bamboe-icoon-2 bamboeroute-tekst
Topreis door Vietnam én Cambodja
22 dagen

bamboe-icoon-2 Met een fietsriksja door Hanoi
bamboe-icoon-2 Een privéboot in Halong Bay
bamboe-icoon-2 Fietsen door het platteland van Ninh Binh
bamboe-icoon-2 De geheimen van het waterpoppentheater
bamboe-icoon-2 Vliegeren en Vietnamese lampionnen maken
bamboe-icoon-2 Betoverende rijstvelden en gevlochten rijsthoedjes
bamboe-icoon-2 Oude khmertempels
bamboe-icoon-2 Een ritje met de bamboetrein
bamboe-icoon-2 De geheimen van de khmerkeuken
bamboe-icoon-2 Authentieke vissersdorpjes
bamboe-icoon-2 Zoektocht bij Angkor
bamboe-icoon-2 Bangkok ontdekken

In-het-kort-oranje

Route: Bangkok (2) • Battambang (3) • Siem Reap (3) • Hanoi (2) • Halong Bay (1) • Ninh Binh (2) • Nachttrein (1) • Hué (2) • Hoi An (3) • Da Nang • Hanoi

Duur: 22 dagen (vluchtdagen inbegrepen).

Voor wie: Voor gezinnen met tieners en actieve kinderen.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld; Intensieve route waar je veel beleeft en ziet!

Accommodatie: Prachtige, sfeervolle accommodatie, overal zwembad, behalve in Hanoi

Vervoer: Privé-vervoer, nachttrein en binnenlandse vluchten (inbegrepen!).

Ideale reisperiode: Zomervakantie. Hou er rekening mee dat het af en toe kan regenen als je in juli of augustus reist omwille van het regenseizoen.

Richtprijs: € 2.085 pp.

“De bamboeroute is de meest fantastische route voor wie Vietnam, Cambodja én Bangkok wil combineren. Zo veel te beleven, zoveel te zien, zoveel te ontdekken. Een topervaring om nog lang van na te genieten!”

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Vlucht naar Bangkok
Brussel • Bangkok
Internationale vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Welkom in Bangkok!
Bangkok
Welkom in Bangkok! Zodra de deuren van het vliegtuig open gaan, stap je binnen in een andere wereld. Het is warm en vochtig en de geuren die je tegemoet komen, prikkelen al je zintuigen. Geniet ervan, een eerste indruk blijft altijd bij. Onze chauffeur brengt jullie daarna naar het hotel in hartje Bangkok. Vandaag is een rustig dagje en vooral bedoeld om even te acclimatiseren. Misschien ben je nog wat moe van de lange vlucht en van het uurverschil. Het hotel heeft in ieder geval een leuk zwembad waar je al even kunt chillen. Wij hebben vandaag niets voor jullie op het programma staan, maar het hotel kan zeker en vast een tuk tuk of taxi voor jullie regelen om er nog op uit te trekken.

Dag 3: Sightseeing in Bangkok
Bangkok (B, L)
Bangkok is een drukke stad. Maar Thailand verlaten zonder een glimp op te vangen van deze metropool is not done. Breng een bezoek aan het mooie Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Voor de kinderen werkten we een heuse zoektocht uit: wie vindt de 112 goudkleurige garduda’s? En wat zijn garuda’s? Welke kleur heeft het kleine beeldje in de Wat Phra Keo? En uit welk materiaal is het gemaakt? Welke mythologische figuren kun je ontdekken in de Ramakiengalerij, enz…? Je kunt ook een mooie tocht met een longtailboot op de klongs maken om het lokale leven in het Venetië van het oosten te zien. Reis je met oudere of actieve kinderen? Dan kun je deze dag ook verwisselen door een fietstocht! Fietsen door Bangkok, het klinkt misschien ongewoon maar het is een uniek avontuur. De gids brengt jullie naar geweldige vergezichten en er is tijd om weg te mijmeren in de steegjes van deze kleurrijke stad. De nadruk ligt niet op het fietsen, maar op de ervaring. Je rijdt door achterstraatjes, een lokale markt, langs tempels en andere bezienswaardigheden. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok en je vragen zijn daarbij van harte welkom. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Vanuit de stad steek je dan per klongboot de rivier over naar het platteland. Daar vind je de fruitplantages met verhoogde (fiets)paden en de karakteristieke Thaise huizen. Daar kun je ook lunchen in een huiselijke, rustige sfeer voor je weer terug fietst. Aan jullie de keuze!

