bamboe-icoon-2 bamboeroute-tekst
Topreis door Vietnam én Cambodja
22 dagen

bamboe-icoon-2 Met een fietsriksja door Hanoi
bamboe-icoon-2 Een privéboot in Halong Bay
bamboe-icoon-2 Fietsen door het platteland van Ninh Binh
bamboe-icoon-2 De geheimen van het waterpoppentheater
bamboe-icoon-2 Vliegeren en Vietnamese lampionnen maken
bamboe-icoon-2 Betoverende rijstvelden en gevlochten rijsthoedjes
bamboe-icoon-2 Oude khmertempels
bamboe-icoon-2 Een ritje met de bamboetrein
bamboe-icoon-2 De geheimen van de khmerkeuken
bamboe-icoon-2 Authentieke vissersdorpjes
bamboe-icoon-2 Zoektocht bij Angkor
bamboe-icoon-2 Bangkok ontdekken

In-het-kort-oranje

Route: Bangkok (3) • Battambang (2) • Siem Reap (3) • Hanoi (2) • Halong Bay (1) • Ninh Binh (2) • Nachttrein (1) • Hué (2) • Hoi An (3) • Da Nang • Hanoi

Duur: 22 dagen (vluchtdagen inbegrepen), 19 overnachtingen

Voor wie: Voor gezinnen met tieners en actieve kinderen.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld; Intensieve route waar je veel beleeft en ziet!

Accommodatie: Prachtige, sfeervolle accommodatie, overal zwembad, behalve in Hanoi

Vervoer: Privé-vervoer, nachttrein en binnenlandse vluchten (inbegrepen!).

Ideale reisperiode: Zomervakantie. Hou er rekening mee dat het af en toe kan regenen als je in juli of augustus reist omwille van het regenseizoen.

Richtprijs: € 2.390 pp.

“De Bamboeroute is de meest fantastische route voor wie Vietnam, Cambodja én Bangkok wil combineren. Zo veel te beleven, zoveel te zien, zoveel te ontdekken. Een topervaring om nog lang van na te genieten!”

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Vlucht naar Bangkok
Brussel • Bangkok
Vandaag is het eindelijk zo ver: jullie vertrekken op reis!  Maak het jullie gemakkelijk tijdens de lange vlucht: speel een spelletje, kijk naar een mooie film of probeer alvast een paar uurtjes te slapen. Ook de vlucht maakt alvast deel uit van het avontuur dat jullie samen gaan beleven.

Dag 2: Welkom in Bangkok!
Bangkok
Welkom in Bangkok! Zodra de deuren van het vliegtuig opengaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoetkomen, prikkelen al je zintuigen. Geniet ervan, een eerste indruk blijft altijd bij. Na de verplichte douaneformaliteiten word je opgewacht door de chauffeur (met naambordje) die jullie naar het hotel brengt in hartje Bangkok. Neem je tijd om even te bekomen van de lange vlucht. Wil je toch al op stap, dan kun je zeker ook vrij op verkenning gaan. We kiezen er bewust voor om deze eerste dag niets standaard op het programma te zetten. De meeste mensen moeten toch eerst even bekomen van de vlucht en het uurverschil. En op die manier kun je zelf bepalen wat je wil doen of waar je zin in hebt. Wil je graag nog op stap, dan is een bezoek aan de What Pho of Chinatown zeker een goed idee. In het hotel regelen ze zeker graag een tuk tuk en leggen ze met plezier uit hoe je er komt. Vergeet je uurwerk niet vooruit te draaien!

