babouchebaboucheroute-tekst
Kennismaking met Marokko
7 dagen

babouche  Slangenbezweerders en acrobaten bij Jema El Fna
babouche  Een koninklijke paardenkoets in Marrakech
babouche  Babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten in de medina
babouche  Heerlijke muntthee en zoete tajines
babouche  Het boerderijleven aan de voet van de Atlas
babouche  Met ezeltjes door de Dadesvallei
babouche  Op de hoge poten van … een dromedaris
babouche  Mysterieuze hennatattoos en Arabische woorden

Onderstaand programma is een voorbeeldroute die we hebben samengesteld om jullie een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke voorbeeldroute kan uiteraard op maat aangepast worden voor jullie. Laat ons gerust weten wat jullie belangrijk vinden!

in-het-kort-rood
Route: Marrakech (3) • Agafay (1) • Takerkoust (3)
Duur: 8 dagen. Aanpassingen mogelijk.
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen en tieners.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk door de korte afstanden en de leuke activiteiten.
Accommodatie: Sfeervolle en authentieke accommodatie met veel couleur locale.
Ideale reisperiode: Herfstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie.
Richtprijs: € 1.050 pp.

“De Baboucheroute is een ideale kennismaking met Marokko. Je ontdekt Marrakech en de mooie streek aan de voet van het Atlasgbergte. Een perfect programma voor een ontspannende reis in de paas- of herfstvakantie!

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Welkom in Marrakech!
Brussel • Marrakech (D)
Welkom in Marokko! Al bij het openklappen van de deuren van het vliegtuig word je overvallen door allerhande indrukken: de geur, de warmte, de vochtigheid, de geluiden… Snuif ze op tot in het diepst van je vezels. Na het ophalen van de bagage word je opgewacht door de chauffeur van de riad waar jullie verblijven. Omdat de riad verborgen ligt in één van de kleine straatjes ga je ook een stukje te voet verder. De bagage kan vervoerd worden met een trolley als je dat wil. Bij aankomst word je verwelkomd met een eerste glaasje muntthee. Neem je intrek in de kamers, ga eens rond snuisteren in alle hoekjes en kantjes van de riad en vergeet zeker het dakterras niet. Wie wil kan na het diner nog eens afzakken naar het Jema El Fnaplein om op ontdekking te gaan.

Dag 2: Als koningen door Marrakech
Marrakech (B)
Vandaag begint jullie Marrakech avontuur en word je opgehaald door de gids voor een ritje in een paardenkoets door Marrakech. Belangrijke halte: le Jardin Majorelle. Een paradijselijke oase met een indrukwekkende plantencollectie. Naast de sfeervolle waterbekkens vol vissen en waterschildpadjes zijn er tal van cactussen, bamboes, waterlelies, citroenbomen en palmen te zien. En helemaal achteraan bevindt zich een prachtige koningsblauwe villa die ooit in handen was van Yves Saint Laurent. Daarna zijn jullie vrij. Het Jema El Fnaplein is zeker een aanrader! Druk, maar magisch!

Dag 3: Slenteren door de medina
Marrakech (B, L)
Word langzaam wakker, geniet van jullie eerste Marokkaanse ontbijt en praat nog even na bij een glaasje muntthee. Om half tien word je opgehaald door de gids voor een privérondleiding door de souks: kleine smalle overdekte straatjes vol winkeltjes met stoffen, babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten. Je zult ogen en oren te kort komen. Misschien kun je ook even binnen gluren in een Marokkaans klasje of piepen hoe de Marokkaanse bakker brood bakt. In de namiddag kan je Marrakech nog verder ontdekken.