Dag 4: Naar Cambodja!
Bangkok • Battambang (B)
Vandaag vroeg uit de veren: we verlaten immers Thailand en trekken door naar … Cambodja! Het is een vrij lange route, maar er is veel afwisseling zodat de uren snel voorbij gaan. Bij aankomst in het hotel in Battambang zal het aangeboden drankje en de zwembeurt in het zwembad in ieder geval deugd doen. De rest van de dag kun je vrij spenderen. Battambang is een rustig, zelfs wat slaperig stadje, maar je vindt er fraaie voorbeelden van koloniale architectuur. Het stadje ligt aan de Sangker en langs die rivier staan oude Franse winkels. In het zuidelijke deel van de stad zie je dan weer prachtige koloniale villa’s. Ook vind je er veel Thaise invloeden, aangezien de provincie Battambang lange tijd onder Thais bestuur stond. Je kunt er nog steeds betalen met baht, de Thaise munteenheid. Battambang is de rijstprovincie van Cambodja. Rond de stad liggen uitgestrekte rijstvelden, die worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes. Er zijn ook nog veel overblijfselen van Khmertempels te vinden.

Dag 5: Het plattelandsleven van Battambang
Battambang (B, L)
Vandaag leer je Cambodja steeds beter kennen: samen met een gids trek je er de hele dag op uit. Er is niet echt een vaste route, maar dit staat mogelijk op het programma: rijstpapier scheppen, rijstwijn stoken, sticky rice bakken, vispasta bereiden, tempels en een authentiek Frans koloniaal huis bezoeken. Met als zekere apotheose: een ritje met de bamboetrein! Net als een rollercoaster, maar dan zeven kilometer lang, een beetje trager en zonder loopings.

Dag 6: De geheimen van de Cambodjaanse keuken
Battambang (B, L)
De khmerkeuken is fantastisch, dat zul je de voorbije dagen zeker al gemerkt hebben. De Cambodjaanse gerechten moeten dus zeker niet onderdoen voor de Thaise. Wil je thuis ook nog een paar khmergerechtjes kunnen klaarmaken, dan kunnen we hier optioneel een kookcusus toevoegen. De dag begint dan al vrij vroeg met een bezoek aan de markt waar de kok je wegwijs maakt tussen alle groenten, fruit en kruiden die je kunt vinden. Daarna mag je zelf aan de slag. En uiteraard mag je ook opeten wat je zelf hebt klaargemaakt. De rest van de dag zijn jullie sowieso vrij. Suggestie? Huur een fiets en ga op verkenning door het Cambodjaanse landschap. Absolute aanrader ook is de circus-, teken-, dansschool van Phare Ponleu Selpak. Vijftienhonderd lokale kinderen worden er van de straat gehouden en krijgen een opleiding tot bijvoorbeeld animatietekenaar of circusartiest. Op sommige dagen kun je ’s avonds naar een voorstelling kijken en er ook blijven eten. Vraag meer info in het hotel. Gewoon relaxen aan het zwembad kan natuurlijk ook.

Dag 7: Op weg naar Angkor!
Battambang • Siem Reap (B)
Sta in alle vroegte op en pak je bagage bij elkaar om je klaar te maken voor een mooie boottocht over het Tonlé Sapmeer. Het is zeker niet de snelste en comfortabelste manier om in Siem Reap te geraken, maar wel de spectaculairste. Als het druk is op de boot, zit je erg dicht tegen elkaar aan, op simpele banken of stoelen. Misschien gaan er vis mee of andere producten die lokale mensen naar huis of naar de markt vervoeren. Onderweg wordt ook gestopt om gebruik te maken van een lokaal toilet of iets te eten. Jullie krijgen een lunchbox mee voor onderweg. De boottocht neemt ongeveer 6 tot 8 uur in beslag. In het droge seizoen kan de reistijd oplopen tot 10 uur. ‘Relaxing Cambodia’ heet dat… Zie je zo’n lange boottocht niet zitten, dan kunnen we ook gewoon een taxi regelen. Indien er vanwege het droge seizoen te weinig water in het meer staat en de boot niet kan varen, wordt er ook een taxi geregeld. Check in in het hotel en trek nog even de stad in. Siem Reap is een heel leuk stadje waar je je meteen thuis voelt.