Dag 3: De highlights van Bangkok
Bangkok (B, L)
Eén van de highlights van Bangkok vandaag: het mooie Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Misschien voelt het wat kitscherig aan, maar het Koninklijk Paleis is een ongeëvenaard voorbeeld van de Thaise architectuur. Elk denkbaar onderdeel van het complex is versierd. Er zitten ongekend veel details in de tienduizenden gekleurde dakpannen, het vergulde houtsnijwerk en de mythische bewakers. Het Koninklijk Paleis werd gebouwd in 1782, nadat Koning Rama I de macht had overgenomen van zijn voorganger Taksin. Deze laatste had een paleis op de westoever, maar Rama I wilde een eigen centrum van de macht en bouwde zijn paleis op de oostelijke oever. Deze residentie was van hout. Het Thaise volk was er echter van overtuigd dat hun koning de personificatie van oppergod Narayana was. En omdat goden in de hemel leven, knapten bouwvakkers en kunstenaars vanuit het hele land het paleiscomplex op tot een hemelse plek. Je wandelt langs galerijen, gazons, een mausoleum, een bibliotheek, kapelletjes, gehoorzalen en koninklijke appartementen. Overal zie je de grootst denkbare uitbundigheid in de versieringen. De Chakri Maha Prasat, de Troonzaal, is er een sprekend voorbeeld van. Bijzonder is de mix tussen Thaise en Europese architectuur. Rama V, koning van 1868 tot 1910, wilde in eerste instantie een Europees paleis compleet met koepels en nam hiervoor twee Britse architecten onder de arm. Zijn hoogste minister adviseerde hem toch Thaise elementen te integreren; daarom heeft het gebouw de typisch Thaise daken in groen en goud. Niet het paleis zelf, maar de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha is voor veel Thai de reden om hiernaartoe te komen. Het exterieur van het gebouw maakt al evenveel indruk als de binnenkant. Gouden stoepa’s en beelden van mythische bewakers omringen de tempel, en rondom deze verzameling van boeddhistische kunstwerken is op een muur het nationaal epos van Thailand geschilderd. Meters aan muurschilderingen vertellen de Ramakien, het heldenepos van de Thai waarin het apenleger van Hanoeman en ideale koningen de hoofdrol spelen. In de tempel is het een komen en gaan van aanbidders. De Thai knielen, mompelen en doneren er vol toewijding bij het jaden Boeddhabeeld. De aandacht dankt het beeld onder meer aan zijn geschiedenis. Eeuwenlang reisde het mee met de koningen, van hoofdstad naar hoofdstad. Het Boeddhabeeld zou voorspoed geven aan eenieder die het aanbidt. Of het nu waar is of niet, feit is dat veel Thai graag wat tijd vrijmaken voor een bezoek. Je weet immers maar nooit. Na het bezoek aan het Koninklijk Paleis maak je ook nog een mooie tocht met een longtailboot op de klongs om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien.  Daarna zijn jullie vrij.

Dag 4: Fietsen door Bangkok
Bangkok (B)
Vandaag op het programma: fietsen! Het klinkt misschien ongewoon maar fietsen in Bangkok is een unieke belevenis. Je rijdt door achterstraatjes, een lokale markt, langs tempels en andere bezienswaardigheden. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok en je vragen zijn daarbij van harte welkom. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Je passeert het oudere deel van Bangkok met de beroemde tempels. Je steekt de Chao Phraya rivier over met een majestueus uitzicht op de skyline van de stad en bezoekt Thonburi, de historische derde hoofdstad van Thailand. In contrast met het chaotische Chinatown zijn er veel vredige elementen van het lokale Thaise leven te ontdekken tijdens deze tocht.

Dag 5: Naar Cambodja!
Bangkok • Battambang (B)
Goeiemorgen! Vandaag rijden jullie verder naar Cambodja! Het is een vrij lange route, maar er is veel afwisseling zodat de uren snel voorbij gaan. Om 8 uur staat een minivan vertrekkensklaar om Bangkok te verlaten en in vier uur naar de grens bij Ban Pakard te rijden. De taxi zet jullie af even voor de grens. Stap tot bij de Thaise douane en check uit. Je moet daarvoor een departure card invullen. Daarna wacht een stukje niemandsland tot aan de Cambodjaanse douane. Daar check je in. En vul je een arrival card in. Na alle douaneformaliteiten (duurt ongeveer een uurtje, afhankelijk van de drukte van het moment) zet je eindelijk voet op Cambodjaanse bodem. Na de grenspost wacht iemand jullie op met een naambordje. Hij begeleidt je verder naar de taxi die staat te wachten om jullie in ongeveer 2 uur naar Battambang te brengen. De grensovergang lijkt een hele klus, maar het valt heel goed mee.
Bij aankomst in het hotel in Battambang zal het aangeboden drankje en de zwembeurt in het zwembad in ieder geval deugd doen. De rest van de dag kun je vrij spenderen. Battambang is een stadje met fraaie voorbeelden van koloniale architectuur. Het ligt aan de Sangker en langs die rivier staan oude Franse winkels. In het zuidelijke deel van de stad zie je dan weer prachtige koloniale villa’s. Ook vind je er veel Thaise invloeden, aangezien de provincie Battambang lange tijd onder Thais bestuur stond. Je kunt er nog steeds betalen met baht, de Thaise munteenheid. Battambang is de rijstprovincie van Cambodja. Rond de stad liggen uitgestrekte rijstvelden, die worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes. Er zijn ook nog veel overblijfselen van Khmertempels te vinden.

