babouchebaboucheroute-tekst
Kennismaking met Marokko
7 dagen

babouche  Slangenbezweerders en acrobaten bij Jema El Fna
babouche  Een koninklijke paardenkoets in Marrakech
babouche  Babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten in de medina
babouche  Heerlijke muntthee en zoete tajines
babouche  Het boerderijleven aan de voet van de Atlas
babouche  Met ezeltjes door de Dadesvallei
babouche  Op de hoge poten van … een dromedaris
babouche  Mysterieuze hennatattoos en Arabische woorden

Onderstaand programma is een voorbeeldroute die we hebben samengesteld om jullie een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke voorbeeldroute kan uiteraard op maat aangepast worden voor jullie. Laat ons gerust weten wat jullie belangrijk vinden!

in-het-kort-rood
Route: Marrakech • Takerkoust (3) • Marrakech (3)
Duur: 7 dagen. Aanpassingen mogelijk.
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen en tieners.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk door de korte afstanden en de leuke activiteiten.
Accommodatie: Sfeervolle en authentieke accommodatie met veel couleur locale.
Ideale reisperiode: Herfstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie.
Richtprijs: € 860 pp.

“De Baboucheroute is een ideale kennismaking met Marokko. Je ontdekt Marrakech en de mooie streek aan de voet van het Atlasgbergte. Een perfect programma voor een ontspannende reis in de paas- of herfstvakantie!

Dagprogramma-tekst-beige

Dag 1: Welkom in Marrakech!
Brussel • Marrakech (D)
Welkom in Marokko! Al bij het openklappen van de deuren van het vliegtuig word je overvallen door allerhande indrukken: de geur, de warmte, de vochtigheid, de geluiden… Snuif ze op tot in het diepst van je vezels. Na het ophalen van de bagage word je opgewacht door de chauffeur van de riad waar jullie verblijven. Geniet van een eerste glaasje muntthee en neem je intrek in de kamers. Ga eens rond snuisteren in alle hoekjes en kantjes van de riad en vergeet zeker het dakterras niet. Als je zin hebt, kun je meteen een eerste glimp gaan opvangen van het Jema El Fnaplein. In de vroege namiddag is het er relatief rustig. Vanaf vijf uur wachten slangenbezweerders, acrobaten en waarzeggers vol ongeduld op jullie.

Dag 2: Slenteren door de Medina
Marrakech (B)
Word langzaam wakker, geniet van jullie eerste Marokkaanse ontbijt en praat nog even na bij een glaasje muntthee of kopje koffie. Na het ontbijt word je opgehaald door de gids voor een rondleiding door de souks: kleine smalle overdekte straatjes vol winkeltjes met stoffen, babouches, lampen, potjes, kruiden of tapijten. Je zult ogen en oren te kort komen. Stap zeker ook binnen in de wondermooie Medersa waar je alles te weten komt over deze Koranschool die in de veertiende eeuw werd opgericht. Misschien kun je ook even binnen gluren in een Marokkaans klasje of piepen hoe de Marokkaanse bakker brood bakt?

Dag 3: Als koningen door Marrakech
Marrakech (B, L)
Je hebt ondertussen kennisgemaakt met de heerlijke Berberkeuken. Hoog tijd om zelf de Marokkaanse kookkunsten onder de knie te krijgen. Ontbijtpannenkoekjes maken, muntthee leren zetten of liever een echte tajine? In Marokko is alles even heerlijk. Terwijl het eten staat te pruttelen of de pannenkoekjes bakken, komt bovendien nog iemand langs om hennatattoos te zetten. Ambiance verzekerd!
En er is nog meer: In de namiddag worden jullie als echte koningen in een paardenkoets rondgereden in Marrakech. Belangrijke halte: le jardin Majorelle. Een paradijselijke oase met een indrukwekkende plantencollectie. Naast de sfeervolle waterbekkens vol vissen en waterschildpadjes zijn er tal van cactussen, bamboes, waterlelies, citroenbomen en palmen te zien. En helemaal achteraan bevindt zich een prachtige koningsblauwe villa die ooit in handen was van Yves Saint Laurent. Laat je na het bezoek afzetten aan het Jema El Fnaplein en ga iets eten in de vele restaurantjes die uitkijken op het plein.