Dag 8: Eindelijk: de tempels van Angkor!
Siem Reap (B)
Tempels, tempels en nog eens tempels. Maar welke tempels! De mooiste die je ooit hebt gezien! Speel verstoppertje tussen de tempels, ga op zoek naar dieren in de reliëfs, … Voor nieuwsgierige kinderen werkten we zelfs een zoektocht uit! Vergeet niet af en toe een stop in te bouwen om te drinken. En probeer de kindverkopertjes te weerstaan. In Cambodja loopt een programma om kinderarbeid zoveel mogelijk tegen te gaan. Door niet te kopen als toerist kun je het programma ondersteunen.

Dag 9: Hoe schrijf je je naam in het khmer?
Siem Reap (B)
Vandaag nog meer tempels. We hebben geen gids meer voorzien zodat je in alle rust en op jullie tempo de tempels kunt bezoeken. Wil je wel nog een gids, dan kun je dat uiteraard gewoon vragen, misschien zelfs aan de gids van de vorige dag. Geniet tussendoor van de mooie landschappen, de rijstvelden vol waterbuffels, de vogels hoog in de lucht. Vandaag kunnen de kinderen ook leren hoe ze hun naam schrijven in het khmer. Spreek ter plaatse af met Menno, onze collega. Kan ook op een andere dag in Siem Reap.

*Wie houdt van een beetje avontuur kan hier de extra bouwsteen Als Tarzan door de jungle toevoegen: ziplinen door het regenwoud! Voor durvers!

Dag 10: Welkom in Hanoi!
Siem Reap (B) • Hanoi
Vandaag verlaat je Cambodja en reis je door naar Vietnam! Het land van de rijzende draak, tropische bossen, immens groene rijstterrassen, grillige kalkbergen, uitgestrekte stranden en verscholen dorpjes, maar ook van traditionele draagjukken, massaal veel fietsers en scooters, gevlochten rijsthoeden, bonte markten en kleurrijke bergvolkeren. Vietnam in de 21e eeuw is het Azië van weleer! En dat zul je in Hanoi meteen voelen. Als je de eerste keer in Azië bent, ervaar je Hanoi misschien als een cultuurshock, maar dan eentje van prachtig formaat. Neem je tijd om te acclimatiseren en om dit mooie land helemaal in je op te nemen. Bij aankomst in de luchthaven van Noi Ba word je opgewacht door onze gids en chauffeur (met een naambordje!) die jullie meteen naar het hotel brengt in The Old Quarter van de stad. Hier zit je midden in het Vietnamese leven vol kleine straatjes en streetlife. Hier eet je voor weinig geld op kleine plastic stoeltjes en kun je je meteen onderdompelen in die mooie Vietnamese cultuur. Als je ’s morgens vroeg aankomt en je hebt nog niet ontbeten, kun je meteen aanschuiven voor een eerste kom Pho Bo, de noedelsoep die de Vietnamezen liefst van al als ontbijt nuttigen. Een absolute aanrader! Omdat de lange vlucht misschien nog een beetje in de kleren zit, zetten we vandaag niets op het programma. Maar het is heel gemakkelijk om al even vrij op verkenning te gaan.

Dag 11: Het Hoan Kiem Lake, Vietnamees schrijven en het waterpoppentheater
Hanoi (B)
Misschien slaap je vandaag wel een gat in de dag. Het uurverschil zal je nog even parten spelen. Maar geen erg, we beginnen er vandaag pas aan rond 10.30 uur. Dan mag je plaatsnemen in een fietsriksja om Hanoi te gaan verkennen. Staan op het programma: The Old Quarter met de 36 straatjes en de Tempel van de Literatuur. Na de lunch trek je verder naar het Hoa Kiem Lake waar de gids jullie een mooi verhaal vertelt en jullie zelfs enkele woordjes Vietnamees leert. Vraag hem zeker hoe je je naam schrijft in het Vietnamees! Daarna gaat het richting het huis van Mr Liem, een waterpoppenkunstenaar die jullie helemaal zal inwijden in de waterpoppenkunst!