Dag 6: Het plattelandsleven van Battambang
Battambang (B)
Vandaag leer je Cambodja echt kennen: samen met een gids trek je er vanaf tien uur de hele dag op uit. Het precieze programma is niet altijd te voorspellen en hangt een beetje van dag tot dag af. Wat kan er allemaal op het programma staan? Rijstpapier scheppen, rijstwijn stoken, sticky rice proeven, vispasta bereiden, The Killing Cave bezoeken, The Bat Cave bezoeken, miehoen maken, tempels en een authentiek Frans koloniaal huis bezoeken en een ritje met de bamboetrein! Echt een topdagje en op en top Cambodja!

Dag 7: De geheimen van de Cambodjaanse keuken en naar Siem Reap
Battambang – Siem Reap (B)
De khmerkeuken is fantastisch, dat zul je de voorbije dagen zeker al gemerkt hebben. De Cambodjaanse gerechten moeten dus zeker niet onderdoen voor de Thaise. Opdat je ook thuis nog lang zou kunnen terugdenken aan deze mooie reis, leer je vandaag een paar khmergerechten klaarmaken. De kookworkshop start om 9 uur. Eerst breng je een bezoek aan de markt waar de kok je wegwijs maakt tussen alle groenten, fruit en kruiden die je kunt vinden. Daarna mag je zelf aan de slag. En uiteraard mag je ook opeten wat je zelf hebt klaargemaakt. Deze activiteit is optioneel.
In de namiddag rijd je verder naar Siem Reap, dé bakermat van de tempels van Angkor! De rit duurt ongeveer 2 à 3 uur. Check in in het hotel en trek nog even de stad in. Siem Reap is drukke stad geworden, met een levendig nachtleven; Maar er zijn nog veel leuke restaurantjes waar het ook wat rustiger is om te zitten.

Dag 8: Eindelijk, de tempels van Angkor!
Siem Reap (B)
Tempels, tempels en nog eens tempels. Maar welke tempels! De mooiste die je ooit hebt gezien! Vandaag bezoeken jullie de binnenste tempelring, met onder meer Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm en Angkor Thom. Maar alle tempels zijn mooi en anders. Speel verstoppertje tussen de tempels, ga op zoek naar dieren in de reliëfs, … Geniet ervan!

Dag 9: Nog meer tempels bezoeken? Of liever op ontdekking in de omgeving van Siem Reap?
Siem Reap (B)
Vandaag zijn jullie vrij. Maar er is heel wat te beleven. Wie wil kan kiezen voor een extra activiteit. Wat dacht je van de buitenste tempeltour? Preah Khan, Neak Pean, East Mebon, Pre Rup and Banteay Srei. Geniet van deze prachtige overblijfselen van het vroegere Khmerrijk! Of een leuke uitstap naar het platteland en de drijvende dorpen? Als de kinderen al wat ouder zijn en van avontuur houden, kan je eventueel ziplinen door het eeuwenoude regenwoud van Cambodja! Zweef, glijd, vlieg hoog door de bomen en geniet van de adembenemende verzichten boven de jungle. Ook een olifantendag kan op jullie programma staan. In de uitlopers van de Kulen berg ligt 1100 hectare beschermd bos dat wordt bewoond door de 14 olifanten van Angkor. 26 jaar lang hebben deze olifanten ritjes gemaakt met bezoekers in de tempels van het werelderfgoed. Vandaag de dag lopen ze vrij rond in hun natuurlijke habitat en zijn ze de levende getuigen van een veranderende wereld. Kom naar het bos, leer en help een handje mee aan. Een fietstocht off the beaten track is ook iets wat jullie dichter brengt bij het lokale leven. Aan jullie de keuze!

