteen Groene valleien en prachtige bergen
baksteen Wandelen met ezeltjes
baksteen Vergeten bergdorpjes
baksteen Picknicken in de natuur
baksteen Slapen in berggîtes
baksteen Privé-kok tijdens trekking
baksteen Privé-gids

in-het-kort-groen
Voor wie:
Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 j.
Accommodatie: Berggîtes. Eenvoudige maar schone accommodatie in de bergen.
Ideale reisperiode: Herfstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie. Kan ingepast worden bij elke Marokkoroute.
Richtprijs: € 192 pp. (Prijs berekend op basis van een gezin met twee kinderen)
Inbegrepen: De transfers, de overnachtingen, volpension, een gids-begeleider, een lokaal team (chauffeur, ezeldrijver, kok), een ezel voor de kinderen.
Niet inbegrepen: Drank en fooien.

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Naar de voet van de Toubkal
Vandaag op tijd uit de veren want onze berggids komt jullie ophalen voor een transfer naar het Berberdorpje Imlil aan de voet van de Toubkal, de hoogste berg van Marokko. Onderweg kun je alvast de prachtige bergen en valleien aanschouwen van de Moulay Brahim. Vanuit Imlil stap je te voet naar het nabijgelegen dorpje Ait Souka, waar je voor de volgende twee nachten je intrek neemt in een gîte. Het uitzicht is er alvast prachtig. Ahmed zal jullie met open armen verwelkomen en jullie met veel plezier de streek leren kennen. Samen met zijn gezin zorgt hij alvast voor fijn gezelschap! De gîte op zich is ook de moeite. Eenvoudig maar schoon, met grote kamers en een sanitair blok. Het eten is er overvloedig en lekker.
Na het inchecken trek je er met gids en ezel op uit in de richting van Aremd. Onderweg leer je alles over de landbouwtradities van de bergberbers. Het uitzicht op de terrasbouw tegen de flanken van de berg en de pittoreske dorpjes die eromheen zijn gebouwd, zijn wondermooi. ‘s Middags kun je picknicken in de schaduw van een notelaar. In de namiddag keer je dan naar de gîte terug. Misschien kun je de Berbervrouwen helpen bij het maken van het lekkere Marokkaanse brood voor die avond?
Trekking: 2 à 3 uur *. Hoogteverschil: 200 à 300 meter.

Dag 2: Naar Sidi Chamarouch
Goeiemorgen! Lekker geslapen in de gîte? Er wacht jullie alvast een goed begin, want als het weer meezit, kun je ontbijten vanop het terras met uitzicht op de fantastisch bergketens. Trek daarna je wandelschoenen aan en stap langs de oevers van de rivier die de terrasbouw overvloedig van water voorzien. Via muilezelpaden kom je uit op de hoge rotswanden boven de vallei. Doel van de trekking is het kleine stadje en heiligdom Sidi Chamarouch (2290 m). In de late namiddag keer je terug naar de gîte waar je de spieren even kunt laten ontspannen in de traditionele Marokkaanse hammam. Schrobben maar!
Trekking: 5 u. Hoogteverschil: 450 meter.

Dag 3: Tizi n’ Zik (2520 m)
Via verschillende kleine dorpjes bereik je vandaag de top van de Tizi n’Zik, op ongeveer 2500 meter. Het uitzicht op de vallei van Imlil, Oukaïmedem en Tizi Oussem is adembenemend; En het contrast tussen de groene valleien en de dorre bergtoppen is heel speciaal. Ook vandaag mag je weer picknicken onderweg. En wat vooral heel handig is: je hoeft zelf niets te dragen. Ook daarvoor heb je een ezeltje mee. En zelfs een kok die jullie in de watten legt en jullie een onvergetelijk moment bezorgt. In de namiddag keer je terug naar Imlil. Vandaaruit kun je terug naar Marrakech of naar een andere locatie.
Trekking: 4 à 5 uur. Hoogteverschil: 700 meter.

* De tijden zijn een indicatie en kunnen variëren naargelang de leeftijd van de kinderen (en de snelheid van stappen), de tijd die wordt genomen voor de picknick, enz…