Dag 12: Naar het paradijselijke Halong Bay
Hanoi • Halong Bay (L, D)
Na het wondermooie Sapa staat vandaag nog een hoogtepunt op jullie programma: Halong Bay, één van de bekendste natuurgebieden in Vietnam. De baai bestaat uit duizenden kleine eilandjes van kalksteenrotsen die hoog uit zee oprijzen. De meeste eilanden zijn onbewoond. Volgens een oude Vietnamese legende was er lang geleden een draak die in zee dook. Zijn staart steekt hier en daar nog boven water uit en dat zijn de eilandjes van de Ha Long baai. Al zijn er ook andere legendes. Vragen jullie het aan de gids? Voor deze trip zorgen we voor een privéboot die jullie naar de mooiste plekjes bent. Omdat Halong Bay vrij toeristisch kan zijn, proberen we om de gewone routes zoveel mogelijk links te laten liggen en onze eigen koers te varen in Bai Tu Long. Rond drie uur in de namiddag bereik je een perfect plaatsje om te zwemmen en kayakken! Geniet van de pracht van deze setting! ’s Avonds krijg je aan boord een heerlijk diner voorgeschoteld en kun je – als het weer het toelaat – genieten van een mooie zonsondergang.

Dag 13: Genieten op het water
Halong Bay • Ninh Binh (B, L)
Lekker geslapen op de boot? Geniet nog even van het verfrissende ochtendbriesje en van het lekkere ontbijt op de boot. Daarna is het tijd om weer verder te varen en om vanop bamboebootjes een bezoek te brengen aan een Vung Vieng drijvend dorpje. Je baant je een weg tussen drijvende huisjes en smalle roeiboten die dienst doen als vervoermiddel, winkel, visboot of als … dak. Daarna is het tijd om jullie spullen in te pakken en nog een laatste keer door de baai te varen. In de haven staat onze chauffeur en gids weer op jullie te wachten. Want vandaaruit gaat het naar het rustieke Ninh Bin!

Dag 14: Het Vietnamese platteland van Ninh Binh verkennen
Ninh Binh (B)
Ninh Binh is een vergeten paradijsje. Of misschien beter: een nog niet echt door het massatoerisme ontdekt paradijsje. Het stadje zelf heeft niet zoveel om het lijf, maar de omgeving errond is zeer beklijvend. Het Halong Bay van het vasteland, zo wordt Ninh Binh ook wel genoemd. Er is niets aan gelogen. Zo mooi Halong Bay is, zo mooi is Ninh Binh, met rijstvelden zover je kunt kijken. Het was in de tiende en elfde eeuw niet voor niets de thuisbasis van de keizers van Vietnam. Verscholen tussen het groen vind je er eeuwenoude pagodes die de pracht en de praal van het vroegere keizerrijk weerspiegelen. Het is heel makkelijk om de streek op eigen houtje te verkennen. In het hotel staan gratis fietsen ter beschikking en je krijgt ook een plannetje mee. Nog een aanrader: een boottochtje met een roeiheer- of dame die je vooruit stuwt met zijn of haar … voeten!

Dag 15: Chillen en met de nachttrein naar de keizerlijke stad
Ninh Binh •  Da Nang • Hué (B)
Maak er vandaag een relax dagje van. Je kunt zelf de omgeving van Ninh Binh verkennen als je dat gisteren nog niet hebt gedaan, of je kunt heerlijk relaxen aan het prachtige zwembad. Pas vanavond word je verwacht aan het treinstation van Ninh Binh en neem je de nachttrein naar de keizerlijke stad Hué!