Dag 10: Welkom in Hanoi!
Siem Reap (B) • Hanoi
Vandaag staan jullie alweer vertrekkensklaar voor een nieuw avontuur. Deze keer vlieg je naar Vietnam! Het land van de rijzende draak, tropische bossen, immens groene rijstterrassen, grillige kalkbergen, uitgestrekte stranden en verscholen dorpjes, maar ook van traditionele draagjukken, massaal veel fietsers en scooters, gevlochten rijsthoeden, bonte markten en kleurrijke bergvolkeren. Vietnam in de 21e eeuw is het Azië van weleer! En dat zul je in Hanoi meteen voelen. Bij aankomst in de luchthaven van Noi Bai word je opgewacht door onze gids en chauffeur (met een naambordje!) die jullie meteen naar het hotel brengt in the Old Quarter van de stad. Hier hebben de hotels geen zwembad, maar zit je midden in het Vietnamese leven vol kleine straatjes en street life. Hier eet je voor weinig geld op kleine plastic stoeltjes en kun je je meteen onderdompelen in die mooie Vietnamese straatcultuur.

Dag 11: Het Hoan Kiem Lake, Vietnamees schrijven en het waterpoppentheater
Hanoi (B)
Vandaag mag je plaatsnemen in een fietsriksja om Hanoi te gaan verkennen. Staan op het programma: the Old Quarter met de 36 straatjes, het Hoan Kiem Lake en de Tempel van de Literatuur. Daar leert de gids jullie ook enkele woordjes Vietnamees. Vraag hem zeker hoe je je naam schrijft in het Vietnamees! Daarna kun je je even opfrissen in het hotel en gaat het richting het huis van Mr Liem, een waterpoppenkunstenaar die jullie helemaal zal inwijden in de waterpoppenkunst. Sommige reizigers denken soms dat het een activiteit is voor kinderen. Maar niets is minder waar. Het waterpoppenspel van Vietnam is meer dan 1000 jaar oud. Het ontstond in een periode van vrede en welvaart, wat betekende dat de mensen konden ontspannen en genieten van culturele festivals en tradities. Doordat rijstvelden vaak helemaal onderwater staan, maakten dorpelingen entertainment door in het diepe water te gaan staan ​​met de poppen boven het water. Destijds werden eenvoudige podia gebouwd rond overstroomde rijstvelden gericht op de poppenspelers die hun publiek entertainen. Nog altijd houden Vietnamezen van hun waterpoppenshows, maar dan nu in echte theaters. Omdat zo’n echte show nogal lang duurt en onbegrijpelijk is (want in het Vietnamees) is een bezoek aan Mr Liem een ideale kans om met dit stukje cultuur kennis te maken. Hij maakt zelf poppen en heeft thuis ook een klein theater waar hij een voorstelling kan doen.

Dag 12: Naar het paradijselijke Halong Bay
Hanoi • Halong Bay (B, L, D)
Na het drukke Hanoi staat vandaag nog een hoogtepunt op jullie programma: Halong Bay, één van de bekendste natuurgebieden in Vietnam. De baai bestaat uit duizenden kleine eilandjes van kalksteenrotsen die hoog uit zee oprijzen. De meeste eilanden zijn onbewoond. Volgens een oude Vietnamese legende was er lang geleden een draak die in zee dook. Zijn staart steekt hier en daar nog boven water uit en dat zijn de eilandjes van de Ha Long baai. Al zijn er ook andere legendes. Vragen jullie het aan de gids? Geniet van de pracht van deze setting!

Dag 13: Genieten op het water
Halong Bay • Ninh Binh (B, L)
Lekker geslapen op de boot? Geniet nog even van het verfrissende ochtendbriesje en van het lekkere ontbijt op de boot. Daarna is het tijd om weer verder te varen en afscheid te nemen van Halong Bay. In de haven staat onze chauffeur en gids weer op jullie te wachten. Want vandaaruit gaat het naar het rustieke Ninh Bin!