Dag 4: Glamping in de Agafaywoestijn
Marrakech • Agafay (B, D)
Geniet deze voormiddag nog van Marrakech. Daarna is het tijd om de stad te verlaten op weg naar een nieuw avontuur: een nachtje slapen in de Marokkaanse Agafaywoestijn! Je vindt er geen zandduinen maar wel indrukwekkende maanlandschappen en prachtige vergezichten. Middenin dit bijzondere landschap ligt een intiem tentenkamp! Net als de berbers slaap je hier in een lichtgekleurde tent uit canvas. De tenten zijn erg ruim en comfortabel met een echt bed en een badkamer met een ecologisch toilet. In de vooravond ga je op stap met dromedarissen. Geniet van op de wiegelwaggelende rug van de dromedaris van de zonsondergang, terwijl in de ‘dining tent’ voorbereidingen worden getroffen voor het diner. Niet veel later, als de zon helemaal onder is en de hemel zich langzaam vult met heldere sterren, wordt er een smakelijke Marokkaanse maaltijd geserveerd. Geniet van deze unieke setting!

Dag 5: Naar de boerderij
Agafay • Takerkoust (B, L, D)
Naar de voet van het Atlasgebergte! Een klein uurtje rijden, maar een wereld van verschil. Het echte landelijke Marokko. En we maakten het nog sfeervoller door voor jullie een boerderij te reserveren. Met honden, katten, kippen, eenden, koeien, ezels maar ook citroen- en granaatappelbomen en heel veel groen. Je slaapt in afzonderlijke kleine huisjes die opgebouwd zijn uit traditionele materialen. De eigenaars en hun personeel doen er alles aan om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Geniet van de welkomstthee en van de rust op de boerderij. Hier kun je ook leren hoe je je naam schrijft in het Arabisch.

Dag 6: Ezeltrekking door de Atlas
Takerkoust (B, L, D)
Trek vandaag de bergen in op de rug van een ezeltje! Zoveel schakeringen rood, zoveel tinten groen, palmbomen en beekjes, citroen- en olijfbomen. Je zult met bewondering kijken naar de mooie natuur van Marokko. Geniet ook van de lekkere picknick die ze in het hotel voor jullie hebben klaargemaakt. Een beetje moe van deze mooie tocht? Dan kun je ‘s avonds relaxen in de hammam, een belevenis die je absoluut moet meegemaakt hebben in Marokko.

Dag 7: Mmm lekker Marokkaans
Takerkoust (B, L, D)
Na een fantastische reis wil je zoveel lekkers ook thuis nog eens op je bord kunnen toveren. Daarom mogen jullie vandaag zelf aan de slag om de kneepjes van de Marokkaanse keuken onder de knie te krijgen. Ga met de kokkin verse groenten plukken in de tuin en steek de handen uit de mouwen voor lekkere ‘salades marocaines’ en een heerlijke tajine. Uiteraard mag je alles nadien zelf opeten. Smakelijk! Daarna kunnen jullie nog leren hoe je op de traditionele manier een lemen huisje bouwt. Modderige handen gegarandeerd!

Dag 8: Naar huis…
Takerkoust • Marrakech • Brussel (B)
Nog even genieten en dan… naar huis. Bezorg je ons een paar coole foto’s? Fijne terugreis!

* Wijzigingen in de volgorde van het programma zijn mogelijk naargelang de periode en de beschikbaarheid van de hotels. Alle vermelde activiteiten worden dus in alle programma’s opgenomen, maar soms op een ander moment of een andere locatie.

Richtprijs Baboucheroute
€1.050 pp.

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen op basis van twee kamers
Maaltijden zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Alle transfers zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven

• Met gids door de souks van Marrakech (halve dag)
• Rondrit met paardenkoets (3 uur)
• Bezoek Jardin Majorelle
• Kookworkshop
• Hennatattoos
• Arabisch schrijven
• Ezeltrekking in de Atlas
• Bezoek aan de hammam
• Wandeling bij zonsondergang met dromedaris

Wat is niet inbegrepen?
De vlucht
De dranken en de overige maaltijden
Excursies die als optioneel worden aangegeven
Fooien

Goed om te weten
*
Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas nodig.
* Er zijn geen inentingen verplicht. Vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP wordt soms aangeraden. Meer info bij je huisarts.