Dag 4: Naar de boerderij
Marrakech • Takerkoust (B, L, D)
Tijd om Marrakech te verlaten en naar de voet van het Atlasgebergte te trekken. Een klein uurtje rijden, maar een wereld van verschil. Van het drukke Marrakech, naar het landelijke Marokko. En we maakten het nog sfeervoller door voor jullie een boerderij te reserveren. Met honden, katten, kippen, eenden, koeien, ezels maar ook citroen- en granaatappelbomen en heel veel groen. Je slaapt in afzonderlijke kleine huisjes die opgebouwd zijn uit traditionele materialen. De eigenaars en hun personeel doen er alles aan om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Geniet van de welkomstthee en van de rust op de boerderij. Hier kun je ook leren hoe je je naam schrijft in het Arabisch.

Dag 5: Ezeltrekking door de Atlas
Takerkoust (B, L, D)
Trek vandaag de bergen in op de rug van een ezeltje! Zoveel schakeringen rood, zoveel tinten groen, palmbomen en beekjes, citroen- en olijfbomen. Je zult met bewondering kijken naar de mooie natuur van Marokko. Geniet ook van de lekkere picknick die ze in het hotel voor jullie hebben klaargemaakt. Een beetje moe van deze mooie tocht? Dan kun je ‘s avonds relaxen in de hammam, een belevenis die je absoluut moet meegemaakt hebben in Marokko.

Dag 6: Naar de souks en wandelen met… een dromedaris
Takerkoust (B, L, D)
De souks op het platteland zijn helemaal anders dan die in de stad. Ga even de sfeer opsnuiven op de lokale markt en laat je verleiden door heerlijke dadels en abrikozen, lekkere kokoskoekjes of nougatreepjes. In de namiddag ben je vrij. Wil je een beetje relaxen aan het zwembad, feel free. Trek je er liever op uit, dan kun je in het hotel een wandelexcursie boeken naar het meer van Jnanat Tabouhit. Rond 17 uur wacht sowieso nog een verrassing: een wandeling op de hoge poten van een dromedaris! Wiebelwiebelwaggel, maar onvergetelijk.

Dag 7: Naar huis…
Takerkoust • Marrakech • Brussel (B)
Nog even genieten en dan… naar huis. Bezorg je ons een paar coole foto’s? Fijne terugreis!

* Wijzigingen in de volgorde van het programma zijn mogelijk naargelang de periode en de beschikbaarheid van de hotels. Alle vermelde activiteiten worden dus in alle programma’s opgenomen, maar soms op een ander moment of een andere locatie.

Richtprijs Baboucheroute
€ 860 pp.

Wat is inbegrepen?
Alle overnachtingen op basis van twee kamers
Maaltijden zoals aangegeven (B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner)
Alle transfers zoals beschreven
Alle activiteiten zoals beschreven

• Met gids door de souks van Marrakech (halve dag)
• Rondrit met paardenkoets (3 uur)
• Bezoek Jardin Majorelle
• Kookworkshop
• Hennatattoos
• Arabisch schrijven
• Ezeltrekking in de Atlas
• Bezoek aan de hammam
• Excursie met dromedarissen

Wat is niet inbegrepen?
De vlucht
De dranken en de overige maaltijden
Excursies die als optioneel worden aangegeven
Fooien

Goed om te weten
*
Voor deze reis heeft elke reiziger een internationale reispas nodig.
* Er zijn geen inentingen verplicht. Vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP wordt soms aangeraden. Meer info bij je huisarts.