Dag 14: Het Vietnamese platteland van Ninh Binh verkennen
Ninh Binh (B)
Ninh Binh is een vergeten paradijsje. Of misschien beter: een nog niet echt door het massatoerisme ontdekt paradijsje. Het stadje zelf heeft niet zoveel om het lijf, maar de omgeving errond is zeer beklijvend. Het Halong Bay van het vasteland, zo wordt Ninh Binh ook wel genoemd. Er is niets aan gelogen. Zo mooi Halong Bay is, zo mooi is Ninh Binh, met rijstvelden zover je kunt kijken. Het was in de tiende en elfde eeuw niet voor niets de thuisbasis van de keizers van Vietnam. Verscholen tussen het groen vind je er eeuwenoude pagodes die de pracht en de praal van het vroegere keizerrijk weerspiegelen. Het is heel makkelijk om de streek op eigen houtje te verkennen. Of je kunt heerlijk relaxen aan het prachtige zwembad. Het hotel heeft ook een Spa waar je terecht kunt voor massages en wellness.

Dag 15: Chillen en met de nachttrein naar de keizerlijke stad
Ninh Binh •  Da Nang • Hué (B)
Maak er vandaag een relax dagje van. Je kunt zelf de omgeving van Ninh Binh verkennen als je dat gisteren nog niet hebt gedaan, of je kunt heerlijk relaxen aan het prachtige zwembad. Pas vanavond word je verwacht aan het treinstation van Ninh Binh en neem je de nachttrein naar de keizerlijke stad Hue!

Dag 16: Vliegeren in Hué
Hué (B)
Lekker geslapen in de trein? En welkom in Hue, de keizerlijke stad aan de oevers van de Parfumrivier. Hue is een druk stadje waar auto’s en vooral brommers kriskras door elkaar rijden. Maar vooral een stad met mooie architecturale pareltjes. Als je aankomt word je opgewacht door onze gids en chauffeur die jullie naar het hotel brengen. Tijd genoeg om je op te frissen, een beetje te chillen of een duik te nemen in het grote zwembad. Daarna komt onze gids jullie halen voor een bezoek aan een lokaal huis te gaan waar je leert hoe je … een vlieger maakt. Vietnamezen zijn dol op vliegeren. Zodra er een beetje wind staat zie je her en der vliegers door de lucht zoeven. Elk jaar worden zelfs heuse vliegercompetities georganiseerd. Als het weer het toelaat en er voldoende wind staat, kun je met jullie zelfgemaakte vlieger daarna naar de Ngo Mon Square, vlak voor de zuidingang van de Citadel om hem te laten vliegeren. Ambiance verzekerd!

Dag 17: Als keizers op een troon in de Verborgen Stad
Hué (B)
Vandaag op het programma: een bezoek aan de Citadel met de Burgerlijke Stad, de Keizerlijke stad en de Verborgen Purperen Stad. Een elegant complex van tempels, paleizen, vestigingsmuren, bastions en grachten dat dateert uit het begin van de negentiende eeuw. Het is een prachtige omgeving met veel ruimte zodat kinderen er ook helemaal in hun sas zijn. Ze mogen zich zelfs verkleden om even als ware emperors door het leven te gaan. Mocht de gids het vergeten, wijs hem er dan zeker op! En dan zijn er nog de keizerlijke graftomes her en der verspreid in het zuiden van de stad. We doen ze niet allemaal, maar de graftombes van Tu Duc en Khai Dinh én de Thien Mu Pagoda staan zeker op ons lijstje. Tu Duc was de vierde keizer van Vietnam. Hij leefde van 1829 tot 1883. Tijdens zijn regime kwam Vietnam onder Frans bewind. Verteld wordt dat hij maar liefst 104 concubines had. Khai Dinh King was de Vietnamese keizer van 1916 tot 1925. Zijn graftombe is een samensmelting van traditioneel Vietnamese stijl met moderne invloeden. Daarna maken jullie nog een boottochtje in een drakenboot op de Parfumrivier.