Dag 16: Vliegeren in Hué
Hué (B)
Lekker geslapen in de trein? En welkom in Hué, de keizerlijke stad aan de oevers van de Parfumrivier. Het is een druk stadje waar auto’s en vooral brommers kriskras door elkaar rijden. Maar vooral een stad met mooie architecturale pareltjes. Als je aankomt word je opgewacht door onze gids en chauffeur die jullie naar het hotel brengen. Tijd genoeg om je op te frissen, een beetje te chillen of een duik te nemen in het grote zwembad. In de namiddag komt onze gids jullie halen om naar een lokaal huis te gaan waar je leert hoe je … een vlieger maakt. Vietnamezen zijn dol op vliegeren. Zodra er een beetje wind staat zie je her en der vliegers door de lucht zoeven. Elk jaar worden zelfs heuse vliegercompetities georganiseerd. Als het weer het toelaat en er voldoende wind staat, kun je met jullie zelfgemaakte vlieger daarna naar de Ngo Mon Square, vlak voor de zuidingang van de Citadel om hem te laten vliegeren. Ambiance verzekerd!

Dag 17: Als keizers op een troon in de Verborgen Stad
Hué (B)
Misschien heb je er al een glimp van opgevangen, maar voor wie houdt van het culturele verleden van een land is Hué het mooiste wat Vietnam te bieden heeft. Vandaag ga je met een gids op ontdekking. In de Citadel met de Burgerlijke Stad, de Keizerlijke stad en de
Verborgen Purperen Stad. Een elegant complex van tempels, paleizen, vestigingsmuren, bastions en grachten dat dateert uit het begin van de negentiende eeuw. Het is een prachtige omgeving met veel ruimte zodat kinderen er ook helemaal in hun sas zijn. Ze mogen zich zelfs verkleden om even als ware emperors door het leven te gaan. En dan zijn er nog de keizerlijke graftomes her en der verspreid in het zuiden van de stad. We doen ze niet allemaal, maar de graftombes van Tu Duc en Khai Dinh én de Thien Mu Pagoda staan zeker op ons lijstje. Tu Duc was de vierde keizer van Vietnam. Hij leefde van 1829 tot 1883. Tijdens zijn regime kwam Vietnam onder Frans bewind. Er wordt verteld dat hij maar liefst 104 concubines had. Khai Dinh King was de Vietnamese keizer van 1916 tot 1925. Zijn graftombe is een samensmelting van traditioneel Vietnamese stijl met moderne invloeden. Daarna maken jullie nog een boottochtje op de Parfumrivier in een drakenboot.
*Hier kan de bouwsteen Bach Ma National Park ingevoegd worden.

Dag 18: Door de Hai Van Pass naar het feeërieke Hoi An
Hué • Hoi An (B)
Vandaag trek je verder naar Hoi An, Hoi An, het stadje dat bijna in zijn geheel prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Om er te geraken moet je eerst door de Hai Van Pass, een bergketen die ooit de natuurlijke grens vormde tussen de koninkrijken van Dai Viêt en Champa. Het is ook de klimaatgrens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. De pass is de hoogste en langste van Vietnam. Als je langs de highway door de pass kronkelt is het landschap in elk geval fenomenaal. Vraag gerust aan de chauffeur om even te stoppen voor een foto. Daarna gaat het verder tot Hoi Ann, een pittoresk en romantisch stadje op een boogscheut van de zee. Hoi An is vrij druk, maar als je door de mensenzee heen kunt kijken, ontdek je prachtige culturele pareltjes. Bovendien worden ’s avonds alle lichten in Hoi An gedoofd. Alleen kleurrijke lampionnen zorgen dan voor een feeërieke verlichting. Deze dag in Hoi An mogen jullie vrij spenderen.

Dag 19: Vietnamese heerlijkheden klaarmaken
Hoi An (B, L)
Vandaag een heerlijk dagje: eerst naar de markt voor een kennismaking met het overaanbod aan Vietnamese groenten en fruit, kruiden en specerijen. Doe samen met de kok de nodige inkopen, want straks mogen jullie zelf aan de slag, met een heuse koksmuts als noodzakelijk attribuut. Na een korte rondleiding door de biologische moestuin van Tra Que Vegetable Village waar je alles leert over de plaatselijke landbouw- en moestuinpraktijken, mag je zelf een paar heerlijke gerechten klaarmaken: Tam huu, Hoi An spring rolls en de Vietnamese pannenkoekjes Banh xeo. Smakelijk! In de namiddag breng je een bezoek aan de Lifestart Foundation waar je kunt leren hoe je een Vietnamees lampionnetje maakt. Een leuke activiteit voor jong en oud en je gaat met een mooi souvenir naar huis. Bovendien lever je door je bezoek een bijdrage aan een goed project: de Lifestart Foundation geeft namelijk werk aan mensen met een beperking die anders aan de rand van de Vietnamese maatschappij zouden terechtkomen. Daarna vaar je met een bootje naar de buitenwijken van Hoi An. Je bent er te gast in het huis van een kunstenaar die jullie de kneepjes leert van het traditioneel Vietnamees schilderen en tekenen. Daarna kun je in de stad blijven of zelf een transfer regelen naar het hotel.