Dag 18: Door de Hai Van Pass naar het feeërieke Hoi An
Hué • Hoi An (B)
Tijd om afscheid te nemen van de keizerlijke hoofdstad met nog een bezoek aan de graftombe van Khai Dinh. Khai Dinh King was de Vietnamese keizer van 1916 tot 1925. Zijn graftombe is een samensmelting van traditioneel Vietnamese stijl met moderne invloeden. Daarna rijden jullie verder naar Hoi An, het stadje dat bijna in zijn geheel prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Om er te geraken moet je eerst door de Hai Van Pass, een bergketen die ooit de natuurlijke grens vormde tussen de koninkrijken van Dai Viêt en Champa. Het is ook de klimaatgrens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. De pass is de hoogste en langste van Vietnam. Als je langs de highway door de pass kronkelt is het landschap in elk geval fenomenaal. Vraag gerust aan de chauffeur om even te stoppen voor een foto. In de late namiddag komen jullie aan in Hoi An, Unesco Werelderfgoed en de ultieme combinatie van architectuur, geschiedenis, strand en …. lekker eten! Van de zestiende tot achtiende eeuw was Hoi An een belangrijke havenstad waar handelaars vanuit China, Japan en Europa naartoe kwamen. Die handelaars hebben allemaal hun stempel gedrukt op de architectuur. De oude straatjes van Hoi An staan vol met Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, prachtige warenhuizen en Franse huisjes en winkelpanden. Door het dichtslibben van de Thu Bon rivier in de 19e eeuw werd de stad afgesloten van de handelsroute wat ervoor gezorgd heeft dat Hoi An niet meegegaan is in de industriële ontwikkeling. Door het uitblijven van alle negatieve effecten die deze ontwikkeling ongetwijfeld met zich meegebracht zou hebben is Hoi An als het ware stil in de tijd blijven staan wat het tot zo’n bijzondere toeristische bezienswaardigheid gemaakt heeft.
Hoi An is vrij druk, maar als je door de mensenzee heen kunt kijken, ontdek je prachtige culturele pareltjes. Bovendien worden ’s avonds alle lichten in Hoi An gedoofd. Alleen kleurrijke lampionnen zorgen dan voor een feeërieke verlichting. Deze dag in Hoi An mogen jullie vrij spenderen.

Dag 19: Vietnamese heerlijkheden klaarmaken
Hoi An (B, L)
Vandaag een heerlijk dagje: een workshop Vietnamees koken. Eerst naar de markt voor een kennismaking met het overaanbod aan Vietnamese groenten en fruit, kruiden en specerijen. Doe samen met de kok de nodige inkopen, want straks mogen jullie zelf aan de slag, met een heuse koksmuts als noodzakelijk attribuut. Na een korte rondleiding door de biologische moestuin van Tra Que Vegetable village waar je alles leert over de plaatselijke landbouw- en moestuinpraktijken, mag je zelf een paar heerlijke gerechten klaarmaken: ‘tam huu’, Hoi An spring rolls en de Vietnamese pannenkoekjes Banh xeo. Smakelijk! Daarna zijn jullie vrij.

Dag 20: Snorkelen boven een prachtige onderwaterwereld
Hoi An (B)
Geniet van de zee en het strand! Als je logeert in een hotel aan het strand, dan is dat sowieso heel makkelijk. Logeer je in een ander hotel, regel dan een taxi of een fiets en ga naar An Bang Beach, op vier kilometer van het centrum van Hoi An. Er zijn ook ligbedden en parasols te huur. Wel belangrijk: in december-januari kan het er winderig en koud zijn.

Dag 21: Nog een laatste keer genieten van Vietnam en dan naar huis
Hoi An •  Da Nang • Hanoi • Brussel (B)
Geniet vandaag van jullie laatste uren in Vietnam. Duik nog even in het zwembad of ga nog eens langs de zee. Dan wacht een transfer naar de luchthaven van Da Nang, een binnenlandse vlucht naar Hanoi en de internationale vlucht huiswaarts. Fijne terugreis!

Dag 22: Terug in België!
Welkom thuis!

Richtprijs Bamboeroute
€ 2.390 pp.
(Prijs berekend op basis van een gezin van 4)

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen
Alle maaltijden zoals aangegeven (B = breakfast, L = lunch, D = dinner)
Alle toegangsprijzen tijdens de tours
Engelstalige gidsen
Alle transfers zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
(Ideaal voor deze route is een heenvlucht op Bangkok en een terugvlucht vanuit Da Nang)
De binnenlandse vlucht (indien nodig, afhankelijk van de internationale vlucht is soms een vlucht nodig naar Hanoi of Bangkok)
De activiteiten die als optioneel worden omschreven
De andere maaltijden en dranken
Fooien

Goed om te weten
* Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas én een visum nodig voor Vietnam en Cambodja.
* Vaccinatie tegen Hepatitis A, polio, tetanus en difterie wordt aanbevolen.
* Er is geen malariarisico voor deze route. Informeer je bij je huisarts.