Dag 20: Snorkelen boven een prachtige onderwaterwereld
Hoi An (B)
Vijftien kilometer voorbij het strand van Cua Dai ligt het eiland Cham. Je vindt er de mooiste strandjes en doorzichtig water, een ideale setting om te … snorkelen! Als je dat graag doet, kunnen we deze activiteit optioneel voor jullie regelen. Eerst ga je nog even door de rijstvelden langs bij een honderd jaar oud tempeltje, maar daarna word je met een bootje naar een strandje gebracht waar je naar hartenlust op zoek kunt naar grote en kleine kleurrijke vissen. Lunch op het strand.

Dag 21: Nog een laatste keer genieten van Vietnam en dan naar huis
Hoi An •  Da Nang • Hanoi • Brussel (B)
Geniet vandaag van jullie laatste uren in Vietnam. Duik nog even in het zwembad of ga nog eens langs de zee. Dan wacht een transfer naar de luchthaven van Da Nang, een binnenlandse vlucht naar Hanoi en de internationale vlucht huiswaarts. Fijne terugreis!

Dag 22: Terug in België!
Welkom thuis!

Richtprijs Bamboeroute
€ 2.085 pp.
(Prijs berekend op basis van een gezin van 4)

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen
Alle maaltijden zoals aangegeven (B = breakfast, L = lunch, D = dinner)
Alle toegangsprijzen tijdens de tours
Engelstalige gidsen
Alle transfers zoals beschreven, ook de binnenlandse vluchten:
• 1 x vlucht Siem Reap – Hanoi
        • 1 x nachttrein in Vietnam
        • 1 x binnenlandse vlucht Da Nang – Hanoi

Alle activiteiten zoals beschreven:

• De highlights van Bangkok met gids OF Fietstocht Bangkok
• Het plattelandsleven van Battambang ontdekken
• Ritje met de bamboetrein
• Workshop Khmer koken
• Boottocht over Tonlé Sapmeer
• Vleugje Khmer leren schrijven
• Tweedaags tempelbezoek Angkor
• Zoektocht Angkor
• Met fietsrisksja door Hanoi
• Bezoek Old Quarter hanoi
• Bezoek Hoa Kiem Lake
• Vietnamees schrijven
• Waterpoppentheater bij Mr Liem
• Trekking Sapa
• Privé-boottocht + overnachting Halong Bay
• Fietsen Ninh Binh
• Een vlieger maken en vliegeren in Hué
• Bezoek aan the Forbidden Purple City
• Verkleden als keizers
• Bezoek aan de markt
• Kookworkshop
• Vietnamese lampion maken
• Aan de slag als Vietnamese kunstenaar

Wat is niet inbegrepen?
De internationale vlucht
De activiteiten die als optioneel worden omschreven:
• Excursie Mausoleum Ho Chi Minh: € 18 pp. (prijs berekend op basis van een gezin van 4, gids en transfers inbegrepen)
• Excursie Streetfoodtour Hanoi: € 25 pp (prijs berekend op basis van een gezin van 4, gids, transfers en lunch inbegrepen)
De andere maaltijden en dranken
Fooien

Goed om te weten
* Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas én een visum nodig voor Vietnam en Cambodja.
* Vaccinatie tegen Hepatitis A, polio, tetanus en difterie wordt aanbevolen.
* Er is geen malariarisico voor deze route. Informeer je bij je huisarts.

Extra bouwstenen!
Tweedaagse in Bach Ma National Park
Reis je met tieners en wil je graag nog een beetje extra avontuur, dan hebben we voor jullie een ideale tweedaagse in het Bach Ma National Park. Deze bouwsteen kun je inpassen tussen Hué en Hoi An.

Dag 1: Trekking door het Bach Ma National Park
Het Bach Ma National Park ligt in een bergachtig gebied precies op de grens tussen het vroegere Noord en Zuid. Hier zie je een mix van beide landschappen waardoor Bach Ma heel wat gevarieerder is dan de andere Nationale Parken. Met watervallen, koele bossen en bloeiende rododendrons is dit gebied ronduit prachtig. Na een bezoek aan het Information Center waar ze je alles leren over het ecologische systeem in het park word je naar een villa op de top van het park gebracht. Neem je intrek en maak je dan klaar voor een trekking langs Ngu Hu (de vijf meren). Onderweg kun je relaxen en zwemmen in de jungle. Voor een picknicklunch wordt gezorgd. Trek daarna verder naar het bos van Do Quen en de Rhododendron Waterfalls (op 300 meter hoogte). Het diner wordt geserveerd aan de villa (basic accommodatie). Geniet van het kampvuur en de geluiden van de jungle!
Inbegrepen maaltijden: B, L, D

Dag 2: Ziplines door de jungle!
Sta vandaag vroeg op en trek meteen naar de top van Bach Ma op 1450 meter boven zeeniveau. Daar heb je een prachtig zicht op de zonsopgang en mooie panorama-vergezichten op de Tam Giang Lagoon, Lang Co Beach, enz. Heb je geen zin in de trekking dan kun je ook even genieten vanop het balkon van je villa. Als je geluk hebt, zie je tal van vogels en ontmoet je misschien wel de ‘birdman’, de man die alle vogels kan imiteren en samen met hen kan zingen. Daarna is het tijd om uit te checken en weer af te dalen naar beneden. Maar de echte durvers kunnen dat doen via een zipline door de jungle! Later rijd je verder tot Lang Co Beach waar je getrakteerd wordt op een seafood lunch op het strand. De rest van de namiddag kun je relaxen op het strand en zwemmen in de zee. Tegen de avond word je naar Hoi An gebracht.
Inbegrepen maaltijden: B, L

Prijs extra bouwsteen Bach Ma National Park: € 100 pp (berekend op een gezin van 4; gids, auto, toegang, twee lunches en 1 diner, zipline en overnachting inbegrepen!)

Bangkok anders bekeken
Heb je nog meer tijd en wil je graag een extra activiteit in Bangkok? Dan is dit een absolute aanrader: Fietsen door Bangkok! Het klinkt misschien ongewoon maar het is een unieke belevenis. Je rijdt door achterstraatjes, een lokale markt, langs tempels en andere bezienswaardigheden. De gids vertelt over het dagelijks leven in Bangkok en je vragen zijn daarbij van harte welkom. Er zijn meer dan genoeg situaties om de geheugenkaart van je camera vol te schieten. Bangkok is vlak wat als voordeel heeft dat het fietsen comfortabel is en iedereen de tocht aankan. Thaise mensen zijn van nature warm en open en je zult versteld staan van de diversiteit die deze stad te bieden heeft. Vanuit de stad steek je dan per klongboot de rivier over naar het platteland. Daar vind je fruitplantages met verhoogde (fiets)paden en karakteristieke Thaise huizen. Daar kun je ook lunchen in een huiselijke, rustige sfeer voor je weer terug fietst. Prijs: € 64 pp. (fietsen, gids, lunch, enz. inbegrepen)

Als Tarzan door de jungle
Zijn de kinderen al wat ouder? Of houden jullie van een beetje avontuur? Dan is deze extra bouwsteen in Siem Reap een absolute aanrader! Maak je alvast klaar voor de kilometerslange ziplines van de Flight of the Gibbons door het eeuwenoude regenwoud van Cambodja! Zweef, glijd, vlieg hoog door de bomen en geniet van de adembenemende verzichten boven de jungle. Onderweg leer je alles over de dieren en planten die nog in het regenwoud leven. Als je geluk hebt, kun je zelfs gibbons spotten op ooghoogte. Een onvergetelijke ervaring voor durvers! Je kan bij wijze van voorproefje al eens kijken naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=UJzEtKoITrg
Prijs: € 105 pp. voor volwassenen, € 80 voor kinderen -16 (Ziplines, lunch, transfers, uitrusting en Nature Trail Walk inbegrepen).